Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  10 Ekim 2023 (19:42), Konuya Son Cevap : 03 Ocak 2024 (09:22). Konuya 19 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı57Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Ekim 2023, 19:42   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Filistin Kimin Davası?

Filistin Kimin Davası?

Filistin meselesi hem Arap ve İslam aleminin hem de bütün insanlığın kanayan yarası… Vatansız bir millete vatan ihdas etmek üzere vatanları adım adım ellerinden alınan bir milletin maruz kaldığı zulmün çok az benzeri var tarihte.
İsrail devleti 1948’den itibaren topraklarını sürekli genişletti. 1967’deki -Araplar açısından- utanç verici savaştan sonra “geçici olarak” işgal ettiği Filistin topraklarını kalıcı olarak gasp etmenin yollarını aramaya başladı. Bu çerçevede Filistinlilerin evlerine, çiftliklerine, köylerine el koyup Avrupa’dan veya Rusya’dan getirttiği Yahudi göçmelere yeni yerleşimler açtı…

Dolayısıyla kendi vatanlarında önce azınlık durumuna düşürülen Filistinliler bilahare vatanlarını da büsbütün kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kaldı...

İsrail’in 1967’de belirlenen sınırlarının dışında yer aldığı için uluslararası camianın meşru kabul etmediği ve derhal durdurulması için defalarca BM kararı çıkartılan yeni yerleşim yerlerinin sayısı her geçen gün arttı. Yani İsrail’i yönetenler hiçbir zaman uluslararası camianın tepkisine kulak asmadı; Birleşmiş Milletler’in kararlarını dinlemedi. Hâlâ da dinlemiyorlar.

Bu arada Kudüs’ü ebedi başkenti ilan etti Siyonist devlet. Bugün Ramallah, Halil, Nablus, Betlehem gibi Filistin şehirlerinde yaşayan Müslümanların ne Mescid-i Aksa’yı ziyaret için ne de yakınlarını görmek için Kudüs’e girmelerine izin veriliyor. Koskoca bir “Utanç Duvarı” Batı Şeria’yı Kudüs’ten ayırıyor.

Gazze ise tamamen tecrit edilmiş bir coğrafya. Ne dışarıdan Gazze’ye girmenize izin var ne de Gazzelilerin dışarıya çıkmasına. Bir nevi açık hava hapishanesi... Üstelik her Ramazan ve Kurban bayramında düzenli olarak bombalıyor burayı İsrail ordusu.

***

Tarihte olup bitmiş hadiselerden söz etmiyoruz. Bugün yaşananları anlatıyoruz. Ne var ki dünya kamuoyu Filistin’de “aktüel” bir problemin varlığından habersiz gibi. Çünkü duyulmuyor olup bitenler. Batı Şeria’da sürekli yeni yerleşimler açıldığını, insanların evlerine, arazilerine el konulduğunu, buralara silahlı fanatik grupların yerleştirildiğini, topraklarına sahip çıkmak isteyen insanların katledildiğini, İsrail güvenlik güçlerinin sivil protesto yürüyüşlerine katılan kişilerin bile üzerlerine ateş açtığını, kadın yaşlı çocuk demeden her yıl yüzlerce hatta binlerce masumu öldürdüğünü… vs. vs. dünya bilmiyor. Tıpkı Çin’de Doğu Türkistan halkının nelere maruz kaldığını bilmediğimiz gibi… Rus işgali altındaki Kırım’da bir avuç Müslümanın neler yaşadığından bihaber olduğumuz gibi…

***

İsrail’in kan dökerek sürdürdüğü “işgali yayma” politikasına karşı yürütülen Filistin direnişi hem hukuki hem siyasi hem de ahlaki olarak meşrudur. Ancak çekinmeden söylemek gerekir ki Hamas’ın son eyleminde sergilenen yaklaşım ve yöntem direnişin ahlaki meşruiyetini sorgulatmıştır.

Müzik festivaline katılan gençler başta olmak üzere sivil insanların hedef gözetilerek katledilmesi, öldürülen bir kadının çıplak cesedinin kamyonet kasasında gezdirilmesi gibi eylemleri vicdan sahibi hiç kimse hiçbir gerekçeyle kabul edemez.

Bunlar işgalci İsrail rejiminin Filistin halkına uyguladığı zulüm örneklerinin eş değeridir. Kendilerine yapılanları düşmanlarına yapmaları erdem değildir.

Bosna’nın bilge lideri Aliya İzzetbegoviç’in uyarısını hatırlamanın yeridir: “Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.”

***

Esas olarak “Filistin davası”nın iki büyük açmazı var. İlki ABD başta olmak üzere dünyadaki büyük güçlerin İsrail’e şartsız ve tavizsiz destek vermesi. İkincisi Filistin’i savunan kesimlerin çoğunlukla kendilerinin “savunulamaz” durumda olmaları.

1970’lerde bütün dünyada şiddet yanlısı sol siyasetin borusu öttüğü için Filistin davasını da bu solcu terör örgütlerinin sahiplenmesi ve temsil etmesi netice itibariyle meseleyi daha da çözümsüz bir noktaya getirdi. Şimdi de “İslami terör” aynı işlevi görüyor. Ne var ki Müslüman ülkelerin yöneticilerinin Filistin meselesini kendi siyasi çıkarlarına alet edip bir gün aşırı hamasetle insanları coştururken ertesi gün İsrail ile işbirliği arayışına girmeleri ile ümitleri tüketiyor. Davanın sahibi olarak silahtan başka yol tanımayan örgütleri yegâne seçenek olarak bırakıyor.
İ.Kiras
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 84 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 68 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 53 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 76 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 70 01 Nisan 2024 03:25

Alt 11 Ekim 2023, 08:09   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6131
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Dünyanın üç incisi kâbe mescidi nebevi mescidi aksa Allah nasip etti ikisine gittim mescidi aksayada gitmeyi çok isterim. Rabbim tüm isteyenler ile banada nasip etsin. Mescisi aksa kudüs hep bir yetimdi öksüzdü yıllardır yapmadıklarını bırakmadı zalim israil yıkılasın israil ne istiyorsun mzlumlardan hep yaptıkların yanına kâr kaldı kimse çıkıpda sen ne istiyorsun müslümanlardan demedi! İsrailde azdıkça azdı gavur gavuru tutacak müslümanı tutacak hali yok abd si rusyası Ukraynası ve diğerleri senin yanındayız israil dediler. Peki filistinin yanında hangi müslüman ülke durdu? Hiç kimse çıkıpda demediki yanınızdayız müslüman kardeşlerim ,sadece bunu söylemek bile nasıl moral olurdu . Yazıklar olsun BAE yazıklar olsun ÜRDÜN ve diğerleri hani biz din krdeşi idik? Küdüsü bir gün müslümanlar fetih edecek . Rabbim bir selahaddini eyyübiyi oraya gömderecek inşallah ama bu siz olmayacaksınız olamazsınızda zaten!
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2023, 08:38   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Standart

Tüm bu olanların baş sorumlusu: politik çıkarları "Allah'ın emrinin üstünde" tutan "tüm islam ülke yönetimleri"dir. Filistin için ve zulüm gören ne kadar İslami ülke/topluluk var ise hepsi için "onlara yapılan zulüm, bize yapılmıştır; kardeşimize yapılan zulüm bize yapılmıştır" demeyen tüm ülke yönetimleridir; ve istisnası yoktur.

Ardınca zulüm ve baskı ile güçten düşmüş ve korunma/kurtulma yolları arayan mazlum topluluklar, tek tek tek öldürülmeye devam etmektense, güçleri olmadığı halde direnişe başlıyor. Ve hem de "zaman zaman duyduğum, hiç olmayacak yöntemler" sergileyerek... Bazen diyorum, acaba yoğun zulüm sebebiyle ne yapacaklarını mı şaşırdılar, yoksa bu akla mantığa sığmayan şeyleri "kafirler" yapıyor da, iftira olarak "müslümanlar yaptı" mı diyorlar. Olur ya, Hucurat 6. ayette fasıklardan haber alındığında dikkat edilmesi emri var, belki de bu kafirler müslümanların cihadını gayri meşru göstermek için bu haberleri/eylemleri kendileri yapıyorlar; tüm bunların ardınca da kendilerini haklı göstererek zulmü artırıyorlar.

Bilemiyorum, müslümanlar hakkında hüsnü zan yapmayı doğru buluyorum; ve ama işin aslını da yakinen bilmeyi çok isterdim doğrusu.
__________________
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır ."

Asr Suresi
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2023, 16:39   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.635
Konular: 430
Beğenildi:3260
Beğendi:3726
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Standart

Kendi iktidarları söz konusu olunca aslan kesilen, asıp kesen İslam ülkeleri Filistin'e suspus. İsrail'e desteklerini nasıl hemen açıkladı dünya ülkeleri. Filistin Hamas'tan ibaret değil. Hamas ki Ermenistanı desteklemiş, Kıbrısta Rumları, doğu Türkistan'da Pekini destek açıklamaları yapmış biri. Filistin halkını ateşe sürükledi kimin kışkırtması İran. O bile doğrudan destek vermedik dediler. Rusya bağımsız Filistin kurulsun diyor Ukrayna İsrail'e destek. Bu nasıl iş yahu. Bizim konforlu mücahitler desen ayrı telden.
Hamas düşmana benzetince kaybetti. Ya halk Gazzetrk enerji santralleri vuruldu. Yaşam savaşı veriyorlar. Netenyahu istese olmayacak fırsatı geri tepmedi ve mazlum halkı adeta haritadan siliyor. Allah'ım acı
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2023, 21:29   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6131
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart




Orduda kural yok askere mahkeme yok içinizden geldiği gibi zulm yapın deniyor zülmün kitabını yazıyorlar . BM sessiz nerde insan hakları nerde müslüman ülkeler hüsnü zan yapamayacağım malesef..hepsi bana dokunmasın ne yaparsa yapsın kafasında çıkar peşinde bir şeyi es geçiyorlar. Bugün kardeşine zülm ediyorsa ilk fırsatta sanada yapacak .dünya kurulduğundan beri durum budur! Normal insan ilişkilerindede durum budur öyle şeref yoksunu insanlar varki sana eyvallahı varsa bilki çıkarı vardır. Seninle işi bittiği an çöpsün! Duadan başka bir şey gelmez elimizden bu hiç bir şeye benzemiyor..RABBİM YARDIM EYLE
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2023, 23:54   Mesaj No:6
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Öüm onlara yakıştırıldığı için, sivil Filistinlilerin ölümü Batı’da yaşayan modern insanların çoğunu çokta etkilemiyor artık.Ama masum sivil İsraillerin modern ve mutlu hayatlarının ortasında yaşadıkları trajedi daha fazla empatiye neden oluyor. Çünkü onlara ölüm daha az yakıştırılıyor. Ölümle koyun koyuna bir millet kaybedecek, kaybetmekten korkacak bir konfor, lüks derdi yok. İsrail'in korkmak için çok sebebi var.

Çok büyük VAHŞİ KATLİAM, yıkım yapıyorlar ve tüm yasaklı silahlari kullanmaktan çekinmiyorlar. Zalimler için Cehennem ne güzel bir son..inşaallah..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ekim 2023, 08:52   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6131
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Filistin yanacak 60 müslüman ülke sus pus olacak !O ateş bizede sıçrayacak bir gün..
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ekim 2023, 13:41   Mesaj No:8
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.635
Konular: 430
Beğenildi:3260
Beğendi:3726
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Standart

Gazze'yi kuşatma altına alan İsrail kente elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini duyurmuştu. Filistin'e yönelik insani yardım çağrılarına sert bir şekilde yanıt veren İsrailli yetkililer "Gazze'ye insani yardım mı? İsrailli esirler evlerine dönene kadar hiçbir elektrik şalteri açılmayacak, hiçbir su musluğu açılmayacak ve hiçbir yakıt kamyonu içeri girmeyecek" ifadelerini kaydetti. Yetkililer uluslararası tepkilere ise "Kimse bize ahlak dersi vermesin" şeklinde yanıt verdi.

__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ekim 2023, 21:29   Mesaj No:9
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Filistin Kimin davası;
1-Filistin Yusufu Kuyuya atan kardeşlerine karşı Hz yakubun ağlaya ağlaya kör eden bir zalim mazlum davası
2-Filistin Müslümanlara 'ey iman edenler iman ediniz' davası
3-Filistin dünyanın başına bela olan şımarık israil oğluna karşı mucadele davası
4-filistin toprak davası değil muminlerin namus şeref haysiyet davası
5-Filistin Müslüman görünümlü Munafıkların "Kurt İle Beraber Öldürüyorlar, Çoban İle Beraber Yiyorlar, Sahibiyle Beraber Ağlıyorlar" davası
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Ekim 2023, 13:28   Mesaj No:10
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.635
Konular: 430
Beğenildi:3260
Beğendi:3726
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Standart

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 2 bin 215'e, yaralananların ise 8 bin 174'e yükseldiğini duyurdu. Batı Şeria'da da 54 kişi hayatını kaybetti, bin 100 kişi yaralandı.



İsrail Gazzelilere tahliye için 6 saat verdi ancak bölgeden ayrılamayacak insanların olduğu görülüyor. Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi Müdürü Ahmed Muhenne dün hastanenin boşaltılması için telefon aldıklarını belirtti. Tahliyenin mümkün olmadığını söyleyen hastane müdürü "5 doktor ve destek ekibinden oluşan sağlık personeliyle burada kalıp hastalara hizmet vermeye kararlıyız. Tahliyeyi reddediyoruz" dedi.

Allah'ım sen yardım et. Resmen zorunlu etnik göçe zorlanıyorlar. İkinci Nekbe'yi yaşıyorlar.
Esma_Nur ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Dünya Rezilliğe Doymuyor Epstein Davası Mihrinaz Gündem/ Manşetler 2 12 Ocak 2024 14:47
Gülen Cemaatine vatana ihanet davası JAZARİ İslami Haberler 2 02 Ocak 2014 17:20
Hz. Peygamber ve Davası...21Nisan2013 Bayrampaşa / İst enderhafızım İslami Haberler 0 19 Nisan 2013 14:57
Bu ayıp kimin? EyMeN&TaLhA Çocuk ve Aile Sağlığı 2 28 Mart 2013 09:00
Rejime muhalif olmadan İslam davası olur mu? bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 0 19 Aralık 2012 21:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.