Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi Nesli_Nur,Açılış Tarihi:  14 Şubat 2013 (23:41), Konuya Son Cevap : 14 Şubat 2013 (23:46). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 14 Şubat 2013, 23:41   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kökeni eski bir modern çağ hurafesi(sevgililer günü)

Kökeni eski bir modern çağ hurafesi(sevgililer günü)

KÖKENİ ESKİ BİR MODERN ÇAĞ HURAFESİ

Her 14 Şubat günü bir burukluk olur içimde. Hüzün kaplar içimi, ruhum daralır. Dünyanın Sevgililer Günü’nü kutladığı 14 Şubat’ta, benim niye içim daralır, neden sıkılıyor olabilirim ki? Nedenini merak mı ediyorsunuz?...

Bazıları fikir yürütmeye başlamış bile olabilirler. Bir sevgilim olmadığı için üzüldüğümü, ruhi buhranlar yaşadığımı düşünebilirler. Sevgilim olduğunu fakat hediye alamadığım için üzüldüğümü sananlar bile çıkabilir. Böyle kritik durumlardan bitap düşen bir sürü genç var nihayetinde, öyle değil mi?

Lise çağlarında, bir sevgilisi olmadığı için 14 Şubatta üzgün olan kızlarımızın olduğunu bilmeyenlerimiz yoktur herhalde! Ya, sevgilisiz bir 14 Şubat geçirecek olması sebebiyle arkadaşları tarafından alay konusu edilen delikanlılarımız için ne demeli!...

İlk defa duyanlar, şaşırmasınlar efendim. Maalesef bunlar oluyor. Bir sürü gencimiz kendini buna kaptırmış durumda! Durum vahim anlayacağınız. Her geçen gün kendi değerlerimizden, köklerimizden uzaklaşıyoruz.

Sonradan uydurulmuş (bidat) bir hurafe, hiç de bizim kültürümüzde ve inanç sistemimizde olmayan, Sevgililer Günü diye adlandırılan bu ahir zaman fitnesi, artık ülkemizde alabildiğine yayıldı ve gençlerimizi İslam dışı yollara iten, tüketimi körükleyen bir fenomen haline geldi. Batılı para baronlarının ‘aptal’ yerine koydukları insanları sömürmek için kullandığı bir araç olarak varlığını sürdürüyor.

Sevmek günah değil elbette. Fakat erkek ya da hanım birbirine namahrem olan kimselerin, sevgili olmak adına, el ele dolaşmaları, ‘flört’ etmeleri günahtır.

İnsanların sevgilerini paylaşmak adına hediyeleşmeleri de güzeldir, şayet bu meşru sınırlar içerisinde gerçekleşiyorsa tabi. Fakat üzerinde düşünülmesi gereken, beni darlandıran asıl konu, ‘sevgililer günü’ diye bize dayatılan bu günde, milyonlarca kişinin çeşitli propaganda ve reklamlara kapılarak, hipnotize edilmiş kuklalar gibi gidip saçma sapan hediyeleri alma çabalarıdır. Şekilden şekile girmelerindeki gülünç ve acınası haldir. İnsanımızın ne yaptığını bilmeden, batılı pazarlama uzmanlarının elinde bir o yana, bir bu yana savrulmalarıdır.

Bu vatandaşlarımız, kutladıkları günün anlam ve önemi (!) hakkında bilgi sahibi oldukları kadar, kökeni hakkında da bilgi sahibi değildirler. Sahi, bu sevgililer günü nereden gelmiştir bize, kökeni nereye dayanır kutlayanlarımız hiç araştırmışlar mıdır? Bu modern sanılan, çürümüş eski hurafenin kökeninin Hıristiyanlığa oradan da putperest Yunan mitolojisine kadar uzandığını biliyor muydunuz?

“Sevgililer Günü olarak bilinen bu günün esas adı, Hıristiyan batı toplumlarında Aziz Valentin Günü’dür. Antik Yunanda, Ocak ayının ortasıyla Şubat ayının ortası arasındaki bölüme “Gamelion ayı” denirdi ve Putperest Yunan’ın Baş Tanrısı Zeus’la karısı tanrıça Heran’ın evlilik yıldönümü olarak kutlanırdı. Romalılarda bu adet değişim göstererek, 15 Şubatta kutlanan Lupercalia festivaline dönüştü.

Yarı çıplak ve keçi derisine sarılmış olarak resmedilen Luperculus adındaki ‘bolluk putu’nun şerefine Romalı tapınak rahipleri, şarap içip zıvanadan çıktıktan sonra, Roma sokaklarında çıplak bir halde koşmaya başlarlardı. Bu koşu sırasında, Romalı kadınlar bu çıplak rahiplere dokunmaya çalışırlar ve bunun doğurganlıklarını arttıracağına inanırlardı. Hıristiyanlığın gelmesinden sonra papazlar, tüm putperest adetlerde yaptıkları gibi bu saçma geleneklerini de hiç değiştirmeden aldılar.

Dinlerini kendi elleriyle bozan ve yanlışlıkları değiştirmek yerine bu yanlışlıkları Hıristiyanlaştırmayı seçen papazlar sayesinde, bu güne Aziz Valentin günü adı verildi. Bu günün aşkla meşkle ilişkilendirilmesi, Ortaçağda ortaya çıktı ve Fransız şairler, oturup bu günün âşıklar için önemi hakkında türlü hikâyeler ve hurafeler uydurdular. Bugün her tarafta sevgililer gününün kökeni başlığı altında anlatılan türlü hikâyeler, işte Ortaçağdaki bu işsiz güçsüz şair takımının, prenslerin gözüne girebilmek için uydurduğu masallardır.

Sonrasında, Amerikalı sanayiciler, böylesine bir hurafenin potansiyel tükettirme gücünü fark ettikleri için bu günde hediye verilmesi gerektiği kampanyasına başladılar ve ‘Aziz Valentin Günü’ bugünkü şeklini aldı.

1980’ler sonrası elmas endüstrisi, dünya çapında yaptığı seri kampanyalarla Sevgililer Günü’nde en güzel hediyenin mücevher olduğu propagandasına girişmiş ve yüklü miktarda ciro yapmıştır.” (1)


ENES AHMEDOĞLU
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Nesli_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
inşikak süresini tanıyalım.. Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 7 2656 26Haziran 2015 15:55
muttaffifin suresini tanıyalım.. Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 10 5239 24Haziran 2015 15:17
Kıyamet Suresini Sorularla Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 11 6175 28 Nisan 2015 17:18
Tahrim Süresini Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 11 5553 03 Mart 2015 07:46
Casiye Süresini Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 9 3065 28 Ekim 2014 07:36

Alt 14 Şubat 2013, 23:46   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
barışş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:barışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14298
Üyelik T.: 08 Ekim 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:Istanbul
Yaş:31
Mesaj: 451
Konular: 26
Beğenildi:118
Beğendi:87
Takdirleri:825
Takdir Et:
Standart Cevap: Kökeni eski bir modern çağ hurafesi(sevgililer günü)

zaten şu moda yokmu insanları köleleştiren düşünmeden insanları teslim alan uyulmadığında gericilikle suçlanan lanet şey işte değişik versiyonlarla karşımıza çıkmakta
__________________
Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sevgililer Günü mehmet akif2 Serbest Kürsü 3 13Haziran 2019 00:14
öfke ve şiddetin kökeni EyMeN&TaLhA Çocuk ve Aile Sağlığı 0 26 Şubat 2015 10:10
sevgililer gününde sadece 'aklınızı başınıza alın 'yeter!! :) Nesli_Nur Komik Paylaşımlar 1 14 Şubat 2013 10:35
Sevgililer Sevgilisine Esadullah Hz.Muhammed(s.a.v) 0 10 Mart 2012 13:34
sevmeyi öğreten Sevgililer Sevgilisine Verda_Naz Hz.Muhammed(s.a.v) 0 12 Nisan 2008 13:54

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.