Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi Abdulhamit 1,Açılış Tarihi:  25 Nisan 2010 (17:22), Konuya Son Cevap : 10Haziran 2014 (02:33). Konuya 11 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Ocak 2014, 20:34   Mesaj No:11
Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Fitne ve Fesadın Asıl Sorumlusu Kimlerdir?

Fitne ve Fesadın Asıl Sorumlusu Kimlerdir?
Mehmed Şevket Eygi
21 Ocak 2014 Salı 00:40


Ülkemizde korkunç fitne fesat, nifak şikak, tefrika ihtilaf bulunduğunu kimse inkâr edemez. Bunun vebali, sorumluluğu kimlerin üzerinedir?
Bazı kolaycılar, ucuzcular fitne ve fesadın sebebini dinsizlerin, şu veya bu agresif düşmanların, dış güçlerin, onların içteki yardakçılarının üzerine atıyor.

Bendeniz böyle düşünmüyorum. Türkiye’deki fitne ve fesadın asıl sorumlusu, halkın çoğunluğunu oluşturan Sünnî Müslümanlardadır.

Onlar sorumluluklarını bilmiş ve vazifelerini hakkıyla yapmış olsalardı bu kadar büyük fitne ve fesat olmazdı.

Şimdi soruyorum:

*Türkiye Sünnîleri tek bir Ümmet midir, yoksa birbirinden kopuk ve irtibatsız bin cemaate, tarikata, hizbe, fırkaya, İslamcılığa mı ayrılmıştır?

*Türkiye Sünnîlerinin, kendisine biat ve itaat edilen râşid bir İmamları var mıdır?

*Allah, Peygamber, İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, ahlak, hikmet, akl-ı selîm biz Müslümanlara birlik olmamızı emrediyor; biz niçin şu anda param parçayız, sanki ittihad etmemekte ittihad etmişiz?

*İslam’ın farzlarından biri de emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmaktır. Biz bu farzı yerine getiriyor muyuz?

*Kadın erkek bütün Müslümanların İslam’ı doğru olarak öğrenmesi ve öğrendiği bilgileri hayata uygulaması gerekir. Biz dinimizi, ilmihalimizi, helali haramı, sahih itikadı, İslam’ın ahlak kurallarını ve diğer zarurî bilgileri öğreniyor muyuz, öğrendikten sonra bunları hayata geçiriyor muyuz?

*Biz Sünnî Müslümanlar geçmiş veya hayatta olan büyüklerimizin uyarılarını dinliyor muyuz?

Evet, vazifelerimizi yapmıyoruz, sonra da bizi dinsizler, Siyonistler, şunlar bunlar mahv u perişan etti diye ağlayıp sızlıyoruz.

Yalandır yalandır yalan!

Kur’an’ın yap dediklerini yapmayan, yapma dediklerini yapan bir Müslüman toplum kendi felaketinin mimarıdır.

Resulullah Efendimiz anılınca salavat getirmekle iş bitmez. Ona iman, biat ve itaat etmekle mükellefiz. Onun Sünnetini hayata geçirmekle yükümlüyüz. Onun öğütlerini tutmak bizim vazifemizdir. Bu vazifeyi aksatırsak elbette ülke fitne fesat içinde kalır. Sorumlusu da vazifelerini yapmayan Müslümanlar olur.

Birkaç haftadan beri ülkemiz Müslümanları arasında utanç verici, yüz kızartıcı, rezil, kepaze bir savaş cereyan ediyor. Bu savaşı durduracak Ulema Şûramız, Fetva Heyetimiz, Âqiller Bilgeler ve Ziyalılar Meclisimiz var mıdır?

Müslümanlar tek bir Ümmet olmazlarsa, Müslümanların başında kendisine biat ve itaat edilen râşid bir İmam bulunmazsa, Müslümanlar bin parçaya ayrılırsa, Müslümanların büyük kısmı beş vakit namazı yitirip şehvetlerine uyarsa, Müslümanların icazetli ve irtibatlı uleması, fukahası, meşayihi halka nasihat etmezse elbette ülkede fitne ve fesat çıkar.

Agresif kâfir, münafık her zaman olagelmiştir. Müslümanlar tek bir Ümmet olduğu, raşid âdil muktedir bir İmama biat ve itaat ettiği, râsih ve rabbanî ulemanın ve fukahanın nasihatlerini ve uyarılarını dinlediği çağlarda kâfirler ve münafıklar bize zarar veremedi.

Halkın bir kısmının itikadı bozuldu, seyrine baktık.

Namaz ve cemaat terk edildi, seyrine baktık.

Şeriatın emirleri ve yasakları çiğnendi, seyrine baktık.

Haram yeme yaygınlaştı, seyrine baktık.

Bozuk düzenin haram rantlarını yeme konusunda nicemiz birbirleriyle yarışa girdi.

Bir ayı aşan bir zamandan beri korkunç fitne yangınları içindeyiz, yine de birleşme, tek bir Ümmet olma, râşid bir İmama biat ve itaat etme konusunda en ufak bir teşebbüs yok.

Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) şöyle bir hadisi var: İki Müslüman bir yerde bulunsalar ve farz namazları cemaatle değil, ayrı ayrı kılsalar şeytan onları istila eder… Biz Sünnî Müslümanların çoğunluğu beş vakit namazı terk etmiş, kılan azınlığın da büyük kısmı cemaatle kılmıyor. Şeytan da bizi istila ediyor, bize musallat oluyor ve bizi rezil ve rüsvay ediyor.

Biz bunca günah, isyan, bid’at, fısk, fücur, tefrika, kaos, anarşi içinde, başımıza gelen felaketlerin müsebbiblerinin dinsizler, dış ve iç düşmanlarımız olduğunu sanıyoruz; kendimizi Zemzemle yıkanmış mağdur ve mazlumlar olarak görüyoruz.

Biz bu parçalanmışlık içinde yaşamaya devam edersek; biz tek bir Ümmet çatısı altında toplanmazsak; biz âdil, muktedir ve râşid bir İmama biat ve itaat etmezsek; biz İslam’ın Kur’an’ın Şeriatın emirlerine ve yasaklarına uymazsak; biz Allahü Tealanın ve Resûlünün nasihatlarını dinlemezsek fitne fesat, nifak şikak yangını ve savaşı şiddetlenecek ve maazallah Suriye ve Mısır Müslümanlarının durumuna düşeceğiz.

Zulme karşı savaşan Suriye Müslümanları yetmiş fırkaya ayrılmış durumdadır. Başlarına gökten ateş yağıyor, hala birleşmiyorlar.

Mısırdaki Müslüman İhvan iktidarına karşı Selefî Partisi darbecilerle işbirliği yapmıştı.

Bu yazım çok ağır mı oldu? Hayır, çok az ve hafif yazdım.

Türkiye Sünnileri birleşir, tek bir Ümmet olur, râşid bir İmama biat eder mi? Maalesef…
Alıntı ile Cevapla
Alt 10Haziran 2014, 02:33   Mesaj No:12
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Fitne Adam Öldürmekten Kötüdür

Fitne , ayrılık , karışıklık , kargaşa , insanı hak ve hakikatten saptıracak şeyler demektir.
Kısaca fitne , insanları sıkıntıya düşüren , müslümanların zararına sebep olan işler , sözler ve düşmanlığa sebep olan şeyler. Bakara suresi 191. Ayet-i kerimede mealen ;
'' Fitne adam öldürmekten daha kötüdür '' buyuruldu.
İmam-ı Rabbani hazretleri bir talebesine hiteben buyuruyor ki;
'' Tekrar tekrar yazıyorum ki , şimdi günahlarımıza tövbe edecek , Allah'ımızdan af dileyecek zamandayız. Fitnelerin çoğaldığı bu zamanda , eve kapanıp kimse ile görüşmemelidir. Fitneler neredeyse yağmur gibi yağarak , her yeri kaplayacak ''.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki ;
'' Kıyamet kopmadan evvel her yeri fitneler kaplayacak. Fitnelerin zulmeti , ortalığı karanlık gece gibi yapacak . O zaman evinden mümin olarak çıkan kimse , akşam kafir olarak evine dönecek.
Akşam mümin olarak evine gelen , sabah kafir olarak kalkacak. O zaman oturmak , ayakta kalmaktan hayırlıdır. Yürüyen , koşandan daha iyidir. O zaman oklarınızı kırınız ! Yaylarınızı kesiniz. Kılınçlarınızı taşa çalınız ! O zaman evinize birisi gelince , Adem nebinin iki oğlundan iyisi gibi olsun. '' Eshab-ı kiram bunu işitince ;
- O zaman bulunacak müslümanlara ne yapmayı emredersiniz , dediler. Cevabında ;
- Evinizin eşyası olunuz ! Öyle fitne zamanında , evinizden dışarı çıkmayınız ' buyurdu.

Bir gün Ahmed b. Acil hazretlerine birisi gelir ve topluluk içinde çeşitli meseleler sorar. Ahmed b. Acil hazretleri suallerin bir kısmını cevaplandırıp , bir kısmını cevap vermez. Soran kişi bunları bilmediğini sanır. Oradaki topluluk dağılıp kimse kalmayınca Ahmed b. Acil hazretleri odasına çekilir.
Hizmetçisine , soru soran kişinin yanına getirilmesini emreder. O kimse odasına girince ;
- Kardeşim bu sorularının cevabını herkes anlayamaz. Zihinler karışır , fitne çıkar.
Şimdi sana izah edeyim buyurur ve teker teker izah eder. Soru sahibi gerçeği anlayıp kötü zannına tövbe edip af diler.
İmam-ı Şabi hazretleri ;
'' Fitne çıkaran alimden ve cahil abidden , çok ibadet edenden sakınınız. Bunların haline gönlünü kaptıran için ikisi de fitnedir. Hem de çok tehlikelidir , buyurmuştur.
Peygamber Efendimiz (sav) ;
'' Ya Rabbi! Bana hayırlı işler yapmak , çirkin şeyleri terk etmek ve fakirleri sevmek nasip eyle ! Kavmim arasında fitne çıkarmak istediğin zaman fitneye karışmadan canımı al '' diye dua ederlermiş. İmam-ı Kurtubi hazretleri ;
'' Bu hadisi şerif , fitneden sakınmak , ona karışmamak lazım olduğunu , fitneye karışmaktansa , ölmenin hayırlı olacağını açıkça göstermektedir.''
Netice olarak , hakiki bir müslüman kötü arkadaşlardan sakınır. Alimlerin sohbetlerini kaçırmaz. Kendisinden daha fakir olanlarla oturup kalkar ve bunu kendisi için bir aşağılık olarak düşünmez.
Allah'ü Teala'dan korkar , ümidini kesmez , ve kadere rıza gösterir. Yaptığı iyiliği başa kakmaz. Fitne çıkarmaktan şiddetle kaçar. Kulağını kötü söz işitmekten , dilini de kötü söz söylemekten korur ''.






Osman Ünlü...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yahu Adam Öldü Adam nurşen35 Serbest Kürsü 2 12 Temmuz 2018 11:07
Tam adam, yarım adam ve sıfır adam... nuryuzlum Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 6 11 Kasım 2012 23:45
Kuranı Kerim de kadınların fitne olduklarına dair ayet var mıdır? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 10:37
Fitne Patlak Verince Yapılacak Tavsiye Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 00:21
Vaaz: Fitne ve zararları Belgin Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 29 Mayıs 2008 07:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.