Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makarna ve Pilavlar (https://www.forum.medineweb.net/701-makarna-ve-pilavlar)
-   -   "Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/makarna-ve-pilavlar/31281-vequotsiirt-usulu-perde-pilavi-tarifivequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 21 Şubat 2015 22:20

"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yemeğin Adı: Siirt Usulü Perde pilavı
Tarif: Siirt Usulü Perde pilavının yapılışı ve malzemeleri

Malzemeler
400 gr pirinç
1 kg (ciğeri ile birlikte 1200 gr) tavuk
50 gr taze badem
300 gr un
2 yumurta
40 gr yoğurt
1 kaşık sıvı yağ
50 gr dolmalık fıstık
70 gr tere yağ
Yemeğin Yapılışı
Pirinci ayıklayın, sıcak suda ıslatın. Bademleri sıcak su içinde bekleterek kabuklarını soyun. Bademlerin birazını süslemek için ayırın, kalanını fıstıki yağda kavurun.
Unu bir kaba koyarak ortasını çukurlaştırın. Yumurta sıvı yağ ve üç kaşık su ekleyerek hamur yapın. Unlanmış tezgahta hamuru 15 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Tavuğu üç bardak su ve tuzla haşlayın. Tavuğun etlerini kemik ve derilerinden ayırarak küçük küçük doğrayın. Süzdüğünüz pirinçle birlikte tavuk suyuna katın, çok kısık ateşte, suyunu çektirerek demlendirin.
Fırın kabını yağlayın. Bademleri ortadan ikiye ayırarak kabın içine dizin. Yağın sertleşmesi, böylece bademlerin düşmemesi için kabı buzdolabında bekletin.
Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan kabınızı kaplayacak ve kenarlardan taşacak büyüklükte bir yufka açın. Hamurunuz ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılacaktır. Kolayca esneyen ve yırtılmayan bu hamuru elle çekerek istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz. Kabın içine yufkayı yerleştirin, kenarları dışarı sarkıtın.Pilavı ılık haldeyken içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Sarkan kenarları pilavın üstünü tamamen kapayacak biçimde toplayın. 200° C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. On dakika kabında bekleterek servis tabağına ters yüz edin.
"Alıntı"

Allahın kulu_ 21 Şubat 2015 22:42

Cevap: "Siirt usulü perde pilavi tarifi"
 
Ellerine saglik canim

Allahın kulu_ 01 Nisan 2015 15:22

Cevap: "Siirt usulü perde pilavi tarifi"
 
Bu beni asar zor baya

Mihrinaz 17 Şubat 2022 22:42

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 377941)
Bu beni asar zor baya

Bu tarif seni aşmaz mutfağı aşar Allahın kulu/cic/ek/ çok zengin bir tarif. Fıstık ve badem yerine kullanılacak başka bir yemiş yok:) Hadi koymayayim dersen perdesini yırtarsın.)) Malzeme olduktan sonra tek incelik hamuru. Tarife göre hazırlayıp kalın olmayacak şekilde açıp kalıba yada tepsiye seriliyor. Üst kapak kısmına hamuru yığmıyorsun. Orayida kalın olmayacak şekilde ayarlıyorusn çıtır bir hamur oluyor. İyiki pandemide yapmışım yoksa bu malzemelerin yanına yaklaşılmıyor:)
Neyse.

Perde pilavı hikayesi olan yemeklermizden;

Kayınvalide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık senin de evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle kayınvalide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir/mişc*

dua dilencisi 11 Mart 2022 02:00

Fıstık badem Allah ne verdi ise doldurmuş içine kardeşim benim :) aklıma yıllar önceki hamsili pilav geldi tövbeliyim karışık yemek pişirmem ama yinede merak ettim bakacağım bu tarife emene sağlık..

Mihrinaz 11 Mart 2022 18:51

Alıntı:

dua dilencisi Üyemizden Alıntı (Mesaj 437565)
Fıstık badem Allah ne verdi ise doldurmuş içine kardeşim benim :) aklıma yıllar önceki hamsili pilav geldi tövbeliyim karışık yemek pişirmem ama yinede merak ettim bakacağım bu tarife emene sağlık..

Yapmadan önce fıstık ve bademi temin etmeni tavsiye ederim :) Artık ultra lüks bir yemek mübarek:)

Hamsili pilav konusunda tek geçen biri olarak tüyo vereyim sana; kesinlikle iç pilava dolmalık fıstık, kuş üzümü, badem, tarçın KOYMAYIN!! Kesinlikle kaldırmaz. Tariflerde verilir. Lakin birbirine karışmış saçma bir lezzet çıkar ortaya. Pilavını kavrulmuş soğan ve bol maydanoz, karabiber-pul biber-biraz kimyondan mutesekkil baharatla tatlandirın.Lezzeti o zaman görün👌 Başka birşey karıştırmayın. Buram buram karabiber, maydanoz koksun.

Siirt pilavinın Ankara yolculuğuna Karadeniz hamsisiyle bodoslama dalmaca gülümseyen000

Canını sevdiğim kültür harmonisitrkym

dua dilencisi 15 Mart 2022 08:55

Deneyeceğim inşallah :))


SAAT: 11:51

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306