![]() |
Alıntı:
|
: ) Şimdi internetten kopya çekmeye çalışıyorum onuda bulamıyorum. Iki kişi biliyordum birisi hz. Isa diğeri Hz. Zekeriya. Hz. Zekeriya mı? Internetten bulamadım ama iki kişiyi biliyorum hocam |
Vay bana Hz. Yahya he |
Hz.Musa ya inanamayan kavmine Yüce Allah'ın verdiği; Kuranda geçen bela, musibetler nelerdir? |
Alıntı:
Çekirge Buğday güvesi Kurbağa Kan Onlar: "Bizi büyülemek için mucize (ayet) olarak her ne getirirsen getir, yine de biz sana inanacak değiliz" dediler. Bunun üzerine, ayrı ayrı mucizeler (ayetler) olarak üzerlerine tufan, çekirge, buğday güvesi, kurbağa ve kan musallat kıldık. Yine büyüklük tasladılar ve suçlu-günahkar bir kavim oldular.” (Araf Suresi, 132-133) |
EVLAT ACISI VE EVLAT İHANETİ İLE İMTİHAN EDİLMİŞ PEYGAMBER KİMDİR? |
Yakup a.s |
Milattan önce 10.yüzyılda İsrail oğullarına gönderilen ve Kur’an’ı Kerim’de adı geçen peygamberlerdendir. Davut (a.s.)’ın oğludur. Ona da babası gibi hem krallık hem de peygamberlik verildi. Saba Melikesi Belkıs’la aralarında geçen olaylar meşhurdur. Kaç yıl yaşadığı bilinmemektedir. Ancak kırk yıl hükümdarlık yaptığı söylenir. İçinde Mescidi Aksa’nın da bulunduğu çok sayıda yapı yaptırmıştır. Kendisine öldükten sonra devlet, İsrail oğulları ve Yahuda diye ikiye bölünmüştür kimdir bu peygamber? |
El cewap yokmu? Çok güzel bir arşiv olmuş soru cewap tadında Muhsin hocam sorularınızla zorlamışınız baya :) |
Alıntı:
|
SAAT: 20:21 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.