Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Nesli_Nur,Açılış Tarihi:  25 Ocak 2013 (11:10), Konuya Son Cevap : 25 Ocak 2013 (11:10). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Ocak 2013, 11:10   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
niyet ettim AVM 'yi tavaf etmeye!!!

niyet ettim AVM 'yi tavaf etmeye!!!

Niyet Ettim AVM'yi Tavaf Etmeye!!


Önünden her geçtiğinizde değişen vitrinlerini fark ettiğiniz büyük büyük mağazalar, tıklım tıklım dolu restaurantlar, kuaförler, kozmetikçiler, kitapçılar sinema salonları görürsünüz AVM'lerde.

İnsanların bu kadar giysiye, ayakkabıya, yemeğe, kitaba, mobilyaya, makyaj malzemesine ihtiyacı var mı diye bir an düşünürsünüz. İçinizdeki o hain ses "sen karışma, ilgilendirmez seni " der ama diğer taraftan bas bas bağıran vicdanınızın sesini bastıramazsınız.

Bir ulu mabed gibi gözükür şimdi AVM. İnsanlar akın akın gidiyor buraya. Tıka basa dolu olan dolmuş da AVM’ nin önünde duruyor, boşaltıyor çoğunlukla genç olan yolcularını. Kimse de nedense yalnız gelmiyor bu mübarek mekana.

Şıklık yarışındaki gençler daha fazla rağbet ediyor buraya. Sonra kuyruk oluşuyor içeri girebilmek için, kutsal bir mekana gösterilen ilgiden daha fazla rağbet ediliyor. Az sonra okunan
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]a ise kimse aldırış etmiyor. Çünkü orası daha önemli. Herkes ihtiyacı olanı alacak ya [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] da neymiş.

Aslında kimse buraya ihtiyacı olduğu için gelmiyor. Hep ihtiyaç fazlası. Gerekli gereksiz her şeye bakıyor insanlar. Fast food tarzı yiyecek satan modern tabirle cafeler de boş masa yok. Burada sesler, kahkahalar birbirine karışıyor. Kadın erkek karmakarışık yemek yiyorlar. Parası olanı da olmayanı da ayırt etmek çok güç bu yerde. Bir evin huzur dolu atmosferinden ziyade gürültülü müziklerin kafa şişirdiği bu yerlerde yemek yemek neden cazip olur anlamak güç.

Birbirlerine seslerini duyurmak için neredeyse bağırarak konuşan genç , güzel , alımlı ve alımlılığı kat kat arttırılmış sevgili parası yiyen bayanlar, hala baba parası tüketen yakışıklı gençler doldurmuş masaları…


Güzellik salonlarından çıkan kızlar, kadınlar daha da bir özgüvenle arşınlıyor AVM’ nin koridorlarını. Parfümlerinin kokusu ötelerden duyuluyor. İnsanlar hızla tek tipleşmeye gidiyor sanki. Moda denilen şey ne menem bir şeyse durmadan evirip çeviriyor kukla ediyor insancıkları ve ağına yakalananları da kolay kolay bırakmıyor.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]lüsü de [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]süzü de tek tip gözüküyor. Sanki herkese aynı el biçmiş bu kıyafetleri. Yeni yetme kızlar makyajlarla, saç boyalarıyla, topuklu ayakkabılarıyla, tuhaf gülüşleriyle yaşlarından büyük gözükmeye çalışırken, anneleri gençleşmek için tonlarca para döküyor kozmetikçilere, estetikçilere.”Ne tezat” deyip gülüyorsunuz acıyarak.

Burada kimse kimseye aldırış etmiyor. Herkes kendi derdine düşmüş , herkes kendi dünyasında yaşıyor. Denenecek o kadar çok elbise, ayakkabı var ki. Bakılacak sıra sıra vitrinler de cabası. Trans halinde saatlerce aynaların önünde kıyafetler deneniyor, nasıl olur da bugün daha güzel görünürüm telaşesiyle o kozmetik dükkanı senin bu kozmetik dükkanı benim saatlerce zaman öldürülüyor.


Az sonra birileri namaz kılması gerektiğini hatırlıyor.Bu kadar büyük binada muhakkak bir mescid vardır diye düşünüyor insan. Kapitalist dünyanın dindarını da kendi dünyasına çekme yarışından galip çıkıyor AVM. “Dindar da gelsin ona ibadet edeceği mekan bile hazırladık“ der gibi bir yer hazırlanmış onlara da bu ulu mekanda.

Vee okla gösterilen mescid uzun aramalardan ve binanın içi tavaf edildikten sonra bulunuyor nihayet. Meğerse bizim ulu mabedin küçücük kutsanmış yeri bodrum katının en uç yerine saklanmış. Bak şu haddini bilmeze !!! insanın manevi duygularla donanma ihtiyacı bu kadar da basite alınmaz ki canım.

İçeri bakıyor ki bizim musalli ne görsün dünyanın bütün genişliğine rağmen dapdaracık bir yer burası. Hemen namazını eda et ve git der gibi. Sen git ki başka kılacak olan varsa gelsin. Bir sıra kapma yarışı gibi kılıp kılıp çıksın bu daracık, boğucu ve çorap kokan küçücük mescidden. Hemencecik koşsun alışverişine, kaldığı yerden devam etsin sonsuz hacatını gidermeye ve kutsal mekanı tavaf etmeye. Ee hadi gidelim ne duruyoruz; aşk ile bir dahi “Niyet ettim AVM ‘yi tavaf etmeye!!!


zübeyde şakar
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Nesli_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
inşikak süresini tanıyalım.. Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 7 2680 26Haziran 2015 14:55
muttaffifin suresini tanıyalım.. Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 10 5310 24Haziran 2015 14:17
Kıyamet Suresini Sorularla Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 11 6246 28 Nisan 2015 16:18
Tahrim Süresini Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 11 5623 03 Mart 2015 06:46
Casiye Süresini Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 9 3093 28 Ekim 2014 06:36

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ali Şeriati (Sizi Rahatsız Etmeye Geldim) İslaminesil Serbest Kürsü 8 06 Nisan 2023 11:30
Lodos Ataisti Müslüman Etmeye yetti Kara Kartal Gündem/ Manşetler 0 30 Kasım 2021 22:28
Niyet Ettim 'KADIN' Olmaya..!!/medineweb makbergülü Evlilik-Nikah Konuları 11 26 Ocak 2019 21:14
Saçmaladım Hata Ettim Affedin Habip_Yıldız Makale ve Köşe Yazıları 0 15 Ocak 2017 16:47
niyet ! ettim televizyon seyretmeye Seher Yeli Serbest Kürsü 3 16 Ekim 2008 11:36

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.