"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yemeğin Adı: Siirt Usulü Perde pilavı Tarif: Siirt Usulü Perde pilavının yapılışı ve malzemeleri Malzemeler 400 gr pirinç 1 kg (ciğeri ile birlikte 1200 gr) tavuk 50 gr taze badem 300 gr un 2 yumurta 40 gr yoğurt 1 kaşık sıvı yağ 50 gr dolmalık fıstık 70 gr tere yağ Yemeğin Yapılışı Pirinci ayıklayın, sıcak suda ıslatın. Bademleri sıcak su içinde bekleterek kabuklarını soyun. Bademlerin birazını süslemek için ayırın, kalanını fıstıki yağda kavurun. Unu bir kaba koyarak ortasını çukurlaştırın. Yumurta sıvı yağ ve üç kaşık su ekleyerek hamur yapın. Unlanmış tezgahta hamuru 15 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Tavuğu üç bardak su ve tuzla haşlayın. Tavuğun etlerini kemik ve derilerinden ayırarak küçük küçük doğrayın. Süzdüğünüz pirinçle birlikte tavuk suyuna katın, çok kısık ateşte, suyunu çektirerek demlendirin. Fırın kabını yağlayın. Bademleri ortadan ikiye ayırarak kabın içine dizin. Yağın sertleşmesi, böylece bademlerin düşmemesi için kabı buzdolabında bekletin. Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan kabınızı kaplayacak ve kenarlardan taşacak büyüklükte bir yufka açın. Hamurunuz ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılacaktır. Kolayca esneyen ve yırtılmayan bu hamuru elle çekerek istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz. Kabın içine yufkayı yerleştirin, kenarları dışarı sarkıtın.Pilavı ılık haldeyken içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Sarkan kenarları pilavın üstünü tamamen kapayacak biçimde toplayın. 200° C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. On dakika kabında bekleterek servis tabağına ters yüz edin. "Alıntı" |
Cevap: "Siirt usulü perde pilavi tarifi" Ellerine saglik canim |
Cevap: "Siirt usulü perde pilavi tarifi" Bu beni asar zor baya |
Alıntı:
Neyse. Perde pilavı hikayesi olan yemeklermizden; Kayınvalide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık senin de evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle kayınvalide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir/mişc* |
Fıstık badem Allah ne verdi ise doldurmuş içine kardeşim benim :) aklıma yıllar önceki hamsili pilav geldi tövbeliyim karışık yemek pişirmem ama yinede merak ettim bakacağım bu tarife emene sağlık.. |
Alıntı:
Hamsili pilav konusunda tek geçen biri olarak tüyo vereyim sana; kesinlikle iç pilava dolmalık fıstık, kuş üzümü, badem, tarçın KOYMAYIN!! Kesinlikle kaldırmaz. Tariflerde verilir. Lakin birbirine karışmış saçma bir lezzet çıkar ortaya. Pilavını kavrulmuş soğan ve bol maydanoz, karabiber-pul biber-biraz kimyondan mutesekkil baharatla tatlandirın.Lezzeti o zaman görün👌 Başka birşey karıştırmayın. Buram buram karabiber, maydanoz koksun. Siirt pilavinın Ankara yolculuğuna Karadeniz hamsisiyle bodoslama dalmaca gülümseyen000 Canını sevdiğim kültür harmonisitrkym |
Deneyeceğim inşallah :)) |
SAAT: 11:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.