|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 26 Temmuz 2019 (23:58), Konuya Son Cevap : 02 Ağustos 2019 (12:17). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Temmuz 2019, 23:58 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Günün Bombası Günün Bombası İslamoğlu hz hatice anamıza hakaret etti denilen videonun tamamını izleyin Sizde göreceksinizki videoda anlatılmak istenen şu, Resullahın çok evliliği ile ilgili bazı yakışıksız rivayetleri çürütmek istemiş o talihsiz kelimeyi kullanmış hocanın gafı mı desek ne desek bilemedim.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 76 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 38 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 268 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 191 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
TEPKİNİZ NE OLURDU? | Esmanur | Vasat | 3 | 124 | 27 Temmuz 2024 11:42 |
27 Temmuz 2019, 01:06 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Evet mustafa islamoglunun hz. Hatice için kullandığı ağır bir sözdür. Bırakın hz. Haticeye şurada hangi kadına 2 koca artığı desek hanginizin hoşuna gider. Allah için bu sözü cübbeli dese biz hocanın gafı dermiyiz. Cübbeli bu işte bildiğiniz gibi sapkın adam mi deriz.
|
27 Temmuz 2019, 01:29 | Mesaj No:3 |
05 Nisan 2018 |
Sozunu ettiğin kişi efendimizin eşi be. Bir insan peygamber eşi için bu şekilde laubali olur mu? Allah'tan kork be. Size desek ki hocaların artığı olur mu? |
27 Temmuz 2019, 01:35 | Mesaj No:4 |
05 Nisan 2018 |
Son sözüm şudur. Gördüğüm kadarıyla bu site genel havzası olarak mustafa islamoglunun düşünce ve fikri yapısı üzerine farklı bir muhabbeti var. Ne zaman konu bu adama gelse farklı zıt kutuplar halini alıyoruz. Ağır elstiriyorsun ve bizler rahatsız oluyoruz diyorsanız eyvallah sözüm asla olmayacaktır. Burada açıkça derseniz alınmam gucenmem eyvallah der sessizce giderim. |
27 Temmuz 2019, 02:01 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Alıntı:
Sitemizde herkes kendi düşüncesini ifade etmekte özgürdür yeter ki kırıcı ve terbiye dışı yazışmalar olmasın tek gayemiz budur Elbette hatalı gördüklerimizi uyarıp Allah rızası için birbirimize destek çıkmalıyızdır Herkes benim düşüncemi paylasmalı demekte olmaz. Çünkü zıt kutupta düşünenlerde vardır Zaman zaman eksili artılı durumlar yaşanacaktır Fikirlerinizi gönül rahatlığıyla ifade edebilirsiniz hocam. Zaten efendiliğinizi koruyarak yorumlar yaptığınızın farkındayız.Her konuda da paylaşımlarınızı görmekten mutluluk duyarız
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR | |
27 Temmuz 2019, 08:16 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Öncelikle hiç bir cemaatin mensubu değilim, bildiğim kadarıyla site yöneticileride öyle.. Bu video en az iki yıl önce çekilmiş ve bunu cımbızlayıp piyasaya süren cübbeli cemaati anladığım kadarıyla, neden bu kdr beklemişler merak ettim açıkcası.. Anlatmak istediğim anlaşılmamış, Resullah s.a.v. 'in evliliklerin tamamen şefkate dayalı bir evlilik olduğunu açıklamak istemiş, yani şehvete dayalı evlilikler yapmış olsaydı böylebir kadınımı tercih ederdi, demek isterken kaba bir tabir kullanmış yani avamın anlayacağı dille konuşmuş.. Cübbeli deseydide iyice öğrenmeden sosyal medya ağzıyla konuya dalmazdım. Sosyal medya sadece kırpık videoya bakarak yorum yaptı ve hocayı adeta linç ettiler.. Benim bu kdr açıklama yapmamdaki sebeb durduk yere insanların günahını yüklenmeyelim yoksa kimsenin savunucusu değilim..
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
27 Temmuz 2019, 17:19 | Mesaj No:7 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Ebu Ömer hocam; ne zaman konu Islamogluna gelse, ısrarla zihniyet ve fikrimizi tartiyorsunuz. Şahsen bu çok rahatsız edici bir durum..Sevdiğimiz alimleri eksik yönlerini gördüğünüzde ya toptan atip ya toptan mi sevmeliyiz. Böyle duygusalmi yaklasmaliyiz.. Ben kusursuz degilimki kusursuzluk arayayım. Mustafa Islamoglunun bilgiye,araştırmaya dayalı, canina tak demedikce reddiyecilere bile yuklenmeyen( reddiyeciler ise konuşmalarini didik didik edip ancak iki yıl ile 10 yıl içerisinde anlayıp piyasaya ahanda bunu demiş deyip ağza alınmayacak iftiralarda bulunuyorlar.) kavramlara ve kelime köklerine hakimiyeti, Kuran ve Allah Rasulunu anlatan tarzını beğenirim, dinlerim. Bazen de haddi aştığını, zorlama mana cikardiğını duşündüğüm olur. Ama istifade etmekten vazgecmem. Adam aktif ve dinamik.. Gençlere hitap ediyor. Bu tarz iftira ve itici soylemleri gencler hic kale almiyorlar.Bunada aliştilar. Hatta marsta hayat varmıymiş aman senin neyine lazim diyen bilimden bir haber hocalardan kaçıyorlar. Herkes kendi şapkasini önüne koysun. Şimdi bu yorumumdan İslamoğlu'na söz soyletmez oldugum manasimi çıkıyor.. Bu arada 15 yıl öncesine kadar Cübbeli dinler, asla elestirmezdim. Çok şükür eleştirel aklı kullanabilir hale geldik..Özgurlestim yani.. Sayın Ebu Ömer hocam ne yapalım! Hep beraber yerin dibinemi sokalim ömrünu Kurana adamış insanlari. Reformist deyip Allah tepesinden baksinmi diyelim. Yoksa kılıçlarımızı mı kuşanalim. Zitlaşalımmı? Allah için sorarim size bunca zaman zarfında medinewebin ve yöneticilerinin hangi aykırı, fanatik fikrini gördünüz de konu İslamoğlu olduğunda farklı bir beklenti yada zihniyet tartma telaşına giriyorsunuz? Çokmu önemli bu durum ben bilemedim inanin. Bütün insaniyetimle soruyorum bunu? Her videoyu, buraya alırken kılı kırk yariyorum. Hepsi kırpılmış muhatabı iftira ve zor durumda birakabilecek videolar çünki . Biz bilmiyormuyuz herşeyi buraya taşimayi..Kendileri dogrulayici beyanda bulunmadiktan sonra Bunu islamoglu videosu içinde yaparım. Cübbelinin hurma ısırıp verdiği video içinde. Herşeyden önce Mümin feraseti bunu gerektiriyor..Ben gerisiyle ilgilenmiyorum. Kürtçe/Farsça ilahi yayinlayacagim zaman bile aman ne güzelmiş deyip koyamiyorum. Dili bilmiyorum. içinde bilmediğim bir ifade geçer mahçup olurum... Her haber paylasmam. Ya yalansa diye..ki acı tecrubelerim oldu utandım..Beni ilgilendirmez sosyal medyada dönmesi, binlerce yorum eleştiri alması... Din yorgunu olduk şu hocayı savunucaz bu hocayı dovecez diye diye..Bizim medineweb olarak çok işimiz var. Kim ne dedi, nasıl dedi dedikodusuyla ugraşamayiz...Bırakalım bu faydasız işleri.. Şucu bucu değil, medineweb öğrencisiyiz..Hocalarımızı, alimlerimizi sever, saygı duyariz...onları sevenleri de elestirenleride dinleriz... Böyle davranir, hizmet ederiz.. Fi emanillah...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
27 Temmuz 2019, 18:00 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 |
Herkes fikirlerini özgurce ifade ettiği bir yer burasi benim yıllardır gözlemlediğim bu
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
27 Temmuz 2019, 18:02 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 |
Tabiatimiz geregi herkesin ayni dusuncede olmasi beklenemez
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
27 Temmuz 2019, 23:04 | Mesaj No:10 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
söylenmesi gerekeni Baş editör hocamız meramımızı çok güzel dile getirmiştir. Bu aklı selim ve Hüsnü zan için kendisine teşekkür ederiz. Ek olarak ebu ömer hocamıza bir kaç izah anlamında kelam gerekiyor. 1-toptancı değiliz. Alimleri/kalemleri/düşünürleri/eserleri ne göğe çıkarır ne de yerin dibine batırmak bizim işimiz değildir. Doğrularını alır yanlışlarını eleştirir iade ederiz. 2-hiç bir cemaate bağlı değiliz alakamız da olmaz. Tüm Müslümanları kardeş biliriz. Burada herkes fikrini söyler hur iradesi ile yazar. Herhangi bir kaleme müdahale etmiyoruz. Tek şartımız başkasının hukukuna/şahsına tecavüz etmemek kaydıyla. 3-amacımız üzüm yemektir bağcıyı dövmek değildir. Cımbızlama/kelime oyunları ile köşeye sıkıştırma/muhatabımızı hasım görme gibi derdimiz yoktur. Kişilerle uğraşmak kişiliğin bittiği andır. muhatabımızın kimliği bizi ilgilendirmiyor fikrini yatırırız masaya. 4-islamoğlu'nun şahsım nezdinde saygın bir yeri vardır. Yıllara dayanan bir dostluğumuz kardeşliğimiz mevcuttur. Eleştirdiğim de olmuştur. Takdir ettiğim de. Tefsir derslerini canlı bir şekilde kendisinden istifade ettiğim ve en büyük kazancım olarak gördüğüm dimağıma hayatıma yansıyan emekleri için müteşekkirim. kendisini en beğendiğim nokta kuran deyimiyle "esatirul evvelin" ile değil "varsa deliliniz onunla gelin" ile hareket etmesidir. Dikkat edin hocanın tüm eserlerini düşüncelerini inceleyın hoca tüm düşüncelerini kuran eksenli delil getirerek ortaya çıkıyor.hikaye masal rüya keramet şeyh mürşit noktalarından uzak ayet ile konuşuyor. 5-hz Hatice anamız hakkında kullanmış olduğu tabir çok kaba ve yakışıksız olmuştur. eminim oda keşke dikkat etseydim demiştir.Daha nezih bir kelime ile izah edebilirdi. 6-hoca din tüccarı değil dinini yaşamaya çalışan bir alimdir. Cennet vaatleri kaymaz terlik yanmaz kefen yakmaz ateş satılık parsel kiralık huri azraili döven şeyh gibi uçuk kaçık saçma sapan delilsiz tutarsız ilmi anlamında gülünç vaatlerde bulunan medya palyaçoların yanında eli öpülesi bir konumdadır. selam dua ile...
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |