www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ukba yolcusu,Açılış Tarihi: 28 Ağustos 2008 (14:34), Konuya Son Cevap : 05 Aralık 2015 (19:21). Konuya 17 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 | |
![]() Alıntı:
Kardeşim kimi ne ile itham ettiğinin ve aslının tam bilmediğini düşünüyorum. kim ermeni asıllı ve Osmanlıyı bölmek istemiş LÜTFEN bazı şahsi görüşlerinize geneli hitap etmeyiniz... Verdiğiniz linkede baktım yani demek öyle diyorsunuz... Ama sizin Risaleleri özelliklede Lahikaları okumadığınız çok belli oluyor. Bu sözlerden önce özellikle [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]. risalesinde, bu Risalelerden ve Üstad Bediüzzaman Hz. lerinden hem Hz. Ali (R.a) hem de Abdulkadir Geylani (k.s) hazretlerinin işaret ettiği bildirilmektedir. Ayrıca dipnot olarak Halid Ertugrul'un okuduğum bir kitabında (kitabın ismini şimdi hatırlamıyorum üzgünüm), Adıyamanda mezilde geçen şahsen kendisinin yaşadığı bir olayı şu şekilde naklediyor (net ifade edemeyebilirim). "Ozamandaki menzilin başında bulunan Şeyh kalkıp içeri odasına geçiyor ve ayakta bir kişi ile konuşuyormuş fakat karşısındaki kişiyi başkası göremeiyormuş. Konuşma bittiğinde kendisine kiminle konuştuğunu sorduğunda aldığı cevap aynen şu şekilde olmuş "Zamanın Üstadi Bedizüzaman hazretleri ile görüşüp fikir alış-verişinde bulundum tavsiyelerini aldım" demiş... LÜTFEN olayı başka yönlere çekmeden bir tezaklık oluşturduğunu hissetmeden olayı büyütecek durumlara girmeyelim Saygılarımla... | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:12 |
![]()
bir örnek vereceksem Sahabi dönemi bunun için ışıktır... ama tefekkür için ve tefsir güzellliği olarak risale-i nuru okurum osmanlıca bildiğim için de anlamakta problemim oluyor... eğer osmanlıca olduğu için çağa hitap etmiyor deniliyorsa günümüz türkçesine çevrildiğinde aynı tat alınmıyor alınamaz... arapça bilenler kur'an'dan nasıl daha haz alıyorlarsa öyle... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
![]()
Hem üstadın hemde hocaefendinin evlenmeme konusunu üzülerek anlamadığınızı düşünüyorum. Her ikiside İslam aleminin dertleriyle dertlenmekten ve düşünmekten evlenmeyi düşünememişlerdir. Bunuda bilemiyor olmazsınız çok üzgünüm ve ayrıca hocaefendinin sohbetlerinide dinlemiş olsaydınız hepsinde PEygamber sevgisi ve sahabi aşığı olduğunu anlardınız. Ayırca vaazlarının geneli Peygamber sevgisi adıyladı bunuda bilmiyor olamazsınız. Buraya artık son sözümü yazarak bir daha yazmayacağımı bildirmek istiyorum... Hepinize hayırlı Ramazanlar ve güzel paylaşımlar diliyorum... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 |
![]()
evet H.Efendi peygamber aşığıdır yanlış anlayanlar anlatanlar olsa da ben tek sohbetinde kötü söz duymadım devletimize karşı da... yeni gelenler hep ona tepkili gelirler sohbetlerde bu yüzden kaçınırım onun adını kullanmak da ama yoğruldukça anlarsınız ki hazır yavaş yavaş onun Allah Ve Resul sevgisini anlatırsınız... Kmseye karşı su-i zanlı olmamanızı tvsiye ederim..çünkü daha o kadar ilim geliştirmiş olabileceğinizi düşünmüyorum... H.efendi Allah Resulu'nün adını anarken her seferinde üzerini toplar ve O'na(s.a.v) selam verir...vs... Eleştirmek için birini ilminizin çok artması gerekir kanaatimce..ve onun şu anda kendini savunma lüksü yok arkasından eleştiri de bulunmak doğru olmaz üstadın hakkını da helal ettiremezsiniz bir de bu açıdan bakınız... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
![]()
said nursi hz leri başımın tacı mürşidim ve asrın mucedidiir.nurcu değilsemde risaleleri okuyorum.cemaatçiliği sevmem.fethullahın ırkçılık noktasını heç sevmem. fetoş ırkçılığı yüzünden üstadın kürt olduğunu bile inkar edecek.... kızarmasa tabii. üstada dil uzatanlar,damarındaki faşistliğin tezhuru olduğundandır.anlıyorum onları. ayrıca şeyh mürşit hikayelerini çok dinledik. mürşidim hz Muhammed sav şeyhim ashabi kiram ra yolum islam. adım ali bin ümmeti Muhammed. vetyusuf cisminatik ve abdulmelik | |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 |
![]()
herkes bildiği yoldan ilerlesin herkesin yolu açık olsun...Rabb'im doğru yolundan sapmanıza engel olsun..nefsinize yenik düşmeme duasıyla...nefsimize... herkesten... Rabb'imin doğru yolunda olma duasıyla... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 |
![]()
Herkes inandığı ve bildigi yolsa ilerlesin. Ve asla başkalarına senin yolun şu benim ki bu, senin ki doğru değil benim ki doğru demesin ve diğerini asla ama asla Kötülemesin. Sonuçta hepsi aynı yola çıkıyor... Bunuda son söz olarak şu şekilde örnekleyip son noktayı koymak istiyorum. Misal: İzmire gideceksiniz, bir kişi aydın üzerinden, bir kişi manisa üzerinden bir kişide farklı bir yol üzerinden İzmire girebilir. Aynı zamanda da kullandıkları vasıtalarda ya bir otomobil, ya otobüs, ya bisiklet, ya uçak yada tren olabilir. Amaç İzmire girmek ise hangi yolla hangi vasıtayla girmek sana kalmış... (Ayrıca hocafendinin bir kitabında bu farklı yollara saygı duyulması gerektiği belirtilmektedir sonuçta hepside ALLAH rızası yolunda olduktan sonra gerisi boş) Son noktamı koyuyorum. Saygılarımla... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:18 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Alıntı:
![]() bu zerafette değerlendirip,eleştiryor olabilsek..Allah hepimize bu ince anlayışı nasipetsin ![]() | |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Risale-i Nurdan Dualar.... | Seleme | Risale_i Nur (Said Nursi) | 9 | 14 Mayıs 2021 10:29 |
Muhteşem Tefsir Kulliyatı / 28 tane ayrı tefsir... | enderhafızım | Tefsir | 21 | 08 Ocak 2019 11:13 |
Er-Risale & Arapça | enderhafızım | Videolar/Slaytlar | 0 | 05 Mart 2013 17:14 |
risale | seref | Risale_i Nur (Said Nursi) | 2 | 31 Ocak 2010 13:35 |
Risale-i Nur'da Esma-i Ilahi | YOLCUYUM | Risale_i Nur (Said Nursi) | 11 | 19 Şubat 2009 22:03 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|