Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi asalet38,Açılış Tarihi:  05 Mayıs 2014 (13:12), Konuya Son Cevap : 05 Mayıs 2014 (13:12). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Mayıs 2014, 13:12   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
asalet38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:asalet38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42248
Üyelik T.: 28 Nisan 2014
Arkadaşları:1
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Konya
Yaş:37
Mesaj: 77
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sevgi İspat İster

Sevgi İspat İster

SEVGİ İSPAT İSTER!

Bütün ağızlardan aynı şeylerin çıktığı dönemde tek bir ağızdan çıkan farklı bir ses! Bu da ne? Çok farklı bir ses! “La İlahe İllallah” insani ahlakın erdemlerin hiçe sayıldığı, zulmün, azgınlığın otorite olduğu, zalimin mazlumu ezerek güçlendiği bir dönemde duyulmamış bir ses “La İlahe İllallah” dedi. Allah’ın Resulü. Âlemlerin Rabbi olan Allah kuluna olan sevgisinden şefkatinden dolayı kulu Muhammed’i seçti ve gönderdi.

“Ey Muhammed! O merhametli Allah’ın hikmetli Kur’anın Hakkı için emin ol ki sen o elçilikle gönderilen peygamberlerdensin” Bizler de Peygambere iman ettik. O’nu çok sevdiğimizi söyledik ancak bu sevgi, sözden öteye gitmedi, dilden kalbe inmedi. Peygamberini tanımayan, nasıl bir ahlaka sahip olduğunu bilmeyen sevgiden söz edebilir mi? Peygamberimiz nasıl bir şahsiyete sahipti, neleri sever, nelerden nefret ederdi, yaşantısı nasıl ve neye göreydi? Hiç merak etmeden çok sevdiğimizi söyledik.

Peygamberi sevmek; onun ahlakıyla ahlaklanmaktır. Nesai’nin naklettiği bir hadise göre; Hz. Aişe’ye Allah Resulü’nün ahlakı sorulduğunda şu cevabı vermiştir: “O’nun ahlakı Kur’an idi.” Mü’minlerin annesi Aişe (r.a) burada muazzam bir tespit yapmıştır. Çünkü o hem Kur’an-ı hem de Resulü iyi tanıyordu. Elbette iyi tanıdığı bu iki hakikat arasında kıyasta isabetli bir kıyastı. Bu gerçeği Rabbimiz de iyi tespit olacak ki ona itaati kendisine itaat olarak adlandırılıyor ve bir başka ayette adlandırılıyordu ki: Resul size neyi getirdi ise onu alın ve sizi neden sakındırdıysa ondan sakının. O’nun hükmüne tam bir teslimiyetle boyun eğmeyenlerin iman etmiş olmayacaklarını ilan ediyor Kur’an.

Bugün Resullah’ı sevdiğimizi iddia ediyoruz. Ancak nehyettiği şeylerden uzak durmuyor isek bu sevgi nasıl sevgi?

Peygamberi sevmek; Allah’a ve Resulüne itaat etmektir. “De ki: Allah’a ve Resulüne itaat edin!” sevgi ispat ister, fedakârlık ister. Rabbim bizlerin Resule olan sevgimizi O’na itaat ederek, Allah’tan gelmiş olan hakikati (Kur’an-ı) kabul ederek, O’nun ahlakıyla ahlaklanarak ispatlamamızı istiyor. Resullah (s.a.v) veda hutbesinde:” Size iki emanet bırakıyorum biri Kur’an ikincisi sünnetim” Kur’an-ı ve sünnetini bize emanet ediyor bizler bu emanetlere ne kadar sahip çıktık? Yoksa emaneti sadece bir hırka, bir gül, sakalı şerif olarak mı gördük? Kur’an-ı okuduk okuduk ezberledik, öptük başımıza koyduk, ama bir türlü hayatımızın merkezine koyamadık. Böylece Kur’an’a sahip çıktığımızı zannettik. Sünnet denince aklımıza misvak, sarık, Arap kültürü geldi, sevdiği yemekler geldi. Hâlbuki sünnet Resullah’ın hayat tarzı, yaşam biçimiydi. O, Kur’an-ı hayatının her alanına koymuş idi, gündeminde İslam vardı, hedef Allah’ın rızasıydı O’nun için.

Mevlit kandillerinde mevlitler okundu, tespihler çekildi, binlerce salâvat ve birçok mevlit kandilleri böyle geldi geçti. Bunlardan sonra hayatımızda değişiklik oldu mu? Hayatımız hak ve hakikat üzere oldu mu? Salâvat ne demektir biliyor musunuz? “Ya Resulullah biz senin yardımcılarınız, nasıl ki İsa (a.s) havarilerine sordu “kimdir benim yardımcılarım?” Havarileri “biz” dediler. Resullah’a yardım iyiliği emretmek kötülüğü nehyetmektir.”

Resulullah’ı sevmek; Her şeye rağmen Resullah’ın izinden gitmektir. Sahabeler, “Ya Resulullah seni çok seviyoruz! Anam babam sana feda olsun, canımız sana feda olsun” dediler. Söylediklerinin arkasında durdular. Biliyorlardı ki sözde bir sevgi sevgi değildir. Sevgi hakkı hakikati kabul edip yaşamaktır. “Yemin olsun Allah’ın Resulun’de sizler için, Allah’ı ve Ahiret’i arzu eden, Allah’ı da çok anan kimseler için GÜZEL BİR ÖRNEK vardır.” Bir şeyin örnek olması ne demektir? Bir şeyin örnek olması taklit edilebilir olmasıdır. Bir şeyin örnek kılınması O’na benzemenin mümkün kılınması demektir.

Bu ayette Rabbimiz Peygamber (a.s)’ı güzel örnek olarak göstermektir. Rabbimiz kuluna güç yettiremeyecek bir şeyi teklif etmez. Eğer teklif etmişse o yerine getirilmesi mümkün olan bir tekliftir. Rabbimiz Resullah’ı güzel örnek olarak insanlara takdim etmiştir. Bu demektir ki; Peygamber örnek alınabilir taklit edilebilir. Burada bir soru akla gelebilir; Kur’an Resullah’ın neyini, hangi boyutunu güzel örnek olarak sunmaktadır Mü’minlere? Yüz şekli, boyu, rengi, kaşı, gözü, kabilesi, yaşadığı bölge değil burada Resullah’ı örnek almak… Öncelikle dini anlayış, algılayış, yaşayış ve yaşatış biçiminde örnek alınmaktır. Böyle bir durumda Peygamberi model, örnek olarak almak ve sevgiden söz etmek gerekir…

Neler engel oldu Peygamber’i gerçekten sevmeye neler? Dünya ve dünyalıklar, şeytan ve dostları, azgınlaşmış nefisler gerçekten sevmeye engel oldu. Bir türlü boş, batıl, fani(geçici) şeylerden yüz çevrilmedi.

Sevgi; Allah’ın ve Resulünün sevdiğini sevmek, sevmediğine buğz etmektir.

Sevgi; İki günü eşit olmamaktır, Allah’ın rızasına doğru ilimle, sevgiyle, fedakârlıkla, samimiyetle ilerlemektir.

Sevgi; İtaattir, Allah’ın ve Resulünün sözlerini dinlemektir.

Sevgi; direniştir her şeye rağmen, her türlü engele rağmen imanda ısrar etmektir. Sözde kalmış bir sevgi, sevgi değildir. Vesselam…
__________________
بير كون موتلاكا
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi asalet38 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
BEN (Rezil) Şiirler ve Şairler Kara Kartal 11 4696 20 Mayıs 2014 11:01
Soma için... Şiirler ve Şairler asalet38 11 4697 16 Mayıs 2014 15:23
Sevgi İspat İster Serbest Kürsü asalet38 0 1537 05 Mayıs 2014 13:12
Bir Kıssa Bin Hisse Serbest Kürsü asalet38 0 1358 05 Mayıs 2014 09:37

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bir Köle Ne İster KEVİR Makale ve Köşe Yazıları 4 12 Şubat 2017 00:13
Müslümanlarda Allahı ıspat paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 1 13 Mart 2013 08:40
Kula Kulluğu Reddedenlere İster Sosyalist İster Anarşist Desinler.../ Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 21 Mayıs 2012 12:34
İman İddiası, İtaat ile İspat Edilmeden İnsanı Kurtaramaz! YASEMİN ATAMAN Muhtelif Konular 0 09 Şubat 2012 21:57
Kadınlar Hayattan Ne İster?? Seleme İslamda Kadın ve Erkek 10 21 Kasım 2011 21:36

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.