|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi: 08 Temmuz 2019 (18:21), Konuya Son Cevap : 12 Mayıs 2024 (19:09). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: ![]() |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Gül Şerbeti Yapımı (Taze Gül Yapraklarıyla) Mis kokulu güller her yerde bulunmasada bulduğunuz zaman mutlaka deneyin bu gül konsantresi tarifini.. Rengi aynı bu güzellikte oluyor... İkramı hoş...Görüntüsü göz alıcı...Tadı ferah..Kokusu mis gibi bir gül şerbeti... Şifa olsun... Bol fotoğraflı bu tarif için; Malzemeler: 500 gr. kokulu gül yaprağı (kırmızı & pembe karışık) 1,5 türk kahvesi fincanı limon tuzu 4-5 litre su Renk aldıktan sonra: 1 su bardağı gül suyuna 3 su bardağı su damak tadına göre şeker Yapılışı: 1. Gül yapraklarını ayıklayıp temizleyin. 2. Beyaz kısımlarını elinizle ya da makas yardımıyla ayıklayın. 3. 2-3 su yıkayın ve süzülmeye bırakın. 4. Limon tuzunu bir miktar içme suyunda eritin. 5. Süzülen yaprakları varsa 5 litrelik cam kavanoza alın, yoksa farklı kavanozlara paylaştırın. Üstüne erittiğiniz limon tuzunu ekleyin. 6. Şişe doluncaya kadar üzerine su ekleyin ve kapağını kapatın. 7. Güneş gören bir yerde 10 gün, gölgede ise 15 gün kadar su, gülün rengi ve kokusunu alıncaya kadar bekletin. 8. Gül yapraklarını süzgeç yardımıyla süzün. 9.1 ölçü gül suyuna 3 ölçü su ekleyin. Şeker ilave ederek karıştırın ve soğutun. 10. Soğuk servis ediniz... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [emoji257][emoji257][emoji257][emoji257][emoji257][emoji257][emoji257] |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Hafta'nın Konusu | Hâdimul İslam | 1 | 4 | 16 Mayıs 2025 14:28 |
![]() | Tefsir | Hâdimul İslam | 0 | 70 | 05 Mayıs 2025 13:39 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Hâdimul İslam | 0 | 51 | 03 Mayıs 2025 23:47 |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Hâdimul İslam | 1 | 75 | 02 Mayıs 2025 15:57 |
![]() | Allah(c.c) | Hâdimul İslam | 0 | 57 | 02 Mayıs 2025 15:51 |
![]() | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]() Bende reçelini çok severim ..Bi o kadar zahmetli ,Ama tadı mükemmel ,yapanların eline sağlık..
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Kelebekler-İran Yapımı | Kara Kartal | Film Kutusu | 0 | 18 Şubat 2022 21:23 |
Reyhan Şerbeti / Medineweb Mutfağı | Hâdimul İslam | Şerbet ve İçecekler | 1 | 02 Eylül 2020 16:55 |
En Doğalından; Pastil Yapımı | Hâdimul İslam | Diğer Tarifler/ Bilgiler | 2 | 29 Aralık 2016 10:46 |
Cevizle Bebek Yapımı.. :) | Aysima | Çocuk ve Aile Sağlığı | 6 | 17 Kasım 2016 08:24 |
Misvağın makbulü taze ve yaş olanıdır | MuntazarElZeydi | Tıbbı Nebevî | 0 | 05 Şubat 2013 16:49 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|