Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  16 Ocak 2013 (16:26), Konuya Son Cevap : 16 Ocak 2013 (16:26). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Ocak 2013, 16:26   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Suriye’deki Gelişmeler Üzerine / Ahmet Varol

Suriye’deki Gelişmeler Üzerine / Ahmet Varol

Suriye’deki Gelişmeler Üzerine / Ahmet Varol



Bugünkü yazımızda Suriye’yle ilgili bazı önemli gelişmeleri kısa notlarla değerlendirmek istiyoruz.

Evlerinden çıkarılan ve zulmün mağdur ettiği Suriyeliler için başlatılan “bir ekmek bir battaniye” kampanyası etkin bir şekilde sürdürülüyor. Bu kampanya sadece Türkiye’ye mahsus değil. İslâm dünyasının genelinde ve hatta Avrupa ülkelerinde yürütülen global bir yardım kampanyası. Zulümden kaçarak muhacir durumuna düşen o mazlumlara ensar olabilmek için böyle bir kampanyanın yürütülmesi onurlu bir faaliyet. Ne yazık ki Baas rejimiyle çıkar ilişkileri olan güçlerin mazlum Suriye halkı aleyhindeki dezenformasyon faaliyetleri önceleri bu halka yardım ve destek çabalarını olumsuz etkiliyordu. Bu faaliyetlerin etkisinden tamamen kurtulmak ve zulmün perişan ettiği o insanlara sahip çıkmak insanî ve İslâmî bir görevdir. O yüzden bu kampanyaya herkes gücünün yettiği ölçüde katkıda bulunmalıdır.

İnsanlar soğuk kış şartlarında mülteci kamplarında oldukça zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Anneler karlar arasında kalan çadırlarda kundaktaki bebeklerini yaşatma çabasında.

İHH öncülüğünde yürütülen esir takası çabalarının sonuç vermesi ve 76’sı kadın 2130 tutsağın özgürlüğüne kavuşturulması hepimizi mutlu etti elbette. Bu konuda çaba sarf edenleri ve bilhassa İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım’ı gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Fakat dikkate almamız gereken bir husus da özgürlüğüne kavuşturulanların Baas zindanlarına doldurulanların yaklaşık yüzde birini oluşturduğudur.

Özgürlüğüne kavuşturulan kadınlar da isimleri tespit edilen kadın tutsakların sadece seksende birini oluşturuyor. Suriye İnsan Hakları Komitesi tarafından yapılan açıklamada Baas zindanlarında henüz altı bin kadın tutsağın bulunduğu ve bunlara sürekli işkence ve tecavüz edildiği ifade edildi.

Kadın tutsakların durumu çok daha kötü. Onların ne gibi kötü muamelelere maruz kaldıklarını bilmek isteyenler özgürlüklerine kavuşmuş hanımların bilgilerine başvurabilirler. Bu muameleler onların daha sonra uzun yıllar ciddi psikolojik sorunlar yaşamalarına neden oluyor. O yüzden kadın tutsakların özgürlüklerine kavuşturulmaları daha öncelik taşıyor.

Zulüm rejiminin zindanlarındaki tutsakların tümünün özgürlüklerine kavuşmaları ise bu vahşi rejimin tamamen devrilmesiyle mümkün olabilecektir. O yüzden bu vahşi rejimin gitmesi ve bütün Suriye halkının özgürlüğüne kavuşturulması için direnişe destek verilmesi gerekir.

Bilindiği üzere Baas diktasının lideri televizyon ekranlarında görünerek güya “anlaşma” teklifinde bulundu. Bu onun arkasında duranların, iyice köşeye sıkışan adamlarını kurtarmak için başvurdukları yeni bir oyun ve taktikti. Fakat bu taktiğe başvurmaları boşunaydı. Çünkü daha önce de vurguladığımız üzere Suriye’de artık tünelin ucu görünmüştür ve diktatörün etrafında toplananlar da sürekli dağılıyorlar. Özgür Suriye Ordusu’nun saflarına katılanların sayısı ise her geçen gün artıyor. Bu noktada Baas diktasıyla onun sultasının devamını kabullenme anlamına gelecek bir anlaşma yapılması bütün kazanımların feda edilmesi, zulüm rejimine karşı başlatılan direnişin sıfır noktasına geri dönülmesi anlamına gelir. Direniş güçlerinin daha zayıf oldukları dönemlerde kabul etmedikleri böyle bir şeyi bileklerinin çok daha güçlü olduğu bir dönemde kabul etmeyeceklerini söz konusu taktiğe başvuranların aslında tahmin edebilmeleri gerekirdi.

Bu arada direnişçiler katil Baas rejimine ağır darbeler vurmaya devam ediyorlar. Önemli askerî havaalanlarının kontrol altına alınması diktatörü daha da köşeye sıkıştırıyor. Çünkü diktatörün saldırılarını devam ettirmekte kullandığı en önemli istasyonlar askerî havaalanlarıdır. Son olarak da Taftanaz askerî üssünün ele geçirilmesi ve 25 pilotun esir edilmesi dikta rejimine ağır darbe oldu.

Dikta rejiminin Filistinli mültecileri hedef alan saldırıları da sürüyor. Filistinli mültecilerin kaldığı Yermük kampı başta olmak üzere birçok mülteci kampı dikta rejimine bağlı askeri güçler tarafından kuşatma altında tutuluyor. Buralara insani yardım girmesine engel oluyorlar ve insanî yardım aktivistlerini bile öldürüyorlar. Zaman zaman mültecileri, kamplara giriş ve çıkışta tutuklayarak bilinmeyen yerlere götürüyorlar.

YENİ AKİT
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2330 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1929 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2680 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2241 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Çin'deki Filistin Kara Kartal İslami Haberler 1 07 Ocak 2024 10:04
Türk-İslam Tarihinde Yaşanmış Önemli Gelişmeler Seyit_Onbaşı Tarih 0 16 Eylül 2022 14:26
Namaz Anılarım / Ahmet Varol enderhafızım Namaz-Abdest-Teyemmüm 1 13 Aralık 2012 15:31
Ahmet Varol İle Suriye Muhalefeti Üzerine enderhafızım Serbest Kürsü 0 14 Kasım 2012 00:21
Arakan ve Suriye'deki kardeşlerimizle sınanıyoruz enderhafızım Videolar/Slaytlar 1 14 Kasım 2012 00:13

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.