| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhsin Arslan,Açılış Tarihi: Bugün (01:07), Konuya Son Cevap : Bugün (01:07). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:1 |
| Durumu: Medine No : 1032 Üyelik T.:
23 Mart 2008 | Şeytan'ın Dini:"Faşizm" Vahiy temelli tüm ilahi dinlerin ortak noktası hak ile batıl mücadelesidir. Bu mücadele aynı zamanda tevhid ve şirk mücadelesidir. Yani şeytan ile Âdem’in mücadelesidir. Bu mücadele tarih boyunca devam etmiştir ve kıyamete kadar da devam edecektir. Âdem ile şeytan… Habil ile Kabil… Nuh ve kavmi… Bütün peygamberleri kapsayan bu mücadelede Hud, Salih, İbrahim, İshak, Yakub, Şuayb, Musa, İsa(as) ve nihayet Hz. Muhammed sav vardır. Karşılarında ise müşrik kavimler, inatçı cahiller, zorba ve faşist zihniyetler bulunmuştur: Nemrut, Firavun, Karun, Ebu Cehil ve Ebu Leheb gibi. Allah Rab’dir. Yani kanun koyucudur, yaratıcıdır ve terbiye edicidir. Mülk O’nundur, hâkimiyet de O’nundur. Söz O’nundur, kural O’nundur. Allah, insanlardan daha yaratılmadan önce söz almıştır: “Elestü bi Rabbikum — Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” Dünya da O’nundur, ahiret de O’nundur. Cennet de O’nundur, cehennem de O’nundur. Maliki yevmiddin O’dur. Ey yaratılanlar! Yaratanınız olan, mülk sahibi olan Allah’ın çağrısı açıktır: “İyyake na’budu… La ilahe…” çemberini aşıp “İllallah” dünyasına dâhil olun. Bu çemberin dışında kalanlar kâfirdir, nankördür ve müşriktir. Allah'ın İpini koparan necistir. Allah insanları ırklara, kavimlere ve renklere ayırmıştır. Bu sünnetullahtır. Ek renkler üretmeye kalkmayın; yoksa müşrik olursunuz. Çünkü müşrik kafa yapısı şeytani pisliktir. Bu çemberi ilk aşan faşist şeytan değil miydi? Şeytan şöyle demiştir: “Allah’ım, Rabbimsin, yaratanımsın, kanunsun, terbiye edicisin. Ama ben ateşten yaratıldım, o ise topraktan.” Yani: Ateşoğulları üstündür. Oysa Allah’ın hükmü açıktı: “Üstünlük takvadadır.” Buna rağmen şeytanın tavrı şöyle oldu: “Sana inanıyorum ama itaat etmiyorum.” Böylece ilk faşizm, ilk itaatsizlik ve ilk ırkçılık ortaya çıktı. Bencil, egoist, kibirli ve isyankâr bir tavır doğdu. Faşizm gibi vahyin çember dışı isyanların atası şeytan oldu. Oysa iman ve itaat bir bütün idi; Rabbine itaat eden bir kalp, kibir, ego ve isyanla aynı anda var olamazdı. İman, Allah’a iman ve O’nun kanunlarına boyun eğmekle illallah olurdu. Allah’ın mülkünde Allah’a isyan… “İnanıyorum ama itaat etmiyorum.” “Kürsi , ilahlık gökler senin olsun, yeryüzü bizim olsun ve işimize karışma.” İşte bu, laikliğin özüdür. Irkları yaratan Allah’tır; ama buna rağmen “üstünlük bende olmalı” diyen faşizm de buradan doğmuştur. Almanlar Yahudilerden üstün olduklarını iddia etti. Yahudiler âlemden üstün olduklarını iddia etti. Araplar Acemden üstün olduklarını iddia etti. Beyazlar siyahlardan üstün olduklarını iddia etti. Türkler dünyaya bedel olduklarını iddia etti. Ulusçuluk, kavmiyetçilik, ırkçılık, faşizm, kapitalizm ve tüm beşerî sistemlerin temelinde “Âdem’den üstünüm” diyen şeytanîzm iddia değilmi? Oysa kanun koyucu olan Allah şöyle buyurmuştur: “Üstünlük takvadadır.” Şeref tevhiddedir. İzzet, iman edip salihlerden olmaktır. Eğer iman tek başına yeterli olsaydı, şeytan Müslüman olurdu. Allah’a isyan ile iman bir arada olmaz. İman, Rabbine itaattir. Eğer ilim ve bilim yeterli olsaydı, şeytan dünyaya hoca olurdu. Kur’an onlarca ayetle şu çerçeveyi çizmiştir: İman, ahlak, amel, itaat ve Rabbine secde. Katıksız, şirksiz, amasız ve fakatsız bir teslimiyetle Allah'a ve kanunlarına itaat… Haddini bilmek ve o çerçevede kalmak tek yoldur. Haddini aşan, Hududullah’ı çiğnemiştir ve çemberin dışına çıkmıştır. O çemberin dışında ise şeytanizm vardır. Irk ve ırkçılık çare olsaydı, Ebu Leheb peygamberin amcası kurtulurdu. Çare olsaydı, İbrahim’in babası Azer, peygamber babası olarak kurtuluşa ererdi. Çare olsaydı, Hz. Yakub’un nesli olan İsrail ve dünya Yahudileri, peygamber nesli gibi olur, rezil, zelil ve zalim bir mikrop gibi ortaya çıkmazdı. Çember dışı çare olsaydı, Nuh’un oğlu ve karısı kurtulurdu; Lut’un karısı da kurtulurdu. Ama kurtuluşun yolu yalnızca Allah'a sahih iman ve salih, amasız ve fakatsız itaattir. İzzet, Firavun’un karısı bile olsa imandadır. Şeref, çölde bir deve çobanı olan Veysel Karani’dedir. Allah hiç kimseye babasını, anasını, ırkını, rengini ve dilini seçme imkânı vermemiştir. Bu sünnetullahtır. Allah’ın kanununda değişiklik, gevşeklik ve tutarsızlık olmaz. “Ve len tecide li sünnetillahi tebdila.” Üstünlük takvadadır; yani iman ve salih, sahih amel ile itaattir. Hiçbir Arap Acemden üstün değildir. Hiçbir Türk Kürtten üstün değildir. Hiçbir ırk diğerinden üstün değildir. Bu, Kur’an’da Hucurat suresinde ayetleşen kesin emirdir. Çember ve çerçeve dışına sızan her üstünlük iddiası şeytanın dinidir. Tertemiz, şirksiz ve hurafesiz din Allah’ındır. Bu din dışında kalan her din şirk, küfür ve şeytanîdir. Çerçeve içinde kalan her ırk, renk ve kavim Müslümandır. Tüm Müslümanlar birbirinin kardeşidir. Bu kardeşlik bir hobi değildir; mülk sahibi ve kanun koyucu olan Allah’ın emridir. Müslüman vahyin terbiyesini almış, inanmış, benimsemiş ve itaat etmiştir; ancak böyle Müslüman olabilir. Müslüman inancını hiçbir çıkar karşılığında satmaz. İman eden kişi cehalet, unutkanlık veya şeytanın vesvesesiyle sarsılırsa imanını tedavi etmekle mükelleftir. “Ey iman edenler, iman ediniz.” ayeti bunu hatırlatır. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Bir uzvun acısını bütün vücut hisseder. Bir Müslüman zulme uğradığında veya zulmettiğinde, diğer Müslümanların görevi zulmü durdurmak ve mazluma sahip çıkmaktır. Bu, namaz ve oruç gibi bir sorumluluktur. Konu ne olursa olsun, hiçbir Müslüman küfre karşı Müslüman kardeşini satamaz ve satmamalıdır. Müslüman Allah’a din öğretmeye kalkmaz. Haddini aşmaz. Allah’ın dini ne ise odur. Vahiy terbiyesi almış bir Müslüman ırkçılığı ve faşizmi aklından bile geçirmez. Bir Müslüman Türk, milyon müşrik veya kâfir Kürtten şerefli ve izzetlidir. Bir Müslüman Kürt de milyon müşrik Türkten üstün olduğu gibi. “Allah’ım iman ettim.” deyip ardından “Ama bana göre…” demek edepsizliktir, terbiyesizliktir ve hadsizliktir. “Ayet var, tamam; iman ettim ama…” diye başlayan sözler Müslüman zihniyeti değildir. Bu, necis bir zihniyettir. “İnnemel müşrikune necesun.” Yani müşrikler pistir. Şirk; Allah’ın mülkünde Allah’ın kanununa, sünnetine, emrine ve yasağına kafa tutmak, ortak koşmak değil midir? Bu bazen put olur, bazen güç olur, bazen makam olur, bazen ırk olur, bazen de bir tarikat şeyhi olur. “İyyake na’budu ve iyyake nestein.” Yani: “Allah’ım, senden başkasına secde etmem; senden başkasından yardım dilemem.” Kanun senin, mülk senin. Bana düşen iman etmek, itaat etmek ve haddimi bilmektir. Günde kırk kez tekrar edilen Fatiha suresinin mesajı da bu değil midir? “Yarabbi, dalalette olan Yahudiler gibi ilimli fakat amelsiz olmayacağım; gazaba uğramış Hristiyanlar gibi cahil ama amelli de olmayacağım.” İlimsiz amel Yahudileştirir, amelsiz ilim Hristiyanlaştırır. Fatiha’nın mesajı şudur: “Yarabbi, Sırât-ı Müstakim’den ne olursa olsun, doğruluktan ve vahyinden vazgeçmeyeceğim. Sana, imanıma ve vahyine sadık kalacağım.” Asr suresinin mesajı da şudur: “Yarabbi, insanlık hüsrandadır. Ama ben sahih iman ve salih amel ile sana bağlı kalacağım. Hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğim, kafam koparılsa bile. Ve bu hak üzerinde samimiyetle sabredeceğim.” Maun suresi ise şöyle hatırlatır: “Yarabbi, dinimi, ibadetlerimi, namazımı, malımı, mülkümü ve ömrümü kirletmeyeceğim.” Hucurat suresi mesajı ise şöyle hatırlatır: “Yarabbi, ırklar, renkler ve kavimler Senin sünnetin ve kanunundur. Hiçbir ırktan üstün değilim; ırkımdan utanmadığım gibi, üstünlük iddiamı da imansızlık olarak göreceğim. Irkçılıkta değil, takvada yarışacağım. Şeytanın dini olan faşizmi, Mina’da taşlamaya devam edeceğim.” Ve devamında: “Ve innemel müminune ihvetun.” Yani, iman ehli olup La ilahe ile tüm şeytani ve beşeri sistemleri reddeden, İllallah kararında olan; imanına zarar vermeyecek, tevhid çerçevesinden çıkmayacak; her renk, ırk, mezhep ve meşrep ayrımı gözetmeksizin tüm Müslümanlar benim kardeşimdir. Allahım! Yahudiler ve Hristiyanları dost edinmememizi nasip eyle; çünkü biz onların dinine girmedikçe bizi benimsemeyeceklerdir. İzzet yalnızca Sana ve Resûlüne iman edenlere aittir. Ey Rabbimiz, iman edenler olarak bizleri Senin izzetinle kuşat, bize doğru yolu göster, inancımızı ve azmimizi koru. Bizleri, imanımızdan şaşırtacak ve çerçeveden çıkaracak her türlü saptırıcı etkiden, taassuplardan, mezheplerden, tarikatlerden doğan fikir ayrılıklarından muhafaza eyle. Dualarımızı, ibadetlerimizi, amellerimizi ve ömrümüzü Senin rızan doğrultusunda kabul eyle. Allahım! Sen, kâfir ve zalim olan ABD ve İsrail’e karşı; İranlı Selmanî Farisî kardeşlerimi koru, Hendek Savaşı’nda olduğu gibi onlara zafer ihsan eyle. Zalimleri kahru perişan eyle. Müzebzebin olan, imanında bir ora bir bura, zikzak çizen; zalimlere, kâfirlere, siyonistlere dolaylı ya da dolaysız destek veren, meyleden Müslüman devletlerin başında duran mahluklara hidayet ve feraset ver. Muhsin Arslan 10 mart 2026 Konu Muhsin Arslan tarafından (Bugün Saat 02:03 ) değiştirilmiştir. |
|
Konu Sahibi Muhsin Arslan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
| |||||
| Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
| | Muhsin Arslan | Muhsin Arslan | 0 | 21 | 10 Mart 2026 01:07 |
| | Muhsin Arslan | Hâdimul İslam | 3 | 102 | 04 Mart 2026 23:12 |
| | Muhsin Arslan | Esma_Nur | 2 | 428 | 14Haziran 2025 11:07 |
| | Muhsin Arslan | Hâdimul İslam | 2 | 268 | 02Haziran 2025 01:06 |
| | Muhsin Arslan | Kara Kartal | 4 | 585 | 19 Kasım 2023 23:24 |
![]() |
| Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (1 Üye ve 1 Misafir) | |
| Hâdimul İslam |