Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Nebevi Sevda,Açılış Tarihi:  29 Eylül 2018 (20:12), Konuya Son Cevap : 29 Eylül 2018 (20:12). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 2 Beğenilen Nebevi Sevda
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Eylül 2018, 20:12   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Nebevi Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Nebevi Sevda isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59388
Üyelik T.: 05 Nisan 2018
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Istanbul
Yaş:52
Mesaj: 1.444
Konular: 329
Beğenildi:1751
Beğendi:1021
Takdirleri:13102
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kor Ateş Yüreğe Düşünce

Kor Ateş Yüreğe Düşünce

Kor Ateş Yüreğe Düşünce
Cahiliye hayatından ve cahiliye libasındaki kirlerden arınmak için efendimizin (sav) dava ateşiyle erimelidir yüreklerimiz. Erimelidir kor ateş karşısında yüreklerimiz nurun aydınlığına kavuşmak için. Ahir zamanda avuçta kor tutmak gibi zor olan bu iman ateşi yakmalıdır ruhumuzu ve temizlemelidir kalbimize düşen tüm lekeleri.

Habbab’ın sırtında yanan kor ateş, Bilal’in karnındaki kaya ve kızgın çöl kumları yakarken bedenlerini yürek konuşur, devrim olur sahra çöllerinde. Hidayet nuru aydınlandığında çehrenizde, şimşek çakar adeta beyinlerde. Ne yar tanır ne de canan. Bir kez yaktı mı yüreğini iman ateşi; artık sığmaz olur meydanlara ve karanlık zindanlara. Her duyduğu ve okuduğu ile amel etmenin lezzetini tadar. Hidayete erdiği anda geceleri abid olmanın, gündüzleri zikr-i endam içerisinde günlük meşgalelerle uğraşmanın hazzını yaşar. Ümmetin içerisine düşmüş olduğu sıkıntılar, buhranlar yakar onu ve kor ateş olur yüreğinde. Bilgi ve hikmetten yoksun, gönlü hidayete kapalı herkes onun düşmanıdır. En büyük aşkı ise cihat ve şahadettir. Hidayete ermenin lezzetini yaşarken onun imanı istikamet ve istikrar ister. Hayatın zorluklarını omuzlarken edep ve hayâ ile hareket eder.

Şeytanın tuzaklarına karşı her daim uyanık olmalıyız. Yaşadığımız hayat serüveninde ilk başladığımız gibi dik ve onurlu kalmanın yollarını aramalıyız. İmanı, yüreğimizden sönecek ateş, ibadetleri ise başımızdan uçacak güvercin gibi görmeliyiz. Hayat girdabının içerisinde kaybolmadan, ihlâs ve ihsanın vermiş olduğu endişelerle ibadetleri sürdürmeli, örtü ve tesettüre riayet etmeliyiz. Bu yolda bıkkınlık ve bitkinlik kavramlarını zihnimizden silmeliyiz. Başka insanların yanlışlarına bakarak umutsuzluğa kapılmaktansa ümmet olarak vahyin gölgesine yaslanarak ayakta durabilmeliyiz. Mahremi olmayana nefsi muhabbet ve tahayyülü endamdan uzak kalmalıyız. Sanalın tuzağında, kütüphanenin tozlu raflarında, sakalın uzunluğunda hikmet aramaktansa; mum gibi yanmalı ve öyle eriyerek âlemi berzaha ulaşmalıyız.

Müslüman istikamet yolunda gevşememelidir. Kurbağayı deney için kaynar suya atıyorlar. Kurbağa kaynar suyun etkisinden hemen dışarı fırlıyor. Sonra ılık suya atıyorlar ve yavaş yavaş suyu ısıtıyorlar. Kurbağa öyle mayışıyor ki o mayışmanın etkisiyle sıcak suda can veriyor.

Bizler de bu hale dönüşmeden, nefsimizi günahlara alıştırıp o günahlar bizde sıradan hale gelmeden, ilk yandığımız gibi yanmalıyız. Unutmayalım ki o halde birbirimizi görsek suratlarımıza bakamayız. Rabbim af eder diye Rahmanın merhametiyle kendimizi kandırmadan mü’min ve mü’mine olarak kalmanın yollarını bulmalıyız. Utanıp kızaracağı yerde kendi meziyetlerine kılıf bulmak ahmakların işidir. Çok sık tevbe etmeli önce kendi yanan eteklerimize bakmalı ve akabinde kardeşim eteğin yanıyor demeliyiz.

Kor ateş yüreğimizi ilk yaktığı gibi yakmalı ve kabirde kandilimiz olmalı. Âl-i İmran suresi 102’de rabbimiz mealen şöyle buyuruyor: "Ey iman edenler! Allah’tan gerektiği gibi korkup (fenalıklardan) sakının. Ancak Müslüman olarak can verin.” (Kökü Allah sevgisine dayanan bir iman ile birleşen, üstün saygı ile bütünleşen, bir korku içinde bulununuz.)

Sonuçta beden çürüyecek, güzellikler son bulacak. Beden kendi vazifesini tamamlayacak. Bir kurt, bir de böcek etlerimizi kemirecek. Birbirimizi kemirmeden imanın nuruyla aydınlatalım çehremizi ve her daim istikrar ve istikamet üzere kalalım inşallah.
su damlası ve Ömer.asaf beğendiler.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Nebevi Sevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gazze Çadırımız Nebevi Sevda/Kişisel Nebevi Sevda 0 30 13 Nisan 2024 11:28
Dernek faaliyetlerimiz Nebevi Sevda/Kişisel Nebevi Sevda 0 64 09 Nisan 2024 15:46
Kulluk Kalitemiz Nebevi Sevda/Kişisel Nebevi Sevda 0 87 19 Mart 2024 21:47
Vahyin izinde Ramazan Kurân-ı Kerîm Nebevi Sevda 0 76 05 Mart 2024 19:01
Hikmet Pınarı/ 30 Cüz Kurân-ı Kerîm Nebevi Sevda 19 787 26 Şubat 2024 21:24

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Gönülden YüReĞe Damlalar...Medineweb su damlası Gönülden Dökülen Nağmeler 189 18 Mart 2024 21:13
su ateş ve aşk CaferTayar Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 4 09 Ekim 2023 18:28
En sıcak ateş cehennemdedir YaŞuHa Oruç-Ramazan 1 12 Nisan 2023 08:58
Değdiğinde yüreğe Aşk /medineweb Huzurİslam Şiirler ve Şairler 4 02 Şubat 2018 22:46
GÖNÜLDEN Yüreğe DAMLALAR & MEDİNEWEB Mihrinaz Fon Müzikleri 3 12 Ocak 2018 19:50

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.