Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  28 Temmuz 2011 (09:56), Konuya Son Cevap : 30 Temmuz 2011 (18:40). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Temmuz 2011, 09:56   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

İslam iddiasında bulunan bir kimse şöyle diyebilir:

"Bizim yaşadığımız devlette Allah-u Teâlâ’nın kitabı ve Rasulunun sünnetiyle hükmedilmemektedir. Şayet Allah-u Teâlâ'nın indirdiğinden başkasıyla hükmeden taguta muhakeme olmaya gitmezsek hakkımız zayi olacak (elden gidecek). Öyleyse bizim gasbedilmiş olan hakkımızı elde etmemiz için bu mahkemelere gitmemiz ve meseleyi şikayet etmemiz kesinlikle gerekmektedir.

Üstelik biz bu mahkemelere kalben inanmıyor ve onlara tagut olarak bakıyoruz. Fakat biz, hakkımız gitmesin diye böyle yapmaya mecburuz, bizim onlara muhakeme olmamız kesinlikle gerekmektedir. Buna göre biz, inanmadığımız, niyetimiz ve kalbimiz Allah-u Teâlâ için halis olduğu ve bunu yapmakta bir şirk ve Allah-u Teâlâ'nın şeriatinden başkasının kabulü söz konusu olmadığı halde nasıl olur da bundan dolayı kafir oluruz?"

Böylelerine diyoruz ki:

"Size bir soru sormak istiyoruz:

"Şayet bir kimse sizin hakkınızı gasbetse ve size:

"Şayet hakkınızı geri almak istiyorsanız sizin üzerinize düşen görev bana bir rekat namaz kılmanız veya bir gün oruç tutmanızdır"

Eğer bunu yapacak olursanız müslüman kalır mısınız?

Kesinlikle dersiniz ki:

Öyleyse (Allah size hidayet etsin) hiç düşündünüz mü?

Allah-u Teâlâ kendi şeriatinden başkasına muhakeme olmayı niçin yasakladı?
Kendi kitabından ve rasulunun sünnetinden başkasına muhakeme olan kimseye apaçık bir sapıklık ve İslam milletinden çıkaran bir küfürle niçin hükmetti ve o kimseyi tagutun kulu olarak niçin vasıflandırdı?"

Allah-u Teâlâ'nın dünyada ve ahirette tek hüküm koyucu olduğunu kabul etmek ve O’nun kitabına, rasulunun sünnetine muhakeme olmak tıpkı tevhidin temellerinden birer temel olan namaz, oruç, hac gibi bir ibadettir.

Allahu Teâlâ söylüyor. Her kim bu ibadeti veya ondan bir kısmını Allah-u Teâlâ'dan başkasına yaparsa işte o tıpkı Allah-u Teâlâ'dan başkasına namaz kılmış ve oruç tutmuş gibidir. Zira bu da ibadettir, onlar da ibadettir. Üstelik hüküm vermenin ve hükmüne muhakeme olmanın ancak bir olan Allah-u Teâlâ'ya ait olduğunu bize Allah

İster büyük meselede olsun, ister küçük meselede olsun O, hükmünde kendisine asla ortak kabul etmez. İşte bu ibadet sadece O’nun hakkıdır. Bu sebeple ne konuda ve kime olursa olsun O’ndan başkası için yapılması asla caiz değildir.
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلّهِ أَمَرَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ

"Hüküm vermek Allah’a aittir. Kendisinden başkasına değil yalnız O’na ibadet etmenizi emretti. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler."

Şayet iddianız taguta sevgi göstermediğiniz ve onu inkar ettiğiniz, bununla birlikte ona muhakeme olduğunuz şeklinde ise o zaman ameliniz iddianızı yalanlamaktadır. Zira siz gerçekten tagutu inkar etseydiniz ve ona kalben buğzetseydiniz, küçük veya büyük hiçbir meselede ona muhakeme olmazdınız. Velev ki hakkınız zayi olsa (elden gitse) bile...Öyle ki rızık Allah-u Teâlâ'dandır. Onu hiç kimse artırmaya veya eksiltmeye güç yetiremez.

Meselesi değildir. Şüphesiz ki o, ibadetlerden birisini Allah-u Teâlâ'dan başkasına yapmak ve Allah-u Teâlâ'nın haklarından bir hakkı Allah-u Teâlâ'dan başkasına vermek, böylece bir kimseyi ya da kimseleri Allah-u Teâlâ seviyesine yükseltmektir. İşte bu, küfür ve şirkin ta kendisidir...Gerçek şu ki; Allah-u Teâlâ'dan başkasına muhakeme olma meselesi, hak ve hukuk ya da bunların zayi olması

Allah-u Teâlâ bu kimselerin iman iddialarını reddediyor ve onlara müslümanlar olarak bakmıyor. Velev ki onlar Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e indirilene iman ettiklerini iddia ediyor olsalar bile... Çünkü onlar iman iddialarıyla birlikte, gerçek imanla aynı anda bir arada bulunamayacak bir ameli işlemeyi istemektedirler.
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُواْ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيدًا

"Sana ve senden öncekilere indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Reddetmeleri emrolunmuşken tağuta muhakeme olmak istiyorlar. Şeytan onları derin bir sapıklığa düşürmek istiyor."

İşte bu ayet, iman iddialarıyla birlikte taguta muhakeme olmak isteyenleri şeytanın saptırmak istediğini açığa çıkarıyor.

Öyle ki onlara:

"Taguta muhakeme olmayı istedikleri ve ona muhakeme oldukları halde iman üzerinde kalacaklarına dair vesvese veriyor, onları kandırıyor, amellerini süslü göstererek onları buna inandırıyor."

İşte Allah-u Teâlâ'nın:
( وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيدًا )

"Şeytan onları derin bir sapıklığa dü-şürmek istiyor"

Konusunda sorulduğunda şöyle dedi:Şeyh Süleyman b. Sehman’a zaruret altında taguta muhakeme olmak

Taguta muhakeme olmanın küfür olduğunu öğrendikten sonra sana şöyle denir: "
Allah-u Teâlâ kitabında küfrün, öldürmekten daha büyük olduğunu şöyle zikretti:

وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ

"Fitne öldürmekten daha şiddetlidir."

وَالْفِتْنَةُ أَكْبَرُ مِنَ الْقَتْلِ

"Fitne öldürmekten daha büyüktür."

Bu ayetlerde geçen (فِتْنَةُ)den kasıt;

Bil ki! Gerek çölde yaşayan ve gerekse şehirde yaşayanların hepsinin, birbirleriyle ta yok oluncaya kadar savaşmaları, İslam şeriatine ve Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in getirdiği hükümlere muhalefet eden ve başka hükümlerle hükmeden tagutu, aralarındaki ihtilafı çözme konusunda hakem tayin etmelerinden daha ehvendir.

Üçüncüsü:

O halde Allah-u Teâlâ ve rasulü her şeyden daha sevgili olmadıkça hiç kimse iman etmiş olmaz. Aynı şekilde Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, kendi çocuğundan, babasından ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça hiç kimse iman etmiş olmaz.

Bütün dünyan gitse de tagutun mahkemesine muhakeme olmak senin için asla caiz olmaz. Şayet sana ya elindeki her şeyi vereceksin veya taguta muhakeme olacaksın denilirse, sana farz olan şey; elindeki her şeyi vermen fakattaguta asla muhakeme olmamandır.

Şu ayetleri dikkatlice okuduğumuzda bu meseleyi daha iyi anlarız.

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

إِنَّ الَّذِينَ ارْتَدُّوا عَلَى أَدْبَارِهِم مِّن بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمُ الْهُدَى الشَّيْطَانُ سَوَّلَ لَهُمْ وَأَمْلَى لَهُم ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا لِلَّذِينَ كَرِهُوا مَا نَزَّلَ اللَّهُ سَنُطِيعُكُمْ فِي بَعْضِ الْأَمْرِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ إِسْرَارَهُمْ فَكَيْفَ إِذَا تَوَفَّتْهُمْ الْمَلَائِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَأَدْبَارَهُمْ ذَلِكَ بِأَنَّهُمُ اتَّبَعُوا مَا أَسْخَطَ اللَّهَ وَكَرِهُوا رِضْوَانَهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ ْ

"Kendilerine doğru yol açıkca belli olduktan sonra mürted olup tekrar küfre dönenlerin yaptıklarını şeytan kendilerine hoş göstermiştir. Çünkü onlar Allah’ın indirdiklerini hoş karşılamayanlara: "Biz size ileride bazı hususlarda itaat edeceğiz" dediler. Halbuki Allah onların gizlediklerini biliyor. Ya melekler yüzlerine ve arkalarına vura vura canlarını alırken halleri nice olacak?"

Çünkü onlar Allah’ı gazablandıracak şeylere uydular ve O’nun rızasını hoş karşılamadılar. Bunun üzerine Allah da onların amellerini boşa çıkarıverdi."

Meselesini açıklayalım.konusunu örneklerle net bir şekilde açıkladık. Şimdi ikinci şart olan İslam’a girmek için birinci şart olan

İkinci şart:

İmanın şartları Allah-u Teâlâ'nın farz kıldığı gibi altıdır.

Bu şartlara, nefislerimizin istediği gibi değil de Allah-u Teâlâ'nın istediği gibi doğru bir şekilde iman olmaksızın Allah-u Teâlâ'nın kabul ettiği sahih iman gerçekleşmez. Bu şartlardan bir tanesi ihlal edilir veya eksik yapılırsa Allah-u Teâlâ’nın kabul ettiği iman ve

İslam söz konusu olmaz.

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ آمِنُواْ بِاللّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِيَ أَنزَلَ مِن قَبْلُ وَمَن يَكْفُرْ بِاللّهِ وَمَلاَئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً بَعِيدًا

"Ey inananlar! Allah’a, rasulüne, rasulüne indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba inanmakta sebat gösterin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, rasullerini ve ahiret gününü inkar ederse şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır."

(Ziyaeddin El-Kudsi)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 590 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5755 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1011 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1141 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1143 03 Ekim 2018 20:57

Alt 29 Temmuz 2011, 21:33   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

Ne garip değil mi bizim yaşadığımız devletin içinde yaşayan halkın yüzde yüzü nerdeyse kimliğinde islam yazıyor ama ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMEDİL MİYOR....
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2011, 22:54   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

sağa sola dan dan lık yapacağına kendine bak ben sana dedimki sen forumdan attığımız dan dan olmadığına yemin edermisin dedim sende ederim dedin . nie yalan konuşdun ? bilinmezlere karışan sana soruyorum
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2011, 08:57   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

siz islamda yemin nedir ve nasıl yapılır ona BAKIN ...Allah sizi ıslah etsin...Allah yalancılar topluluğuna hidayeti bile vermiyeceğini beyan ediyor ve Allah yalancıların da islamın önüne engel koyanlarında belasını versin...siz o geniş bilginizle benim yazdıklarımın islama uymayan kısımlarını verin sağa sola DAN DAN VE DAN edeceğinize ama boş ve kof dan dan ve dan ediyorsunuz,sayın editör...
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2011, 10:22   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

konuyu saptırma kendine gel ben sana neden yemin edermisin dediğimde ederim dedin hatta dedinki sizde baya bir iz bırakmış demek dedin bende ne iz bırakıcan senın yüzsüzlüğüne hayretler içinde kalıyorum ilim okuyabilirsin insanlık kocaman 0 sen varken ne bana ne başkasına DAAAN DAAAAN LIK bize düşmüyor sayın yüzssüz yeminide bilirimde asıl sen sorulunca sapıtmadan cevap ver dosdoğru şekılde tekrar kendine gelll bela fln okuma adam olsan burda olmazdın ztn dengesiz en üst düzeyden en alt düzeydekine kdr senden miğdesi bulandı heerkesin
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2011, 18:40   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia

insanların gözünde kocaman 0 olabilirim bu insanlar dediklerinizden sadece biri siz siniz ve sizin gibi düşünenlerde olabilir yalnız şunu size izah edmem lazım ki ben sadece kurandaki peygamberleri kendime örnek almışım ve yaptığım her şeyde peygamöberlerin hayatında var olanlardandır.[VE BENİM İÇİN Allahın katındaki durumum önemli].örneğin sizin yukarda benim şahsım ayaptığınız hakaretlerin aynısını PEYGAMBERLEREDE YAPMIŞLAR ve daha fazlasını ben islam dinini araştırarak kabul ettğimde ilk başta bunların başıma geleceklerinide tahmin ederek YANİ BİLEREK KABUL ETTİM..İslam dininde olan herkeste bu tür hakaretlere maruz kalır yalnız bu hakaretleri,şanı yüce rabbimiz olan ALLAH KURANI MÜBİNDE KENDİSİNE YAPILDIĞINI beyan ediyor nasılmı onuda anlatayım...Siz beni şuan görmemiş,bilmiyor ve tanımıyorsunuz sadece BANA OLAN KİNİNİZ SADECE BENİM BURDA YAZDIKLARIMDAN YANİ TEBLİĞİMDEN DOLAYIDIR ve ben bu tebliği Allah için ama YİNE ALLAHIN BEYANINA PEYGAMBERİN PIRATİKLİĞİNE GÖRE YAPIYORUM..Sizde buna düşman buna öfke buna kin ve buna buğz ediyorsunuz yani BANA DEĞİL ALLAHIN DİNİNE BUĞZEDİYORSUNUZ ha sıkılmıyorum desem yalan olur sıkılıyorum ama rabbime havale etmişim rabbimiz öyle emretmiş yani benim hayatım rabbani metod çizgisinde devam eden bi hayattır..

Tekrar burda olmamın sebebide siz değilsiniz emin olun ALLAHIN METODU BÖYLE ....BU BİR HAK İLE BATIL MÜCADELESİ.....

Yazdıklarıma KURAN VE PEYGAMBERİN PIRATİKLİĞİNDE ne tür reddiye yazılırsa geri adım atıp tövbe edenlerdenim her daim, ne yazdın ki Allahın dinine engel koymaktan başka,yeminedeki duruma gelince SİZ İSLAM SİYASETİ NEDİR ONDANDA HABERSİZSİNİZ VE İSLAMIN PEYGAMBERLERİNDEN Bİ ÖRNEK VEREYİMDE BELKİ AKLEDERSİNİZ İNŞAALLAH ,,,,,hz ibrahim zalim bi kralın karşısın hanımıyla çıkınca kralın bu senin neyindir sorusuna, KARISI İÇİN KARDEŞİM DEMİŞTİR .Ayrıca sizin sorunuz yemin edermisiniz bende EVET EDERİM DEDİM ,YİNE DİYORUM EVET YEMİN EDERİM...Bu yaminin içeriği size gayb tır...yani bu durumdada hakkı ve batılı karıştırıyorsunuz....yoksa siz yukarda verdiğim hz ibrahim örneğinde hz ibrahim YALANMI SÖYLEMİŞ DİYORSUNUZ VEYA BU TÜR ÖRNEKLERİ PEYGAMBERLERİN HAYATLARINDA ÇOĞALTMAK MÜMKÜN....Ve siz yukarda bana söylediklerinizin aynısını hangi peygamberin döneminde yaşasaydınız O PEYGAMBERLEREDE SÖYLERDİNİZ ÇÜNKÜ SİZ BU SUNUZ BÖYLE Bİ DÜŞÜNCEDESİNİZ...[Bu örnekle peygamberlik iddasında bulunuyor diye saptırmazlar inşaallah]...

tekrar tekrar ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İleri Ey Mus'ab İleri nurşen35 Ashab-Kiram(r.a) 0 22 Kasım 2019 00:09
Günümüz İnsanlarının bir Özelliği Dalalet ve Fısk Esadullah Tevhid Ve Şirk Konuları 1 28 Kasım 2018 20:58
Hesap ve muhakeme günü YaŞuHa Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 07Haziran 2011 23:12
Kadınların tırnaklarına sürdükleri oje, gusle mani midir? MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 10 Nisan 2009 08:36
Hutbe:Kör olma gördüğüne kör olma körlüğüne! Huzurİslam Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 1 23 Mayıs 2008 18:57

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.