![]() |
birçok yerde krezüs, korah gibi isimleri almıştır.hz.musa döneminde yaşamıştır.şis (as) babası ve anası kimdir? |
DAVUT a.s. mı? |
İŞMOİL peygamber mi? (Bu ismi yeni duydum:) ) |
peygamber ve kral babasına karşı ordu hazırlayıp savaşan ve babasının ordusu tarafından bozguna uğratılıp öldürülen.... bu BABA OĞUL kim? |
hz musanin kayinpederinin adi suayb as |
Alıntı:
hz davud as ibranicede davit sevgilim demektir. nerden buluyorsun bunları yaw :) |
Meryem Hz Zekeriya-Hz Yahya Hz İsayı görmüştür.... |
hem tevrat,hem zebur, hemde incil ile amel eden tek peygamber hangisidir ? |
Davut (a.s) ? |
davut as zamanında incil varmıydı :) |
Allah Resulü desem olurmu ? |
Allah resulunun tevrat zebur incille ne işi var :) |
İsa a.s olabilir |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
zekeriya diye sallıyorum inşallah tutar zeyneb sakın gülme :) |
hz zekeriya as zamanında incil varmıydı :) |
yoktu bir ihtimal salladım tutar diye.. arada başka peygamber kalmadı düşünceli000 |
Alıntı:
eminmisin :) |
Alıntı:
|
hz.ibrahim döneminde 4 kitabın hiçbiri yoktu ki çay-kahve000 |
Hz. İbrahim, üç semâvî dinin ve bu dinlerin peygamberlerinin atası olarak kabul edilen peygamberdir.afrn* |
muhsin abi onu sormuyor diyorki 3 kitapla amel eden peygamber... |
doğruysa yaklaşmışım. hocada bi kopya vermemiş teneffüs ediyorum çay-kahve000 |
Ademi bende düşündüm ama , hadi dedim muzırlık ederim :) Hoş geldiniz, hayırlı olsun üyeliğiniz inş... |
İsa (a.s)............ |
Kur'an'da iki yerde kendisinden bahsedilmektedir."nasib ve kismet sahibi" anlamina gelir bu Peygamber kimdir ? Ayrıca hoşgeldiniz Kardeşim inşaAllah hayırlara vesile olur... |
1: Şit (a.s) yada Adem (a.s) 2: İsa (a.s) biliyorum ? |
Soru sormak isteyen buyursun .... |
musa as mucizesiyle kızıldenizde boğulan firavun,hz musayı büyüten firavunmudur,başkasımıdır ? |
Bildiğim kadarıyla başkası olması lazım.Firavun genel bir ad idi.(Padişah gibi) |
Benim Bildiğim 2 Ramsestir Firavun kral cumhurbaşkanı gibi kullanılan sıfattır... |
doğrudur firavun bir simgedir mısırda..babildeki nemrut gibi. hz musayı büyüten firavun hz musa sürgünde iken vefat etmiştir ve peygamberliğini görmemiştir. onun yerine geçen firavun kızıl denizde boğulmuştur. |
..İmam Ali .. |
müslümanların Resulullahın önderliğinde, savaşmak için değil,başka bir amaç için yola çıkması,hazırlıksız,tedariksiz vede ramazan ayında bulunmları gibi olumsuzluklara rağmen, islam tarihinin en önemli en büyük savaşını vermiş galip olmuştur.bu savaştaki mücahitlerden Allah razı olmuştur(ayet ile) bu hangi savaştır ? |
Hayber Fethi (Ey Muhammmed!) O ağacın altında sana bağlılıklarını bildiren müminlerden Allah razı olmuştu, çünkü onların kalplerinden geçeni biliyordu; böylece Allah, onlara bir iç huzuru bağışladı ve yakında gerçekleşecek bir zafer(in müjdesi) ile onları ödüllendirdi Fetih Suresi 18 Ayet |
o değil... çay-kahve000 |
BEDİR SAVAŞI mı? |
hudeybiye hudeybıye antlaşması |
SAAT: 02:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.