![]() |
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Modern dünyada sekülerize olan cemaat-tarikat yapıları kalplerin ve iradenin köleleştirildiği, insan hürriyetinin yok edildiği kölelik kurumlarına dönüştü. Dinî inançların içi boşaltıldı, manevî duygular maddî menfaat elde etmenin aracı haline getirildi. İnsanlara abdesti-namazı bozan fıkhî bilgileri en gür seda ile aktaranlar, siyasî, içtimaî ve ekonomik hususlarda insanların hakkını-hukukunu ipotek altına almaya yönelik bir itaat kültürü oluşturdular. Hoca efendiler, müntesiplerini modern dünya köleliğine yönelterek, aklı ve iradeyi yok ettiler, hürriyeti ortadan kaldırdılar. Bunun yanı sıra bankalara, siyasî partilere, toprak ağalarına, birtakım düşünce ekollerine, makam-mevki ve kitle iletişim araçlarına köle olan insanların sayısı da bir hayli fazladır. Akıl-Vahiy ilişkisini doğru kurarak hareket etmediğimiz sürece, kandırıldığımızı, aldatıldığımızı söylemek suretiyle kendimizi avutmaya çalışmamız modern köleliğin farkında olmadığımızın beyanıdır aslında. İnsanları saç-sakal, kılık-kıyafet, yani şekil-şemail üzerinden değerlendirmeyi “dinî” bir yaklaşım olarak telakki edenler, sosyal hayatta var olan her türlü dengesizlik, ekonomik ve hukukî adaletsizlik karşısında kayıtsız kalarak kendi benliklerinin köleleri haline geliyorlar. Kapitalizm ve emperyalizmin köleleri, insanların ihtirasları üzerinden kâr etme yollarını en iyi şekilde uygulayarak aynı zamanda ruhî yıkımı da tetikliyorlar. İşverenler işçilerinin haklarını gasp ederken, anne ve babalar bozuk düzenin “ahlak” ve “eğitim” sistemi içerisinde yetiştirdikleri çocuklarını öncelikli olarak geliri yüksek kazanç alanlarına yönlendiriyorlar. Aileler çocuklarını gelecekte işçi olmamaları amacıyla kapitalist çarkın acımasız dişlileri arasına girmeye sevk ediyorlar. Neredeyse hiç kimse asıl eğitimin işçilere veya düşük gelirli insanlara daha iyi bir hayat standardı sağlayacak bir sistem kurmak için gerekli ahlakî ilkelerin yeni nesillere öğretilmesi olduğunu düşünmemektedir. Çocuklarını gelecekte servet ve makam-mevki sahibi olabilmeleri için düzenin acımasız çarkına sokmaya çalışanlar, aynı çocuklardan adalet, fazilet ve merhamet bekliyorlar. Modern kölelik, insanların borçlarına karşılık kötü şartlar içerisinde düşük ücretle ve keyfi uygulamalar doğrultusunda çalışmaları şeklinde kendini göstermektedir. Modern kölelik, mülkiyete dayalı kölelik, borç esareti, sözleşmeli kölelik, devlet köleliği, esaret ve dinî kölelik olarak tezahür etmektedir. Mülkiyete dayalı kölelik, bir insanın mülkiyet sayesinde başka bir insanı boyunduruk altına almasıdır. Borca dayalı kölelik, tefeci bezirgânların, eğitim, sağlık, evlilik veya başka temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan emekçileri faizli kredi sistemi içerisinde sömürmeleridir. Sözleşmeli kölelik, işçinin hiçbir hakkı olmayacak şekilde kendine dayatılan sözleşme metninin altında imza atmasıdır. Devlet köleliği, insanların emek ve becerilerinin dikkate alındığı devlet yapısı yerine eş-dost, akraba ilişkilerini, siyasî eğilimlerin ve cemaat-tarikat mensubiyetinin esas alındığı devlet yapısının ikame edilmesi yoluyla ortaya çıkmaktadır. Esaret, özellikle çocukların ve ailelerinin toprak sahibi insanların hizmetinde çalışmaları ve dış dünyadan soyutlanmalarıdır. Dinî esaret ise kölelik kavramının zirve yaptığı noktadır. Daha çok cemaat-tarikat ve örgüt mensubiyeti çerçevesinde vuku bulmakta, Zümer Suresi’nin 3. Ayetinde geçen “Bizi Allah’a yakınlaştırsınlar” mantığına dayanmaktadır. Dinî yönelişin muharref şeriat anlayışı çerçevesinde şekillendirilmesi, insanların şirk bataklığına saplanmalarına sebep olmaktadır. Bugün IŞİD, Boko Haram ve benzeri örgütlerin, ülkemizde var olan cemaat-tarikat yapılanmalarının ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkemizi emperyalizm namına esir almaya kalkışan FETÖ’nün beslendiği kaynaklar ve sahip oldukları mantık temelde aynıdır. Mevcut cemaat-tarikat yapılanmaları, sözü edilen diğer örgütler gibi hareket etmeseler de gücü ellerine geçirdikleri andan itibaren -beslendikleri kaynaklar itibariyle- onlardan çok farklı hareket etmeyeceklerdir. Yıllarca “dinler arası diyalog” safsatası ile hümanist bir görünüm sergileyen FETÖ’nün eline geçen ilk fırsatta neler yaptığı ortadadır. Darbe girişiminden önce FETÖ içerisinde faaliyet yürüten kişilerin gözlerini kırpmadan insan öldürebileceklerini söylediğimizde bizi müfterilikle suçlayanlar, Cemaat’çilerin bu tür insanlar olmadığını söylemekte idiler. Bu vesile ile mevcut cemaat-tarikat yapılanmalarında da üç aşağı beş yukarı aynı zihniyetin hâkim olduğunu, söz konusu yapılanmaların ellerine geçecek ilk fırsatta aynı şekilde davranacaklarını şimdiden kesin kanaat olarak beyan ediyorum. Mevlüt Hönül [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
önsezi ve hüsnü zanlarımız hep sıkıntılı idi. Yıllarca bunu hep yazdık çizdik. İslam adı altında oluşturulan, uyuşturulan avamlardan oluşan cemaatlerin hep hüsnü zanları katleden riskli bir alan olarak deklare ettik. Rencide edildik dışlandık tekfir bile edildik. islamın vahy ruhunu katleden paralel kitap paralel rabıta paralel mürşit paralel vahy ile öncelikle islamın tevhit anlayışını mahvetmiştir. Kurana eşdeğer kitaplar hadislere eşdeğer mürşit nutukları peygambere eşdeğer mürşitler hep çaktırmadan dayatılmıştır. Hangi cemaati kurcalarsanız kurcalayın Kuran hep ikinci plandadır. hangi cemaati kurcalarsanız kurcalayın Peygamber hep mürşittin gölgesinde kalmaktadır. Nurcusundan tutun Süleymancısına kadar... nakşisinden tutun fatih ekolüne kadar.... menzilinden tutun daiş türü haricilere kadar... islam adına ama islamdan bağımsız bir sürü saçmalık hurafe bidat holiganlık şirk dizboyu.... benden olmayana tekfir dizboyu.... bana vermeyene bana eğilmeyene bana imkan açmayana lanet dizboyu... benden olmayan iftira hasetlik yermek tukakalamak günlük ibadet... islam tevhit adalet doğruluk kardeşlik ihlas o da ne.... Müslümanlar ilk emir olan ikra'yı temel yapmadıkça her hıyarım var diyene tuzluk kapıp peşinde koşmak kaderleri olmaya devam edecektir. ömrünü şeyhinin şemailine kerametine medhine nuruna sakalına cübbesine reklamlarını ballandıra ballandıra sulandıra sulandıra anlatmaya vakfeden abidler Allahın değil birilerinin abidi olduğunu hiç bir zaman farkedemiyecekler.... secdesi tevbesi takvası ihlası çalınmış bu kitlelerin tek ilacı İKRA! ama abdestli bir İKRA! EY İMAN EDENLER İMAN EDİNİZ ayeti akıl sahiplerine manzarayı ne kadar da manidar dayatıyor. şeytanın bunalıma girdiğinden eminim. Ben bunca yıl bunlar kadar filim fırıldak dalavere hokus pokus öğrenemedim diye. Allah için duygusallıktan uzak düşünün.fetö nün elindeki imkan hangi cemaatın eline düşse fetö den aşağı kalır? buzdağının görünen yüzünü manzara ettiğin için Allah razı olsun Mevlüt.... |
Herhangibir cemaat yada tarikat mensubu değilim, cemaat yada bir tarikata mutlaka mensup olunmalıdır diye bir iddiam veya tezim de yok, olabilir de olmayabilir de... Bu, kişinin kendi tercihidir ve o kişi yine herkes gibi müslümandır.. Ancak son dönemde yaşananları kriter kabul ederek tüm cemaat ve tarikat yapılanmalarını aynı zihniyetin ürünü olarak belirlemeye çalışırsak hataya düşmüş oluruz. Cemaat denen şey aslında müslümanların bir araya gelerek birlik ve beraberlik halinde ibadet ve dini sohbetlerini yapmaları, sosyal hayatta da müslüman kardeşliğinin gerektirdiği birlik ve dayanışma içinde olmaktan başka birşey değildir. Burada cemaatçilikten ne anladığımız da önemlidir. Fetöyü cemaat olarak kabul ederseniz ki ben etmiyorum, çünkü cemaat genelde olumlu manada ve Allah rızası için Müslümanların bir araya gelmesi haline verilen addır, o yüzden yanlış düşünmeniz kaçınılmaz olur. Nice cemaatler vardır ki İslam’a ve Müslümanlara yapmış oldukları hizmet yadsınamaz. Cemaat topluluk anlamına gelir. Camideki cemaat ne ise Allah yolunda bir şeyler yapmak için bir araya gelen topluluk da odur. Burada bir araya gelerek dini paylaşımlarda bulunmak suretiyle bir diğer kardeşimizin aydınlanmasına vesile olmak bile bir cemaat faaliyetidir. O yüzden yermeden önce iyi tahlil yapmamız lazım. Kötü örnekleri baz alarak tüm cemaatleri zararlı görmemek gerekir. Düşüncelerimiz çok yönlü ve geniş perspektiften olmak zorundadır. Çünkü insan yaratılışı gereği aklen ve ruhen buna elverişlidir. Bu yüzden yukarıdaki paylaşımı bu foruma yakıştıramadım. Belki daha kapsamlı bir şekilde de tartışılabilir bu konu ancak geniş zaman gerektirir. Özü itibariyle şunu söyleyebilirim, cemaat topluluk demektir, Müslümanlar iyilik ve takva konusunda bir araya gelmek ve yardımlaşmak zorundadır. Bunun adı da cemaatçilikse cemaatçilik asla zararlı bir şey değil bilakis yararlıdır, buna da yanlış demek bence gaflettir. İslam dünyası birlik olamadığı için bugün bu halde olduğumuzu da burada dipnot olarak belirtmek isterim. Birlik olmanın da ne olmaktan geçeceğini yazımı okuyanların muhakeme yeteneğine bırakıyorum. |
Sayın Hayrat Kardeşim, yazdıkların aklı selim ve İslam kardeşliği koktuğu kuşkusuz. Allah rızası ve İslam yararına bir araya gelme arzusu da zaten İslam'ın emri...cuma bunlardan biri... Kötü örnek, örnek değildir elbette. Bir kötüyü baz alarak tüm iyilere kötü gözü ile bakmak da sağlıklı değildir vicdani hiç değildir. Yazdıkların da bu anlama geliyor zaten. Gel gör ki dışarıda kazın ayağı hiç de öyle değil.40 yaşı aştık ve 25 yıla yakın İslami cemaatlerle iç içe yaşıyoruz. Ve size şunu diyeyim ki cemaatler islamın şubeleri olması İslam şemsiyesi altında toplanması ve dahası islama hizmet yarışında kardeşliklerin perçinlenmesi gereken cemaatler, benden olmayanın canı cehenneme profili çizildi/çiziliyor. Bir akşam nurculara giderken ertesi gün Süleymancılara gitme şansınız yok gibi. ya sadece benimsin ya da benden uzak dur.Ya bitaraf olursun ya bertaraf. bu düşünce tarzı tutarsız gayri vahy Komik ve ağlamaklı bir durum.Bunu hep yaşadık yaşıyoruz. Hatta bulunduğum ilçede aynı cemaatten 8 kişi 4 ayrı medrese açabiliyor ve de o 8 kişi birbirlerine İsrail Filistin misali...mafya liderleri gibi bunlara para akıtan esnaf parsellenmiş bu semt benim diğeri senin kırmızı şerit! Uzun hikaye... Şu duaya amin demek erdemliğini göstermek lazım; 1-Allahım sırf senin rızan için cemaatleşen,kardeşleşen,yarışan ve kuran ve sünneti gölgede bırakmayan berrak islamı rehber edinen tüm cemaatlerden razı ol bizleri de dahil eyle. 2-Allahım ihlas samimiyet ve islam derdi olmadan, çıkar menfaat siyaset hasılat rütbe vs vs vs peşinde dolaşan islamı kullanan safları aldatan iyi niyetlere tecavüz eden cemaatlere hidayet vermeyeceksen kahru perişan eyle. Amin. |
Duaya amin diyerek başlıyorum. Bir cemaatte Allah rızası ve kardeşlik ön planda değil de maddiyat ön plandaysa o benim nazarımda cemaat sayılmaz ve onlara cemaat denemez. Ben süleymancı, nurcu, ocu bucu diye isim vermeyeceğim. Bir müslümanı dışlayan birileri cemaat de olsa doğru yapmış olmaz. Demek istediğim müslüman birlik olmalı, kardeş olmalı, böyle olunca da zaten cemaat olgusunu sağlamış oluyoruz. Allah'ın ve peygamberimizin de bizden istediği bu. Müslümanların birliğini ve kardeşliğini sağlamada kilit rol oynayan cemaatçilik maalesef birilerinin aramıza nifak sokmak için seçtiği araç olmuş, bunu alenen gördük hep birlikte. Ama sapla samanı karıştırmamak gerek. Müslüman uyanık olmak zorunda. Allah rızasını esas alan, siyasi ve maddi hiçbir hedef ve gayesi olmayan, hatta bu yöndeki girişimleri şiddetle reddeden, bunlardan titizlikle uzak duran, kendi aralarında yalnızca Allah rızası doğrultusunda bir araya gelen cemaatlerin olduğunu bildiğim içindir ki "tüm cemaat vb. yapılanmalarda üç aşağı beş yukarı fetö ile aynı zihniyetin hakim olduğu" yönündeki tespit beni rahatsız etti ve bu rahatsızlığımı dile getirdim sadece. Hakkınızı helal ediniz. |
acizane cemaatler hakkında tesbit ettiğim genel profil; 1-fetö vb gibi kelebek gibi uçar akrep gibi sokar sinsi tipliler.bu tiplerde hedefleri için islam dahil hepsi araçtır.genelda maşa ve piyon olup ibn übey profili çizerler.zina içki adam öldürme tecessüs ihanet kebair ihanet hepsi mubah...alt tabakası samimi de olsa orta ve üst tabaka tamamen çirkef.amaçlarına ulaşmak için her alanda namus haysiyet din şeref vs.ödün vermekten çekinmezler. 2-daiş ve 92'lerdeki güneydoğu Hizbullahlı tipliler tarihteki haricilerin profilini çizerler.ama hariciler inançlarında samimi takvalı iken bunlar maneviyattan uzak birilerinin holiganlığını yapmakta bir taşla beş kuşu vurma amacındalar.din adına dini vur.insanlık adına insanlığı vur.namus adına namusu vur.nihai hedefleri tüm mukaddesatları yok ederek itibarsızlaştırarak bir yerleri işgal edip otlamak.tasması elinde olan sahiplerinden bir aferin ve kemik kapmak. 3-menzil tipli tasavvufçular sufillik adı altında islamı hurafe bidat uydurma bindirme yaşanmaz hale sokmak.bu kesim samimi olmakla birlikte yaptıkları tahribatın farkında değiller.kuran ve sünnet ikinci plandadır.şeyhleri mürşitleri gavsları ne dese o.mesaileri mürşitlerinin reklamı kerameti takvası ilmi nuru sakalı cübbesi abdesti vs ile yücelmek yüceltmek. Benim şeyhim senin şeyhi döver profili ile kapalı kutu olup Müslümanlığı kendilerinden ibaret sanmak ve bunu ibadet telaki etmek....cemaatleri genelde avam olduğundan tüm sermayeleri dudaklardan duydukları ilim....duydum gördüm bildim ilmi ile rivayet rivayeti zam ıskonto ile devam eder....hurafe bidat şirk bu alanda cirit atmaktadır.saç sakal cübbe ile hasılat toplarlar....siyasi amaçları beklentileri yoktur.palazlanayım kimse karışmasın kerizler uyanmasın kıyamet kopsun bize ne.... 4-ırkçı tipliler ise ırklarını dine değil dini ırklarına sentez ederek ilimsiz irfansız kör topal mafyavari bir mücahitlik....onlara göre ırkına sahip çıktığı kadar dindardır.ırkı yükseldikçe dini yükselir.ırkı düştükçe dinide düşer.onun ırkı seçilmiş ırk.tüm ırklara bedeldirler.ırkı Müslüman doğar.ırkı ile islam aynı şeydir.ırklarına uzanan el dinlerine uzanmıştır. Dinine rengine ırkına bakılmaksızın ölmeliler....bunların kuyruğuna basılmadıkça toplum için zararsızdırlar. 5-en sağlıklı cemaatler en çilekeş olanlardır.en çok tepki çekenler en çok tekfir edilenler en çok dışlananlar ve Kuran sünnete en bağlı olanlar hep yargısız infazlara kurban edilirler...ihvan gibi...İslamoğlu cemaati gibi...filistinin hizbullahı gibi...abduh ekolu gibi..seyıd kutup ekolu gibi...ibn teymiye gibi.. islama dindarlara ehli tevhide en çok zarar veren kesim ilk üç kesimdir.ve maalesef ümmetin çoğunluğu da bu kesimlerdir. |
Bu iyi dediğiniz İslamoğlu cemaati lideri kim acaba ? Ayrıca ibn teymiyye iyi biri midir? |
Alıntı:
Bizim karşı durduğumuz temel noktalar ğavs kutup şeyh efendi vs isimler altında şarlatanlık yapanlardır insanları sömüren kendi feodal anlayışlarına kul köle yapan anlayışlardır... İnandığımız Allah ile sonradan var edilen İlahları karıştırmamaktır... Şu an yeryüzünde Müslüman'ım diyen insanların hangisine sorarsanız sorun Allah'a inandığını beyan edecektir Lakin iş inanmak ile bitmiyor asl olan inanmak ile birlikte Güvenmektir işte asrımızın en büyük hastalığı inanıp güvenmemektir. |
Sizin görüşleriniz çok tehlikeli gözüküyor. Ne o öyle kimseyi Şeyh efendi bellemeyiz? Farz-ı misal; Nakşîbend Hz.'nin talebeleri hocalarına elbette bağlı olacaktır. Çünkü bağlılık ve samimiyet bunu gerektirir. Çünkü bu gibi insanlar sıradan insanlar değildir. Size katıldığım tek nokta; bu dini kendi emelleri doğrultusunda kullanan güruha olan tepkinizedir. |
Ayrıca islamoğlu lideri ve ibn teymiyye için zannediyorum ki iyi şeyler besliyorsunuz?! |
İslamoğlu hakkında iyi şeyler duymadım. Uzak durulmasının hayırlı olacağını düşünüyorum. |
Değerli kardeşlerim tekrar edeyim islamoğlu imam ibni teymiyye ikiside alimdir beşerdir . İslamoğlunun görüşleri hususunda yüzde olarak çoğu görüşünü benimserim imam ibni teymiyye'nin görüşlerinin yüzde 50 sini ancak benimserim.İslamoğlundan uzak durulmasını söyleyen taifenin geneli tarikatçı kesimdir. Yıllardır insanların Allaha yakınlaşma isteklerini kendi kapitalist şirk anlayışları etrafında şekillendiren tarikat ve cemaat lerin yapısını düşünce sistemini incelediğimizde rivayet kıssa kültürü ile şekillendiğini görmekteyiz şimdi bu hususları dökmeye kalkarsak tartışmalar çıkar husumet oluşur ... |
İkisi de alim midir? Aman Allah'ım..! Size ve sizin gibi düşünenlere acilen Allah'tan doğru görüşlülük ve uyanıklılık diliyorum. Hiç uğraşmak istemiyorum, çünkü interneti kullanabildiğinize göre pekala bu kişileri de araştırabilirsiniz... Bu şahısları derinlemesine araştırın ki; sonra da gittiğiniz yolun ne kadar dikenli bir yol olduğunu anlayacaksınızdır. |
imza olarak kullandığım bir cümle "Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır." derdimiz ne alimleri aklamak paklamak nede yermek yerin dibine sokmak. Alimlerimiz bizim için İslam ilimlerinin aksesuarlarıdır saygındır. her alimin beşer olduğunu unutmadan okuruz.biz Müslümanlar itaat ve tartışılmaz öğreti anlamında alimlerden değil Allah ve resulünden sorumluyuz. Alimler bizim için öğretmenlerdir yol göstericilerdir dalında ihtisaslaşan uzmanlaşan saygın insanlardır. Hatası ile sevabı ile doğrusu yanlışı ile birer beşerdirler. acizane kendim için bana özel bir prensibim vardır. Alimleri ve eserlerini okurken Kuran gölgesinde konuşan ve konuşan kuranı seslendireni tercih ederim. Kuranı konuşturanı değil. Biraz daha açılımı şu Kitaba uyanı tercih ederim, kitabına uyduranı değil. Bu prensip ile bildiğim duyduğum tarihte ve günümüzde imkan bulduğum her alimi tereddütsüz/önyargısız okumuş,eserlerini cımbızla değil bir bütün ele aldıktan sonra o alim hakkımda düşüncemi netleştirmişimdir. bir öğrenci ve meraklı bir araştırmacı olarak marx'tan tutun Zerdüşt'e kadar, İncil'den tutun Aristo'ya kadar,şeriatiden tutun afganiye abduha kadar her çeşit din düşünce mezhep gözetmeksizin kaynaklarımda bulundurur okurum.ve bir hristiyanla münazara edeceksem en az onun kadar onun kaynaklarını bilmeliyim ki konuşma söz hakkım olabilsin. tartışırken Oturduğumuz yerde atmasyon ezber ve bayat kulaktan duyma içi boş düşüncelerle muhatabımıza sadece gülünç ve tutarsız oluruz. acizene katıksız hormonsuz hurafesiz uydurmasız bir islam istiyorum ve böyle bir islama inanıyorum.Bu prensip ile hareket eden her alim başımın tacıdır ve üstadımdır. birer beşer olduklarını unutmadan Doğrularını tereddütsüz alırım yanlışlarını iade ederim. Kendime prensip edindiğim bu olmazsa olmaz kuralımda "İslamoğlu,ibn teymiye,seyıd kutup,şeriati (ve bir kaç alim daha sayabilirim)...." bana ikna değil sofrayı tarafsız sunmalarını takdir ettim.yani bir ayeti lastikleştirerek bin bir dereden su getirerek benimsediği düşünceye uyarlayarak ve kendi tarafına çekip ikna etme gibi dertleri yok bu alimlerin. Sofrayı olduğu gibi önüme sermeleri dilediğini al tercih senin tekliflerini benimsedim. Bu demek değil ki benimsediklerimi bir bütün olarak hatasız benimsedim. islamoğlunun eleştirdiğim / benimsemediğim çok düşünceleri var.ibn teymiyeninde öyle...şeriatininde öyle....kutubun,gazalinin,humeyninin,abduhun,afgan inin,bediüzzamanın da öyle.... tekrar altını çizerek diyorum bu bana özel kendime prensip edindiğimdir kimseyi bağlamaz. |
Bu sitenin genel görüşü şayet bu minvalde ise diyecek bir söz bulamıyorum. Sayın @Abdulmelik Size katıldığım nokta; Alıntı:
Ancak söylediğiniz isimler arasında İslam'a zararı dokunan birçok kişi vardır. Bilginize... Neyse artık tartışmak istemiyorum. Allah Azze ve Celle ümmeti Muhammede basiret ve feraset sahibi olmayı ihsan eylesin (Amin) |
Alıntı:
Fikirlerimi size veya başkasına göre ayarlayamam bahsettiğiniz alimleri internet denen çöplükten araştıracak kadar basiretsiz değilim bizzat iki şahsın külliyatları elimde mevcut daha da saymamı istiyorsanız cemalettin efgani muhammed abduh ali şeriati mevdudi seyyid kutup imam humeyni behşeti ... listeyi istediğiniz kadar açabilirim doğruluğun kendisi Kurandır şahıslar değildir sizin anlayışınıza göre tek zihniyet tarikat ve cemaat şebekelerine tabii olmak gerektiği hakimdir. Hiçbir cemaat tarikat veya başka isimler altında sömürü düzenlerini sürdüren şarlatan anlayışlar ile uzaktan yakından işim olmaz ... Gittiğim yol kimsenin babasının malı değildir Allah'ın dini İslamdır ve kimsenin tekeline girmez '' İnneddîne ındallâhil İslâm'' Bu ayeti anlarsanız zaten sorun kalmaz size bir ayet daha vereyim belki ne demek istediğimi anlarsınız... '' Allah'a davet eden, dürüst ve erdemli davranan ve "Ellbette ben kayıtsız şartsız Allah'a teslim olanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim olabilir?'' Mustafa islamoğlu (Fussilet 33) Şimdi sözü çok fazla uzatmadan size son sözümü söyleyeyim yıllarımı siz ve sizin gibi kafatasçı zihniyetler ile mücadele ile geçirdim ama ne yazık ki sizin zihniyetleriniz ile uğraşmaktan sa tertemiz akıl sahipleri sabiiler ile uğraşmak ve anlatmak daha mantıklı ... Kime ait olduğu kesin olmayan '' bir ayet ile 40 alimi ikna ettim 40 ayet ile bir cahili ikna edemedim'' esası ile hareket etmek lazım. |
mustafa israiloğlu bir israil projesidir.mustafa ile imam ibni teymiyeyi aynı kategoride yani her ikisinide alimdir demek ikisinide tanımamaktır. imam ibni teymiye hatasız değildir eleştirilemezde değildir, yalnız enaz imam ibni teymiye kadar Alim olmak lazım eleştirmek için.Yoksa Alim cahili anlar ama cahil alimi anlayamaz. alimin öncesi cahillikten gelir ama cahilin alimlikten haberi dahi yoktur. İmam ibni teymiyenin hemen hemen her görüşü benim yanımda bir değeri vardır.Her kim imam ibni teymiyenin hangi görüşünün yanlış olduğunu düşünüyorsa buyursun konu açsın deliliyle ve usuluyla münazara yapalım. mustafa nın ise laik demokratik sistemlerde oy vermenin küfür olmadığı,demokrasinin şehidlerinin olabileceği,anıtkabir gibi bir puthaneyi, kabede Rasulullah ında içinde put olduğu halde yöneldiğini diyecek kadar Rasulullahıda bu günki anıtkabir putperestlerine benzetip son Rasulunda putperest olabileceğini vurgulayan küfür fikirleri vardır.Ve bunun gibi daha çok fikri olanı hangi dinin alimidir.ha islamın alimi olamazda,neyin hangi dinin alimidir onuda görecez.daha düne kadar fetulla güleni öven HAYDE ONUN GİBİ Bİ ALİMİN AYAKKABISINI YETİŞTİRİNDE GÖRELİM DİYEN BATIL FİKİR SAHİBİR.daha sayayım mı... |
İMAM İBNİ TEYMİYE İLE MUSTAFAYI AYNI ALİMLİKTE GÖRENLERE GELSİN... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Bilinmez kardeşim islamoğluna karşı kullandığınız hitap size hiç yakışmadı ... Beğenmeyebilirsin ama aşşağılama hakkını bu denli iğrenç bir isimle adlandırman sana yakışmadı.. Harici mantığına iyice bulaşmışsın. |
değeri fikrinde saklı gayri menkul hazretleri zülküf, senle yıllardır bu dik kafa harici mantığı dediğim dedik çaldığım düdük köşeden bucaktan elde ettiğin bilgi kırıntılarını şeyhul islam fetvası ile karşımıza çıkman,kurusıkı tabancan ile sadece gürültüden ibaret düşüncelerini sana hatırlatmaya çalışmamız,ve seni ebuzerimsi inatlarını kıramadığımız..... orjinal ayarlarında olan tekfircilik aşağılamak ve dahası bunu ibadet telakki ettiğin...Ey Allahım bu gün beş kişiye kafir dedim ödülümü istiyorum mantığı....alim insanların ömürlük emeklerini beşer olmasını unutarak bir kalemde silmen....Bir müslüman alimi bozuk olan laburatuvarındaki tahlillere göre İsrail oğlu diyerek onu yahudi olduğunu kafir olduğunu pervasızca yazarken sol tarafının rahatsız olmaması....kuru sıkı gürültüden ibaret olan düşüncelerine dayanak için bir selfie fotografı vererek aha buldum buldum paniği.....selfieye gösterdiğin tepkiyi senin ortadoğuda dünyanın başına bela olan işitlilerin esir pazarında 10 yaşındaki kızlarla fuhuş filimlerini çektirdikleri gerçeği görmezden gelmen..... helallik ve tevbeye yönelmezsen İslamoğlun tekfir ederek Allah huzurunda bu adamdan çok çekeceğin gerçeğini görmezden gelmen... cidden şaşkınım düşüncelerine....yorgunum senle munazaraya...Allah hidayet versin cümlemize..... ----------------------------------------------- snnclk34 ve hayrat kardeşlerim duydum dediler ile munazara olmuyor.delil getirin de masaya yatıralım...munazarada delil esastır.Allah indinde sorumlu olacağımız töhmetlere dikkat etmek lazım. |
Yazmayayım diyorum ama yazmak zorunda kalıyorum herşeye bi delil getirin deyip duruyorsunuz yahu islamoğlunun bozukluğuna bi çok konudaki sapık goruşlerine dair o kadar çok delil o kadar çok reddiye var ki tüm bunlara rağmen onu alim yapıpta tasavvuf ehline hocalarına şeyhlerine sapık düzenbaz put gibi İthamlarda bulunuyorsunuz kendi inandıklarınıza gelincede biz kişiyi değil olayı eleştiririz diyorsunuz neden bir islamoğluna bozuk goruşlu demek yerine bazı noktalarda hatası olur şaşar diyorsunuz da tarikatçılara direk ithamlarda bulunuyorsunuz onlarda insan... Tamam sizin bizim kadar çocuklarınız vardır belki burda sizin gibi tak tak delilli cevaplar veremiyede biliriz ama bu tarikatların şeyhlerin putlaştırıldığını islamoğlu denen adamdan aşağı seviyelere itmenizin doğru olduğunu göstermez ayrıca en azından ben delil sunup sizinle münakaşaya girmesemde bi çok delil o eleştirdikleriniz reddiyelerinde var ordan alıntı yapıp yazsak Google hocası dersiniz yazmasak deliliniz yok dersiniz başkada bişey yok sizin karşınıza sizin yanlışları bildiğiniz kadar doğruları bilen bi insan çıkar inşallah da delilleriyle anlarsınız cemaat nedir tasavvuf nedir tarikat nedir o savunduklarınız kimdir nedir |
Alıntı:
Allah seni Me'va Cennetine nail eylesin emi :) Sevgili @aslıı Bide gelinmiş deniliyor ki Google'ı bırak, bende onun kitapları var... Hasbunâllah :) Ya hu sen zaten bataklığın içinde çırpınıyorsun, sana kurtulman için can simidi gerek iken gelmişsin insanların beyinlerini mahveden sözlerle dolu o kişinin kaynaklarıyla iyice kendine pranga yapmış durumdasın ve bataklığa battıkça batıyorsun. Bu tür kimselerin zararı nedir biliyor musun @aslıı Her şeye Kur'an ve sünnet gözüyle bakıp diğer bütün her şeyi adeta yok hükmünde saymaktır. Bunlar senin de bahsettiğin gibi tasavvuf, tarikat, cemaat vs gibi mefhumlardan bi'haberdirler. Daha Tarikat sözcüğünün etimolojisinden yoksun olmalılar ki sözcüğü duymalarıyla tüyleri diken diken oluyor olsa gerek... Yine diyorum; sizlere kaynak-maynak yok. Madem internete girebiliyorsunuz, o halde pekâlâ bu kimselerin zararlarını da araştırabilecek hünere sahip olmalısınız. Tek arzum; ölmeden evvel İslam'a hat safhada zararı dokunan kimseleri, İslami yaşam tarzınızın süzgecinden geçirerek 'rahat bir nefesle' ukba'ya göçmenizdir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
ArO* msl* alkış000 |
Aslı beni iyi tanırsın tartışmaktan çekinmediğimi gayet iyi bilirsin. senin o şeyhin denin Kuran ayetlerini affına sığınarak tenasül uzuvlarına okuyan ve tavsiye eden efendin ve benzerleri hakkında yazmamı istiyorsan Ğavslarınızdan başlayıp günümüze kadar şemslerinizin mevlanalarınızın aşklarını şark edebiyatında cinsellik mevzularını menzil putperestlerinin uyuşturucu ayinlerini ve daha nicelerini tekrar edip anlatmam size ve bana ne fayda sağlayacak ... İslamoğluna sapık demeden önce kendi efendi/rablerinizin sapıklıklarını görün cima esnasında şeyhlerinizi düşünerek domuzlaşmayı öneren sapık kitaplarınızı bakın... Ruhul furkan tefsirindeki namussuzluklara bakın... Bilinmez vahyi ğayri metluv konusunu araştır sonra video as bunu bilmeyen cahiller ile tartışmak bile ilim namusuna hakarettir. |
yitiksevda konu Vahit gayrı metluv değil konu mustafanın sünneti bi konuşmasında inkar diğerinde kabulu gibi neye inandığını bilmemesi. ... |
Yitiksevda abi senin şeyhin dediğin cubbeli hoca şeyh değil ayrıca ruhul furkanı senin gibi tasavvufa at gözlüğü ile bakanlar anlıyamaz tıpkı mesneviye bakıp şemsle Mevlana'yı sapık ilan etmeniz gibi evet sizi iyi tanıyorum bu yüzden konuyu kendi açımdan kapatıyorum o savunduğun islamoğluna aklı zerre kadar yerinde olanlar uymaz hatta bunun için Üç Muhammed adlı kitabı okumanız yeterli Allah selamet versin ben sizin söylediklerinizi şuphem olmamasına rağmen her zaman araştırdım ama hep aksini buldum sizde o islamoğluna bir bakarsanız eminim ki yanlışı var insan demek yerine burda mevlanaları tasavvuf ehlini reddetmek yerine onada bi reddiye yazarsınız kırmızı çizgiyle |
Aslı at gözlüğü ile bakmıyorum istersen sana o tefsirden Allah ve resulüne nasıl iftira attıklarını sunayım... İslamoğlunun yüzde doksan fikrini benimseyen ve o fikirleri elimden geldiğince yaymaya çalışan biriyim . |
Alıntı:
abi nerden çıkardınız ben ve hariciliği, mustafanın öncülüğünü yaptığı kuraniyyum akımı israil menşeilidir.sizde şahiddiniz bir dönem o bataklığa bende düşmüştüm.kemalizm ve budizm gibi putçuluk artık çöktü insanlığa yeni bir akımla aklını ilah edinmek aşılanıyor ve bunuda kuranın ayetleri üzerinde yapıyorlar.böyle bir akım planlı bir şekilde ilerliyor mustafa gibilerde bunların maşalarıdır.yıllar önce FG için dedik o daha çökmeden mıstafayı sundular kadehte.... |
Yanlış anlaşılan bir konuyu düzeltelim önce.alimleri yermek ve yüceltmek ile işim hiç olmadı.ve en sevmediğim alime bile hakaret etmeye izin vermemeye çalıştık.bu herhangi bir kişiye değil kendimize mukaddesatımıza olan saygımızdır. Yaratandan ötürü yaratılana dokunulmazlıktır.dokunulmazlık derken eleştiri farklı bir olay alimlerin iffet ve şerefine saldırı farklı bir olay....Ben bu alimin bu görüşüne katılmıyorum demek farklı bi şey bu alim sapıktır murteddir israiloğludur yahudidir demek farklı bi şey... hiç bir alim vahy değildir yanılmaz değildir. her dediği doğrudur değildir. hep söyledim ve tekrarlıyorum onlar birer beşerdir.görüş farklılıkları vardır ve bunun için dört mezhep vardır.holiganlık tarafgirlik mantığı ile yaklaşırsak mezhebimiz dışında kalan üç mezhep sapıktır demek gerek! amacımız üzüm yemek ise sorun yok tartışır hakiki üzümü bulur afiyetle yeriz.yok bağcıyı dövmek ise elimizde be üzüm kalır ne bağcı... bir örnek verelim : İslamoğlu bir ayette YÜZÜNÜ EKŞİTTİ HOŞLANMADI SIRTINI DÖNDÜ AMA GELDİ DİYE geçen kişinin orda bulunan bir müşrik idi diyor benim kanaatim budur diyor. cübbeli diyor ki hayır o kişi Resulullah'tır.(sav). amaç bağcıyı dövmek ise ki öyle gözüküyor cübbeli tv ye çıkıyor ey ahaliiii İslamoğlu Resulullah'a hakaret ediyor diyor.bu düzenbazlığa filim fırıldağa son vermek gerek. İslam alimine bu art niyet yakışmıyor! Ben dedim ki İslamoğlunun düşünceleri hataları olmakla birlikte genel anlamda benimsediğim takdir ettiğim bir görüş....bu İslamoğlu üstadımdır ona bağlıyım mürşidimdir demek değildir.Mürşid olarak Allah resulü yeterli.... Zülküfün verdiği son videoda da aynı düzenbazlık bağcıyı hedef almak vardır. adam orda diyor ki sünnet tek başına bağımsız bir kaynak değil kuranın açılımıdır.yani islamın iki bağımsız kaynağı yok tek kaynak vardır oda kurandır.ve sünnet kuranın dinin yaşanabilmesi için açılımıdır. VAR MI SORUN BURDA? ama bizim bağcıdöverler şöyle yansıtıyor.İSLAMOĞLU SÜNNETİ PEYGAMBERİ İNKAR EDİYOR! el insaffff...... Aslı hanıma gelince, Muhterem bizim adımıza hem savcı hem yargıç hem hakim hem avukat hemde cellat olmuşsun.) yok delil ne getirsem getireyim kabul etmezler falan filan.hangi Müslüman din konusunda delil/ayet/burhan/sahih hadis gelirde inkara yönelir? bu ne cüret bu ne cesaret? bu cesareti gösterecek kadar cesur olan ya zırcahildir ya da artniyetli bir münafıktır. Selam hidayete tabi ilanlara.... |
Kişiler beşerdir yanışabilir hem fikir olduğumuz tek nokta bu benim sözüm tasavvufu sapıklık olarak görüp şeyhlere tasavvuf alimlerine talebelerinin taptığını söyleyip şeyhi put yerine koyanlara ki böyle söylendi tasavvuf konusundaki yazılarda. O yüzden alimlere hakaret edilmedi demeyin ki ben size siz ediyorsunuz demedim ayrıca defalarca buhariden tirmiziden hadis sunuldu hadis sahih değil denildi benim ve milyonlarca insanın ve alimin sahih dediği hadislere uydurma demek reddetmek değilimdir ayet delil getirincede aynısı oldu bu ayetin meali tefsiri şu şu denildi yanlış yerle bağdaştırdınız denildi... Zır cahil olabilirm Rabbim alim geçinip bomboş olanlardan eylemesin... Cubbeli hocayı veya onu bunu savunmuyorum ben insanların buraya bakıp bu yazılanları okuyup tasavvuf buymuş bu abiler çok süslü çok delilli konuşuyor diyerek tasavvufa şeyhlere velilere karşı bilenmesin çünkü burada tasavvuf ehli sapık goruşlu putlar olarak nitelendiriliyor buna neden sesiniz çıkmıyorda tasavvufu savunmaya çalışan birine cellat avukat hakim vs.. İthamlarda bulunuyorsunuz 4 meshep var arkadaş kendini bilir dört meshebide reddediyor bazılarını alırım bazılarını almam diyor nasıl bir delil getirirsinizde bu adam kabul eder sorarım size?meshep yok hadis uydurma ayet bu konuyla ilgili değil yanlış yere çekilmiş sünnete bakış açısı belli ne delili söyler misiniz neyse adıma yönelik ithamlarda bulunmasanız memnun olurum bu konuda konuşmak için sizin yanlış bildikleriniz kadar doğru bilmem gerek geçen beş yılda o kadar bilgi sahibi olamadım selametle |
Alıntı:
Boşver kardeş, uzatma sen de... Anlamak istemeyenlerle ortak bir platformda buluşmak imkansız ötesidir. Hatta -afedersin- kendimizi paralasak da hoş, onlar yine anlamak istedikleri şekliyle anlayacaklardır. Tasavvuf denen yol çok farklıdır. Abdülkâdir-i Geylânî Hazretlerinin Fütûh-ul Gayb kitabının Fârisi şerhinde buyuruluyor ki: 'Ariflerin kalplerine ince ve anlaşılmaz bilgiler geldiği zaman, bunları anlatacak kelime bulamazlar. Böyle sözlerini işitince, doğrusunu Allahü teâlâ bilir demeli, inkâra kalkışmamalıdır.' Ayrıca tasavvuf öyle bir demdir ki onu içine çeken bilir anca... Mevlana ve Şems gibi... Hacı Bayrâm-ı Veli ve Akşemseddin gibi... Nakşibend ve Alaaddîn-i Attar gibi... Taptuk Emre ve Yunus Emre gibi... Neyse kardeş, bu sitede -evelAllah- senin gibi istikâmet üzere olanları görmek ayrıca sevindirdi beni... Bir kez daha Allah senden razı olsun emi =) |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] sözkonusu ithamlara yukarıda cevaplar verilmiştir... |
Alıntı:
İsmi belli olmayan şahıs diyecem çünkü snnclk bir anlam ifade etmediği için bu hitabı kullandım. İstikamet nedir açıklarmısın ? Allah'ın bizi hesaba çekeceği kaynak nedir? Mezhepsizlik dinsizliğe götürür söylemini Allah resulü ile ispat eder misiniz? Etimoloji bilmediğimizi ima etmişsiniz bi zahmet geçmiş konularımda Etimoloji çalışmalarıma bakmanızı rica edecem… Tarikat yâda Tasavvuf kelimelerini rica etsem etimolojik olarak açar mısınız? Sizin gibiler ile uğraşmak istemediğim için size kısaca Neye niçin nasıl iman ettiğimizi izah edeyim. 1:Yegâne İlah Allah’tır deyip. Kâinatı alt ilahlar ricalül ğayb aktab ğavs kutup vs ile dolduran Müşrik inançlarından beriyim. 2: Her sözlerinde Kuranın tek ayetini inkâr eden kâfirdir diyip. Diğer taraftan Kuranı rivayetler ile dolduran onun hükümlerini rivayetler ile hükümsüz bırakanlardan hiç değilim. 3:Hadisleri kabul ederim fakat. Kur'ana, Allah Resulü Muhammed'e, Tarihi arka plana, Kevni ayetlere, Sünnetullah'a İslam'ın temel prensiplerine aykırı olmamak kaydı ile ne toptan kabul ne toptan reddedenlerdenim, Allah Resulü Muhammed'e yalan isnat etmektense nakledenin yalan söylediğini yâda tam hatırlamadığına kanaat getiririm. 4:Allah Resulü Muhammedi Kuran'ın canlı örneği ilk müfessiri kabul eder. Son Resul olduğuna şüphesiz iman ederim. Onun mucizelerini Kuranın şehadetiyle kabul eder geleneksel din anlayışının yaptığı gibi ona binlerce mucize isnat edip on parmağından su akıtmam, cebraili genel cerrahi uzmanı yerine koyup kalbini yerinden söktürmem, bu tür safsataları mevlit denen hurafe kaynağı ile her mekânda dillendirmem dillendirenlere de karşı çıkarım… Allah'ın tecelli edip cezaevindeki şahsın işini bana bırakın yalanını dini bir inanç ile dergi kapağında yayınlamam. 5:Bütün Mümin’lerin Allah’ın dostu ve evliyaullahı olduğuna inanırım. Gökte f 16 misali ne insanların uçtuğuna nede tabiata hükmettiklerine inanmam. Allah’ın vasıflarını beşere veren müşriklerden beriyim. Yanı başımızda her gün Müslümanlar katledilir iken bu uçan efendilerin niye sessiz kaldığına hep hayret ederim ya elleri bağlı yâda gözleri kör olmuş eşkiyalar sürüsünün hünerlerini göstermemeleri ne denli yalancılar olduklarına en açık delildir. 6:Kıyametin Allah'ın indinde olduğuna iman eder. ‘’ La ya'lemul ğaybe İllallah ’’ derim. Deccal mehdi vb mitolojik kahramanlara inanmam İsa a.s gökten indirmek ile uğraşmam. İkinci kat semada bugüne kadar yaşadığına inanmam . 7: Alimleri! Sever sayar lakin hiçbirine kulluk etmem Rab edinmem. İmam Ebu Hanife İmam Şafi İmam Malik İmam Ahmed bin hanbel İmam Caferi sadık,İbni Arabi, Gazali, Saide Kurdi, Seyyit Kutup vb Alimlerin doğru söylediklerini kabul eder Kuran ve Allah resulüne muhalif herhangi bir fikirleri varsa reddederim. Çünkü onlarda insan bende insanım onların hatasız ve günahsız olduklarını söylemem insanın yaradılışında verilen iyilik kötülük yanlış ve doğru davranışlara göre değerlendiririm. Allah hakkıyla kulluk yapıp bizlere Kur’anın öğretilerini doğru olarak ulaştıran herkesten razı olsun derim. 8: Şefaat haktır Lakin bütünüyle Allah'a aittir. Maliki yevmid’din olan Allah kendi yargılamasına kimseyi ortak etmez. 9: İbrahim’in cemaat anlayışı ile hareket ederim. İlim ve irfanda kelle sayısı ile doğrular belirlenmez doğruların kaynağı İlahi kelamdır . Yanlışlar hatalar günahlar bizlerin müstağni davranışlarındandır. 10: Günümüz Truva atı misali sözde ''ehli sünnetiz'' deyip bizleri ''ehli dalle'' olarak gösteren ‘’ Allah'ın ete kemiğe bürünüp Mahmut olarak göründüğünü’’ söyleyip bu ve benzeri birçok küfür şirk sözlerini ehli sünnet adı altında kamufle etmeye çalışanlar asla ehli sünnet olamaz bizzat eşkiyadırlar. Meleklere halidi kolundan olduğunu söyleyip torpil arayan ve söylenmesini tavsiye eden. Vahyi getirenin ve alanında Muhammed olduğunu perde arkasında Allahın Muhammed olduğunu söylemem. Yanmayan kefen ticareti yapmam. |
Birazda korkarak soruyorum ama acaba İslamoğlu'nun ademin babası var fikrine katılıyor musunuz ? Bu konudaki düşünceniz nedir ? Bunu iddea etmesi onu dinden çıkarmaz mı ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
2-Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık. 3-Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. 4-Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi. yukarıda geçen 4 ayet gayet açık net.bu ayetlere rağmen hala dehr 2.ayetten meded ummak cehalet değilse Küfürdür. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
الَّـذ۪ٓياَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَاَ خَلْقَ الْاِنْسَانِ مِنْ ط۪ينٍۚ O (Allah) ki, yarattığı her şeyi güzel yapmış ve ilk başta insanı çamurdan yaratmıştır. secde 7 ve Alimoğlu hocanın verdiği ayetler ve dahası bir çok ayette ademin yaratılışında babasız anasız isanın babasız olduğu Kuran ayetleri ile tartışılmaz bi şekilde icma mevcuttur.Mustafa İslamoğlu ne akılla tevil ediyor anlaşılır gibi değil.açıkçası ne diyeceğimi bilmiyorum.kimseyı tekfir etme lüksümüz yoktur.sevdiğim beğendiğim bir alim olması tartışılmaz demek değildir.her alim beşerdir cümlesini sık kullanıyorum.hangi alimi kurcalarsanız kurcalayın hatasız değildir.Buna İmam azam dahil....İmam şafii dahil...İmam gazali gibi vs... Özetle hiç bir alim tartışılmaz değildir ve biz Müslümanlarda gassal elindeki ölü değiliz.saygımızı yitirmeden hakaret tekfir etmeden eleştirir iyi yanlarını alır kötü yanlarını iade ederiz. |
SAAT: 20:37 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.