|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 31 Ağustos 2015 (18:32), Konuya Son Cevap : 16 Eylül 2022 (16:25). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
31 Ağustos 2015, 18:32 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Ömür Dediğin Bir ilkindi Gölgesi ../medineweb Ömür Dediğin Bir ilkindi Gölgesi ../medineweb Hayata ha şimdi,ha sonra başlayım derken bir bakıyorsun tükenmiş ömür. Avucunda son kullanma tarihi çoktan geçmiş bir yığın TECRÜBE kalıyor… Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor… “Gençlik bir kuştu, tutmak istedim tutamadım, Yaşlılık bir paçavra, satmak istedim satamadim. Bir ikindi gölgesi ÖMÜR dediğin. Gece olur duramazsın, güneş vurur kalamazsın. Sade bir ikindilik, kısa bir dinlencelik… Dünyaya ait ne varsa harcanıp gidiyor. Yiyip içmeler, gezip tozmalar, gülüp eğlenmeler. Evin, arabanın taksitleri, filanca yerde yaptığın tatil, almalar vermeler, saçıp savurmalar, senin sandığın, saklayıp durduğun altınlar, azıcık bile vermeye kıyamadığın paralar… Hepsi bir bir kaçıyor senden, ya da istemesen de sen onlardan ayrılmak zorunda kalıyorsun… Bir SECDE yerleri kalıyor geriye. Alnında mıh gibi çakılı kalıyor. Bozulmuyor, kokmuyor, yitmiyor… Bir o bize kalıyor… Okşanmış bir yetim başı, öpülmüş anne eli, alınmış bir baba duası… Reyyan kapısından geçmek için vize mahiyetinde, saklanmış ORUÇ’lar… Gizliden şöyle,kimseye çaktırmadan bir fakirin eline tutuşturulmuş, birileri görür diye konulmuş SADAKAlar kalıyor… Masivadan sıyrılıp, vakit saat dinlemeden açılmış eller, tek O’ndan istemeler, tek O’na gönderilmiş dilekçeler kalıyor… Yürekten söylenmiş Elhamdulillah, acizce, kulca edilmiş nasuh bir tevbe, isyanları yıkayan gözyaşları kalıyor… Mümince gülüşler, şeker tadında sözler…. Kimsenin etini yemeden, kırıp dökmeden, gözünde yaş bırakmadan geçirilmiş günler kalıyor. Biraz dur, bekle biraz… Arada bir arkana dön ve geriye neler bıraktığına bak. Harcanmış yıllarını seyret usulca. Bak nasıl bitiyor ömür dediğin… Bir KAPIYA bir kere gidersin, ikincisinde utanırsın, Ama bir KAPI var ki her gün gidersin, gitmelere DOYAMAZSIN.. Çünkü bilirsin seni KAPISINDAN kovmayacak bir tek O VARDIR.. Her gün,her gün icini dökersin, bir O SIKILMAZ senden, bir O affeder seni, bir O yüzüne vurmaz AYIPLARINI.. Seni senden daha iyi bilendir… La Edri
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | su damlası | 26 | 2098 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 158 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 196 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 196 | 16 Mart 2024 15:39 |
Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları.. | Sağlık / Beslenme | su damlası | 0 | 231 | 08 Kasım 2023 19:49 |
24 Kasım 2015, 21:18 | Mesaj No:2 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Ömür Dediğin Bir ilkindi Gölgesi .. Korkuyorum bu tenhalık aşka alâmet değil... Bu nasır bana ağır.. Bu gökyüzü âhıma dar.. Artık vuslatın adı ölüm, yaşamın adı efkâr...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
26 Ekim 2016, 16:28 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | hala yağmur yağıyorsa buralara kuşlar ara sıra olsa da ötüyorsa ve kesmediyse toprak verdiklerini tümünden anamın tabiriyle yüzü suyu hürmetinedir çocukların
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
21 Mart 2017, 20:24 | Mesaj No:4 |
18 Aralık 2010 | Bazen Nuh'un tufanı gibi her şeyi yıkacak güce sahipsindir. Ama incinmiştir yüreğin, Yenmek bile istemezsin!...
09 Mayıs 2017, 13:06 | Mesaj No:5 |
18 Aralık 2010 |
Selası Verilmemiş Ölülerim var benim Bir de selası verildiği halde ÖLMEYENLERİM.
13 Eylül 2018, 15:16 | Mesaj No:6 |
18 Aralık 2010 |
Dedi ki..! Duan çok uzun Sürdü.? Dedim ki ; Beni inciten Herkese Dua ettim ..!
13 Eylül 2018, 16:00 | Mesaj No:7 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | . . . Bir garibin duasına gir, Kurtarırsa o kurtarır..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Nisan 2021, 22:35 | Mesaj No:8 |
18 Aralık 2010 | Öyle acılar varki ; Sesi duyulmayan çığlıklar attırır insana, Gecenin en karanlık ve soğuk saatinde...
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |