Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Oruç-Ramazan (https://www.forum.medineweb.net/211-oruc-ramazan)
-   -   RAMAZINI ŞERİFİNİZ HAYIRLI OLSUN (https://www.forum.medineweb.net/oruc-ramazan/5739-ramazini-serifiniz-hayirli-olsun.html)

paylaşımcı 12 Eylül 2007 17:48

Hoş Geldin Ramazan..
 
ey medineweb ehli kardeşlerim ablalarım abilerim amcalarım dayılarım.
Ramazanı şerifleriniz hayırlı uğurlu olması,hakkımızda sevap salih amel deposu olması dileğiyle..

iklimya 12 Eylül 2007 21:25

RE: Hoş Geldin Ramazan..
 
_ ARINMIŞ GÖNÜLLER DURDU SECDEYE
İNDİ KUŞLAR GÖKYÜZÜNDEN MÜJDEYE,
BU SABAH HÜZZAMDAN OKUNDU EZAN,
AKSETTİ İLAHİ SESLER DEVRİNDE,
BİR BİTMEZ BEREKET BERABERİNDE,
YURDA BURCU BURCU GELDİ RAMAZAN... _

Medine-web 12 Eylül 2007 22:15

Cvp: Hoş Geldin Ramazan..
 
Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muhammed'in ayıdır. Gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir. Ramazân-ı şerîf Kur'an ayıdır.. Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azaddır.
Ramazanımızı tebrik eder,hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan dilerim.

NUR 12 Eylül 2007 22:29

RE: Hoş Geldin Ramazan..
 
ben de bütün ümmet i muhammedin mübarek ramazan ayını tebrik ediyorum .rabbim hepimize bu ayı hakkıyla değerlendirebilmeyi nasip etsin.inş. fi emanillah.

ayel 12 Eylül 2007 22:59

hosgeldin mübarek ay
 
Ramazan Müjdesi
[Ramazan’ın ilk günü ile birlikte nur ve feyiz dolu bir mevsimi yaşamaya başlarız. Kâinat şenlenir, dünya Cennetten süzülen nurânî bir hava ile dolup taşar.. Ulvi âlemlerin masum ve mübarek sakinleri öbek öbek mü’minlerin çevresini sarar. Rahmet ülkesinden müjdeler, kâinatın Rabbinden selâmlar ve mağfiret ümitleri getirir, Ramazan ayı…
Mukaddes kelâmın nazil oluşunun yıldönümünü mü’minlerle birlikte cinler, melekler; ağacı, çiçeği, böceği, kurdu, kuşu, denizi ve deryasıyla yaşlı dünyamız da kutlar. Görünen ve görünmeyen âlemlerde tam manâsıyla bir bayram havası yaşanır.
Bu ayın Cenâb-ı Hak katında müstesna bir yeri vardır. Yüce Rabbimiz kendisine muhatap olarak seçtiği kullarına sonsuz rahmetinin en geniş tecellilerini bu aya tahsis eder. Başta Kur’ân-ı Kerim olmak üzere! Tevrat, Zebur ve İncil gibi diğer semavî kitapların da bu ayda indirilmiş olması, bu günlerin kıymet ve kudsiyetini artıran diğer bir husustur
Mü’minlere İlâhî bir ihsan olarak bu günleri birer güzel fırsat bilerek değerlendirme, Rablerine olan kulluk derecelerini gösterme, Ona muhatap olabilme gayreti içine girerek tam bir ihlâs ve şuurla ibadet ve taate koşarlar.
Bu gayretin neticesi elbette karşılıksız kalmayacaktır. Oruç tutup, Ramazan ayını bir kulluk şuuru içinde geçirenler tatlı bir ânı yaşadıkları, huzura erdikleri gibi pekçok nimete de mazhar olurlar.
Ubâde bin Samit anlatıyor:
Ramazan ayının başladığı bir günde Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurdu:

İşte bereket ayı olan Ramazan geldi. Artık Allah’ın rahmeti sizi kuşatır. O ay, yeryüzüne bol bol rahmet iner. Günahlar affedilir. Dualar kabul olunur. Allah sizin iyilik ve ibadette yarışmanıza bakar da, bununla meleklerine karşı iftihar eder. Öyle ise kulluğunuzla kendinizi Allah’a sevdirin. Asıl bedbaht olan da, bu ayda Allah’ın rahmetinden nasibini alamayandı
Ramazan her yönüyle bir ibadet mevsimidir. Her mü’min namazı, orucu, iyilikleri hizmetleri ve duâsıyla bu rahmet ve bereketten nasibini almaya çalışır. Bilerek veya bilmeyerek yapmış olduğu günahları için Allah’tan af diler. Rabbine niyazda bulunur.
Cenâb-ı Hak da kulunun bu samimi dua ve niyazını karşılıksız bırakmaz, günahlarını affeder, rahmetine garkeder.
Ramazan ayının kudsiyet ve bereketini bildiren şu hadis-i şerifi birlikte okuyalım. Peygamber Efendimiz geniş anlamda bu hususu dikkatimize vermektedir.
Selmân-ı Fârisî (r.a.) anlatıyor:
Resul-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam Şaban ayının son günlerinde bize irad ettiği bir hutbede şöyle buyurdu:
Ey insanlar büyük ve mübarek bir ay yaklaştı, gölgesi başınızın üstüne düştü. Bu öyle bir aydır ki, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır. Allah o mübarek ayın gündüzlerinde orucu farz, gecelerinde nafile namazı meşru kıldı. Bu ayda küçük büyük bir hayır yapan insan, başka aylarda bir farz eda etmiş gibi sevap alır.
Bu ayda bir farzı yapmak, başka aylarda yetmiş farz yerine geçer.
Bu ay Allah için açlık ve susuzluğun, taat ve ibadetin meşakkatlerine sabır ve tahammül ayıdır. Sabrın karşılığı da Cennettir.
Bu ay yardımlaşma ayıdır.
Bu ay mü’minlerin rızkını arttıracak aydır.
Bu ayda her kim oruçlu bir mü’mine iftar edecek bir şey verirse, yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden kurtulmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmeden onun kadar sevaba

Ashâb-ı Kiramdan bazıları,Ya Resulallah, hepimiz oruçluya iftar edecek bir şey bulup verecek durumda değiliz dediler.
Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam,Allah bu sevabı bir tek hurma ile, bir içim su ile, bir yudum süt ile oruçlu mü’mine iftar ettirene de verir” buyurdular ve hutbelerine şöyle devam ettiler:

Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehennemden kurtuluştur.
Bu ayda kim kölesinin (işçi ve hizmetçisinin) işini hafifletirse, Allah da onu affeder ve Cehennemden uzak tutar.
Bunun için bu ayda şu söyleyeceğim dört hasleti fazlasıyla bulundurmaya çalışınız. Bu dört hasletten ikisi ile Rabbinizi razı edersiniz, diğer ikisinden ise hiçbir zaman ayrı kalamazsınız.
Rabbinizin rızasına sebep olan hasletlerin birisi, kelime-i şehadete devam etmeniz, diğeri de Allah’tan mağfiret dilemenizdir.
Vazgeçemeyeceğiniz iki hasletin biri Allah’tan Cenneti istemek, diğeri de Cehennemden Allah’a sığınmaktır.
Her kim oruçluya bir yudum su verirse, Allah da ona benim mahşerdeki havuzumdan öyle bir su içirecektir ki, Cennete girinceye kadar bir daha susuzluk çekmeyecektir

Kaynaklar:
(1) et-Tergib ve’t-Terhîb, 2:99.
(2) A.g.e, 2:94.
(alıntı)

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2007 23:58

RE: Hoş Geldin Ramazan..
 
Oruç ayı olan Ramazan-ı Şerîf, feyizli bir hayatın yaşandığı mübârek bir mükâfât ayıdır. Nâil olduğumuz sayısız nîmetlerin kadrini hatırlatan bu ayda, fânî lezzetlerden vazgeçip bâkî lezzetlere nâil olmanın sırrına, Hakk Teâlâ’nın emir buyurduğu oruç nîmeti ile kavuşulur.

Sayılı günlerden ibaret olan oruç, yine sayılı günlerden ibaret olan hayatımıza incelik, derinlik ve zerâfet kazandırır.Hadîs-i şerîfde buyurulur:“Eğer insanlar, Ramazan-ı Şerîf’in ne olduğunu lâyıkıyla bilselerdi, senenin tamamının Ramazan olmasını arzu ederlerdi.”

İnceliğini, zerafetini, derinliğini yakalamak arzusu ile , tüm medineweb'li dostlarıma Hayırlı başlancıçlar diliyorum en kalbi duaların rabbi olan Allah.cc'den...

YAĞMUR

MERVE DEMİR 13 Eylül 2007 16:06

Cvp: hosgeldin mübarek ay
 
Orucun faziletleri hadislerle,

O Sırf Benim İçindir"

Hz. Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır. (Zira Cenab-ı Hakk'ın bu husustaki sünneti şudur: Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar. Allah Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur: "Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım. Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terketti." "Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. Oruçlunun ağzından çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.''


Bir rivayette de şöyle buyrulmuştur: "Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!'' desin (ve ona bulaşmasın).''



[B]Oruç Kalkandır

Ebu Hüreyıe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.'' 3085 - Ebu Ümâme (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ey Allah'ın Resülü dedim, bana öyle bir amel emret ki (yaptığım takdirde) Allah beni mükâfaatlandırsın.'' "Sana dedi, orucu tavsiye ederim, zira onun bir eşi yoktur.''

Cennetin Kapıları

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Ebû Hureyre’den (ra):
"Allah yolunda çift sadaka veren kimse, cennetin muhtelif kapılarından, 'Ey Allah'ın kulu! Burada bereket vardır', diye çağırılır. Sürekli namaz kılanlar namaz, mücahidler cihad, oruçlular reyyân, sadaka vermeyi sevenler de sadaka kapısından davet edilirler."
(Buhârî, Savm 4)


Reyyan Kapısından Sadece Oruçlular Geçecektir

Sehl İbnu Sa'd (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez." Buhari, Tirmizi'nin rivayetinde şu ziyâde var: "Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.''

Bu ayda oruçluya su veren, kıyamet günü susuz kalmayacaktır


"Bir kimse Ramazan ayında bir oruçluya iftar verirse, günahları af olur. Cenab-ı Hakk onu cehennem ateşinden azat eder. O oruçlunun sevabı kadar ona sevap verilir.

Bir hurma ile iftar verene de, yalnız su ile oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevap verilecektir. Bu ayda bir oruçluya su veren kimse kıyamet günü susuz kalmayacaktır." (Tirmizi)

Cesedin Zekatı Oruçtur

Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Herşeyin bir zekatı (temizlenme vasıtası) vardır, cesedin zekatı oruçtur." Muhrız rivayetinde şu ziyadede bulundu: "Resulullah aleyhissalatu vesselam şunu ilave etti: "Oruç, sabrın yarısıdır

manolya 31 Ağustos 2008 11:10

RAMAZINI ŞERİFİNİZ HAYIRLI OLSUN
 
orucun faydaları
Cevap: Oruç, aslında Allah rızası için tutulmaklabirlikte maddi ve manevi birçok faydalar taşır. Orucun bu faydalarınışu şekilde özetlemek mümkündür:
Oruç, insanlara karşılaşacaklarısıkıntılar ve ulaşamadıkları istekleri hususunda sabırlı olmalarınıöğretir, eldeki nimetin kıymetini hatırlatır ve bunun için şükretmesinisağlar.
Oruç, zenginlere açlık eğitimi yaptırarak fakir insanlarınhallerini hatırlatır ve onlara karşı daha merhametli olmalarını sağlar.Böylece toplum arasında sevgi ve kardeşlik bağlarının gelişmesinekatkıda bulunur. Oruç, insanı nefsanî, duygulardan uzaklaştırır,şehveti ve kötü emelleri frenler, insanın davranışlarını kontrolaltında tutmasını sağlar.
Oruç, insana riya ve gösterişten uzakkalmasını her türlü kötülükten kaçınılmasını telkin eder, böylece onuihlaslı ve takva sahibi kılar.
Bu faydalarının yanı sıra oruç, vücuttaki fazlalıkları atar, mideyi ve hazım organlarını rahatlatır
.

NUR 31 Ağustos 2008 11:37

Cvp: RAMAZINI ŞERİFİNİZ HAYIRLI OLSUN
 
sevgili manolya, başlık harflerini küçültelim, konuyu da ilgili bölüme açalım lütfen:)bu konunun ibadetlerimiz/ oruç bölümüne açılması daha isabetli olurmuş. biz düzeltiiriz.

hayırlı ramazanlar olsun sana da:)

manolya 31 Ağustos 2008 11:41

Cvp: RAMAZINI ŞERİFİNİZ HAYIRLI OLSUN
 
o konuya açılması daha mantıklı olurdu ewt,

alışıcaz artık:)))))



ve bu arada ablacım..


bana dünki tavsiyen yaradı.


hani sana bişiy sormuştum ya:))))))))))


SAAT: 20:28

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306