|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 21 Şubat 2015 (23:20), Konuya Son Cevap : 15 Mart 2022 (09:55). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Şubat 2015, 23:20 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı "Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı Yemeğin Adı: Siirt Usulü Perde pilavı Tarif: Siirt Usulü Perde pilavının yapılışı ve malzemeleri Malzemeler 400 gr pirinç 1 kg (ciğeri ile birlikte 1200 gr) tavuk 50 gr taze badem 300 gr un 2 yumurta 40 gr yoğurt 1 kaşık sıvı yağ 50 gr dolmalık fıstık 70 gr tere yağ Yemeğin Yapılışı Pirinci ayıklayın, sıcak suda ıslatın. Bademleri sıcak su içinde bekleterek kabuklarını soyun. Bademlerin birazını süslemek için ayırın, kalanını fıstıki yağda kavurun. Unu bir kaba koyarak ortasını çukurlaştırın. Yumurta sıvı yağ ve üç kaşık su ekleyerek hamur yapın. Unlanmış tezgahta hamuru 15 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Tavuğu üç bardak su ve tuzla haşlayın. Tavuğun etlerini kemik ve derilerinden ayırarak küçük küçük doğrayın. Süzdüğünüz pirinçle birlikte tavuk suyuna katın, çok kısık ateşte, suyunu çektirerek demlendirin. Fırın kabını yağlayın. Bademleri ortadan ikiye ayırarak kabın içine dizin. Yağın sertleşmesi, böylece bademlerin düşmemesi için kabı buzdolabında bekletin. Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan kabınızı kaplayacak ve kenarlardan taşacak büyüklükte bir yufka açın. Hamurunuz ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılacaktır. Kolayca esneyen ve yırtılmayan bu hamuru elle çekerek istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz. Kabın içine yufkayı yerleştirin, kenarları dışarı sarkıtın.Pilavı ılık haldeyken içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Sarkan kenarları pilavın üstünü tamamen kapayacak biçimde toplayın. 200° C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. On dakika kabında bekleterek servis tabağına ters yüz edin. "Alıntı"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 269 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2839 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 174 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 211 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 211 | 16 Mart 2024 15:39 |
21 Şubat 2015, 23:42 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: "Siirt usulü perde pilavi tarifi"
Ellerine saglik canim
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
01 Nisan 2015, 16:22 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: "Siirt usulü perde pilavi tarifi"
Bu beni asar zor baya
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
17 Şubat 2022, 23:42 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Bu tarif seni aşmaz mutfağı aşar Allahın kulu çok zengin bir tarif. Fıstık ve badem yerine kullanılacak başka bir yemiş yok Hadi koymayayim dersen perdesini yırtarsın.)) Malzeme olduktan sonra tek incelik hamuru. Tarife göre hazırlayıp kalın olmayacak şekilde açıp kalıba yada tepsiye seriliyor. Üst kapak kısmına hamuru yığmıyorsun. Orayida kalın olmayacak şekilde ayarlıyorusn çıtır bir hamur oluyor. İyiki pandemide yapmışım yoksa bu malzemelerin yanına yaklaşılmıyor Neyse. Perde pilavı hikayesi olan yemeklermizden; Kayınvalide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık senin de evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle kayınvalide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir/miş
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
11 Mart 2022, 03:00 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 |
Fıstık badem Allah ne verdi ise doldurmuş içine kardeşim benim aklıma yıllar önceki hamsili pilav geldi tövbeliyim karışık yemek pişirmem ama yinede merak ettim bakacağım bu tarife emene sağlık..
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
11 Mart 2022, 19:51 | Mesaj No:6 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Hamsili pilav konusunda tek geçen biri olarak tüyo vereyim sana; kesinlikle iç pilava dolmalık fıstık, kuş üzümü, badem, tarçın KOYMAYIN!! Kesinlikle kaldırmaz. Tariflerde verilir. Lakin birbirine karışmış saçma bir lezzet çıkar ortaya. Pilavını kavrulmuş soğan ve bol maydanoz, karabiber-pul biber-biraz kimyondan mutesekkil baharatla tatlandirın.Lezzeti o zaman görün👌 Başka birşey karıştırmayın. Buram buram karabiber, maydanoz koksun. Siirt pilavinın Ankara yolculuğuna Karadeniz hamsisiyle bodoslama dalmaca Canını sevdiğim kültür harmonisi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
15 Mart 2022, 09:55 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 |
Deneyeceğim inşallah )
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Kuşburnu Marmelatı Tarifi" /medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 5 | 20 Kasım 2019 22:17 |
"Diyet Kuskus Salatası Tarifi" /medineweb mutfağı | su damlası | Salatalar | 2 | 31 Aralık 2018 15:40 |
"Pirinç Pilavlı Et Sote Tarifi "/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 0 | 26 Mayıs 2018 15:31 |
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
"Çıtır Kasede Salata Tarifi" /medineweb mutfağı | su damlası | Salatalar | 0 | 20 Aralık 2015 20:29 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|