Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB YAZARLAR ODASI.::. > Yazarlar > Muhsin Arslan

Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhsin Arslan,Açılış Tarihi:  12 Aralık 2010 (10:59), Konuya Son Cevap : 03 Temmuz 2014 (14:01). Konuya 22 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Aralık 2010, 22:38   Mesaj No:11
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1162
Beğendi:331
Takdirleri:7539
Takdir Et:
Standart

Eşrefoğlu,
1-cahiliye devrinde kadın diri diri gömülerek öldürülüyordu.asrımızda ise cehaletle,töre ile,ezilmekle,yetiştirilmemekle öldürülüyor.sence hangisi şanslı ? ebu lehebin öldürdüğü kadın mı? Hz.Müslümanın öldürdüğü mü ? hangisi ? ve öldürülmeleri kader mi ?

2-İnsanlara tebliğ etmek,Allahın yasalarını hatırlatmak,görev ve sorumluluklarını bildirmek,hak ve hadlerini bildirmek fitne mi dir? zalim erkeğe ZÜLMÜNDEN VAZ GEÇ sen hz ali adayısın, mazlum kadına MAZLUMLUKTAN VAZGEÇ,sen hz fatıma adayısın.KENDİNİZE GELİN demek ne zamandan beri fitne oldu ? yahu bizi aile düşmanımı sandınız...?

3-ey erkek,ey kadın siz yarıştırılmak için değil,birbirinizi tamamlamak için varsınız.elma ile armut meyvedir.ama ikisi yarıştırılmaz.elma elmadır armut armuttur.ikisi meyve noktasında eşittir.alanları farklıdır.

4-kadının zalim tarafından ezilmesini bi şekilde anlarım da,islam adına ezilmesi haddini bilmemek değilmidir?Allah aşkına uydurulan hadis denilen saçmalığa bakın;"erkeğin vucudu yara irin olsa kadın bunu yalasa ibadettir", "kadının aklı kısa" ,"onlara danışın dediklerini yapmayın" vs...düşünün evrensel bir ilahi dinin peygamberine atılan iftiraya bak.bir peygamber ümmetinin yarısını geri zekalı ilan eder mi ?

5-kadını ne göğe nede yerin dibine sokun.kadın kadındır hakkı neyse verin başka ihsan istemez.o savunduğum kadının avukatımıyım ? EVET. çünkü o kadın anamdır,bacımdır,teyzemdir,halamdır,nenemdir beni doğurandır.ve HAKK Allahın adıdır.ve HAKKI gizlemek dilsiz şeytanlıktır.

not:müslümanlar kardeşim,sırf muhalefet olsun diye,bazen insanda psikoloji bırakmıyorsun ki.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2010, 00:27   Mesaj No:12
Medineweb Acemi Üyesi
eşrefoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:eşrefoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12677
Üyelik T.: 28 Temmuz 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 15
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Günümüz dünyasında İzzet Namus ve Onurun yapı taşları Hasanları Hüseyinleri Zeynepleri yetiştirecek olan Fatımalar cahiliye asrında varolan zalim anlayışların ötesinde zulme uğramaktadırlar...Erkek egemenliğinin hakim kılındığı ''FIKIH'' anlayışları Kur'anın belirlemiş olduğu sınırların üzerine yüzlerce ekleme yaparak kadını tüm İnsani faaliyetlerden alıkoymuştur...


İslami hareket alanında Kadını ''Tarikat'' anlayışının esir aldığını hepimiz bilmekteyiz.Allah'ın Kelamı Resulünün tebliği ve yaşamında olmayan Bidat ve Hurafelerin ana merkezi Tarikat yuvaları...
Maksat kadınların maduriyetini dile getirmek mi, yoksa kadınlar (kullanılarak) üzerinden fıkıh ve tarikat düşmanlığı yapmakmı? Bu durumda kadınları ezen, hor gören, iten ,kakan köle muamelesi yapan kesimin sadece müslümanlar olduğu anlamı çıkıyor..

İmam-ı Azam Ebu hanife hazretlerinin Kur'an ve hadisler ışığında çıkardığı hükümler:

Kadınları kimse istemedikleri biri ile evlendiremez, onların rızası hilafına kimse nikah kıyamaz
Kadınlar ana ve babasının mirasından pay alırlar
Kadınlar ''meşru'' olan bütün meslekleri kendi adlarına icra edebilirler
İslamda kadınlar evlerinde veya dışarıda bütün meşru iş ve meslekleri yapabilirler
Eğer kadın işin ''ehli'' ise ve isterse müftü olabilir, Ordulara kumandan olabilir
İslamda kadın, kocalarından bağımsız olarak kendi malları ve mülkleri üzerinde yönetim ve tasarruf hakkına sahiptirler.
Kocaları,kadınların izni ve rızasını almadan onların mallarına, mülküne,parasına ve kazancına asla el süremezler, Dilerse kadın kendi rızası ile ailesini geçimine katkı sağlayabilir..Koca kadını rızası dışında cebren kadının malını alamaz alırsa dinen zulmetmiş ve gasp durumuna düşer..İslam hukukuna göre bu hem suç hem günahtır..
İslamda kadın, ilim yapmak,dinini öğrenmek, maddi ve manevi huzurunu temin etmek konusunda erkeklerle aynı haklara sahip olduğundan kocası tarafından ''ev işlerini'' yapmaya dahi zorlanamaz..

..........

Ve..Uzayıp giden bir kadın hakkı listesi..
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2010, 00:43   Mesaj No:13
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Maksat kadınların maduriyetini dile getirmek mi, yoksa kadınlar (kullanılarak) üzerinden fıkıh ve tarikat düşmanlığı yapmakmı? Bu durumda kadınları ezen, hor gören, iten ,kakan köle muamelesi yapan kesimin sadece müslümanlar olduğu anlamı çıkıyor..(Eşrefoğlu)

Değerli Kardeşim biz konuyu İslam bazında ele aldığımızda karşımızda zulmedici güce sahip olanlar Müslümanlar olarak çıkıyor fıkha karşı olmak için aklı devre dışı bırakmak gereki Fıkıh insanların fikrinden ziyade Kuran sünnet ve icma ile belirlenmiş hukui siyasi vb kavramların toplamıdır kim bunları reddedebilir benim karşı durduğum nokta Fıkhi kurallar olarak nakledilip bu kuralları Kuran ve Sünnet ışığında ele almış olanlara karşı yapılan haksız aktarımlar ve yakıştırmalar ve eklemelerdir...

Tarikata gelince bugün Müslümanların beynini allak bullak eden anlayışların hakim olduğu bir çok tarikat mevcuttur benim için çok önemli değildir tarikat ve benzeri gruplaşma ve cemaatler ama yaşadığım yörede varolan tarikat anlayışının kadınlar üzerinde hiçte islami olmayan söylem ve eylemleridir..Taşları çörekleri şahışları putlaştıranlaradır... Rabıta tevessül Zikir ve vesile gibi kavramların yozlaştırılmış şekilleridir... Günde 40 defa Fatihayı okuyup halen Yaradılandan medet uman ve onları ilahlaştıran anlayışlaradır ...
''Yalnız sana ibadet eder yalnız senden isteriz''

Ayetini her gün okumakta olanların ayeti anlamayıp Şeyhlerinden medet ummalarınadır beşer olan şahıslara İlahi güçleri yükleyenleredir inşaAllah kardeşime izah edebilmişimdir...

Tarikatların ve benzeri yapılaşmaların günümüzde dönüştüğü dünyevi yapılaşmalaradır...

Değerli Kardeşim Tarikat ve benzeri yapılanmalar hakkında istişare yapmak istiyorsanız ayrı bir başlık altında istediğiniz konuda Kur'an ve Sünneti hakem kılarak konuşabilir fikirlerimizi beyan edebiliriz sizden öneri beklemekteyin Allah'a emanet olun...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2010, 00:52   Mesaj No:14
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1162
Beğendi:331
Takdirleri:7539
Takdir Et:
Standart

ben hurafeden arındırılmış islam dışında,kadına hakkını veren hiç bir sistem yok demiştim yukarıda..sende aynısını örneklerle vermişsin zaten.
biz ne tasavuf düşmanıyız nede fıkıh.biz uydurulan hurafelerle süslenen ,kuranla sahih sünnetle alakası olmayan,uçuk kaçık kesimlerin ipliğini pazara çıkardık.
müslümanlar zalim değildir,zülüm etmez.kendini müslüman sananlar cehalet zülüm batağından hiç çıkmaz.
bak örnek vereyım ;
kendini müslüman sanan bir müslüman,yan odada filistini kurtarma provasını yapar ama diğer odada hakkına hukukuna tecavuz edilen aldatılan dövülen sövülen gözü yaşlı bir eşi çocuğu var..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2010, 09:33   Mesaj No:15
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart

.................
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2010, 21:54   Mesaj No:16
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sahra-i cedit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13001
Üyelik T.: 09 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 22
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

SELAMUNALEYKUM.....
Hocam ellerinize ve kaleminize sağlık çok güzel bir paylaşım RAHMAN razı olsun inşallah....
Allah'a kul ve köle olmanın dışında, her insan hür olarak yaratılmıştır. Hürriyet insanın vazgeçilmez bir hakkı, ayrılmaz bir hususiyetidir. Bununla beraber, insanın, insan olma itibariyle haysiyet ve şerefinden gelen bir hürriyet hakkı, hemen hemen tarihin bütün devirlerinde elinden alınmıştır. Çeşitli harp ve baskınlar neticesinde insanlar hürriyetlerinden mahrum edilmiş, bir mal gibi alınıp satılır hale getirilmiştir. Bilhassa Roma hukuku ve Yunan felsefesi köleliği zarurî bir ihtiyaç haline getirmiş, insanları bir eşya gibi pazara dökmüştür.
Dinimizde, hürriyet nimetinden mahrum kalanlara karşı büyük bir şefkat ve himaye gösterilmiş, hürriyetlerini kaybetmiş insanların tekrar hürriyetlerine kavuşabilmeleri için bazı hükümler getirilmiştir. Meselâ mü'mi-nin bir hata ve kusuru sonunda, günahını affettirebilmek için keffaret ödemesi gerekmektedir. Ramazan orucunu bozan, yanlışlıkla adam öldüren, yeminini bozan kimseler bu hatalarının affı için keffaret öderler. İşte bu keffaretlerin başında köle ve cariye azat etmek ilk sırayı almaktadır. Bu hususta birçok âyet-i kerime mevcuttur.
(Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.)24:32
Kölelerinizden mukâtebe olmak isteyenleri de, eğer kendilerinde bir hayır biliyorsanız, hemen kitabete bağlayın ve onlara Allah'ın size verdiği maldan verin, size olan borçlarından düşürün."3
Ayrıca böyle bir kölenin hürriyetine kavuşması için Müslümanların verecekleri en sevaplı sadakaların böyle bir köleye verilen sadaka olduğu belirtilmiştir.
Bu açıklamalar göz önüne alınırsa, İslâmın köle ve cariyeleri ne kadar himaye ettiği, onların haklarını koruduğu açıkça görülecektir. Cariye sadece "kadınlığından" istifade edilen bir insan olarak da görülmemektedir. O aynı zamanda evin bir ferdi, ailenin bir parçasıdır. Ailenin, hanımından sonra evin en sorumlu kadınıdır.
SELAM VE DUA İLE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Aralık 2010, 00:01   Mesaj No:17
Medineweb Acemi Üyesi
eşrefoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:eşrefoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12677
Üyelik T.: 28 Temmuz 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 15
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Tarikata gelince bugün Müslümanların beynini allak bullak eden anlayışların hakim olduğu bir çok tarikat mevcuttur benim için çok önemli değildir tarikat ve benzeri gruplaşma ve cemaatler ama yaşadığım yörede varolan tarikat anlayışının kadınlar üzerinde hiçte islami olmayan söylem ve eylemleridir..Taşları çörekleri şahışları putlaştıranlaradır... Rabıta tevessül Zikir ve vesile gibi kavramların yozlaştırılmış şekilleridir... Günde 40 defa Fatihayı okuyup halen Yaradılandan medet uman ve onları ilahlaştıran anlayışlaradır ...
Değerli Kardeşim Tarikat ve benzeri yapılanmalar hakkında istişare yapmak istiyorsanız ayrı bir başlık altında istediğiniz konuda Kur'an ve Sünneti hakem kılarak konuşabilir fikirlerimizi beyan edebiliriz sizden öneri beklemekteyin Allah'a emanet olun..
Tasavvuf,tarikatlar,zikir ve bir veliye intisab etme gibi konular asırlarca tartışılmış..Bir yanda Ehl-i sünnet yolunu izleyenler, diğer tarafta, Müfessir ve din sahasında otorite kabul edilmiş kişilere ihtiyaç duymayan, Hadislerin çoğu uydurmadır diyen, dini reform isteyen kişiler ve gruplar....Bu iki karşıt görüş günlerce birbirlerine deliller sunarak munazara etttiler..Lakin gel gör ki, taraflar asla birbirlerini ikna edemediler..Bundan sonrada edeceğe benzemiyor... Bu konular çok tartışıldı..O yüzden tekrar kavram kargaşası meydana getirerek, zihinleri ve gönülleri bulandırmak çok çirkin olur... Rabbim cümlemizi doğruyu görenlerden eylesin...
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Aralık 2010, 00:04   Mesaj No:18
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Eyvallah kardeşim sizde Allah'a emanet olun bencede gereksiz tartışmalar ...Herkes düşüncesinde özgürdür beyan edebilir lakin Kuran ve Sünnete uymadığı zaman Kuran ve Sünneti benimseyenler fikirlerin çarpıklığını veyahut doğruluğunu izah edeceklerdir selametle kalın...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Ocak 2011, 12:39   Mesaj No:19
Avatar Otomotik
Durumu:hatice isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1474
Üyelik T.: 22 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 3
Konular: 0
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Kadının Gözyaşı, Erkeğin İlacı Olacak

Yanlış okumadınız.. Kadınlar ağlayacak, erkekler şifa bulacak.. İşte tıbbın yeni buluşu..


Kadınların gözyaşı, prostat kanseri tedavisinde umut olacak.
İsrail'deki Weizmann Enstitüsü ve Wolfson Hastanesi'nin araştırmasına göre, kadınların gözyaşındaki bir kimyasal, erkeklerde testosteron hormonunu düşürüyor.
Gözyaşının erkekte cinsel isteği de azalttığı, bu bulgunun prostat kanseri tedavisinde kullanılabileceği açıklandı.
Yan etkisi de yok
Prof. Noam Sobel, “Testosteron hormonu seviyesinin azaltılmasıyla önlenebilecek ya da tedavi edilebilecek birçok hastalık var. Bunların başında da prostat kanseri geliyor. Şu anki metodların birçok yan etkisi var ancak gözyaşıyla bu yan etkilerden kurtulmak mümkün” dedi.
hürriyet


not:kadınlarınızı ağlatmaya devam
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Temmuz 2014, 20:12   Mesaj No:20
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadınlarda "Kölelik" Kader mi ?/Muhsin Arslan

çok güzel yazı

emeğinize sağlık hocam

arkadaşlar okunmaya değer bir yazı siz de okuyun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sanal Ve Reel Kişilik Farkı :"Münafıklıktır". /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 13 05 Ocak 2024 19:14
Ey "İnsanlıktan" istifa eden "İnsanlık! "/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 23 21 Eylül 2023 08:37
Ey Müslüman Kadın! "La" mı ? "Yes" mi?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 15 21 Nisan 2014 23:01
Gelenek Dini;"İslam'a Suikasttır." /Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 12 28 Mart 2013 21:12
İnsanlık Ailesinin Bir Ferdi "KÜRTLER"/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 11 21 Kasım 2011 16:47

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.