DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından) <>>>>DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)<<<<<> Sadece Bademli pilav da yapmıştım ama Duvaklı pilav’ın tadı da ayrı bir güzel kesinlikle deneyin derim. Neler lazım 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı su Bir yemek kaşığı tereyağı Üst harcı için 200 gr.kıyma 1 adet soğan Bir avuç badem bir tutam maydanoz yenibahar,karabiber,çok az kimyon Duvaklı pilavın yapılışı Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin. Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin. Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun İçine baharatlarını atın. Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin. Son olarak maydanozu doğrayın. Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin. Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] küçük bir not bademleri pilav pişdikden sonra katın pilava yoksa çıtırlığı gider . AFİYET OLSUN :) Urfa Patlıcan Kebabı KAZAN KEBABI (kim ne derse desin güney goğu mutfağına laf yok :) ) Malzemeler 1 kg. Patlıcan Köftesi İçin: 400 gr. Kıyma 1 adet kuru soğan Bir tutam maydanoz 2 yemek kaşığı galeta unu Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar Kızartmak için: zeytinyağı Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça Kazan kebabı nasıl yapılır? Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım. Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın. Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok. Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün. Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın. Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin. Afiyet şifa olsun… [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından) cok lezzetli görünüyo ellerinize sağlık |
SAAT: 14:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.