Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Makarna ve Pilavlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi:  09 Nisan 2012 (16:02), Konuya Son Cevap : 21 Şubat 2017 (23:27). Konuya 7 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı6Kez Beğenildi
  • 2 Beğenilen su damlası
  • 2 Beğenilen snnclk34
  • 1 Beğenilen mehmet akif2
  • 1 Beğenilen su damlası
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Nisan 2012, 16:02   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 14 Aralık 2011
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KEŞKEK /medineweb mutfağı

KEŞKEK /medineweb mutfağı

KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi)

MALZEMESİ
2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut
Tuz
Pul Biber
Karabiber

Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. denemenizi tavsiye ederim acayip güzel oluyo
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi aslıı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Birlik ve beraberlik ahlakımız Serbest Kürsü aslıı 0 1988 04 Mart 2014 01:22
Çocuk ve yalan Çocuk ve Aile Sağlığı aslıı 0 2305 04 Mart 2014 01:20
yeterlilik deneme sınavı Deneme Sınavlar/Paylaşımlar fatmabalci19 1 3847 15 Mart 2013 16:54
kur'an'da peygamber hanımlarına uyarılar Kur'ân-ı Kerim Genel aslıı 0 2691 14 Şubat 2013 11:48
miniklere sorduk <3<3 Hz.Muhammed(s.a.v) " İdiL Su " 1 2138 03 Şubat 2013 22:48

Alt 09 Nisan 2012, 20:54   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.539
Konular: 1325
Beğenildi:12658
Beğendi:9307
Takdirleri:28874
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
aslıı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi)

MALZEMESİ
2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut
Tuz
Pul Biber
Karabiber

Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. denemenizi tavsiye ederim acayip güzel oluyo

ellerinize sağlık .bugüne kadar yediğim keşkeklerden farklı görünüyor,çemen, nohut.ama eminim güzeldir çemeninaroması enfes bir tat katıyordur birde böylesini denemek lazım
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Mart 2015, 16:42   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1155
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: KEŞKEK

Nohutlu keskek ilginc denemek lazim ellerinize saglik
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2017, 13:24   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.756
Konular: 697
Beğenildi:8584
Beğendi:10207
Takdirleri:28065
Takdir Et:
Standart

olsada yesek )Genelde burda da çok meşhurdur keşkek ..Tavuk etiyle yapılır..olmazsa olmazlardan..
mehmet akif2 ve snnclk34 beğendiler.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2017, 19:32   Mesaj No:5
Medineweb Usta Üyesi
snnclk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:snnclk34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55009
Üyelik T.: 29Haziran 2016
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 259
Konular: 2
Beğenildi:423
Beğendi:520
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Bizim orda da meşhurdur : )
su damlası ve mehmet akif2 beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2017, 22:24   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
olsada yesek )Genelde burda da çok meşhurdur keşkek ..Tavuk etiyle yapılır..olmazsa olmazlardan..
bu resimde güzel duruyor ama hiç yemediğimden ve hiç yapmadığımdan tadı nasıl bilemiyorum ama görünüş sanki lapa gibi beni çok cezb etmiyor

su damlasının yaptığı eminim çok güzeldir
su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2017, 23:20   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.756
Konular: 697
Beğenildi:8584
Beğendi:10207
Takdirleri:28065
Takdir Et:
Standart

Evet canom çok yaptım .çok lezzetli ve güzel oluyo ..Ben çok severim..
mehmet akif2 beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2017, 23:27   Mesaj No:8
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.756
Konular: 697
Beğenildi:8584
Beğendi:10207
Takdirleri:28065
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
snnclk34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bizim orda da meşhurdur : )
Sizin memleket neresi .
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ispanak kavurması /medineweb mutfağı Allahın kulu_ Salatalar 7 17 Aralık 2023 10:47
Lezzetli Soslar /medineweb.mutfağı Allahın kulu_ Salatalar 4 22 Eylül 2021 15:55
"Rus salatası /medineweb mutfağı su damlası Salatalar 0 24 Ocak 2018 14:44
kremşantili kurabiye /medineweb mutfağı makbergülü Kurabiyeler 6 26 Şubat 2014 00:45
Pekmezli un helvası /medineweb mutfağı Esma_Nur Tatlılar 0 24 Mayıs 2012 14:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.