|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 20 Aralık 2011 (21:56), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2015 (20:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Aralık 2011, 21:56 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından) DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından) <>>>>DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)<<<<<> Sadece Bademli pilav da yapmıştım ama Duvaklı pilav’ın tadı da ayrı bir güzel kesinlikle deneyin derim. Neler lazım 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı su Bir yemek kaşığı tereyağı Üst harcı için 200 gr.kıyma 1 adet soğan Bir avuç badem bir tutam maydanoz yenibahar,karabiber,çok az kimyon Duvaklı pilavın yapılışı Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin. Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin. Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun İçine baharatlarını atın. Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin. Son olarak maydanozu doğrayın. Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin. Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın. küçük bir not bademleri pilav pişdikden sonra katın pilava yoksa çıtırlığı gider . AFİYET OLSUN Urfa Patlıcan Kebabı KAZAN KEBABI (kim ne derse desin güney goğu mutfağına laf yok ) Malzemeler 1 kg. Patlıcan Köftesi İçin: 400 gr. Kıyma 1 adet kuru soğan Bir tutam maydanoz 2 yemek kaşığı galeta unu Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar Kızartmak için: zeytinyağı Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça Kazan kebabı nasıl yapılır? Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım. Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın. Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok. Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün. Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın. Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin. Afiyet şifa olsun…
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 30 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 113 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 65 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 359 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 248 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
26 Kasım 2015, 20:58 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)
cok lezzetli görünüyo ellerinize sağlık
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler | Allahın kulu_ | Köfteler | 16 | 24 Nisan 2022 20:03 |
Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... | nurşen35 | Diğer Tarifler/ Bilgiler | 23 | 10 Mart 2019 10:02 |
Diyarbakır`da Ne Yapılmak İsteniyor? | ahmetmeydani | Makale ve Köşe Yazıları | 0 | 10 Nisan 2013 21:50 |
Diyarbakır Zindanların da iki gün /İbrahim İnecik | İBRAHİM İNECİK | İbrahim İnecik | 2 | 21 Mart 2013 08:23 |
Efendimzin mutfağından.... | _bülbül_ | Hz.Muhammed(s.a.v) | 1 | 06 Ağustos 2009 11:21 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|