Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Muhtelif Konular (https://www.forum.medineweb.net/657-muhtelif-konular)
-   -   Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası (https://www.forum.medineweb.net/muhtelif-konular/26049-turkce-olimpiyatlarinin-perde-arkasi.html)

FECR 29 Mayıs 2013 17:07

Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası

Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Amerika da şu andaki konum ve gücüyle bütün dünyaya kumanda edebilir. Bütün dünyada yapılacak işler buradan idare edilebilir ve hatta denilebilir ki, şöyle veya böyle Amerika ile dostça geçinmeden, destek almak değil, dostça geçinmeden, Amerikalılar istemezlerse, kimseye dünyanın değişik yerlerinde hiçbir iş yaptırmazlar. Şimdi bazı gönüllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatıştığınız sürece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz.

Amerika, hâlâ bu dünya gemisinin dümeninde oturan bir milletin adıdır… Amerika göz ardı edilerek şurada burada bir iş yapılmaya kalkılmamalı. Amerika ile iyi geçinmezseniz, işinizi bozarlar. Ve ben bunu çok yadırgamam… ABD’ne bugün de dünyada ihtiyaç vardır
” (Nevval Sevindi, Fetullah Gülen ile New York Sohbeti, 20 Temmuz 1997, Yeni Yüzyıl; N. Sevindi, New York Sohbeti ve Global Hoşgörü, 1997 Sabah Kitapları).”

Basın ve yayın organlarında yıllardır bu ve benzeri “Türkçe” cümleleri, paragrafları ve makaleleri yayınlayan kadro, şimdi kalkmış dünya çocuklarına Türkçe öğretmekle övünüyor. Ara–sıra arşivleri karıştırmakta fayda var.

“Türkçe Olimpiyatları” çok büyük bir örgütlenmenin gerçekleştirdiği dev bir yapımın iki kelimelik bir adıdır. Bütün televizyonlarımızda, gazetelerimizde, radyolarımızda en az bir ay süreyle göreceğiz, duyacağız. Bu iki kelime sıradan insanlar için çok şey ifade etmeyebilir. Tabiidir. Ama aydınlarımız ve Türkçeye gönül verenler için çok anlamlıdır. Çünkü bu dev yapım aynı zamanda dev bir sahtekârlıktan ibarettir. Öncelikle bu yazının amacının fitne çıkarmak değil fitneyi ortaya koymak olduğunu ifade ederek açıklamaya çalışalım;

Bildiğiniz gibi son yıllarda Fethullah Hoca’nın önderliğinde dünyanın dört bir tarafında kurulan okullardan 130 ülkeden gelen bin finalist (o ülkelerdeki Hoca’nın okullarında okuyan öğrenciler arasından yapılan yarışmalarda kazananlar) sekiz yıldır Türkiye’de buluşmakta, konuşma, şarkı söyleme, şiir okuma, oyun oynama ve gösteri yapma gibi dallarda yarışmaktadır. Dev salonlarda, stadyumlarda yapılan törenlere devlet erkânı neredeyse tam kadro ile katılarak Türkçe sevdalarını dile getirmiş, Türkçenin dünya dili olma yolunda kaydettiği başarılara övgüler yağdırmışlardır.

Bu yarışmalara katılan öğrenciler ve öğretmenleri, Türkiye’nin değişik büyük vilayetlerine dağıtılmış olan yarışmalara katılmakla hem gezmiş, hem eğlenmiş, hem de gittikleri vilayetlerin Hocaseverleri tarafından hediyelere boğulmuş, gönüllerinde Türkiye ve Türkçe sevgisi ile memleketlerine dönmüş olmaktadır. Böylece Türkiye ve Türkçenin yanında, Fethullah Hoca’nın okulları, katılan öğrenci ve öğretmenleri ve Fethullah Hoca kazanmış olmaktadır. Türkçemizin dünyada layık olduğu itibarı görmesi, binlerce çocuğun bu olimpiyatlara katılması son derece ehemmiyetlidir. Bize Türkçe Olimpiyatlarını kazandırdığı için Fethullah Hoca’ya ne kadar minnet duysak yeridir, diye düşünmeliyiz değil mi? Hayır, binlerce kere hayır. Çünkü Allah biliyor, bu bir yalan, aldatmaca ve büyük bir ajan faaliyetinden başka bir şey değildir.

Lavrens’i, Hampery’i bilen, Afganistan’da Kabil’de Ulucami’de yirmi beş yıl imamlık yaptıktan sonra İngiltere’ye gidip oradan mektup yazarak “Ben bir İngiliz’im. Arkamda kıldığınız namazları iade etmeniz gerekir.” diye cemaatine haber gönderen hocaları bilen birisi olarak yazıyorum:

“Türkçe Olimpiyatları” gibi meymenetsiz ve Türkçe ile ilgisi olmayan bir ifade bile, korkusuz uzmanları söyleyecektir, konunun Türkiye ve Türkçeye hizmet etmediğini göstermektedir. Bu iki kelime asla bir araya gelmeyecek, getirilmemesi gereken kelimedir. Çünkü olimpiyat kelimesi Türkçe değildir. Ortada Türkçe varsa olimpiyat kelimesinin kaçacak delik araması gerekir. Türkçemizde bu kelimeyi karşılayacak onlarca sözümüz vardır. Ama bunlar kullanılmamış, bu ve bunun gibi nice saçmalıklar, yalanlar bir araya getirilerek dokuz yıldır bu beşinci kol faaliyeti gerçekleştirilmektedir.

Türkçe Olimpiyatları da, öyle Türkiye’ye, Türkçeye hizmet filan düşünülerek yapılan harikulade bir faaliyet değildir.Evvela dünyanın dört bir yanına kurulmuş olan bu okullar, sadece Türk insanının parası toplanarak kurulmuş okullar olsa da Türkiye’nin değil, ABD ve İngiltere’nin okullarıdır. Bu okulları ziyaret edenler gayet iyi hatırlayacaklardır: Bu okullarda Türkçe eğitim verilmez, Türkçe dersi vardır. Eğitim İngilizce ile yapılır. Türk Kültürü verilmez, yalnızca üç kuruşa çalıştırıldığı halde gıkını çıkarmayan ve hakikaten fedakâr olan öğretmenlerce aşılanmaya çalışılır.[1] Okullarda Türkçe derslerinin verilmesi onların Türkçe eğitim veren kurumlar olduğunu göstermez. Bazı devlet büyüklerimizin çok yakından bildiği İngiltere’deki casus okullarında da Türkçe bütün incelikleriyle öğretilmektedir.

Türkçe Olimpiyatları adı verilen sınıfları vardır ve burada verilen Türkçe çok sınırlı bir Türkçedir. Diğer dersler İngilizce veya yerel dille verilmektedir. Okulların kütüphanelerine baktığınız zaman kitapların çoğunun İngilizce olduğunu görürsünüz. Okulların anaokulu bölümünde ise Türkçenin esemesi okunmaz. Okul binalarının, sınıfların son derece kaliteli olması, okulların Türkiye adına kurulmuş olması göğsümüzü kabartmıştır. Evet, ama İngilizceye ve İngiltere’ye, ABD’ye hizmet ettiğini de görmemek için kör olmak lazımdır.

Durum böyle iken bu okullardan pırıl pırıl Türkçe konuşan, Türkçe şarkılar söyleyen, oyunlar oynayan çocuklar nasıl yetişiyor diyeceksiniz. Doğru. Bin kişilik okuldan böyle on kişi yetiştirmek, bir eğitimci olarak söylüyorum, hiç de zor değildir. Bu çocuklar kendilerine ne verirseniz alabilecek zekâda zenginlerin ve bürokratların çocuklarıdır. Bu okullara fakir çocukları giremez. Seçkin çocuklardan özel bir ekip kurulmakta, önce kendi ülkesinde şatafatlı törenlerle birbirleriyle yarıştırılmakta, sonra kazanan Türkiye’ye gönderilmektedir. Türkiye’de bunlar bir kampa alınmakta, daha sonra da neredeyse il il dolaştırılmakta, her ilde bir başka kategorinin yarışması yapılıyormuş havasındaki uyduruk yarışmalarda güya yarıştırılmaktadır. Aslında söz konusu olan bir illüzyondur, aldatmadır.

Binlerce kilometre uzakta oldukları halde bu kadar güzel Türkçe konuşmaları döktüğümüz gözyaşı miktarını artırmaktadır. Bu vesileyle bir taşla birçok kuş vurulmaktadır. Geldiği memleketin idarecilerinin gözü ülkesindeki yarışmada, kazanana ödüller verdirerek vs. ile Türkiye’deki toplantılarda ise, yandaş yapılmak istenen önemli şahsiyetler Jüri üyesi yapılarak, konuşma yaptırılarak, ödüller verilerek kandırılmaktadır. Bu büyük göz boyamaya ulusal ve yerel siyasetçiler çağrılmakta, geçmişte bazı dinî grupların “Gözyaşı Geceleri”nde olduğu gibi sular seller gibi gözyaşı akıtılması sağlanarak siyasetçilerin safları kazanılmakta, ustalarının boy göstermesi sağlanmakta, büyük ustaya bağlılıklarını ifade etmesine, pişmanlık duyanların ortaya çıkmasına zemin hazırlanmaktadır.

Nitekim geçmiş yıllarda Bülent Arınç’ın gözyaşları dökerek bağlılık bildirdiği bu yarışmayı, bu yıl Mehmet Ali Şahin açmış, öncekilerin yaptığı gibi pek de örtülü olmayan bir şekilde Hoca efendiye bağlılıklarını dile getirme imkânını bulmuş, Atlantik’in ötesine övgüler yağdırmıştır. Ergenekon’dan zar zor sıyıran Mehmet Ağar da, pişmanlığını duyurma fırsatı bulmuştur. Asıl büyük kuş da bu yarışma vesilesiyle Hoca Efendi cemaatinin sağladığı maddi kazanç, manevi prestij olmaktadır. Bu hava, cemaat mensuplarının zenginlere yönelik düzenleyeceği toplantılarda paraya tahvil edilecektir. Hoca Efendi’nin geçmişte verdiği salya sümük vaazlarının da hangi amaca yönelik olduğunu bugüne bakarak kolayca tahmin edebilirsiniz.

Peki, binlerce kilometre öteden gelecek olanlar için ne gibi bir hazırlık yapıldığını biliyor musunuz? Evvela şunu söyleyelim. Türkçe Olimpiyatları için sadece devletten, Türk Tanıtma Fonundan alınan para 2 milyon TL civarındadır. Devletin ortaklıkları olan THY gibi kurumlardan alınan para da bir o kadardır. Altın, platin, gümüş, özel hediye sponsorlarının yanında her il için ayrı sponsorlar vardır. Yani en az devletten karşılığı yarışma için peşinen alınan para kadar ticaret erbabı soyulmaktadır. Milletin milyonlarca lirası alınırken iktidarla bir şekilde işi olan işadamları ayrıca soyulmaktadır. Yarışmaların yapıldığı belediyelerin, valiliklerin maddi ve manevi imkânları sonuna kadar sömürülmüştür. Basın üzerine maddi manevi baskılar kurularak saniyesi milyonları bulan yayınlar dâhil, bedava reklamlar yayınlatılmış, devlet milyonlarca vergi zararına sokulmuştur. Yetmemiş, Samanyolu okullarında ve yandaş dershanelerde salma çıkarılmış ve her veliye maddi ve manevi görevler verilmiştir. Ancak bu da hortumculara yetmemiştir.

Artık aşağı yukarı her apartmanda kurulmuş olan Günleri bilirsiniz. Bu Günlerde yenilip içilip eğlenilmesinin yanında cemaatten bir Hanım Hoca, Saidi Nursî’nin Lem’alarından bir bölüm okumakta, vaaz vermektedir. Bir yakınım da katılmış son toplantılardan birine ve hazırlaması istenilen yemek siparişleriyle geri dönmüş. Ayrıca katılan herkesten 65 lira toplanmış. Olimpiyatlara katılanların gösteri amaçlı gezdirildiği on büyük ilde bu kap kap yemeklerin yaptırılıp böyle paraların toplandığını bir düşününüz. Ne kadar büyük meblağların toplandığını tahmin edebilirsiniz. Bedava getirdiğiniz adamları her yönüyle bedava ağırlıyorsunuz. Cebinizden bir kuruş çıkmıyor. Bu kutsi amaca yönelik yaklaşık 15-20 milyon lira kadar soyulduğumuz ortadadır. Bu paranın nereye gittiğini bir bilen varsa beri gelsin. Bunu soruşturabilecek bir savcı da göremiyorum.

Ben, paraların nereye gittiğini değil de Türkiye’de Türkçemizin bugünkü durumunu ve toplanan bu paraların nereye harcanması gerektiğini biraz düşündüm:

Türkiye’de Afrika’nın sömürge ülkelerinde bile rastlanmayan bir ihanet yaşanmaktadır. İngilizce öğretimi değil, İngilizce ile eğitim verilmektedir. Yani neredeyse Türkçe dersi bile İngilizce anlatılmaktadır. Maalesef, İngilizce öğretimi değil, İngilizce ile eğitime anaokullarından başlanmaktadır. İlköğretimde İngilizce eğitimi bir felakettir ve ayrı bir makale konusu olacak kadar uzundur. Uzun süredir de Anadolu Liseleri adı altında zeki çocukların kazanabildiği okullarda İngilizce eğitim yapılmaktadır. 2012’de Türk Milli Eğitimi’ne bağlı bütün liseler Anadolu Liselerine çevrilecektir.

Üniversitelerin çoğunda İngilizce eğitim yapılmakta, yapılmayanların da bir hükmü olmamaktadır. Asıl önemlisi üniversitelerde hoca olabilmek için İngilizce barajıdır. Bu yıl Rusça bilenler üniversiteye hoca olamamıştır. Almanca ve Fransızcanın da hükmü 2014’de bitecektir. 2014 yılından itibaren sadece İngilizce barajını aşabilenler üniversitede hoca olabilecektir. Çocuğunun geleceğinden endişe eden bütün veliler, anaokullarından başlayarak İngilizce öğretilen değil, İngilizce eğitim verilen okullara çocuklarını sokabilmek için çalışmaktadır. Sokaklarımızdaki tabelalardan ne kadar sömürgeleştiğimiz, İngilizcenin boyunduruğuna girdiğimiz kolayca görülebilir.

İşte Türkiye’de Türkçe eğitimi ve Türkçe bu durumda iken, samimi Müslümanların, millî, dinî endişeleri olan gariplerin duyguları istismar edilerek, Türkçe dünyada gelişiyor, Türkçeye büyük ilgi var yalanıyla bu rezalet gizlenmekte, vatandaşımız uyuşturulmaktadır.
Toplanan milyonları bir yana bırakalım, sadece devletin çıkarıp verdiği 2 milyona Türk Edebiyatının altın isimlerinin (Dede Korkut Hikâyeleri, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp, Peyami Safa, Refik Halit Karay, Reşat Nuri Güntekin, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Ömer Seyfettin, Tarık Buğra vb.) eserlerden yüz bin adet bastırılıp okuma çağındaki insanlarımıza bedava dağıtılabilirdi. Ama öyle değil; MEB ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları bırakın bedava kitap dağıtmayı kitap basmayı bırakarak meydanı misyoner yayınevlerine bırakmıştır. Hâlbuki edebi eserler her yaşa göre uyarlanıp gençlerimizin okuma alışkanlıkları geliştirilebilirdi.

Emin olunuz, okuyan ve düşünen insanlarımız Türkçeyi dünyaya daha süratli ve geniş boyutta öğretirdi. Çünkü Türk insanı zekidir, çalışkandır. Sadece kolay aldatılmaktadır. Türkçeyi her yıl on bin kişiye öğretebilecek olan yurt dışındaki Türklerimizin televizyonu haber kanalına dönüştürülmüş, bir milyon çocuğumuz Türkçeyi konuşamaz olmuştur. Türkiye’de ve yurt dışında Türkçe bu kadar gerilerken, mesela Kirmancanın yani Kirman Selçuklularının dilinin değil, Kürtçe adı altında Soranicenin bağımsız bir dil haline getirilmesi için devletin özel televizyon kanalı kurmasına ne dersiniz? Geçelim.

Milyonlarca liralık televizyon reklamlarına baktığınızda gözleriniz mi yaşarıyor yoksa “ulan bunlar benim Allah rızası için verdiğim parayla reklamcıların cebine para akıtıyorlar” diye mi düşünüyorsunuz. Bu satırların yazarını fitne çıkarıcı olarak mı yoksa fitneyi ortaya koymaya çalışan, bunu yaparken de mecburen sözü uzatmak zorunda kalmış biri olarak mı görüyorsunuz; mesele budur. Müslüman ferasetli olmalıdır. Her önüne geleni doğru kabul etmemeli, samimiyetinden şüphe etmediği insanları da gerektiğinde sorgulamalıdır. Ben okullarımızda samimi, fedakâr Müslüman Türkler yoktur demiyorum. Elbette okullarda, cemaat kurumlarında birçok samimi insan var. Ancak bunlar, emeklerinin nereye gittiğini düşünemiyorlar.

Özetle Türkçe Olimpiyatları tam bir aldatmacadır. Külliyen yalandır. Özel olarak yetiştirilen çocuklar, hangi ülke ile okulların durumu gergin ise duruma göre, öne çıkarılmaktadır. Türkiye’nin de gözünü boyamadır. Binlerce afişle, milyonluk reklamlarla kimi kandırıyorsunuz? Türkçe Olimpiyatları, Türkçeyi yabancılara yayma değil, akılsız Türklere satma işidir. Fethullah Hoca okullarında Türkçe eğitim yapılmamakta, Türkçe dersleri de verilmektedir. Türkiye’de Türkçe eğitim kaldırılmakta, yerine İngilizce eğitim konmaktadır. Samimi Müslümanların paraları ABD’ye akmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda Hocanın cemaati tarafından bir Katolik Üniversitesine iki milyon dolar bağış yapıldığını hatırlayınız lütfen. Ey Müslüman uyan. Türk Milleti aldanma! Fethullah Hoca mazlum ve mağdur değildir. FBI Başkanlarının kurdukları vakıflarda, Katolik Üniversitelerinin hocalarıyla, Hıristiyan din adamlarıyla kol kola keyif çatmakta, FBI çiftliğinde dinlenmekte, kendisine verilen görevleri yapmaktadır. Verdiğin emekler, döktüğün gözyaşları Hoca’ya değil, ABD ve İngiliz istihbaratlarının kontrolündeki fonlara gelir olarak akmaktadır. Tahminen 20 milyon lira para zaten dünyanın en güzel, en akıcı ve en matematik dili olan hakikaten Türkçe için harcansa kesinlikle Türkçe dünyanın bir numaralı dili olur. Ama yolu ve yöntemi asla bu değildir.

Türkiye’de Türkçe yazılmış neredeyse tek bir levha ve tabela kalmazken Türkçe eğitim veren okullar İngilizce eğitim vermeye dönmüşken bu göz boyama gözümüze batmış, vicdanımızı sızlatmıştır. Gönlümüz böyle bir rezalete razı değildir. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değiliz. Allah, din adına, İslâm’ı, Türklüğü, Türkçeyi kullananları, Müslümanları Batı’nın kucağına oturtmaktan başka bir gayesi olmayan hain ve gafillerden korusun. Sorulması gereken soru “Bu değirmenin suyu nereden geliyor?” değil, o zaten belli; Türk Milletidir. Asıl sorulması gereken soru “Bu değirmenin suyu nereye gidiyor?” olmalıdır. Orhun Kitabelerindeki şu sözler hatırlanmalıdır: “Emeğimi kime veriyorum?” Sözüm size, bize, hepimize…

Ahmet ZAİMOĞLU-Genç Birikim.net

Lucky 29 Mayıs 2013 17:45

Cevap: Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası

Güzel bir konuya değinmişsiniz Mevla sizlerden razı olsun

Allah rızası için yola çıkan bu insanlar keşke yolunu saptırmadan ''Türkçe'' için değil

müslümanın görevi olan''islamiyet'' için çabalamış olsalardı.....

Bütün dünya türkçe konuşsun bunun bize ne faydası var!

FECR 29 Mayıs 2013 18:01

Bundan 15-20 yıl önce şarkı-türkü ,oyun havaları ve caz-pop gibi müzikler Müslümanlar tarafından hoş karşılanmaz , mekruh, haram görülürken, bugün Türkçe Olimpiyatlarındaki oyun havaları, pop-caz, şarkı ve türküler büyük bir iştiyak ve alkışlarla izleniyor. Böylelikle bu tür müzikler birileri tarafından meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Nereden nereye geldi Müslümanlar. Allah sonumuzu hayır etsin

inşirah 34 29 Mayıs 2013 20:52

El insaf, ve edep yahu.
Şimdi bu yazıya karşı cevap verince fethullahçı, diyaloğcu, cemaatçimi olaçağım.
Rabbim şahid uzakdan yakından alakam yok.
Ama her yıl dünyanın dört tarafından, eminim bu heayanları yazan şahısın ismini bilmediği, varlığından haberi olmadığı yerlerden pırıl pırıl çocuklar, eminim yazardan bile daha düzgün türkçe ile , okuyup alğılayamayaçağı şiirleri, dinlemekden uzak harika eserleri mükemmel bir şekilde seslendirirken duygulanmamak elde değil.

Bu güzel çalışmaya çamur atanları zannedersinizki bunun fevkinde çalışmalar, toplantılar yapıyorlarda , önemsemedikleri, alaya aldıkları bu çalışma onların yanında devede kulak mesabesinde. Ne gezer, bu tiplerin büyük çoğunluğu hayır adına iki taşı üst üste koymakdan aciz, hatta konmaması adına daha gayretkeş tipler. Hem bu tip yazıları yazanlar hemde bu tip yazılara teşne olanlar büyük oranda bu tip kişiler.

Ülke adına iftihar edeceğimiz, sevinecegimiz ne varsa , hasımlardan önce bu şahısların paçaları tutuşur. Konuyla alakası yok ama misal ;Davos'da siyonist katil başına hakettiği cevap verildiğinde ulusalcısından radikal dinçisine ,faşistinden kemalistine koro halinde itibarsızlaştırma çabası başlar. Bu örnekler sayısız uzatılabilir ama konu bu değil.

Ülkede ne zaman olumlu bir iş yapılsa mideleri agrır, kimyaları bozulur ,basarlar feryadı.
Yok efendim neymiş;
Alıntı:

Çünkü bu dev yapım aynı zamanda dev bir sahtekârlıktan ibarettir.
Alıntı:

Çünkü Allah biliyor, bu bir yalan, aldatmaca ve büyük bir ajan faaliyetinden başka bir şey değildir.
Hezayan ve ahlaksız iftirasına Allah'ı da alet etmekden utanmıyor sahibi hezayan.
Türkiyenin dört bir yanında salonları,statları dolduran onbinler anlıyamıyor ihanet ve ajanlık faliyetini bu tipler şıp diye anlıyor ihaneti. Neden açaba , ihanetle çok yakın,içli dışlı olmalarından olmasın.

Neyse bu hamur çok su kaldırır. Ama baştan sona yalan,iftira, hezayan dolu çirkinliğe bu kadar olsun cevap vermekden kendimi alamadım.

Bu olimpiyatların perde arkasını bırakında bu saldırıların perde ardında neler oluyor.
Sahi kim bu yazıların sahibi, tanıyıp bilen varmı?
Ekleyen kişi biliyormu, verdiği linkdeki sitede yazarlar arsında kendisini göremedimde.

mehtap ay 29 Mayıs 2013 20:56

ArO*

mehtap ay 29 Mayıs 2013 21:03

Alıntı:

mehtap ay Üyemizden Alıntı (Mesaj 291029)
ArO*

Agzına saglık kardeşim

ayücel 29 Mayıs 2013 21:51

bu okullarda bizzat çalışmış biri olarak söylüyorum:
yukarıdaki yazıyı yazan zat tam bir MÜFTERİDİR."Hoca Efendi’nin geçmişte verdiği salya sümük vaazlarının" cümlesini de ancak gözyaşından mahrum böyle bir müfteri yazabilirdi.

inşirah 34 29 Mayıs 2013 22:29

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 290981)
Bundan 15-20 yıl önce şarkı-türkü ,oyun havaları ve caz-pop gibi müzikler Müslümanlar tarafından hoş karşılanmaz , mekruh, haram görülürken, bugün Türkçe Olimpiyatlarındaki oyun havaları, pop-caz, şarkı ve türküler büyük bir iştiyak ve alkışlarla izleniyor. Böylelikle bu tür müzikler birileri tarafından meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Nereden nereye geldi Müslümanlar. Allah sonumuzu hayır etsin

Sayın Fecr, bu olimpiyatlarda söylenen eserleri dinlemek sizce mekruh dahası harammı?
Bundan 15-20 yıl önce haram diye islami ezgilerde tefden başka bir şey çalınmaz ve ortaya tatsız tuzsuz şeyler çıkardı. Şimdide onlardan daha iğrenç sözde ilahi diye bir sürü saçmalık var ama müziğin hakkını veren Ömer Karaoğlundan Eşref Ziyasına , Grup Yeniçağ'dan Gurup Yürüyüşe onlarca müzisyenin sazdan Kemana'a gitardan org'a pek çok esturumanı mükemmel kullanarak harika eserler ortaya çıkarıyorlar. SDizce bunlar mekruh yada harammı.

Bunu geçinde asıl bundan 15-20 sene önce islami çamiada, sözde islami forum adına siteler zaten yoktuda gerek reelde gereksede iletişimde müslümanlar arasında cehaletin en koyusundan hoyratlıkla tekfirçilik yapmak yoktu. Bırakın bu cehaleti yönetmek zerresini gördüğünde itibar edilmez yapanın şerrinden Allah'a sığınılır ve yapan çirkin mahluklara itibar edilmez terk edilirdi. Şimdi bu melanetleri açıkça işleyenler var ve bu cehaleti yönetenler, bu cahillere teşne olanlar ,hamilik yapanlar canak tutanlar var.

Bu cehalete, islam ahlakından uzak çirkinliğe karşı durmak her ümmet bireyinin vazifesi iken şu an bu kaba softa ham yobaz çirkinlere ve cirkinliklere karşı gereken cevabı veren kişiler uzaklaştırılıyor ve sözde islami forum adına her türlü çirkinliğin melanetin işlendiği mekanlardan uzaklaştırılıyor yasaklanıyor.

Bırakın üçbeş çocuğun söylediği masum türküler , şiirleri, sözüm ona islami forum adına arzı endam eden sözde forum müsveddedlerinde sözde yönetiçi vasfında kişiler en çirkininden afedersiniz porno diye nitelendirilen iğrenç filimleri forumda afişe ediyor , tek bir kiş itiraz etmiyor ama bu ahlaksızlığı deşifre edip bu çirkinliğin kaldırılmasını isteyen kişi foruma yasaklanabiliyor. Tüm bunlar olurken sözde islami forum adına tekfirçilikden cehalete, bilgi kirliliğinden nefret ve düşmanlık kokan hezayanları yaygınlaştıran tumturaklı nicklerle arzı endam eden bir çok kişi kıllarını dahi kıpırtadmıyorlar.

Ne demişdiniz sahi:

Alıntı:

Nereden nereye geldi Müslümanlar. Allah sonumuzu hayır etsin

amn*

Sayın Fecrin eklediği yazıyı münasib bir zamanda ,içindeki açık usulsüzlükleri ,çirkinlikleri ,çıkış noktasını ve geldiği noktayı ortaya koyaçağım inşaallah.

NİSAREYYAN 30 Mayıs 2013 00:42

Öncelikle yorum yaparken edep çizgisine dikkat etmekte fayda var...

Kendisini tanımıyorum ama Fecr hocamızdan Allah razı olsun

paylaşım müslümanı uyanık olmaya çağırıyor

Elbette herkes aynı görüşü savunacak değildir bu konuyu tartışmaya dönüştürmenin anlamı da yoktur nacizane görüşüm şudur ki

müminler her adımı her nefesi için için hesaba çekilecek şuurda hareket etmelidir

üstteki bi yoruma katılarak eklemek istiyorum
Madem ki Allah rızası için yola çıkılıyor ''dünya müslümanlarının'' da hali ortada iken nasıl olur da amaç değişime uğrayarak bu hale geliyor anlayamıyorum

"Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl." (Tirmizî).

EyMeN&TaLhA 30 Mayıs 2013 00:52

Alıntı:

NİSAREYYAN Üyemizden Alıntı (Mesaj 291494)
Öncelikle yorum yaparken edep çizgisine dikkat etmekte fayda var...

Kendisini tanımıyorum ama Fecr hocamızdan Allah razı olsun

paylaşım müslümanı uyanık olmaya çağırıyor

Elbette herkes aynı görüşü savunacak değildir bu konuyu tartışmaya dönüştürmenin anlamı da yoktur nacizane görüşüm şudur ki

müminler her adımı her nefesi için için hesaba çekilecek şuurda hareket etmelidir

üstteki bi yoruma katılarak eklemek istiyorum
Madem ki Allah rızası için yola çıkılıyor ''dünya müslümanlarının'' da hali ortada iken nasıl olur da amaç değişime uğrayarak bu hale geliyor anlayamıyorum

"Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl." (Tirmizî).

evet000Allah razı olsun.

makbergülü 30 Mayıs 2013 01:05

sonunda biri kral çıplak deme cesaretini göstermiş ....tebrik ve takdir etmek gerek..bu oluşumun içerisinde olmadan , alt yapısını anlamak mümkün değil..uyanık olmak gerek her açıdan..körü körüne bağlanmak değildir bizlerden istenen..karalamak demek midir bu yazıyı onaylamak,yakinen şahit olduğum onca şey varken kim ne derse desin ,bu yazı ışıkçı kesime projektör tutuyor....gözü kamaşanlar,rahatsız olanlar elbet olacaktır ....bunu hizmette bizzat çalışmış olan biri olarak yazdığımı da belirtmek isterim...

inşirah 34 30 Mayıs 2013 01:11

Alıntı:

Öncelikle yorum yaparken edep çizgisine dikkat etmekte fayda var..
Afedersiniz ama edep derken neyi kastettiniz.
Kaynağı mechul, tamamen devşirme bir haberle , giriş bölümü farklı yerden alınmış sonuç bölümü farklı yerden alınmış modifiye bir haberle, içinde zerrece edep bulunmayan, tamamen çirkin bir mantıkla, yalan,iftira,hakaret,saldırı dolu hezayanlarla yazılmış bir yazımıdır edep,
bu çirkinliğe karşı cevap vermekmidir edepsizlik.

Siz bu haberi inçeledinizmi?
Yazan kişiyi tanıyor,takip ediyor benimsiyormusunuz.?
Bu yazı tek bir kişiyemi aittir yoksa devşirme bir habermidir.
...............
..................

Gerçekleri yazan herkesden Allah razı olsun.
Ama baştan aşşağı devşirme,yalan,tahrik,iftira,hakaret dolu bir yazıyı yazan kişiyede,asan kişiyede Allah razı olsun demek için biraz düşünmek gerekir.

Birilerinin beğenin beğenmeyin , oldukça güzel,emek dolu hazırlanmış bir çalışmaya hakaret etme özgürlüğü var,
birilerinin o hakaretleri foruma taşıma özgürlüğü var,
ama birilerinin baştan aşşağı yalan,hakaret,saldırı içerikli,art niyetle hazırlanmış çirkin,edepsiz bir yazıya cevap verme hakkı yok öylemi?

Alıntı:

O zaman , adını bile bilmediğiniz 130 ülkeden ,yüzlerce egitimçinin fedakar çalışmaları ile hazırlanan ve sunulan bu gayretin ihanet oldugunu, bu hizmeti yapanların hain ve ajan oldugu yalan ve iftirasınada katılıyormusunuz, bu katılmışlığınızla hesaba çekilme şuurunu nasıl özdeşleştiriyorsunuz.

Alıntı:

Allah rızası vardır yoktur orası ne beni nede sizi ilgilendirir. Ortada sadece gözle görülen elle tutulan,baştan sona emek,fedakarlık,sabır ve başarı dolu şirin,güzel bir çalışma var. Bu görsel çalışma ile dünya müslümanlarının içinde bulunduğu durumun ne alakası var. Bu eleştiriyi yapanlar açaba dünya müslümanlarının içinde bulunduğu duruma çare olsun diye nasıl bişr gayretin içindedir. Bu yazıyı yazan ve ardında fanatikçe duranlar için soruyorum.

Tüm bunların ötesinde bu yazının ahlaki durumu hem içerik olarak hemde kurgulama olarak, hemde hazırlanışından sunumuna kadar taşıdığı art niyetle tamamen bilgi ve şahsiyet ahlakından çok uzaktadır. En başta asan kişi bu sorgulamayı yapmalı ve gerekli inçelemeyi yapmalı idi.Kendisinden yazıyı ilk yazılış halinden son sunuluş haline kadar geçirdiği evreleri inceledikden sonra çıkan sonuçun ardında durup durmadığını merakla ögrenmek istiyorum.

Bu çelişkili ,haksız ve tutarsız durumu sorgulamak meseleyi tartışmaya dönüşdürmek değildir. Bunu en çok Kur'anda Yasaklar diye mükemmel bir konuyu foruma ekleyen kişinin yapması gerekmezmi ?. Detaylarına girmeyeçeğim sadece Hucurat 6 ayetini hatırlataçağım ve takdiri size bırakaçağım.

inşirah 34 30 Mayıs 2013 01:21

Alıntı:

bunu hizmette bizzat çalışmış olan biri olarak yazdığımı da belirtmek isterim
Bende ne hizmetle ne cemaatle ... uzakdan yakından alakası olmayan, sadece bu haberin hazırlanış,sunuş ve mantık yanlışlarındaki çelişkilere ve her safhadaki açık art niyete dikkat çekmek isteyen biri olarak yazdığımı belirtmek isterim

ayücel 30 Mayıs 2013 01:26

yazık ne zamandan beri Müslümanlar kul hakkını bu kadar kolay yiyebiliyorlar.saygı,farklı düşünme evet bunlar güzel şeyler ama kul hakkına girme cüretini bi Müslüman nerden ve nasıl alır?kimin veya kimlerin haklarını yediğimizi aklımızdan çıkarmayarak mahşerde bunun hesabını düşünerek hareket edelim.inanmış bi insanın duruşu da böyle olmalıdır zaten.
وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
"Ve o Rahmânın kulları: onlar ki Arzın üzerinde mülayemetle yürürler ve cahiller kendilerine lâf attığı vakıt selâmetle... derler" Furkan_63

makbergülü 30 Mayıs 2013 01:28

Alıntı:

inşirah 34 Üyemizden Alıntı (Mesaj 291542)
Bende ne hizmetle ne cemaatle ... uzakdan yakından alakası olmayan, sadece bu haberin hazırlanış,sunuş ve mantık yanlışlarındaki çelişkilere ve her safhadaki açık art niyete dikkat çekmek isteyen biri olarak yazdığımı belirtmek isterim

siz dışardan bir gözle yorum yapıyorsunuz ,iyi güzel de din kardeşim ..ben diyorum ki bu kadar savunduğunuz bu kesimin içinden geliyorum.aynanın ardında sırlı yanı, yansımayan bir yüzü daha var.niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki burası forum alanı sonuçta her kesimin söz hakkı var,saygı çerçevesinde olmak çok zor olmasa gerek....

inşirah 34 30 Mayıs 2013 01:36

Alıntı:

siz dışardan bir gözle yorum yapıyorsunuz ,iyi güzel de din kardeşim ..ben diyorum ki bu kadar savunduğunuz bu kesimin içinden geliyorum.aynanın ardında sırlı yanı, yansımayan bir yüzü daha var.
Kusuruma bakma ama beni sizin nereden geldiğiniz , kendi şahsi düşüncenizle kimler hakkında ne düşündüğünüz hiç ilgilendirmiyor. Aynanın sırlı yanıyla ilgili laf söyleyen kişilere bakıyorum ve onlardan öylesine tiksiniyorumki,(ulusalcı ergenekoncu cevreler, kaba softa ham yobazlar, kafatascı faşistler, oda tv,aydınlık, cumhuriyet.,cemaat içi menfaatsel çatışmaları, yenemeyen çiğerin mundar oluşu.......) dolayısıyla söylemde aynı paydada kalanların özellikle sorguladığım şekliyle şekilde görüldüğü gibi baştan sona düzmece ,yalan,iftira, karın agrısı,çekememezlik kokan bir haberle yanyana duruşları bende farklı çağrışımlar uyandırıyor ki benim meselem buda değil.

Bu haberin çirkin bir şekilde en başından sonuna kadar geçirdiği değişim ve hazırlanışına sinen art niyet. Sizde haberi sorgulayın göreçeksiniz gerçekden,saygıdan, edepden fersah fersah uzaklığını, sadece biraz gayret.

makbergülü 30 Mayıs 2013 01:49

nedense bu yaklaşım pek yabancı gelmiyor bana sahi bir de kemalist kesim bu havada konuşuyor..herkes fikrinde özgürdür..kimsenin keyfi kaçmasın diye susmak zorunda olduğumu sanmıyorum...bu ülkede dokunulmazlara dokunan birileri var hamdolsun ....putlaştırılan her öndere karşıyım,,,bunu ifade etmekten de asla vazgeçmem...bu hangi ataput olursa olsun değişmez..güneş balçıkla sıvanmaz bunu elbet bir gün idrak edecektir ....dini anlamda kendimizi geliştirmek ve başkalarına da faydalı olmak adına ilim yolundayız,şirkleri,putları temizleyecek bir nesil var bunu biliniz...daha fazla uzatmak istemem,selametle kalın...fiemanillah.

H.A.Y.A.T. 30 Mayıs 2013 08:49

bu cemaat çıkarı olmadığı yere kesinlikle yanaşmaz.okuması için çocuk verirsin çocuğun dersleri kötü ise alın bunu işimiz olmaz bu öğrenci ile deyip hiç düşünmeden dışlayabiliyorlar! arkadaşın tarafından yaka paça bu cemaatin toplantılarına götürülürsün kaşıkla verip kepçeyle alırlar...
Yani çıkar cemaatidir.o insanlarda belkide farkında olmadan propagandasını yapıyor bu cematin....... yazar a katılıyorum çok güzel yazmış Yazarın yazısından ben şunu çıkardım sürü psikolojisinden çıkın artık özgür olun.

FECR 30 Mayıs 2013 09:42

Yazının kaynağını soranlar için buyrun:

bilinmez 30 Mayıs 2013 10:47

Yapılan türkçe olimpiyatlarının amacı veya hangi küresel zulmun evinde oturmuşlar tarafından yapıldığı veya perde arkası olaylarına vakıf olmadığım için olayın PERDE ARKASINI DEĞİLDE,PERDENİN ÖNÜNDEKİ,ŞAHİD OLDUKLARIMIZI BİRAZ DEĞERLENDİRELİM,yani fesimizi önümüze koyup öyle,yazalım...

Ben bir islam dini müntesibi olan müslüman birisiyim,örneğim,yani usveyi hasenemde Allahın son rasulu ve kurandaki rasullerdir.
E peki bunun konuyla ne alakası var diyenler için,olayı izah etmeye çalışayım,

Dilinizi yani türkçe dilini dünyaya tanıta bilirsiniz,yani böyle bi amacınız olabilir bu gayet normal bi iştir,YALNIZ BUNU YAPARKEN İSLAM ADI ALTINDA YAPARSANIZ,KURAN MÜSLÜMANLARI[ki bundanda rahatsızdır,SAYIN KURESEL ZULMUN KUCAĞINDA OTURMUŞ VE HİÇ BİR ELEŞTİRİSİ DAHİ OLMAYAN,bu küresel zulmu dünyaya hızla yayan ABD nin başmisafirimi desem,yoksa DEMİRLENMİŞİ mi desem SAYIN FETULLAH HOCA BEYFENDİNİN] ORGANİZESİNDEN TABİKİ MÜSLÜMANLAR RAHATSIZ OLACAK,

Bakın sayın TÜRKÇE OLİMPİYATLARI MÜDAVİN VE DESTEKÇİLERİ,tekrar ediyorum bunu DİLİNİZİ ÖNCELEYİP,DİNİM DEDİĞİNİZ İSLAMIN MEŞRU KILMADIĞI Bİ ŞEKİLDE bu işi yaparsanız ki zaten yapıyorsunuz işte bunda hem bu dünyada hemde AHİRETTE ELEŞTİRİ VE HESAP VERECEKSİNİZ,

Nasılmı,bakın RASulullahın pıratiğinde,DİL DEĞİL,DİN VARDI,ve heleki RİO KARNAVALINI ANDIRAN,MAHREMİYET SINIRLARI AŞILMIŞ HİÇ BİR ORGANİZEDEDE NE RASULULLAH YER ALMIŞTIR NEDE BEN MÜSLÜMANIM DİYEN,RASULUNUN SÜNNETİ ÜZERİNDE OLAN ,HİÇ KİMSE...YANİ TUTTURDUĞUNUZ BU YOLUNUZ RASULULLAHIN SÜNNETİNE AYKIRI Bİ DEFA...

Kısacası,amacınız DİL İSE BUYRUN YOLUNUZ NEREYE VARACAKÇA,O YOL SİZE AÇIK OLSUN,
YALNIZ AMACIMIZ DİL DEĞİL ,İSLAM DİNİYSE,O ZAMAN EMROLUNDUĞUNUZ GİBİ DOSDOĞRU OLUN....

@MAVERA@ 30 Mayıs 2013 13:28

Hey maşaallah. Hey maşaallah.

İşte bu.

İnsanların mabudlarına putlarına dokunduğunuz vakit nasılda ciyak ciyak bağırıyorlar.Bazı insanlar hep incik cincik şeylerle uğraşıyorlar.O yüzden toplumlarının gerçek yüzünü görmekten mahrum kalıyorlar.

Oysaki Peygamber aleyhi salatü ve selamın sünnetine uygun Ebu Cehillerin Ebu Leheblerin putlarına dokunun bakalım.Size nasıl saldırdıklarına ve ellerinde gelse sizleri nasıl yurtlarınızdan çıkaracaklarına o zaman tanık olursunuz.

Bu türkçemi kürtçemi her neyse olimpiyat sevdalıları büyük şeytan olduğu tartışmasız olan Amerikanın putlarına dokunsun bakalım o zaman göreceğiz bakalım bu zat orada korunuyormu yoksa tepeleniyor mu.

Hey maşaallah. Hey maşaallah.

Biz hep bunu söylüyoruz.Hele milletin putlarına bir dokunun bakalım.Bırakın boş şeylerle uğraşmayı.

adam çıkmış yok bu makaleyi kim yazmışın peşine takılmış.Boş ver kimin yazdığını sen makalenin içerikliğine bak.Sen neleri put edindiğine bak.Eğer gerçekten Kuran okuyan bir iseniz ortada dönen imansızlaştırma operasyonuna bak.Kuran gözüyle bak.

Ama nerde.

erkanulker07 30 Mayıs 2013 16:14

Öncelikle bir insan bir olaya karşı,yada bir olayı beyenmiyorsa kendisi bu faaliyetlerden daha iyisini yapmalıdır arkadaşlar.Yıllar önce Anadolu insanının binbir fedakarlıkla başlattığı bu hizmet allahında izni ile 140 ülkeye ulaşmış kısa sürede dünya daki bir çok farklı din,dil ırk tarafından kabul görmüş,elin afrikalısı,ingilizi,almanı,japonu,çini,avustrulaya slısı ve daha ismini sayamadığım 140 ülke insanı bu işi kabul etmiş ve çocuklarını teslim etmiş,bizim içimizdeki irlandalı diyeceğimiz 3-5 kardeşimiz diyorum,allaha ve Peygamberimize iman eden herkes kardeşimiz diyorum ama kafası fitne ve fesada açık biraz diyelim bu işe hala akıl sıra erdirememiş. bu nasıl yazı ya.neymiş katoliklere 2 milyon dolar aktarmış.nerde belgen,nerde ispatın.kardeş bunların hepsi yalan ve sen şimdi iftarı günahının ne kadar olduğunuda biliyondur dimi.aklı başında yorum yaz. burası insanların birbirlerini karalama yeri değil.bilmiyorsan sus adam sansınlar derler büyükler. dimi. bu yorum ap açık bir fitne beyannamesidir.ALLAH AKIL ve İZAN versin. Selam filmi vardı geçenlerde sinemada bu filimdeki seneryo gerçek olaylardan hazırlanarak yapıldı öğle uyduruk kafadan yazılarla değil.Eğer bu işin arkasında allah olmasaydı bu kadar çığ gibi büyüyüp gelişmezdi değilmi.Hangi batıl bu kadar kısa sürede büyür.daha senin bilmediğin neler var. Velasıl kelam Allah doğruları göstersin. Yapamıyorsan daha iyisini bari çamur atma.yolda ayaklara takılan taş,diken bari olma çekil kenara işine bak derim.saygılar sunarım..

Medineweb 30 Mayıs 2013 16:25

Alıntı:

erkanulker07 Üyemizden Alıntı (Mesaj 291737)
Öncelikle bir insan bir olaya karşı,yada bir olayı beyenmiyorsa kendisi bu faaliyetlerden daha iyisini yapmalıdır arkadaşlar.Yıllar önce Anadolu insanının binbir fedakarlıkla başlattığı bu hizmet allahında izni ile 140 ülkeye ulaşmış kısa sürede dünya daki bir çok farklı din,dil ırk tarafından kabul görmüş,elin afrikalısı,ingilizi,almanı,japonu,çini,avustrulaya slısı ve daha ismini sayamadığım 140 ülke insanı bu işi kabul etmiş ve çocuklarını teslim etmiş,bizim içimizdeki irlandalı diyeceğimiz 3-5 kardeşimiz diyorum,allaha ve Peygamberimize iman eden herkes kardeşimiz diyorum ama kafası fitne ve fesada açık biraz diyelim bu işe hala akıl sıra erdirememiş. bu nasıl yazı ya.neymiş katoliklere 2 milyon dolar aktarmış.nerde belgen,nerde ispatın.kardeş bunların hepsi yalan ve sen şimdi iftarı günahının ne kadar olduğunuda biliyondur dimi.aklı başında yorum yaz. burası insanların birbirlerini karalama yeri değil.bilmiyorsan sus adam sansınlar derler büyükler. dimi. bu yorum ap açık bir fitne beyannamesidir.ALLAH AKIL ve İZAN versin. Selam filmi vardı geçenlerde sinemada bu filimdeki seneryo gerçek olaylardan hazırlanarak yapıldı öğle uyduruk kafadan yazılarla değil.Eğer bu işin arkasında allah olmasaydı bu kadar çığ gibi büyüyüp gelişmezdi değilmi.Hangi batıl bu kadar kısa sürede büyür.daha senin bilmediğin neler var. Velasıl kelam Allah doğruları göstersin. Yapamıyorsan daha iyisini bari çamur atma.yolda ayaklara takılan taş,diken bari olma çekil kenara işine bak derim.saygılar sunarım..

çokmu önemli elin herhangi bir ülkesinden birinin çocuğunun türkçe şarkı söylemesi halay çekmesi....siz nasıl bu kadar eminsiniz bir artniyetin olmadığından sanki organizasyonu yapan sizsiniz..bu yazıyı yazan kişi site üyemiz değildir kişi hakkında şahsi şeyler söyleyecekseniz fecr hocamın verdiği linkten girin ordan şahsa ne diyecekseniz diyin..eğer söyledikleriniz konuyu açan şahsa fecr hoca ya aitse size bunları ona karşı söyletmem bilmiş olun

Esma_Nur 30 Mayıs 2013 17:39

Alıntı:

Hoca efendi grubunu seven olduğu kdr sevmeyenlerinde olması çok doğal...Bakış açısıdır Hoca efendi cemaati ile ilgili yazı paylaşılmış gayet doğal bir şekılde diğer üyeler fikirlerini sunmuşlar.Fkt sizin hakaret vari sözleriniz hoş değil burada muhatabınızla adap ve erkan içinde dilediğiniz gibi tartışabilirsiniz..Tek şartla karşınızdakini rencide etmeden!!!Hepimiz olgun insanlarız sanal ortam olması gereğinden fazla şekılde rht davranmamızı gerektirmez!!
kiliseye yardım yaptığına dair ispat istemişsiniz buyrun

bilinmez 30 Mayıs 2013 19:09

Alıntı:

Sayın eren bey,bir şeyin iyi veya kötü olmasındaki ÖLÇÜNÜZ galiba çoğunluk,yalnız unutmayınki CEHENNEM HALKI ÇOK,CENNET HALKIDA AZ OLACAK,ve şuan dünya üzerinde İSLAM OLMAYANLAR DAHA ÇOK,o zaman siz yukardaki ÖLÇÜNÜZE GÖRE,KENDİNİZİ İSLAM OLARAK TANIMLAYAMAZSINIZ,eğer islam olarak tanımlarsanız bu sizin yukardaki İYİ VE KÖTÜDEKİ ÇOĞUNLUK iyidire, REDDİYE OLURKİ,BUDA SİZİN YÖNSÜZLÜK GİRDABINDA OLDUĞUNUZU GÖSTERİR,,

Bakın ben size KURANDAKİ Bİ KAÇ PEYGAMBER VE TARAFTARLARININ SAYISINI VEREYİM,ÇOĞUNLUĞUN DOĞRU ÖLÇÜ OLMADIĞINI SİZDE GÖRECEKSİNİZ...

ŞUAYB as,ma karşı çıkanlar,şöyle söylüyorlardı,sen ve sana beş on kişi inanmışken mi ,biz sana uyalım...

musa as,denizi yarıp geçtikten sonra,levhaları almaya gidip dönüşünde,MUSA AS İNANLARDAN SADECE HARUN AS,kalmış,

yunus as ma kavmini terk ettiği ana kadar hiç kimse inanmamış ve kavmini terk etmiş,

Nuh as 950 yıl buyunca sadece bi gemiye alabileceğindende AZ insanlar

Muhammed as ma sadece yüzbin oda tam bi teslimiyetlide değil,bunların içinde pazarlıklı inananlarda vardı...

ŞİMDİ HALEN SİZE SORUYORUM,TUTTURDUĞUNUZ YOL RASULLERİN Mİ,YOKSA RASULLERİN DİNİNE DÜŞMAN OLAN YERYÜZÜNÜ BOZGUNA VE FESADA VERİP BİZ ISLAH EDİCİLERİZ DİYENLERİN Mİ YOLUDUR...

HANGİ PEYGAMBER MAHREMİYET SINIRLARINI AŞAN RİO KARNAVALINI ANDIRAN DİL OLİMPİYATI DÜZENLEMİŞ SONRADA BÖBÜRLENMİŞ,VE KENDİ ZAMANINININ KÜRESEL ZULUM İKTİDARLARINA SIĞINIP ONLARLA DİYALOG YAPMIŞ EFENDİİİİ....

Medine-web 30 Mayıs 2013 21:25

konuyu baştan sona okudum...
evvela konuyu başlatan makaleye göz atacak olursak çelişkilerle dolu bir haber.
1-eğer davanız dil değilse din ise,sizinle konuşacak konularımız olur.hayır dil öyle öğretilmez böyle öğretilir derseniz bu bizim alanımız dışında ve bizi ilgilendirmez.makalede bu çelişki söz konusudur.bir taraftan hocaefendinin dil çalışmalarını eleştirip davamız din diyeceksiniz,diğer tarafta dil öyle değil böyle öğretilir gibi tenakuzlarla gülünç olursunuz.başlık ile başlangıç gelişme ve sonuç bana devşirme bir sahipsiz veledi zina haber gibi geldi.
2-makaleyı yazan her kim ise,makalesi bana husnu zan ile yazıldığını vehmini vermiyor malesef.fikrinizi dile getirecekseniz o fikri iffetlice vermek zorundasınız.eleştirecekseniz eleştiri ahlakına uymak erdemlice davranmak zorundasınız.muhatabınızı eleştirirken islamca insanca edeplice eleştireceksiniz.olması gereken de budur.
3-makalede dile getirilen eleştirilerin çoğuna katılıyorum.ve gülen hareketinin islami bir hareket olmadığını/islamı kendisine sentez yapan bir güç olduğunu hep söyledim söylüyorum söyleyeceğim inş. daha çok güce sürü psikolojisine paraya organize olmaya dayalı,turancılık başta olmak üzere prensip edinen gittikçe büyüyen usta sinsi bir lidere sahip bir cemaattir.seni sömürebiliyorlarsa kardeşlerisiniz yoksa kapıdan dışarı atılır her taraftan afaroz edilirsiniz.her köşe başını tutmuş,her tarafta etkin adamlarını yerleştirmiş ve muazzam güçlü bir cemaat.öyle ki bu cemaatle değil sizler devletler güc yettirmez durumda.buna ister abd desteği deyın,ister dinler arası anlaşma deyın,ister sevimli hoş görülü tatlı su islamlığı deyın,istersenizde tabanından tavanına kimsenin güç yettiremiyeceği bir güce sahip olduklarını deyın...sonuç aynı! güç onların...
4-tüm dünya türk olsa,tüm dünya türkçe konuşsa bana ne dinime ne islama ne ? diliniz ne zamandan beri dinimiz oldu ki ? mukaddes hizmet,fedakar hizmet islami cihad dediğiniz dilinize hizmet midir ? bu nasıl bir islami cemaat ki,camide konuşur,terörde konuşur,ekonomide konuşur,millet vekili seçiminde konuşur,kimin kaymakam olacağını,kimin belediyede temizlikçi olacağına karar verir,adalette ceza evinde konuşur,uluslar arası siyasette konuşur,milli istihbaratta konuşur,mossad fbı de konuşur...yahu söyleyın Allah aşkına nedir bu cemaat? ve bu nasıl islami cemaat ki mavi marmara davasında israilden yana tavır koyar? bu nasıl cemaat ki müslümandan topladığını kiliseye verir?(sakın iftiradır demeyın,kanıtlandı bu! )

önemli not: hiç kimse fikrinden dolayı bu medinewebden yasaklanmış değildir.hiç kimseye neden böyle düşünüyorsun demedik demeyız buna hakkımızda yok haddimizde.tek istediğimiz karşılıklı ne kadar zıt olursanız olun,islami ahlak kurallarına dikkat etmek zorundasınız.bu şartımıza uyulduğu sürece hür bağımsız ve sansürsüz fikriniz sizindir yazabilirsiniz.

inşirah 34 02Haziran 2013 06:42

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 291552)
Yazının kaynağını soranlar için buyrun:

Ben bu haberi asla bir cemaat savunması adına reddetmedim.
Haberin devşirilmesindeki bilgi ahlakına , uzantısındada böyle ahlaksızlığa tevessül edilişe neden olan , haberi yapan kişiden ziyade sorgulamadan haber üzerinden ''vurun abalıya'' iştahıyla saldırının ardında yatan seviye(sizliğe) dikkat çekmek istedim.

Şayet böyle çirkin bir mantıkla hazırlanmış bir haber üzerinden saldırı moduna geçenler eleştirilerini haberden bağımsız yapsalar ve haklı islami gerekçelerini seviyeli bir şekilde dile getirseler zerrece aldırmaz geçerdim. Ama tek sermayeleri forum köşelerinde , hayır adına kıllarını kıpırtdatmayan, başkalarını eleştirmekden,yerin dibine geçirip yoksaymakdan,ötekileştirmekden başka şey yapmayanlardan böyle bir sorgulama yaptıklarını görmedim .

Haberi ekleyen kişi bir link vermiş. Doğru o linkde böyle bir haber var. Göreçede o site dış görüntü itibariyle görece ''islami'' bir site. Görece dedim zira görüntüyü aşan sahiplenilmiş bir kimlik olsaydı (bu yorumularım zahire göre) böylesine çirkin bir mantıkla saptırma, aba altından sopa vurma çirkinliğine tevessül etmezdi.

Yazı tek bir kalemden çıkmış bütün bir yazı değil. İki kişiden kolajlanmış, her iki kişide İslami hassasiyetlerden uzak kişi ve gurupların sözcüsü. Zaten fikri ahlaksızlığın, dolayısıyla uzantısı kimlik ahlaksızlığının ,dolayısıyla tepkimin nedeni bu. Yazının başlangıç kısmı ergenekonun yobaz ayağı Haydar Baş cemaatine ait bir gazete paçavrasında yazan ''Aziz Karaca'' isimli bir şahsın karın agrıları.Yazılış tarihi :31 Mayıs 2008
Yazı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] görebilirsiniz.

Yazının ikinçi kısmı ,zerrece islami kaygı taşımayan , ırkçı ,siyasi terimle milliyetçi yani faşist bir siteye ve kişiye ait ve zannedildiği gibi gündemle parelel değil benzer şekilde iki yıl öncesine ait.
O kısmıda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]görebilirsiniz.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hani yazı paçavrasında bu yazı bir fitne yazısı değil diyor ya ilgili şahsın yazı arşivine bakın bu cemaate karşı ne kadar kinli, düşmança bir yaklaşım içinde oldugunu görebilirisniz, tıpkı bu haber fırsatıyla saldırmaya vesile bulan kişiler gibi.

İllada böyle bir haberi böylesine ahlaksızca derleme yapaçaksanız benzer şekilde saldırılar yapan oda tv,ulusal kanal,cumhuriyet,aydınlık, ıvır zıvır bir sürü çirkin yerlerden aynı uslup ve yonlama ile bir sürü çirkeflik derlenebilirdi. Yani bu çirkinliği yapanlar kimlerle ortak paydada buluşduklarını gözden geçirsin ve zaten pek çok konuda benzer dili ve ortak paydalığı hep sergiliyorlar, misal Suriye konusunda misal Mavimarmara konusunda misal ''süslümanlar'' konusunda ,misal çözüm süreci konusunda ,misal..............

Bumudur bilgi ahlakı, yanlışa karşı bumudur sahiçi islami söylem. Bumudur bilgi ahlakı dahası islam ahlakı.
Bu düpedüz sahtekarlık,düzenbazlık,ahlaksızlık.........
Tek başına yazanla kalmayan, çirkin saldırıları ordan burdan toplayıp sitesinde harmanlayan kişiden, oradan mal bulmuş magribi gibi hiç sorgulamadan alıp yaygınlaştırana ve yine sorgulamadan o yazı üzerinden ''bir topluma olan kinlerinden dolayı'' nehyedilmiş olmalarına ragmen(bkz: Kurandaki yasaklar) umursamadan , Hucurat 6 da geçen '' haberin dogruluğunu ve maksadını sorgulama açık emrine zerre itibar etmeden(bkz:Kurandaki yasaklar) , içlerindeki kini yazıya döküp kelimeleri sopa gibi kullanan kişilere kadar uzayan bir çirkinlikdir.Tek başına bu çirkinlik,bilgi ahlaksızlığı, kişilik fukaralığı sadece burada olan bir şey değildir. İnanın böyle haberlere teşne olanları her seviyede sagduyulu bir şekilde sorgulayaın bu çirkinliği hep yaptıklarını görürsünüz. İstisnasız ben bu ahlaksızlığı hep gördüm. İslam kisvesi altında sitelerde,bloğlarda sözde islami forum müsveddelerinde öyle çirkinlikler ,ahlaksızlıklar , melanetler, kirli bilgi,nefret,tekfir,fitne fesatlara şahit oldum ki burada olan ahlaksızlık onlar yanında devede kulak kalır.

Not: Israrla altını çiziyorum bu yazıya cevabım zerrece cemaat savunması derdiyle yapılmamış, bilgi ahlakına böylesi çirkin bir şekilde sırtını dönüp kendi ahlak(sızlığı)nı sergileyen mantığı teşhir için yapılmışdır. Benimde bahse konu cemaatle ilgili haklı eleştirilerim ve gerekçelerim varsada , bu konuda değer üretmeyi beceremeyen , başkalarına kuralsızca,ahlaksızca saldırmayı değer sayanlardan ,saldırılara maruz kalan organizasyonu gerçekleştiren eğitimçileri , altını çiziyorum eğitimçileri yani ögretmenleri kendime daha yakın buluyor ve onların emegine vefa adına cevap veriyorum.Bu meseleyi akideleştirmeden görsel bir şölen olarak izleyenler için gerçekden bir keyif ,tavsiye ederim ben böyle yapıyorum.

inşirah 34 02Haziran 2013 07:02

Alıntı:

Hoca efendi grubunu seven olduğu kdr sevmeyenlerinde olması çok doğal...Bakış açısıdır Hoca efendi cemaati ile ilgili yazı paylaşılmış gayet doğal bir şekılde diğer üyeler fikirlerini sunmuşlar.Fkt sizin hakaret vari sözleriniz hoş değil burada muhatabınızla adap ve erkan içinde dilediğiniz gibi tartışabilirsiniz..Tek şartla karşınızdakini rencide etmeden!!!Hepimiz olgun insanlarız sanal ortam olması gereğinden fazla şekılde rht davranmamızı gerektirmez!!
kiliseye yardım yaptığına dair ispat istemişsiniz buyrun
Ne gösterdiniz siz kardeşim, yardımın dekontunumu, yada benzer şekilde açık kaynak olan başka benzer belgelermi sundunuz. Bir haber sitesinden onunda başka haberciden , onuda başka bir haber sitesi kaynağına uzanan derleme bir haber.
Haberin her ayağını Hucurat 6 sorumluluğu ile inceleyin tamamı karşılıksız ve size sorumluluk getirir mahiyetde.

Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu 'etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.

realkayser 02Haziran 2013 11:22

Cemaatın bu dıl konusunda yaptıgı takdır edılecek bır olay ama ıs muslumanlıksa neden dunyanın her hangı bır yerınde zulme neden ses cıkartmıyor mavı marmara olayı her hangı bır dernegın bır grubun meselesı olmaktan cok ummet meselesıdır neden burada o ınsanlara destek cıkılmadı gosterılen tepkılere ortak olunmadı. Ayrıca bazı cemaat mensubu bayanlar bazı marka elbıse ve basortusu takmayınca hor goruluyor bu markalarında fıyatları kac yetım doyurur malumunuz saygı ıle.

AhmetMS 02Haziran 2013 12:00

"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz." sözü gereği, kişinin sözlerine değil yaptıklarına bakılmalıdır ki, o kişi hakkında yargıya varılsın.

Bu olimpiyatların amacının "Türkçe'yi sevdirmek yada buna benzer" bir organizasyon olduğuna inanmıyorum çünkü, organize edenlerin (bilerek yada bilmeyerek) hangi düşünceye hizmet ettiklerini biliyorum "Dinlerarası diyalog" zırvasıdır.

Bir Müslüman olarak; hem dinen hoş görülmeyen/sakıncalı olan, çalgı, türkü vs. gibi enstrümanların kullanılmasına hemde (günümüzde artık aşikare propagandası yapılan) dinlerarası diyalog zırvasına karşıyım.

Eğer bir organizasyonun arkasında, dinlerarası diyalog zırvasını savunan birileri varsa, o kişilerin yatıkları her işe şüphe gözüyle bakarım.

Mavi marmara olayında ölen şehitlerimiz için, üzülme yerine, "otoriteden izin alınmalıydı" gibi beyan veren, dinlerarası diyalog zırvasının baş mimarlığını yapan, yurt dışındaki okullarında (hristiyanlık ve yahudilik bir dinmiş gibi) 3 dini bir arada okutturan, (sanki babasının tarlasıymış gibi) Muhammedun-Resulullah, sözünü demese dahi, gayri müslimleri cennete sokmaya çalışan vs. gibi sözlerin sahibinden, din adına olumlu bir sonuç beklemek yanlış olur.

Kısacası, makalede yazılanlardan ziyade, olayın perde arkasını da görmek gerekir...

ayücel 02Haziran 2013 21:13

"Ya hayır söyle ya da sus!"
Susmanın hikmetine erenler hep kazandı; uluorta konuşanlar hep kaybetti.

FECR 30 Aralık 2013 09:22

Türkçe Olimpiyatların arkasındaki perde kalktı artık. Her şey bugünlerde apaçık ortaya çıktı.
Hoşgörüydü, diyalogdu falan filandı demelerin amacı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Diyalog ve hoşgörü kafirlere, yahudilere, hıristiyanlara imiş, Müslümanlara ise hoşgörüsüzlük ve beddua ediliyormuş demek ki. Takke düştü kel göründü

Medine-web 30 Aralık 2013 23:16

islam sevdalısıyım türk sevdalısıyım türkçe sevdalısıyım turancıyım milliyetçiyim diye yıllardır yükseldikçe yükseldi.büyüdükçe büyüdü.
bu nasıl vatan millet sevdası ki 10 günde vatanın milletin 120 milyar dolarını gözünü kırpmadan acımadan emellerien alet etti ?
sorusunu sormak lazım bangır bangır !

Esma_Nur 31 Aralık 2013 15:48

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 310723)
islam sevdalısıyım türk sevdalısıyım türkçe sevdalısıyım turancıyım milliyetçiyim diye yıllardır yükseldikçe yükseldi.büyüdükçe büyüdü.
bu nasıl vatan millet sevdası ki 10 günde vatanın milletin 120 milyar dolarını gözünü kırpmadan acımadan emellerien alet etti ?

Sözü edilen 120 milyar dolar biz garibanlardan çıkacak..ocaklarına ateş düşsün diyordu düşdü işde biz haklın ocağına sayesinde!!...Kurşun direk kalbe ancak bu kdr isabet edebilirdi!

Medineweb 31 Aralık 2013 16:41

Alıntı:

Esma_Nur Üyemizden Alıntı (Mesaj 311153)
Sözü edilen 120 milyar dolar biz garibanlardan çıkacak..ocaklarına ateş düşsün diyordu düşdü işde biz haklın ocağına sayesinde!!...Kurşun direk kalbe ancak bu kdr isabet edebilirdi!

beddua döner dolaşır sahibini bulurmuş :) ondanda çıkar elbet

serpil 31 Aralık 2013 18:46

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 310723)

milliyetçilik buysa,müslümanlık buysa üstü kalsın ozr*

Allahın kulu_ 31 Aralık 2013 19:07

resimdeki yazı herşeyi açıklıyor başka söze gerek yok rabbim razı olsun müslümanlarada şuur versin

FECR 24 Temmuz 2016 12:38

Bundan 3-4 yıl önce Fetullah Gülen ve hareketini eleştirdiğimiz zaman bize demediğini bırakmayanlar inşaallah düşüncelerinden ve bize yaptıkları hakaretlerinden dolayı tevbe etmişlerdir.

mehmet akif2 25 Temmuz 2016 11:53

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 401188)
Bundan 3-4 yıl önce Fetullah Gülen ve hareketini eleştirdiğimiz zaman bize demediğini bırakmayanlar inşaallah düşüncelerinden ve bize yaptıkları hakaretlerinden dolayı tevbe etmişlerdir.

evet000evet000evet000evet000evet000evet000evet000

inşallah hocam

Esma_Nur 25 Temmuz 2016 15:27

[QUOTE=FECR;401188]Bundan 3-4 yıl önce Fetullah Gülen ve hareketini eleştirdiğimiz zaman bize demediğini bırakmayanlar inşaallah düşüncelerinden ve bize yaptıkları hakaretlerinden dolayı tevbe etmişlerdir.[/QUOT

Bilakis hala fetolarini savunmaya devam ediyorlar! Tayyip ' kendini halkin gözünde kahraman ilan etti oyunun bir parçasi deniyor..iyide zaten tayyip sevenlerinin gözünde kahraman,başkomutan,reis lakabiyla aniliyor.Hem gelebileceği en üst makama gelmiş zaten ..fetolarini nasil savunacaklarini şaşirdilar sanirim...Allah uyandirsin ne diyimki...

SAAT: 07:10

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321