![]() |
Tebük Savaşı |
Alıntı:
evet000 + 50 puan :) |
Peygamberimizin hayat programını özeti nedir? (hz.Ömer'in ifade ettiği üzere) |
İman, Hicret, Cihat olarak Adlandırmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.a)’in emriyle savaşa gidilen ama kendisinin iştirak etmediği seferlere (savaşlara) ne denir? |
SERİYYE mi? |
Evet abi Bu ne Hız MaşaAllah :) |
Peygamberimizin bizzat katıldığı savaşlara ne ad verilir? |
Gazve............. |
Alıntı:
|
Buyrun kızmayın siz soru sorunuz :) |
27 Defa katılmıştır... |
Alıntı:
YAKUP ( AS )................................? Bu bilgi sahih midir ? Sahih ise kaynağı nedir ? İslam dinine göre haramdır. |
İbrahim (a.s) şeriatinde iki kız kardeşle evlenmek caiz olarak kabul edilmekte idi. Benim bildiğim ama isterseniz Kesin olarak bakmak lazım İslam şeriatinde Ayeti kerimede kimler ile evlenilip evlenilmeyeceği izah edilmiştir ... Şeriatlere göre farklılıklar mevcuttur.Mesela Ramazan ayında cinsi münasebet eşler arasında daha öncesinde farklı iken İslam Şeriatine göre belirli vakitler arası helal kılınmıştır . |
Alıntı:
İbrahim (a.s) şeriatinde iki kız kardeşle evlenmek caiz olarak kabul edilmekte idi. Cevabına olan kaynak nedir ? Sahih mi değil mi diye sormuştum. Yeni konu başlığı altında inceleme yapacağım destek verir, katılımda bulunursanız memnun olurum. |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular evet000 amca yeğen olan iki peygamber? abi kardeş olan peygamberler? baba oğul olan peygamberler? teyze çocukları iki peygamber? baba oğul şehit peygamberler ? |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Arkadaşlar bende bir soru sorayım... Torunundan genç olan Peygamber (a.s.) kimdir? |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Bakara suresi 259 ayeti kerimede geçen kıssaya binaen Üzeyir (a.s) olarak rivayet edilmektedir.... Yoksa (ey insanoğlu, sen,) halkının terk ettiği, çatıları yıkılıp harap olmuş (virane) bir kasabadan geçen (ve): "Allah bütün bunları öldükten sonra nasıl diriltebilirmiş?" diyen o kişi (ile aynı fikirde) misin? Bunun üzerine Allah, onu yüzyıl süre ile ölü bırakmış ve sonra tekrar hayata döndürerek sormuştu: "Bu halde ne kadar kaldın?" O da: "Bu halde bir gün veya bir günden biraz daha az bir süre kaldım" diye cevap vermişti. (Allah): "Hayır" dedi, "bu halde bir yüzyıl kaldın! Yiyeceğine ve içeceğine bak -geçen yıllar onları bozmamış- ve eşeğine bak! (Biz bütün bunları) insanlara bir ibret olman için (yaptık). Birde şu (insanların ve hayvanların) kemiklerine bak -onları nasıl birleştirip et ile örttüğümüzü düşün!" (Bütün bunlar) ona açıklanınca, "(Şimdi) öğrendim ki" dedi, "Allah her şeye kadirdir!"(Bakara-259) |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Teşekkür ederim... |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Alıntı:
Hz. Eyyub... |
kuzum siz nerden buldunuz bu soruyuafrn* |
|
|
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular yaş olarak hz Davut(as) dan 250 yıl büyük olan,ve hz Davuda(as)'a bir süre vezirlik yapan veli kimdir ? Hz Musa (as) ile hz Davut(as) arasında yaşamış beni israil peygamberi kimdir? beni israili mukaddes topraklara yerleştirme hangi peygamber döneminde olmuştur ? beni israilin 12 kabilesini ilk kez bir araya getirip,ilk devlet kuran peygamber kimdir ? |
|
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Kur'an-i Kerim'de doguya ve batiya düzenledigi seferleri zikr edilen peygamber hangisidir? |
|
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular allahın hikmet verdiği peygamber kimdir? |
|
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular bi yukarıdaki mesajta sordum |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Lokman (a.s) Andolsun biz Lokman'a: Allah'a şükret! diyerek hikmet verdik. Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur. Nankörlük eden de bilsin ki, Allah hiçbir şeye muhtaç değildir, her türlü övgüye lâyıktır. (Lokman-12) |
evet doğru evet000 |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Yahudileşenler tarafından şehit edilen Baba ve Oğul Peygamberler kimdir? |
Hz. Zekeriya (a.s.), Hz. Yahya (a.s.) |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Necran Hristiyanlarının Kendisine "lanetleşmek" için geldiği, Ancak Ailesi ile gelen Peygamberi (s.a.a.) görünce vazgeçip, lanet etmemesi için Yalvardıkları, Peygamber (s.a.a.) ve Onun Pak Ailesi kimdir İsimler ? gerçi ipucuda verdim ama :) Bu soruyu yitiksevda abimden hamle ile cevap bekliyorum. |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Ali İmran 61. Ayet İmam Ali Fatıma İmam Hasan İmam Hüseyin ... |
EyvALLAH, birde bu isimlerin yani Ehlibeytin Başı Hz. Muhammed (s.a.a.). Niyaz ederim ki, ALLAH (c.c.), bizleri Onların yolundan ayırmasın. |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Amin Ehlibeytine zulmedenleride tanımayı nasip etsin basireti kapanmış Kardeşlerimize. |
AMİN... AMİN... Bir soru daha sorayım derse devam edeyim. Kur'ân'da hangi Peygamberin (a.s.), tek başına bir ümmet olduğundan bahseder, .Yüce .ALLAH (c.c.). |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular İbrahim (a.s) Gerçekten İbrâhim, hak dine yönelen, Allah’a itaat üzere bulunan tek başına bir ümmet, bütün hayırlı halleri kendinde toplayan bir önder idi. O hiçbir zaman müşriklerden olmadı. (Nahl-120) |
Cevap: Peygamberler hakkında Sorular Atalarının başına gelen belaları unutmuş bir kavim vardı ki, soygun, vurgun, yol kesicilik onlarda alışkanlık haline gelmişti. Putçuluk hat safhaya ulaşmış, kayaları oyup evler yaparak bir medeniyet kurmuşlardı. Kendilerine gelen peygamber sarp kayaların içinden Allah (c.c.)’ın izniyle mucize olarak bir deve çıkartmış, ama onlar devenin bacaklarının keserek öldürmüşlerdi. Bu olay üzerine kendilerine üç gün mühlet verilir ve sonunda bir Sayha (bir çığlık) gelir ve iman etmeyenlerin hepsi helak olurlar. Bu kavim ve bunları irşat eden peygamber kimdir? |
SAAT: 02:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.