Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  31 Ekim 2012 (09:59), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2012 (17:04). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 31 Ekim 2012, 09:59   Mesaj No:1
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzeri yatarken facebook’u anarlar ve onun için resim çektirirler.. Yanlış mı hatırlıyorum ayeti yoksa. Yo yo, böyleydi… kesin böyleydi sanki…

***

Yaklaşık 2 yıl önce, bir veri için bir arkadaşın hesabından face’e girmiştim. Bu vesile ile cümle âlem ne eder, nerdedir bir sörf edeyim demiştim.

Aradan 2 yıl geçti. Bugün, bir sörf daha gerçekleştirdim bir arkadaşın hesabından. Dalgaların boyu epeyce yükselmiş olduğundan sörfeylemek de zorlaşmış face’de. Bir bakayım dedim bu-şu-o vesile ile tanıştığım zevat-ı kirâm ne etmiş ne olmuş.

Özetle;

2 yıl önce face’i olmayan pek çoklarının artık face’i var. Günlük hayatta face to face’e mesafeli olan mücahid ve mücahideler facebook to facebook paslaşmaya başlamışlar. Paslaşmaktan kastım selam-sabah hal-hatır değil elbette. 2 yıl önce gündelik yaşamda “face”’ini göstermekten çekinen ve hatta gözgöze gelmemeye çalışanlar şimdi facelerinde “face”lerini fantastik pozlarla sereserper olmuşlar. Kendilerine yöneltilen “bu ne güzellik böyle”lerden tutun, diğer lisanlardaki pretty veماشا الله lara varan mehdiye-i güzideleri kabul eder ve hatta bunlara karşı olan memnuniyet ve hoşnutluklarını “o sizin güzelliğiniz” gibi yüksek dozlu tevazu cümleleri ile karşılar olmuşlar.

Duvara yaslanmış, amuda kalkmaya yakın tepetaklak atar-yapar gibi oturmuş, dere-tepe ve düz kayaların sırtlarında ve bil cümle tabiat olayları ile imtizaç eylemiş ve elbette başta güneş olmak üzere semavatın cisimleri ile arka dekorunu tamamlayan kim varsa, bu an-ı mühimmelerini ölümsüzleştirmişler ve elhamdülillah bunları ümmeti Muhammed ile “sosyal paylaşımlamışlar”. Duygulanmamak elde değil!

“Aman da kimin yeğeni imiş”,

“Vay halama bak, prenses bee”,

“تبارك الله احسن الخالقين “,

“Oo sister, you look so pretty”,

Ve daha niceleri… Ve tüm bu -ayetlerin dahi alet edildiği- methiye-i asılmalar tümüyle herkese açık hesapların gözleri önünde gayet derecede normal hale gelmiş.

İnsanın aklına hemen şu güzel dörtlük geliyor;

Bize bir nazar oldu,

Cumamız Pazar oldu,

Bize ne oldu ise,

Hep azar azar oldu.

Evet, ne oluyor ise hep ufak ufak, yavaş yavaş oluyor bize…

Spesifik şahısların 2 yıl önceki sosyal paylaşım tutumları ile şimdiki güncel tutum(suzluk)larını gördükten sonra itmi’nân ile kânî oldum ki, facebook bu ümmetin gençliğinin ar damarını laçkalaştıran en başarılı enstrümanlardan biri. Bunu fark edebilmek için bir araştırma enstitüsü kurmaya gerek yok. Şayet günlük kullanıcısı isen tahlil etmen zor. Sebebi kurbağanın kaynatılması hikâyesinde saklı. Arayıp bulabilirsin, face’de vardır muhakkak. Şayet uzun bir zaman diliminden sonra tekrar face’de tecevvül eylersen, fark edersin o arkadaşlarının, akrabalarının ve bilcümle yakınlarının arkadaşlık profilleri, anlayışları, resim paylaşımları ve ardından gelen sonu gelmez yorum ve kritikleri nasıl da değişmiş.

Sosyal Medya İDSB’nin son Uluslararası Gençlik Buluşması’nın da ana temasıydı, 2012’de gerçekleşen pek çok benzer gençlik etkinliklerinde olduğu gibi. Arap Baharındaki önemli rolünden bahsedilip duruluyordu. Evet, inkâr edilemez. Ancak, Arap Baharı gündemlerinin 22. maddesinden de daha alt sıralarda yer alan ve Hayatının Baharını sere serpe yaşamak isteyen pek çok müslüman gencin hayâ ve namus değerlerinde gerçekleşen tahribatın da zeminini oluşturmaktadır bu sosyal medya maalesef. Öyle sosyalleşmektedirler ki, sormayın gitsin. Öyle bir nesil ki bu gelen, facebook’unda ve twitter’ındaki arkadaş sayısı sosyalleşme kıstası olan; sosyallik kalitesini de bir taraflarını ağaca-tahtaya çayıra-çimene yaslayıp çiçek ve böcekle verdiği pozların aldığı “beğen”i oranı ile ölçen bir nesil geliyor.

*

Bu arada, üzerinde çok kafa yorulması gereken “beğen” olgusunun “ben” ile yani “ene” ile fena derecede yakınlığı olduğunun ve face hastalığından kurtulmanın yolunun bunun üzerine yapılacak olan tefekkür ve itiraf periyotlarından geçtiğinin altını çizmekle iktifa edeyim. Bunun farkında olan Twitter da çok yakında koyacak “beğen” butonunu. Zira insanın en zayıf noktasının “be(ğe)n” olduğunun farkında.

*

Yok abicim… Sosyalliği de, medyası da, sosyal medyası da batsın. Bu manzaradan sonra SalamWorld’e olan ümit ve inancım da azaldı. Zira değerleri, algıları, bakış açıları, zihin paradigmaları değişen kimselere sen istersen CennetWorld getir, istersen de Qur’anWorld. Hepsinin “face”ini face’e çevirecekleri yüksek muhtemel.

Neymiş efendim, etkinlikleri bununla takip ediyoruz. Cihada face vesilesiyle koşuyoruz. Yav face dediğin şey zaten taşeron. Takip edeceğin Kültür-Haber sitesini bildikten sonra hiçbir şeyden geri kalmazsın merak etme. İletişim mi kuruyorsun arkadaşlarınla, kalsın… bayramdan bayrama kur ne kuracaksan.. 300 tane arkadaşının her adımından, her karesinden haberdar olmanın anlamı nedir!

*

Ey gidi Face.. Sen nelere kadirsin! Tüm bu sosyalliğine ve tüm bu entelektüelitene rağmen uzak duracağım senden. Biliyorum bana özel davetiye göndermeyeceksin. Kimse de eyvahlar etmeyecek ben face’de yokum diye. Her ne olursa olsun veya her ne olmazsa olmasın sen böyle olduğun veya öyle olmadığın sürece ve sen sana gelenleri “ben”lerinden yakalayıp “beğen”ilme vaadiyle benliklerinden uzaklaştırdığın müddetçe “zattiri zurt arkadaşın seni facebook’a davet ediyor” maillerine de yüz vermeyecek ve her seferinde çöp kutusunun dibine yollayacağım seni ve senden geleni. Sen gerçekten senden O’na sığınılacak bir şeysin face. Hala daha TV kumandası için ürettikleri klişe söylemi senin için de söyleyedursun kimileri, hala daha “ben irademe sahip bir bireyim, ihtiyacım kadar face’de takılıyor, zaman israfı yapmıyor, vakti gelince kapatmasını biliyorum” diyedursun bazıları, sen işini biliyorsun face. Çokları vakitlerini zâyi etmekten kendilerini alamadıklarını bile bile üst perdeden cümleler kuradursun, senin kadar ben de biliyorum face neyin ne olduğunu. Face sen gerçekten işini biliyorsun. Yavaş yavaş yapıyorsun ne yapıyorsan. Kimseye çaktırmadan. Çakan biri olsa dahi avukatlığına soyunacak nice Müslüman gençlere sahip olduğunu da biliyorum face. Ve ey face, feyzinden ben de nasiplenecek miyim bir gün… Sahi feyzinden nasiplenen var mı hiç face… M. Zuckerberg’ten başka…

***

Not: Tümüyle sosyal medyaya karşı değilim elbet. Sosyal medyayı sosyal medyaya ihtiyacı olanların kullanmasını önemsiyorum. Kimse bana kalkıp sosyal medyanın ehemmiyeti ile ilgili ders vermesin. Çok dinledim, biliyorum, ihtiyaç halinde ve zamanında kullanıldığında büyük bir rol üstlendiğinin ve bunun gerekliliğinin farkındayım. Bu yazımdaki isyanımın ne olduğunun farkında olduğunuzu da biliyorum ancak yine de kimi ileri zeka zevatın şeytanın avukatlığına soyunmasına pabuç bırakmamak için bu notu düşme gereksinimi duydum, ve duyurdum. Ama yine de temiz olduktan sonra ve 3 m(a)il yürüme mesafesinde dayanıklılığını koruyabildikten sonra farklı pabuç ve mestlere saygım vardır her daim.

Konunun benim için en önemli ve endişe verici yönü ise bizden sonraki neslin “sosyalleşme” algısının ne olacağı. Zira güncel bir araştırmada sosyal ağlarda en fazla vakit geçirenlerin 13-17 yaş arası gençler olduğu verisi mevcut. İşte bu gençler şimdinin aktif 20 yaş üzeri yetişkin abi ve ablalarından öğreniyorlar sözüm ona sosyalleşmeyi. O yüzden bugün münferiden yukarıda sıraladığım sosyalleşmeleri gerçekleştirenler bilsinler ki gelecek yeni neslin hayâ ve namus algılarının şekillenmesinde aktif rol oynuyorlar. Kısacası bu böyle devam ederse, 3-5 yıl öncesinde aldıkları bayrağı şimdi mezkûr manzaraya çeviren günümüz “sosyal” gençlerinden sonra yeni nesil eline bayrağı aldığında “sosyalleşme”yi nasıl bir noktaya taşıyacaklarını düşünmek bile istemiyorum.

Tüm yazılanları ister ergen dönemindeki çocuğun hızlı büyüyüşünü uzun periyotlarla gözlemleyen harici bir gözün 1-2 yıllık zaman diliminde (beraberindeki ebeveynin fark edemediği) zamana yayılmış bariz değişimi (büyümeyi) çok daha iyi fark etmesi ve bunun hayretini yaşaması olarak veya kurbağa hikâyesi örneğinden hareketle sıcak suya bir dalış yapan şahsın hemencecik sudan çıkmak istemesi olarak algılar ve içerisinde bulunduğunuz suyun sıcaklığını ölçmeye karar verirsiniz, yani ne kadar “sosyalleştiğinizi” ve bu sosyalleşmenin ne derece İslamiyet ile bağdaştığını sorgular, kısacası bir muhasebe-i nefs gerçekleştirirsiniz; isterseniz de asosyal bir dosttan gelen ve “unlike”lanılması gereken bir yazı olarak çöp kutusunun dibine gönderip sıcak küvetinize uzanabilirsiniz.

Allah kalbimizi dini üzere sabit kılsın!


“Mümin erkeklere şöyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu kendileri için çok temiz (bir davranıştır).

Şüphesiz ki Allah, (kullarının ne) yapacaklarından hakkıyla haberdardır.


(Nûr, 24/30)

"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar.

Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız.
"

(Nûr, 24/31)


EMRAH EKER

ALINTI
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 87 14 Ekim 2023 12:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 271 02 Ağustos 2023 16:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 179 13Haziran 2023 11:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 211 05Haziran 2023 10:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 192 10 Nisan 2023 20:38

Alt 31 Ekim 2012, 11:20   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

Muhteşem tespitler bunu kaleme alan veya yayınlayanlardan Allah razı olsun ibretlik birçalışma ....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Kasım 2012, 20:03   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

yazının asıldıgı gün okumustum fakat cvp verme imkanım olmamıstı.
gercekleri yalın sekliyle yansıtan bir calısma olmus.
forumda paylasımlara bakarken mümkün mertebe yazan kişi kısmını görmeden okumaya calısırım. amacım ön yargılı davranmamak. yazıyı okudum okudum, okurken satır aralarında hay Allah razı olsun Fecr hoca nede güzel söylemissin dedim,
yazı bitti bide baktım emrah eker diye birine ait .)))

forumdaki userlere tavsiye ediyorum, mutlaka okuyunuz.
müslümanlar üzerinde sosyal paylasım adına oynanan oyunun bir vesikası.
hele hele " face book bu ümmetin ar damarını lackalastıran..."
gercegini gözler önüne seren kısmına helal olsun diyorum.
zattiri zurt arkadaslıklar yerine, kendimize Kuranı arkadas edinelim...
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Kasım 2012, 08:40   Mesaj No:4
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

Yazıyı bir mail grubunda gördüm, güzel tespitleri içeren bir yazı olduğu için foruma aktardım.Bu facebook konusu çığırdan çıkmış vaziyette maalesef. Mailime gelen facebook davetlerini kabul etmedim. Facebook'ta Müslümanlar gençlerin/ailelerin içine düştüğü durumu görünce üzülüyorum. Kişiler özel fotoğraflarını gayet rahat paylaşıyorlar. Çocuklarını doğumundan büyümesine kadar facebookta büyütüyorlar, resimlerini güne gün-aya ay toplumla paylaşıyorlar.Gidişat hoş değil, bunun olumsuz sonuçları 15-20 yıl sonra çocuklarımızda görülecek
Allah sonumuzu hayır etsin, bizleri de affetsin
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Kasım 2012, 16:55   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

FİTNEBUK !!

Kimisi O Kadar Dalmiski Durum Paylasip : " Ezan Okundumu ? " der
Kimisi , Gece Ibadeti Deyip Sabaha Kadar " Teblig eder " !
Kimisi Gece Ibadeti Yorgunlugundan Öğleni ikindi ile Cem eder !
Kimisi Neden Begenmediler Diye Bunalima girer !
Kimisi çok Begendiler diye Gaza Gelip Tum Zamanini Paylasimlarla kayb eder!
Kimisi Namazdan Namaza Parmak Jimlastigini terk eder !
Kimisi Bedeniyle Namazda ama akliyla o ortamda !
Kimisi Zararin Farkinda degil , Zarar'a fayda der !
Kimisi Zararin Farkinda Ama Buna Ragmen Sana inat Burdayim der !
Kimisi Kitaplarini Tozlu rafa terk edip Burasi ilim Kaynagi Der !
Kimisi Allahu Akbar ! Cihad Cagrisi yapip Klavyeyi Otomatik Tüfek zan eder !
Kimisi Tanimadigi Takva Gorunuslulerin Resmini Paylasip HakLarina girer !
Kimisi Kendi Resmini Koyup Iste Ben Burdayim Der !
Kimisi Carsafli , Peçeli , Cuppeli Resim koyup bu Benim " tarzim " der !
Kimisi Okumus Oldugu tek Bir Kitaba dayanarak Sen Kafirsin Ben Cennet ehliyim der !
Kimisi Kendini Seyhul Islam Ilan eder !
Kimisi Ben Tebligciyim Karsi cinsle konusmamda sakinca yok der !
Kimisi Karsi cins'ten Gelen davetiyeyi red edecegine Gereksizce Özel'den : "kabul etmiyorum " riyakar Takvaliyim der !
Kimisi Yaptigi Nasihatin Kendisi için gecerli Oldugunu unutur , kulak tikayip baskasina nasihat eder !
Kimisi Aile Ortamini Unuttup Kendine Sanal'da yeni bir " Aile " eder !
Kimisi Ev Halkina bir tebessumu cok gorurken , o ortamda Kahkahalar atar!
Kimisi Genç Çiftlerin Mutluluk resimlerini altinda ask mask sozleri paylasip Bekarlari Harama Davet eder !
Kimisi Iman evliligini ekran basinda bulmayi umut eder !
Kimisi Dini Nikahi Uzaktan Hal eder !
Kimisi Harami Helalestirir !
Kimisi Facebook'suz hayata AsLa der !

PEKİ MÜSLÜMAN NE DER?

ALINTI
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Kasım 2012, 17:04   Mesaj No:6
Medineweb Aktif Üyesi
sirace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:sirace isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20729
Üyelik T.: 09 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Hatay
Yaş:30
Mesaj: 150
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Facebook Sen Nelere Kâdirsin!

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
FİTNEBUK !!

Kimisi O Kadar Dalmiski Durum Paylasip : " Ezan Okundumu ? " der
Kimisi , Gece Ibadeti Deyip Sabaha Kadar " Teblig eder " !
Kimisi Gece Ibadeti Yorgunlugundan Öğleni ikindi ile Cem eder !
Kimisi Neden Begenmediler Diye Bunalima girer !
Kimisi çok Begendiler diye Gaza Gelip Tum Zamanini Paylasimlarla kayb eder!
Kimisi Namazdan Namaza Parmak Jimlastigini terk eder !
Kimisi Bedeniyle Namazda ama akliyla o ortamda !
Kimisi Zararin Farkinda degil , Zarar'a fayda der !
Kimisi Zararin Farkinda Ama Buna Ragmen Sana inat Burdayim der !
Kimisi Kitaplarini Tozlu rafa terk edip Burasi ilim Kaynagi Der !
Kimisi Allahu Akbar ! Cihad Cagrisi yapip Klavyeyi Otomatik Tüfek zan eder !
Kimisi Tanimadigi Takva Gorunuslulerin Resmini Paylasip HakLarina girer !
Kimisi Kendi Resmini Koyup Iste Ben Burdayim Der !
Kimisi Carsafli , Peçeli , Cuppeli Resim koyup bu Benim " tarzim " der !
Kimisi Okumus Oldugu tek Bir Kitaba dayanarak Sen Kafirsin Ben Cennet ehliyim der !
Kimisi Kendini Seyhul Islam Ilan eder !
Kimisi Ben Tebligciyim Karsi cinsle konusmamda sakinca yok der !
Kimisi Karsi cins'ten Gelen davetiyeyi red edecegine Gereksizce Özel'den : "kabul etmiyorum " riyakar Takvaliyim der !
Kimisi Yaptigi Nasihatin Kendisi için gecerli Oldugunu unutur , kulak tikayip baskasina nasihat eder !
Kimisi Aile Ortamini Unuttup Kendine Sanal'da yeni bir " Aile " eder !
Kimisi Ev Halkina bir tebessumu cok gorurken , o ortamda Kahkahalar atar!
Kimisi Genç Çiftlerin Mutluluk resimlerini altinda ask mask sozleri paylasip Bekarlari Harama Davet eder !
Kimisi Iman evliligini ekran basinda bulmayi umut eder !
Kimisi Dini Nikahi Uzaktan Hal eder !
Kimisi Harami Helalestirir !
Kimisi Facebook'suz hayata AsLa der !

PEKİ MÜSLÜMAN NE DER?

ALINTI
gerçekden çok doğru bilmiyorum ama gerçekden çok gereksiz işler işin kullanıyorlar genel olarak mutlaka düzgn kullananlarda vardır ama nasıl bişeyse çok bağımlılık yapıyor sınfdan kızlar acmşlardı bana da baglanmadan çaldılar çalandan allah razı olsun bağımlı olmadım sonrada bidaha açmadım
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Facebook'daki BFF Esma_Nur Gündem/ Manşetler 0 25 Nisan 2018 16:32
Essaletü hayrun min Facebook ! Esma_Nur Serbest Kürsü 1 19 Temmuz 2017 18:59
Facebook Belgeleri FECR Komik Paylaşımlar 5 28 Mayıs 2017 14:10
Facebook Kullanıcıları Dikkat! Medineweb Muhtelif Konular 8 28 Mayıs 2017 13:00
Facebook'un Amentüsü FECR Serbest Kürsü 1 23Haziran 2014 14:42

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.