Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Sebze Yemekleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  10 Aralık 2014 (15:09), Konuya Son Cevap : 23Haziran 2015 (22:53). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Aralık 2014, 15:09   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.589
Konular: 696
Beğenildi:8168
Beğendi:9381
Takdirleri:26049
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
" Bulgurlu Patlıcan Sarma "

" Bulgurlu Patlıcan Sarma "



Malzemeler:

10 adet patlıcan (uzun ve çok kalın olmayanlardan)
Yarım su bardağı bulgur
200 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy havuç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
4-5 dal maydanoz
Üzerine:
1 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:

İç harcı hazırlamak için, eti çok küçük doğrayıp, sudan geçirin. Küçük bir tencereye alıp kapağını kapatın. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine tereyağı, ince kıyılmış soğan ve havucu ilave edin. Soğanın rengi dönünce, üzerine dolmalık fıstığı ekleyin. Birkaç dakika kavurup salçayı ilave edin. Daha sonra bulguru katın. 2 dakika kavurup, üzerini geçecek kadar su, kuşüzümü ve tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan kaldırın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın. Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra altından ve üstünden boydan boya ince birer dilim çıkarın (bu dilimler kullanılmayacak). Patlıcanları boydan boya çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Sıvıyağda hafifçe kızartıp fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. Daha sonra iki patlıcan dilimini + şeklinde üst üste koyun. İçine bulgurlu harçtan yayıp, her iki taraftan ortaya toplayın. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Sıvıyağı kızdırıp, rendelenmiş domatesi kavurun. Sosu patlıcan bohçalarının üzerine gezdirip servis yapın.
"Alıntı"
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
< Hangi şık > Forum Oyunları Esma_Nur 20 97 16 Nisan 2024 22:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 44 17 Mart 2024 17:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 53 17 Mart 2024 16:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 66 16 Mart 2024 14:39
Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları.. Sağlık / Beslenme su damlası 0 121 08 Kasım 2023 18:49

Alt 10 Aralık 2014, 17:52   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: " Bulgurlu Patlıcan Sarma "

arasına köfte koyup yapıyordumda..bulgurlusunu bilemedim şimdidüşünceli000

bulgurun dökülme ihtimali nedir meseladeneyince notunu veririm..ellerine sağlık can..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Aralık 2014, 18:21   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.589
Konular: 696
Beğenildi:8168
Beğendi:9381
Takdirleri:26049
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: " Bulgurlu Patlıcan Sarma "

Deneyince haber verirsin artık tarifler benden yapması sendenn yemesi tûm siteden dermişim )))
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2015, 22:53   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: " Bulgurlu Patlıcan Sarma "

Yapan varmı acaba bu tarıfı
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Tokat Usulü Etli Yaprak Sarma" su damlası Et Yemekleri 12 19 Şubat 2024 11:54
"Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi "/medineweb su damlası Sebze Yemekleri 0 08Haziran 2018 14:13
"Köz Patlıcan Çorbası"/medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 0 27 Mayıs 2018 13:43
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı su damlası Köfteler 0 24 Ocak 2018 13:51
"Kırmızı Biberli Tavuk Sarma"/medineweb mutfağı su damlası Tavuk Yemekleri 0 26Haziran 2015 00:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.