Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2012, 21:10   Mesaj No:1

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart israil camide içki festivali yapacakmış!!

israil camide içki festivali yapacakmış!!

İ(t)RAİL CAMİ DE İÇKİ FESTİVALİ YAPACAKMIŞ!

'Camide içki festivali tehlikeli sonuçlar doğurur'
Arap Birliği, İsrail’i, 5 Eylül’de Bi’r es-Seba Camisi’nde yapacağı içki festivali konusunda uyardı. Arap Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Bi’r esSeba Camisi’nde yapılacak içki festivalinin tehlikeli sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunuldu. Açıklamada, “İsrail bu tür eylemlerle halkı provoke edip gerilime davetiye çıkarıyor. İsrail, bu tavrı ile uluslararası hukuk ilkeleri... ne ve dünyanın dört bir yanındaki 1.5 milyar Müslüman’ın dini değerlerine aldırmadığını açık bir şekilde ortaya koyuyor’’ denildi. İsrail’in Bi’r es-Seba Belediyesi, kentteki eski Osmanlı eseri Bi’r es-Seba Camisi’nin avlusunda 5 Eylül’de, 30 İsrail şarap üretim firmasının katılımıyla içki festivali düzenleyeceğini açıklamıştı.

Anadolu Ajansı'nın da haberine göre:

AA

İsrail Yüksek Mahkemesi’nin kararıyla geçen yıl müzeye dönüştürülen İsrail’in Beersheva kentindeki eski Osmanlı eseri Beersheva Camisi’nin Müze Müdürü Dr. Dalia Manor, cami avlusunda 5 Eylül’de belediyenin ev sahipliğinde düzenlenecek festival yapılacağını ve belediyenin ev sahipliği yapacağı festivalde İsrail’de üretilen şaraplarının yarışacağını söyledi.

Zemin yenileme çalışmaları sürdürülen ve restorasyon nedeniyle bir süredir ziyaretçilere kapalı tutulan Beersheva Camisi’nin kapıları AA muhabirine açıldı.

Kapıları AA muhabirine açan Müze Müdürü Dr. Dalia Manor, dönemin Kudüs mutasarrıfı Abdülkerim Bey tarafından 1906 yılında caminin yaptırıldığını söyledi. Manor, caminin bahçesinde Vali Konağı da bulunduğunu belirterek, bu yapıların karşısındaki Osmanlı Bölge Yönetim binası olarak bilinen yapının halen İsrail Savunma Bakanlığı’nca kullandığını ifade etti.

Manor, Osmanlı’nın 1917’de bölgede hakimiyetini kaybetmesinin ardından cami, konak ve yönetim binasının 1948 yılına kadar İngiliz manda yönetiminin idari binaları olarak kaldığını anlattı. 1948’de İsrail devletinin kurulmasının ardından caminin önce Etnografya Müzesi’ne dönüştürüldüğünü bildiren Manor, resmi olarak, geçen yıl İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından Sanat Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmesi kararı alındığını anımsattı.

Dalia Manor, AA muhabirinin cami avlusunda şarap festivali düzenleneceği iddialarına ilişkin sorusuna ”Evet, haber doğru. Belediyenin ev sahipliğini yapacağı festivalle, bu yıl Eylül ayının 5’inde caminin avlusunda İsrail’de üretilen şaraplar yarışacak” karşılığını verdi.

”Bu minareden Allah’ın ismi duyulacak”

İsrail Millet Meclisi Knesset’in Arap Üyesi Taleb es-Sania, içki festivalini ”Müslümanların onurunun çiğnenmesi” şeklinde nitelendirdi. Sania, ”Caminin onuru, Müslümanların onurudur” dedi.

İsrail’in Beersheva Camisi’ni önce hapishaneye daha sonra müzeye çevirdiğini söyleyen Sania, camide içki festivalinin ”kışkırtma amacıyla” düzenlendiğini ifade etti.

Sania, şöyle devam etti: ”Camide şarap festivali düzenlemek , İsrail’in demokrasisine bir lekedir. Demokrasinin kutsallarından biri de tüm vatandaşlarının kutsallarını korumaktır. İsrail Hükümeti, toplumun bazı kesimlerini kışkırtıcı fiillerde bulunuyor. Normalde Hükümetin, müzeyi camiye dönüştürüp Müslümanların hizmetine sunması gerekirdi. İsrail, Müslümanların kutsallarına dokunan her türlü eylemi engellemeliydi.” Müslümanların ve Hristiyanların festivali protesto etmek için gösteri düzenlemeye hazırlandıklarını belirten Sania, 3-4 Eylül’de gösteri yapmak için İsrail Hükümetinden izin talep edeceklerini bildirdi.

Sania, ”Hakkımızı alana kadar geri dönmeyeceğiz. Bu minareden Allah’ın ismi duyulacak, Ezan okunacak” dedi.

Caminin müzeye dönüştürmesi çalışmaları sürüyor

Avlu hariç, tek minareli ve tek kubbeli 600 metrekarelik alana sahip caminin içinde, Beersheva kentinin Osmanlı dönemi ve sonrasına ait fotoğraflar sergileniyor. Minberin tamamen yok olduğu dikkati çeken caminin mihrabın arkasında yer alan bölümünde müzeyi ziyaret edenler dinlenirken, yine burada sinevizyon gösterileri yapılıyor. Avluda yer alan bölümde ise yaz aylarında klasik müzik konserleri düzenleniyor. Avluda yer alan Osmanlı eseri Vali Konağı ise Modern Tarih Müzesi ve idari bina olarak faaliyet gösteriyor.

İsrail’in caminin müzeye dönüşümü için değişiklikler yaptığı gözlemleniyor. Kapısında silahlı güvenlik görevlisinin bulunduğu dörtbir yanı çitlerle örülü caminin girişinde İbranice ”Sanat Tarihi Müzesi” levhası yer alıyor.

Caminin içinde Osmanlı ve İngiliz döneminden kalma fotoğrafların yanı sıra İsrail dönemine dair fotoğraflar sergileniyor. Fotoğraf sergisinin köşesinde, etrafında 1900-1917 yazılı Türk bayrağı, mihrabın sağ tarafında 1917-1948 yazılı İngiliz bayrağı ve sol tarafında ise 1948-1989 yazılı İsrail bayrağı yer alıyor. Etrafta her döneme ait fotoğraflar ile o dönemde kullanılan silahlar ve kıyafetler bulunuyor.

Bedevi kabilelerini kontrol için kurulan şehir

Osmanlı İmparatorluğu’nun Negev Çölü’nün ortasında, Bedevi kabileleri kontrol etmek amacıyla, 600 yıllık tarihinde Türkiye toprakları dışında ilk kez sıfırdan kurduğu şehir olarak tarihe geçen Beersheva, İsrail’in güneyinde yer alıyor. Osmanlı’daki adı ”Birüssebi” olan, Kudüs’e 170 kilometre uzaklıktaki şehir doğrudan Kudüs Mutasarrıflığı’na bağlı yönetilmiş. Birleşmiş Milletler’in 1948 yılındaki taksim kararına göre, Beersheva Filistinlilere ait gözüküyor. İsrail’in yedinci büyük şehri olan ve bugün nüfusu 200 bine ulaşan Beersheva, ağırlıklı olarak Rusya ve Etiyopya’dan göç ettirilerek İsrail’e getirilen Yahudilerin yerleştirildiği bir bölge.

Modern binaların yükseldiği şehirde, eski yapıların tamamını Osmanlı dönemi eserleri oluştururken, Beersheva Camisi, Vali Konağı ve tren istasyonu en önemli eserler kabul ediliyor. Şehrin Osmanlı dönemindeki son resmi ziyaretçisi ise dönemin bölgeden sorumlu ismi, 4. Ordu Komutanı Cemal Paşa oldu. İngilizlerle yapılan cephe savaşının mekanı Beersheva’da Osmanlı resmi kayıtlarına göre 280 şehidimiz bulunuyor. Beersheva’da, bu şehitler anısına, 2002 yılında yapılmış ”Türk Şehitleri Anıtı” da yer alıyor.

Geniş çaplı protesto uyarısı

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada Beersheva’da bulunan Osmanlı camisinde içki festivali yapılacağını belirtmişti.

Festivali engellemek için geniş çaplı protesto gösterileri düzenleyecekleri uyarısında bulunan Hatip, festivalin ”bilinçli olarak mukaddesatı kirletme amacı güttüğünü” vurgulamıştı.

Beersheva Camisi’nde, 5 Eylül’de İsrail’in 30 içki üretici firmasının katılacağı içki festivali düzenleneceği açıklanmıştı.(alıntı)




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
‎''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak........''
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi aslıı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Birlik ve beraberlik ahlakımız Serbest Kürsü aslıı 0 1907 04 Mart 2014 00:22
Çocuk ve yalan Çocuk ve Aile Sağlığı aslıı 0 2198 04 Mart 2014 00:20
yeterlilik deneme sınavı Deneme Sınavlar/Paylaşımlar fatmabalci19 1 3713 15 Mart 2013 15:54
kur'an'da peygamber hanımlarına uyarılar Kur'ân-ı Kerim Genel aslıı 0 2569 14 Şubat 2013 10:48
miniklere sorduk <3<3 Hz.Muhammed(s.a.v) " İdiL Su " 1 2024 03 Şubat 2013 21:48