Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/821-sebze-yemekleri)
-   -   " Bulgurlu Patlıcan Sarma " (https://www.forum.medineweb.net/sebze-yemekleri/30790-vequot-bulgurlu-patlican-sarma-vequot.html)

su damlası 10 Aralık 2014 15:09

" Bulgurlu Patlıcan Sarma "
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

10 adet patlıcan (uzun ve çok kalın olmayanlardan)
Yarım su bardağı bulgur
200 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy havuç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
4-5 dal maydanoz
Üzerine:
1 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:

İç harcı hazırlamak için, eti çok küçük doğrayıp, sudan geçirin. Küçük bir tencereye alıp kapağını kapatın. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine tereyağı, ince kıyılmış soğan ve havucu ilave edin. Soğanın rengi dönünce, üzerine dolmalık fıstığı ekleyin. Birkaç dakika kavurup salçayı ilave edin. Daha sonra bulguru katın. 2 dakika kavurup, üzerini geçecek kadar su, kuşüzümü ve tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan kaldırın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın. Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra altından ve üstünden boydan boya ince birer dilim çıkarın (bu dilimler kullanılmayacak). Patlıcanları boydan boya çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Sıvıyağda hafifçe kızartıp fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. Daha sonra iki patlıcan dilimini + şeklinde üst üste koyun. İçine bulgurlu harçtan yayıp, her iki taraftan ortaya toplayın. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Sıvıyağı kızdırıp, rendelenmiş domatesi kavurun. Sosu patlıcan bohçalarının üzerine gezdirip servis yapın.
"Alıntı"

Hâdimul İslam 10 Aralık 2014 17:52

Cevap: " Bulgurlu Patlıcan Sarma "
 
arasına köfte koyup yapıyordumda..bulgurlusunu bilemedim şimdidüşünceli000

bulgurun dökülme ihtimali nedir mesela:)deneyince notunu veririm..ellerine sağlık can..

su damlası 10 Aralık 2014 18:21

Cevap: " Bulgurlu Patlıcan Sarma "
 
Deneyince haber verirsin artık tarifler benden yapması sendenn yemesi tûm siteden dermişim :))))

Allahın kulu_ 23Haziran 2015 22:53

Cevap: " Bulgurlu Patlıcan Sarma "
 
Yapan varmı acaba bu tarıfı


SAAT: 16:01

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320