Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Makarna ve Pilavlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  20 Aralık 2011 (20:56), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2015 (19:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Aralık 2011, 20:56   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 4.343
Konular: 527
Beğenildi:2928
Beğendi:4250
Takdirleri:11478
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

<>>>>DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)<<<<<>


Sadece Bademli pilav da yapmıştım ama Duvaklı pilav’ın tadı da ayrı bir güzel kesinlikle deneyin derim.

Neler lazım

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için

200 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir avuç badem
bir tutam maydanoz
yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Duvaklı pilavın yapılışı

Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
İçine baharatlarını atın.
Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
Son olarak maydanozu doğrayın.
Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.



küçük bir not bademleri pilav pişdikden sonra katın pilava yoksa çıtırlığı gider . AFİYET OLSUN

Urfa Patlıcan Kebabı KAZAN KEBABI (kim ne derse desin güney goğu mutfağına laf yok )

Malzemeler

1 kg. Patlıcan
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Kızartmak için: zeytinyağı
Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça
Kazan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım.
Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın.
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin.
Afiyet şifa olsun…

__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Tam kapanma Oruç-Ramazan Esma_Nur 5 188 02 Mayıs 2021 13:07
Forum medineweb'e Gelsin :) Videolar/Slaytlar su damlası 1 104 05 Nisan 2021 14:23
Darbe Bildirisi Yayınlamışlar Gazete Manşetleri-Gündem Kara Kartal 1 96 04 Nisan 2021 12:46
Harabat Ehlini Hor Görme Şakir, Defineye Malik... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Esma_Nur 0 146 30 Mart 2021 13:42
Sinir Sıkışmasını Doğal Yollarla İyileşdirme Tıbbı Nebevi Ve Alternatif Tıp su damlası 3 239 23 Mart 2021 08:50

Alt 26 Kasım 2015, 19:58   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Allahın kulu_ isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:45
Mesaj: 2.636
Konular: 165
Beğenildi:1069
Beğendi:1549
Takdirleri:3785
Takdir Et:
Standart Cevap: DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

cok lezzetli görünüyo ellerinize sağlık
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... nurşen35 Medineweb Mutfağı 24 10 Mart 2019 09:02
Diyarbakır, her daim hayallerimden önde oldu ahmetmeydani Üyelerimize Ait Makaleler 0 19 Nisan 2013 20:30
Diyarbakır`da Ne Yapılmak İsteniyor? ahmetmeydani Üyelerimize Ait Makaleler 0 10 Nisan 2013 20:50
Diyarbakır Zindanların da iki gün /İbrahim İnecik İBRAHİM İNECİK İbrahim İnecik 2 21 Mart 2013 07:23
Efendimzin mutfağından.... _bülbül_ Hz.Muhammed(s.a.v) 1 06 Ağustos 2009 10:21

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb   Medineweb   Medineweb   Medineweb   www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288