|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 25 Ekim 2007 (22:54), Konuya Son Cevap : 06 Kasım 2007 (11:49). Konuya 17 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Ekim 2007, 22:54 | Mesaj No:1 |
din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum) din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum) Din nedir ? Din insanların yaşam biçimidir. yani siz nasıl bir yaşam biçimine sahipseniz din iniz odur. hemen önyargı ile değerlendirmeyin lütfen. Din başka, islam başkadır. "Allah katında gerçek din islam dır" ayeti kerimeside bunu açıkça bizlere göstermektedir. Allah Rasulunun yaşamı islam dı. yani din i islamdı. Eğer onun yaşantısı islam ise acaba bizim yaşantımız islamın neresindedir ? sorusunun cebanı vicdanlarınızın değerlendirmesine bırakıyorum. Benim bu islam ı ne derece yaşıyoruz konusunda düşüncem şu: Teslimiyetimizi samimileştirerek ve müslümanlar olarak el ele verip acaba bugün bir kişiye islam ın güzelliklerini anlatabildim mi? sorusunu sorarak şöyle bir düşünmeliyiz. Maalesef müslümanlar olarak hala uyumakta ısrarlıyız. "Bu gün karnım doydu", "bu gün şu kadar şurdan kâr ettim", " bugün falan şunu yaptı filan şunu yaptı", "hadi bugün falan yerde gezelim eğlenelim filan yerde şunu yaparız"... maalesef hayatımız uykuda bu şekilde devam ediyor. Bunun yerine şu bilinci yüklensek; "Bu gün bir kardeşimize Allah kelamından bir kelime öğretmem lazım", "bir garibanın elimden geldiği kadar elinden tutmam lazım" desek inancım odur ki çok mesafeler kat edeceğiz.... Selam ve Dua ile. Hafız Muhammed Seyyid KAR
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2561 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 2972 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 2969 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6713 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2576 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
25 Ekim 2007, 22:57 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cvp: din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum) Küçükken dini bize camide şu şekilde öğretmişlerdi; akıl sahibi insanların kendi istek ve arzularıyla dünya ve ahirette iyliğe ve mutluluğa ulaştıran ilahi kanunların tümüdür. Burdada çok güzel belirtilmiş Din insanların yaşam biçimidir. yani siz nasıl bir yaşam biçimine sahipseniz dininiz odur. |
25 Ekim 2007, 23:26 | Mesaj No:3 |
Cvp: din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum) Din insan hayatının her yerindedir... buna göre bence din insanın HAYAT DURUŞUDUR...
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
26 Ekim 2007, 20:41 | Mesaj No:4 |
Cvp: din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum)
bence din insanın aklının olmasının bir sonucudur.her aklı olan insan temel ihtiyaçları gibi bir süre sonra bir şeye inanma gereksinimi duyar .ve böylece bir dine inanır.hak veya batıl...zaten yapılan araştırmalarda ilkel kabilelerde bile dinsiz bir topluluğa rastlammamış...doğru veya yanlış insanlar mutlak birşeye inanmışlar fıtratları gereği... aslında insanın varoluşudur din...insanlığının bir sonucudur.delilerin,hayvanların dininin olmaması akıllarının olmamaları ile ilintili olsa gerek...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
26 Ekim 2007, 20:48 | Mesaj No:5 |
Ed dinü en nasiha. Din nasihattır. Allah'ın nasihatı ve biz hastalara reçetesidir.
| |
27 Ekim 2007, 06:57 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum)
1_ Resullah SAV'in bizlere bildirdiği gibi : DİN , NASİHATTİR... 2_ Kuran'ı Kerim'in her harfinin bize seslenişine göre: DİN ; NASİHATTİR, ( Nasihatten nefret eden İnsanoğlu, yanacağını , elinin ateşe sokmaması gerektiğini kendisine ne kadar nasihat etseler de , çogu acaba yanıcak mı diye illede sokar, o ayrı dava ) 3_ Ben kimim, amacım ne , gayem ne, yaşıyorum; yiyorum; içiyorum para kazanıp VEYA kazanamayıp yaşam savaşı veriyorum ve en sonunda ölüyorum, bunun ne anlamı var ? sorusunun en tatmin edici , yegane cevap kaynağıdır! O cevap da ; NASİHATTİR... Kur'an ve Sünnet_i Resullah (SAV) Nasihati hem de !... Yağmurca |
27 Ekim 2007, 10:15 | Mesaj No:7 |
eddini hüsnül hulug ... eddini nasihat buniyeddinu alennizafe..vs vs vs bu tarz hadis çok ..efendimiz sav soran kişinin ihtiyacına binaen cevaplamış..hepside var.--- --- bana sorulursa din nedir.. DİN İTAATTİR derim....çünkü günümüzde nasihat verende çok dinleyende..yananda çok yakanda..coşanda çok coşturanda..vs.. ama itaat eden çok az !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ayrıca bir cevabım daha olur "TESLİMİYYETTİR"... | |
27 Ekim 2007, 10:22 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: din nedir?(herkesin din anlayışına dair yorumlar bekliyorum)
Din'in kendisi NASİHATTİR, Ama Teslimiyet ve İtaat İMANDIR bence... Aralarıında fark var Tanış, Din ile İman aynı değil ayrı bir şey... |
27 Ekim 2007, 10:27 | Mesaj No:9 |
lugat manası nı sormadılar yanılmıyosam !! zaten din olmadan iman nasıl olacak ? neye iman edilecek ? neye itaat edilecek ? işte dine teslim olunmaya iman denir dini yaşamaya itaat denir..dolayısı ile din itaattir ( dar düşüneceksen o na göre yazayım...voltaj ağır grlmişse topraklı kullan ) | |
27 Ekim 2007, 10:27 | Mesaj No:10 |
din itaat, teslimiyet br yoldur.din inancı insanla beraber doğmuştur.insanlık tarihinin hiç bir döneminde din duygusundan mahrum bir topluluğa raslanmamıştır.nerde insan varsa orada bir nevi iman ibadet ve din duygusu görülmüştür. din insanlığın yaratılışından getrdiği fıtri ve zaruri ihtiyaçtır.insanoğlu var oldukça dinde varolacaktır. dindarım çünkübaşka türlü olmaya muktedir değilim... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |