![]() |
SeRiN VeDa.... SERİN VEDA Soğuktu hava yine… Yarım kalan vedaların serinliği gibi. Kim derdi; Güneş doğarda, artık ısıtmaz olur gönlümü Kim derdi? Ey yar! Ey düşünülen! Ey sevgili! Senden sonra on dört asır geçti, On dört asır boyunca doğdu güneş! Ama ısıtmadı gönlümüzü… Senin sevginin yakıcı ateşinden uzakken, Güneşi neylerim sensiz nefes alırken? On dört asır geçti ey gönlümün sultanı… Medine öksüz, Mekke yetim, Ben öksüz, ümmet yetim… Ağlıyor gök kubbe, yanıyor arş-ı âlem, Yok, bu yaraya merhem! Ey rabbimden efendime ayet getiren! Ey Cebrail! Ümmetinden selam götür sevgilimize, Söyle, söyle ümmetim dediği gibi, Bizde Muhammed’im diye yanıyoruz… Rabbim makam-ı cenneti şereflendirsin efendimizle… Serin ve yarımdı veda edişin, On dört asırdır efendim, sönmedi aşk ateşin… EFENDİME… (medineli..) |
Cvp: MeDiNeLi'Den YÜZLEŞME… Rabbim kalbimin acısı artık iyice arttı… Dayanma gücüm limitini doldurmak üzere, Bazen sadece başkalaştığımı düşünüyorum Elimde soluğumda bana dair hiçbir şey göremiyorum Sana layık zaten olamam kurtuluş sansım hiç yok! Öyle suçluyum ki öyle sessiz ki yaşadığım fırtına… Kendimi varış noktasına yakın hissediyorum İnşallah kutsal topraklarda son bulur maratonum… Kur an sesiyle… Mutluluk gözyaşlarıyla… Sana kavuşurum Allah’ım… Düşünüyorum da içimi kaplayan hüznün, Aslında beni ayakta tuttuğunu fark ediyorum Yaşadığım sisli duyguların sebebi bu hüzün oluyor bir anda… Sana aşkımın hediyesi gözyaşlarım aslında, Acizliğimi, yetersizliğimi ve çaresizliğimi anlatıyor… Elimde sana sunacağım hiçbir saflık bırakmadım Allah’ım… Dua edecek yüz bırakmadım kendimde… Sana yanan, senin için yanan bir aciz var Allah’ım Bu yalvarışlar yalnız sana… Bu pişmanlık kulluğumu yerine getiremediğime dair… Her anışımda seni bir kez daha titriyorum günahlarım karşısında Oysa hiç akıl edememiştim hesabı… Acıların kanayan en büyük yarası olan azabı… Kabrin derindeki soğuk bakışını… Korkmamak mümkün mü? Bu kadar nimetin şükrüne tembellik etmek, Vefasızlık edip, bu huzurdan ruhu mahrum etmek… RABBİM! Utanıyorum ve utancımdan ağlıyorum… Gözyaşlarım sana kul olamadığımdan… Elimde sana vereceğim hiçbir şey yok! Sen SAMETSİN… Sen RAHMANSIN… Sen merhamet edensin… Sana sığınıyorum Allah’ım Çarem sensin! Devam sensin! Öncem sonram sensin! Af diliyorum yaradanım! Şüphesiz sen affedicisin… (medinelii) |
Cvp: MeDiNeLi'Den Gitmeseniz olmaz mı? Kalsanız, gitmeseniz olmaz mı? Kalbimin en ücra noktasında Susuzum, açım, sevgisiz birde… Bir gelseniz, Geleceğiniz günü hayal eder Gurbette olsam bile sıla oluverirdi gelişiniz, Anne babasız kalmamış gibi, Sıcak bir yuvada sizi bekler bulurdum kendimi… Ve geldiniz. Susuz kalmış bir toprağa Adımlarınızla su verdiniz Tıpkı hayal ettiğim gibi oldu Gurbetim sılaya dönüştü efendim. Açlığım gidiverdi gülümseyişinizde Sevgisiz bir kalbin eseri kalmadı içimde Gitmeseniz, kalsanız olmaz mı? Yapayalnız kalmışken bulmuştunuz beni Son dalım kırılıyordu ki Tutuverdiniz elimden Artık dualarım rabbime giderken Sizden geçiyordu, susuyordum, Siz geliyordunuz… Önümden ruhumu arkanıza alarak ilerliyordunuz İlk kez acı hissetmiyordum Bu kocaman şehirde nefes almanız bile yetiyordu. Efendim Kalsanız, gitmeseniz olmaz mı? Ya da beni de alın yanınıza Evinizde değil kapınızda kalsam bile yeter bana Kalsanız, gitmeseniz olmaz mı? Kızınız,medineli.. |
Cvp: MeDiNeLi'Den Allah razı olsun gecenin hüznü var üzerimde şimdi:'( |
Cvp: MeDiNeLi'Den belkıde... gecenin gozyaslarıdır suan yureklere dolan bı okadar hasret duyanların secde feryatlarıdır.... |
Cvp: MeDiNeLi'Den ZİNDAN MUMU sehere dek, ey mum, başucumdaki bu gece Allah için uyanık ol hüznün gölgesi gönle çöktü ansızın bu gece acı bana hüzünlen. umut arzum kana bulandı hüzün okları öylece gönle saplandı hayatın bu sarhoş denizinde umut gemim karaya oturdu. ah! Dostlar yetişin feryadıma ölüm yetişecek feryadıma bu gece yoksa korkarım canımdan da öte şu şirin, yoldan ben ölümün tuzağına düşünce yetişir. ey mumum! Kes ağlamayı inlemeyi yaralı gönlüme tuz serpme artık önümde hikayesi gönül güçsüzlüğünün bundan fazlasını söyleme sus artık. ey karanlık gecelerin munisi! Senden başka benim için bir dost kalmadı artık dünyada şu dostların hepsinden ölümle görüşmekten başka kimseyle bir görüşme ümidim kalmadı. yoldaşım, munisim, mumum benim bu dünyadan hüzünlenen nerede senden başka? bu vahşet çölünde doğur ölümü Vay bana, vay bana dost nerede? bu zindanda, ben bu gece, mumum benim el yıkayacağım bu hayattan yarın kırıncaya kadar arslanlar gibi hayatın zincirlerini milletin (Ali Şeriati) |
Cvp: MeDiNeLi'Den hak teala umut zincirlerini taksında boyna bu dunyada onun için varım eger onun için varsam her imtihanın ıpını çekmeye hazırım... |
Cvp: MeDiNeLi'Den rabbim razı olsun sendende verda naz edıtorum, dikkat edip okummusn onure ettın benı.. kevır kardesim eserınızle, acız kalemımı hatırlattınız, çok gusel bır şiir. tskler... |
Cvp: MeDiNeLi'Den Eyvallah medineli kardeş. islam mumu gecelerinize ışık saçsın |
Cvp: MeDiNeLi'Den AMİN, bu guzel duan için kardesım, İSLAMIN mumu hislerinizi aydınlatsın... |
Cvp: MeDiNeLi'Den Çok güzelmiş Rabbim bileğinize güç kuvvet versin |
Cvp: MeDiNeLi'Den amin, tsk ederim, okudugunuz için tsk ediyorum |
Cvp: MeDiNeLi'Den şimdi yusufun kuyusundayım yunusun balıgında.... şimdi eyubun sabrındayım ibrahımın teslımıyetınde bir askın en gizli gizlerinde suskunlukta ve yokluktayım.... ne kadar eksılebılınır bilmiyorum yorumlayamadan gecıyor zaman bitiyorum aglamak geliyor içimden evet inkarlar bırıktırıyorum yoklugunda kovulmusum kapından ey rahman sana tesekkur ederken bile dalmısım sensızlıge bilemedım irdelemedim kendımı namazlara yaydıgım gafletı göremedim.... hüzün mü bu ? evet hüzün, fanileşen kalbin nazagah olma alemnden atılısı yokolusu susuşu.... medineli.... |
Cvp: SeRiN VeDa.... huzzam karanlığı çökmüşse ruhuma sana inat bir direnişe sus serper yinede göstermem gözyaslarımı ne susuşlar bırıktırırım o hazin o yaralı yüreğimde birtek sahibi anlar, gönül yolu Rab'de en cok sonbahar mevsımınde vurgunlar yiyen ölü doğmuş bir sevdaya abı hayat içirmek işte buydu bu senden kacıslarıma ismi buydu kapalımsın, gizlimsin,bilinmeyenımsın şimdi kör karanlık geceye sussuz bir dermansıklıla fısıldıyorum hayır hayır! konusmuyorum. bu sözler o yaraladıgın yerden geliyor, arsı alada olmalılar şimdi... hadı bir huzzam mavısını daha öldür içimde yine susar yine gözyaslarımı göstermem sana karanlıga inat bir mum yakarım içimde Beni anlayana kosarım Amac Rab 'se... (medineli) |
Cvp: SeRiN VeDa.... Alıntı:
son yazdığınız eser size aitmi çok güzelmiş |
Cvp: SeRiN VeDa.... evet buradakı tum şiirler bana aittir. begendıgınze çooookkk sevindim... Allah razı olsun |
Cvp: SeRiN VeDa.... oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo maşallah siz o zaman aynı zamanda aşıksız alllah nazardan saklasın |
Cvp: SeRiN VeDa.... eyvallah abimde nirden annadın yaww:))) rabbul alemıyn jkendıne kavusturcak bır aşk nasip etti hamdde benden elhamdlılah.... |
Cvp: SeRiN VeDa.... nasıl sen benim sorduğum bilmeceyi bildin buda bilmecenin RÖVANŞI OLSUN bu kadarda biz bilelim değilmi |
Cvp: SeRiN VeDa.... annaştık olsun bakalım:)) ama çok şaşırdım emin olun abim:)) |
Cvp: SeRiN VeDa.... huzunlu bir hayata sıgdırılmıs magrıfetullah sevgisi... ne ucsuz bucaksız denıze hasret kalıyor ınsan nede daglara, bir seher rıhtımında öylece ve sessizce Rabbe.... en umulmadık ana sıgdırılmıs Allahı tanıma isteği pınarların baslarına bezenmış yalan ve rıyakar sevgielrin uzagında bir tek sadaya layık haykırıs sessizliği... turnaların kanatlarına selamlar takılır en guzel turnalar medıneye varanlardır selaMI alan en kıymetlı, hep haktandır, hakkadır..... sevgine gözyasları katınca baslar kalben o sultana iltica... bir sevgide dillere sızınca ne gönüller yeserır bu ıklımı derya da... medineli.. |
Cvp: SeRiN VeDa.... 'en umulmadık ana sıgdırılmıs Allahı tanıma isteği ' Allah razı olsunnn.. Güzel yüreğine sağlık.. |
Cvp: SeRiN VeDa.... O tertemiz yüreğinden dökülen bu güzel mısraları büyük bir dikkatle ve keyifle okudum kardeşim.. eline,yüreğine sağlık ............................. |
Cvp: SeRiN VeDa.... Rabbim razı olsun... suskunlugun çıglıgına bir katre ask dusmussede.... bir umuttur affedilme istegi.... okudugunuz için tskler |
üç mevsime mahkumuz biz üç mevsime mahkumuz biz ondört asırlık yoldur sürdüğümüz iz biz, hepimiz... yaşadık birer birer o asrı her asırda bin bır gözyası akıttık her damlada mevsimler sakladık... üç mevsim sakladık ilk bahara kimsenin yüreği dayanmadı, üç mevsime demir attık... her susuşumuz, her iç çekişimiz medine hasretınden oldu... çünkü o ay parcası bizden önce dogdu... biz üç mevsim bildik... kış, yaz, sonbahar bir turlu olmadı mevsim ilkbahar kışın zemheri karanlığı bürüdü içimizi üşüdük solugumuzdaki sıcaklıkla ısınmaya çalıştıysakta olmadı bogucu bir fırtınaya yakalandık. yaz mevsimi geldi kimi zaman kavurucu bir güneş şimdide kor olup düştü bagrımıza sustuk... susuz kaldık... sonbahar geldigi zaman kimse duramıyordu aglamaktan içimizin en üşüyen yanı öyle mahzun ve durgundu ki huzun gece olsa böyle bi kadıfeliğe hayran kalırdı... kadife bi yalnızlıktı... hiç ilk bahar olamadık. çiçeklerimiz açmadı yarasulallah... güller ilk tazelıklerını sunamadı güneş bir çığ damlasını parıldatmadı o çiğ damlası yüreğimizde saklı cemreler gözlerimizden düştüde biz yinede ilk bahara, sana hasret kaldık efendım yapraklar yeşil türküsünü fısıldayamadı kulaklarımıza sen yurumedınkı sokaklardan hangı yaprak aglamasın ardından..... mutlu degılız efendım ilk baharı goremedık... şimdi sensiz, üç mevsime mahkum yakarışlar ve haykırıslarka kaldık... üç mevsime mahkum kaldık efendım... |
Cvp: SeRiN VeDa.... allah razı olsun hocam paylaşımlar için yüreginize emeginize saglık |
|
Cvp: SeRiN VeDa.... Hacım ilk sayfaya eklediğim flasha bak :) |
Cvp: SeRiN VeDa.... Allah (c.c)’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerine olsun; ey Allah (c.c)’ın kulu ve elçisi, Hakkın sesi, Alemlere rahmet, insanlığa uyarıcı ve hidayet müjdecisi. Küfrün karanlığını dağıtan ve yolumuzu aydınlatan nur huzmesi. Kutlu sahabelerin (r.a.) gibi sesleniyorum sana: “Anam babam sana feda olsun!” Özlemin dağıtıyor yüreğimi. Ey Nebi (a.s)! Belki göremedim Ay’ı kıskandıran yüzünü ve insanın içini ısıtan güzeller güzeli gülüşünü. Belki duyamadım sesini; gönüllere inşirah, kalplere hidayet saçan Ve cenette çağıran. Belki olamadım yanında; Bedir’de, Uhud’ta, Hendek’te ve Veda Haccı’nda Ka’be’de. Belki biat için tutamadım öpülesi ellerinden; Akabe’de. Koşamadım yardımına, düşmanların tuzaklar kuruyorken; Mekke’de, Medine’de. Fakat, yine de özlemin kor gibi yakıyor yüreğimi. Ey nebiler nebisi (a.s)! Hüzünlüyüm, kederliyim ve yanık yüreğim şimdi. Nedendir bilir misin? Maziye dönük olsaydı özlemim yalnızca, belki bu kadar yakmazdı benliğimi kuşatan hasretin. Fakat; ey Nebi (a.s), sen gittin gideli alemde rahmetten eser kalmadı; Şeytan ve yandaşları kuşattı çepeçevre bizi. Barış ve esenlikle ilmik ilmik ördüğün coğrafyamıza, göz yaşı ve kan damladı. İşitiyor musun Filistin’den, Keşmir’den, Afganistan’dan benden yükselen feryadı!.. Bilir misin ey Nebi (a.s), neler oldu bu topraklarda senden sonra? Nice cinayetler işlendi, nice sürgünler yaşandı, nice zulümler yapıldı. Kırdığın onca put, birer birer yeniden inşa edildi. Ve yeniden sahte ilahlar sahne aldı. Sümeyyeler, Fatımalar, Zeynepler ağlatıldı. İffet timsali örtülerine el uzatıldı… Nasıl yanmasın yüreğim ey Nebi (a.s), nasıl dağlanmasın! Ey Kainatın Efendisi (a.s)! Bugün her zamankinden daha fazla muhtacız hayat veren çağrına, Tezkiye eden mürebbiliğine, Hidayete ulaştıran önderliğine, Ve -illa ki- örnekliğine. Sen ki, yürüyen bir Kur’an’dın, Sen ki, en üstün ahlâk üzereydin, Bağışla beni; Seni övmek bana düşmez, övmüşken Kainatın Sahibi. Ey Allah’ın Elçisi (a.s)! Sana karşı mahcubum, yüzüm yok yüzüne bakmaya. Zira; sahip çıkamadım bıraktığın emanete hakkıyla. Üstün ahlâkını, yürüyen Kur’an oluşunu, zalimlere karşı izzetli ve mü’minlere karşı merhametli duruşunu, örnek alamadım lâyıkıyla. Ama, her şeye rağmen ümidim var; yolunu sürdürmeye ve izinden yürümeye. Çünkü seviyorum seni, Seviyorum, seni seveni. Ey Nebi (a.s)! Ahir zaman ümmetinin bağrı yanık bir ferdi olarak, zerrelerim adedince salat’ü-selam yolluyorum sana. Selam olsun sana, aline, ashabına.. Selam olsun; sensizlik ikliminde gölgesine sığındığım ve aşkıyla avunduğum kutlu davana alıntı |
Cvp: SeRiN VeDa.... dehşetsin ecriiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnn cok cok cok guzel olmuusss....klavyeye dokanan parmaklarına saglıkk hacımm benımm :))))))) |
Tamam hacı paniğe gerek yok:))) |
Cvp: SeRiN VeDa.... Bu sözler seni anlatır ey sevgili hernefesimiz senin için her hecemiz senin ismini hecelemek içinhüzünlü geceler acılı vedalar hepsi senin için canlar sana kurban olsun ya resulallah |
Cvp: SeRiN VeDa.... kızz deliiiiiiiiiiiiiiii çok hoş olmuş,nasıl sectın nasıl yaptın anlamıyom kıııııııııı:) ellerine saglıkkk efferim hacımaaa kocaman öpuyorum senı boyle busbuyuk:)) |
Cvp: SeRiN VeDa.... siyahlara büründüm... ben hiç böyle olmamıstım. ufacık tefecık hayaller varlıgı cok umut verır olmus bana şimdi onlarda seninle gidince umutsuz kaldım. anne! şimdi dinle benı sen bana bı soz vermıstın umudunun tedavısınıde ben yapacagım sen aglama dıye biraz buruk içim nerdesin anne su sol tarafımda bi yanma var onun için gozlerımden yas gelıyor sence nedendır anne kimse anlamzmıs kaybetmeden degerı aslında iş olan kaybetmeden degerlendırmek seni .... |
Sus Çal dudaklarına... Sus Çal dudaklarına... kazayla suskunluguma sen suruyorum... susuyorum.. dilim lâl oluyor o gün... sende kanıyorum... oysa sokaklarda baslayan o kanamalı ask mekansızlıktan ve zamansızlıktan hedıye edılmemısmıydı bize yazık! çok yazık! sen yaşadıgım kışlardanda haberdar değilsin? hissetmeliydin halbukı nefes alıslarımda bıle senı solugudumu seninle senden habersiz dertleştigimi tıpkı; gölgen gibi.... kazara çıktı bu mekansızlık karsıma şimdi ne okyanusumda inciler kaldı ne de annemın o çok sevdıgı saçlarımın sarısı.... sen kaldın yanımda suskunlukta ve haykırıssızlıkta... zaman seni gösteriyor ben sende susuyorum... medinelii |
Cvp: Sus Çal dudaklarına... Alıntı:
susmaktan sıkıldıkça seçip seçip çıkarıyorum yerlerinden. Laf kalabalığı yapmayasın a gönlüm! Sıkıldıkça söyle/sen; ben yazarım! şimdilik susuyorum... en güzelidir sükut biliyorum.. Ruhumda fırtınalar kopsada; sükut-u lisan ediyorum selamet-i insan olmak için şimdilik susuyorum... dilimi pasifize etmişim duygularımı aktif... en büyük cevabımdır sana şimdilik susuyorum.. Huzurİslam (karalama defteri) |
Cvp: SeRiN VeDa.... Sevgi bagı nedir ilk bakısta neoldugu belırsız bir cisme merhamet etmenızdır. gorursunuz, elinize alır bakarsınız, derunı bır hisle oksar yere atar kırarsınız. halbukı inciler sacılır dort bır yana ucu kırık inciler her bır yana savrulur bu eylemınızde sizden bıraz daha anlayıs beklemıstır halbukı boylesıne dıkkatsızlıgı kaldıramazdı kalbe bir nur gibi inen sevginiz, vefayı besler vefa dedıysek, git gelden ibaret değildir. vefa, nice yalnızlıklar perdesini yırtar, nice kırgınlık mecmualarını yok eder... yada kırgınlıga meyletmeyı engeller işte bu noktada sorulması dogru olan en guzel sorudur o incitmemek mi zor, incinmemek mi.... kaybedilmek mi zor kaybetmek mi.... affedilmek mi zor affedebilmek mi.... varın gelin geriye bakalım en guzel cevabı biz yine bizde bulalım en guzel vedayı, en derin yerlere saklayalım, bulan anlasın, anlayan anlayanın derdine deva saklasın... vedalar... vedalar.... vedalarr... medinelii |
Cvp: SeRiN VeDa.... Gözyaşı terkederken gözlerimi, Ayrığın acısını nerden bilsinki. Nasıl yaşanırki,nasıl anlatılır Vakt-i vedayı hüzn-i edayı, Anlayan varmı ki, Vakit ayrılık vakti... Her ayrılık bir kavuşmanın başlangıcımı, Yoksa tırnağın etten kopmasımı, Ayrılığı yakalayabilirsek ona sormalı, Anlayan varmı ki, Vakit ayrılık vakti... Vakit veda vakti... elde var veda 'elveda' huzurislam |
ayrılığı çok güzel ifade etmiş güzel bir şiir. ellerinize sağlık ... |
Cvp: SeRiN VeDa.... Kaybolmak istersin derin sayfalarda, yokluğa kürek çekip,yüreğini sürüklersin Ama her şeyi silemezsinki her yıkılışta, Yazarsın ama silemezsin kardeşliği Ne varsa gölgelere kaçışmakta Alıp getir kendini hadi hiç durma *** Şimdi vaktimiydi vedanın, hüzün akıyor dört yanımda Solgun solgun bakıyor yokluğun Satır aralarında. Özlermi özleyen özletini Engeller bahane bilirim. Haydi bırak şu yasak bölgeyi, Durma gel kardeşciğim *** huzurislam |
SAAT: 02:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.