Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/37973-misir-unuyla-yapabileceginiz-tarifler.html)

Mihrinaz 13 Aralık 2022 21:17

Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler
 
Kokusu aroması ve glutensiz içeriği ile sindirime dost mutfağa demirbaş olan bir diğer ürün mısır unu ile neler yapabilir dersiniz? Karadeniz'de balık kizartma, sebze tavaların vazgeçilmezi olan mısır unuyla birbirinden lezzetli tarifler bulduk sizler de denemek isterseniz, kolları sıvayalım!

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Mısır Unlu Ağızda Dağılan Eriyen Poğaçalar

Tarifi İçin Malzemeler

150 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
2 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
1, 5 paket kabartma tozu
2, 5-3 su bardağı arası un (Kontrollü ekleyin)

İÇ MALZEMESİ :

Beyaz peynir

Ağızda dağılan, eriyen, kıyır, kıyir
mutlaka denenmesi gereken[emoji817][emoji106] lezzetli poğaça tarifi [emoji6][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116]

Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (1 sarısı ayrılmış) karıştırılır.
Mısır unu, tuz, kabartma tozu, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.

20 adet mandalinadan biraz küçük bezelere ayrılır.

Elde açılır, iç malzemesi konur poğaça şeklinde kapatılır.

Kapanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Sebze soyacağı veya bıçakla orta kısmına çizik atılır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Ağızda dağılan, kıyır, kıyır uzun süre bayatlamayan lezzetli poğaçalar hazır [emoji817][emoji106][emoji108]
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN



MISIR UNU VE KUYMAĞIN EZELİ DOSTLUĞU[emoji4]



Mısır unuyla yapılan, yemek kadar doyurucu yiyecek Karadeniz'in meşhur kuymak tarifi! Tereyağı, mısır unu ve peynirden oluşan kısa bir malzeme listesi ile hazırlanıyor. Karadeniz mutfağından çıkarak meşhur olmuş bu tadı kendi evinde denemek isteyenler için işte tarif:

Kuymak ( Mıhlama) Yapılışı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı

Tereyağını eritin.

Çok kızarmadan mısır ununu ekleyin.

Kavurmaya başlayın.

Sürekli karıştırın.

Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın.

Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın.

Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun.


Kuymak Tarifinin Püf Noktası;

Bakır tava ile yapılacak ise mutlaka kısık ateşte hazırlanmalıdır.

Tereyağı miktarını arttırılabilir
Mısır unun rengi dönünceye kadar kavrulmalıdır.

Su yerine tercihe göre süt eklenebilir. Ya da çok süt kullanmak istemeyenler için yarı su ve süt ekleyerek de hazırlanabilir.

Karadeniz kaşarı yok ise eriyebilen çeşitte olan çeçil peyniri, tel peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanabilir.

(Karadeniz peynirine göre bu peynirler tuzlu olacağı için tuz oranına dikkat edilmelidir.)

Mıhlama Hangi Peynirle Yapılır?

Mıhlamanızı eğer temin edebiliyorsanız Trabzon mıhlama peyniri ile yapmalısınız. Eğer temin edemiyorsanız telli peynir, kaşar peyniri gibi eriyen peynirlerle yapabilirsiniz.

Mıhlama Kaç Kaloridir?

Yaklaşık 1 yemek kaşığı mıhlama 102 kcal dır. Karadeniz bölgesinde bol tereyağ ve peynir ile yapılan mıhlamanın yağ oranı çok yüksek olduğu için, kilo verenlerin özellikle tüketmekten kaçınmalıdır.

Mihrinaz 13 Aralık 2022 21:25

Karadeniz'in meşhur mısır ekmeği sebze yemeklerinin yanına, kahvaltılara ve yoğurda çok ama çok yakışır. Farklı farklı tarifleri olan bu ekmeğin tam ölçü tutan tariflerinden birini ise sizler için listemize aldık. İştah açan görünümü ve kokusuyla mısır ekmeği tarifi burada!


Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

10 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su


Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Sıvı yağ ve su hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır, tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştırılır.

Unun ortası havuz şeklinde açılır, boşluğa sıvı yağın tamamı ve sıcak sudan 1 su bardağı kadar dökülerek kenarlardaki mısır unundan alınarak kaşıkla karıştırılır. Burada suyun el yakmayacak kadar sıcak olması gerektiğini belirtmek istiyorum.

Yavaş yavaş az miktarda sıcak sudan ilave edilip hamur kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Hamurun kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvamda olması gerekmektedir.

Hamurumuz kıvam almaya başlayınca biraz daha su ilave edilir ve el ile yoğurmaya başlanır. Yaklaşık 4-5 dakika kadar el ile yoğrulur.

Hamur istenilen kıvama gelince 30 cm çapındaki tepsiye pişirme kağıdı serilir, kenar kısımları dışa doğru katlanarak sıkılaştırılır. Eğer pişirme kağıdınız yoksa fırın tepsinizi güzelce yağlayabilirsiniz.

Hamur tepsiye boşaltılır ve el ile bastırılarak yayılır. Ardından bıçak ile istenilen boyutta kesilir.

Üzerine hafif un serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirilir.

Güzelce kızaran ve ilk sıcaklığı çıkan mısır ekmeğimizi uygun bir servis tabağına ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını alalım.

Tekrar keserek servise hazır.

Karedeniz bölgesinde ekmek fırınlarında ve evlerde hazırlanan mısır ekmeği özellikle Rize de çoğunlukla hazırlanıyor.

Miss gibi kokan ve ekmeği böldüğünde arasındaki o güzel rengi ile iştah açan mısır ekmeği tarifini sizlerde çok beğeneceksiniz.

Öğütülen mısır tanelerinden un haline getirildikten sonra hazırlanan, hamurun içinde yoğurulan mısır ekmeğini sizlerde yemeklerinizde veya sade bir şekilde sağlıklı bir ekmek hazırlayabilirsiniz.

Mihrinaz 13 Aralık 2022 21:29

Nefis limon aromalı mısır unlu kurabiye, değişik kurabiye ve limon aromasını sevenler için denemeye değer bir tarif,ağızda dağılan kıtır kıtır muhteşem bir lezzet, cam kavanoza koyup gidip gelip yiyeceginiz bir kurabiye...


Limonlu Mısır Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

125 gram oda ısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 yumurta
1 buçuk su bardağı mısır unu
1 büyük limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un


Hamur için, 125 gram oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta ve 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekerini kabımıza alıp krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ, 1, 5 su bardağı mısır unu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Son olarak yarım paket kabartma tozu ve 2, 5 su bardağı unu azar azar ilave edip yoğuralım.
Hamurumuzun üzeri streçleyip 10 dk buzdolabında bekletelim.
Beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Kurabiyemiz hazır.
Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süslemeyi tercih ettim.. Afiyet olsun.

Nefis yemek tarifleri sitesinden alıntı tarifler.

Poğaça tatlı çok yaparım mısır unuyla. Kurabiyeyi unutmuşum denemeli en kisa zamanda..


SAAT: 02:31

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306