Patlıcan Çığırtma Tarifi GEREKLİ MALZEMELER 1 kg patlıcan 5-6 adet iri domates 4-5 adet yeşil biber 3-4 diş sarımsak 1 çay kaşığı şeker ve tuz Kızartmak için sıvı yağ ( zeytinyağı) NASIL YAPILIR? Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır. Tuzlu suda bir müddet bekletilir. Biberler saplarından ayrılır, çekirdekleri temizlenir. Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ( bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun. ALTERNATİF Kızartmak ağır is derseniz patlıcanlari sap kısmına kadar dilim yapıp yelpaze şeklinde tencereye dizin. Aralarina dogradiginiz domatesi ve sarımsağı koyun. Üzerine acı-tatlı sivri biberleri. Ağzını kapayip pişmeye bırakın. Afiyetle... |
SAAT: 10:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.