![]() |
27 Defa katılmıştır... |
Alıntı:
YAKUP ( AS )................................? Bu bilgi sahih midir ? Sahih ise kaynağı nedir ? İslam dinine göre haramdır. |
İbrahim (a.s) şeriatinde iki kız kardeşle evlenmek caiz olarak kabul edilmekte idi. Benim bildiğim ama isterseniz Kesin olarak bakmak lazım İslam şeriatinde Ayeti kerimede kimler ile evlenilip evlenilmeyeceği izah edilmiştir ... Şeriatlere göre farklılıklar mevcuttur.Mesela Ramazan ayında cinsi münasebet eşler arasında daha öncesinde farklı iken İslam Şeriatine göre belirli vakitler arası helal kılınmıştır . |
Alıntı:
İbrahim (a.s) şeriatinde iki kız kardeşle evlenmek caiz olarak kabul edilmekte idi. Cevabına olan kaynak nedir ? Sahih mi değil mi diye sormuştum. Yeni konu başlığı altında inceleme yapacağım destek verir, katılımda bulunursanız memnun olurum. |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular evet000 amca yeğen olan iki peygamber? abi kardeş olan peygamberler? baba oğul olan peygamberler? teyze çocukları iki peygamber? baba oğul şehit peygamberler ? |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Arkadaşlar bende bir soru sorayım... Torunundan genç olan Peygamber (a.s.) kimdir? |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Bakara suresi 259 ayeti kerimede geçen kıssaya binaen Üzeyir (a.s) olarak rivayet edilmektedir.... Yoksa (ey insanoğlu, sen,) halkının terk ettiği, çatıları yıkılıp harap olmuş (virane) bir kasabadan geçen (ve): "Allah bütün bunları öldükten sonra nasıl diriltebilirmiş?" diyen o kişi (ile aynı fikirde) misin? Bunun üzerine Allah, onu yüzyıl süre ile ölü bırakmış ve sonra tekrar hayata döndürerek sormuştu: "Bu halde ne kadar kaldın?" O da: "Bu halde bir gün veya bir günden biraz daha az bir süre kaldım" diye cevap vermişti. (Allah): "Hayır" dedi, "bu halde bir yüzyıl kaldın! Yiyeceğine ve içeceğine bak -geçen yıllar onları bozmamış- ve eşeğine bak! (Biz bütün bunları) insanlara bir ibret olman için (yaptık). Birde şu (insanların ve hayvanların) kemiklerine bak -onları nasıl birleştirip et ile örttüğümüzü düşün!" (Bütün bunlar) ona açıklanınca, "(Şimdi) öğrendim ki" dedi, "Allah her şeye kadirdir!"(Bakara-259) |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Teşekkür ederim... |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Alıntı:
Hz. Eyyub... |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Alıntı:
kuzum siz nerden buldunuz bu soruyuafrn* |
SAAT: 20:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.