![]() |
intihar edeceğim gaiba dini konularda çok da hassasiyeti olmayan ( ya da olamayan) bi adamım aslında. sırf bu yüzden bana defol da diyebilisiniz (genelde yapılan buydu).. kızmam.. intiharın kıyısında duruyrm. bana yaşamak için çok kuvvetli bi çare, bi sebep lazım..kaldıramıyrm sanırım artık bu dünyanın yükünü ya da kendi günahlarımın yükünü... şansımı deniyrm.. "ne kaybederim ne kazanırımın" hesabından da vazgeçeblirim her an.. an meselesi.. sadece zamanı gelmedi galiba.. neyse... intihar etsem direkt cehenneme mi giderim? (şuana kadarki hayatım dindar değildi.. sanırım şansım yok ne bu yanda ne öte yanda).. |
RE: intihar edeceğim gaiba syn eksikakıl, önce bismilah , hoş geldiniz sitemize...Durumunuz evt biraz vahim gibi, sanırım psikolojik olarak zor günler geçiriyorsunuz.Çıkış yolu olarak ta böyle bir şey düşünmüşsünüz.Hayata tutunmanız için tek sebep var:bu dünyaya bir kere gelmiş olmanız... İkinci olarak ta taşıdığınız cana son verme yetkinizin olmayışıdır.İnsanlar her zor durumla karşılaştıklarında intihar etselerdi şu an dünya nüfusu bayağı azalırdı değil mi?Her insan hayatının belli dönemlerinde buhranlar, sıkıntılar, zorluklar yaşar.Bunlar ilahi imtihanın gereğidir.Bu öyle bir imtihan ki ben buna girmek istemiyorum, sınıftan çıkıcam deme şansımız yok...Meseleye dindarlık açısından bakmak ta hatalı, en dindar insanlar da sıkıntı çekiyor bunda şüpheniz olmasın. Son olarak kitabımız Kur'an-ı Kerim her derde şifadır, hem arapçasından, hem türkçesinden okumanızı tavsiye ederim.Her zaman ümitvar olun, bu zorlukların sonunda bir kolaylık geleceğini unutmayın. Allah a emanet olun. |
RE: intihar edeceğim gaiba günlerce tek lokma yemeden , uyuyamadan, kabuslar görerek yaşamaktansa sanırım ölmek yeğdir.. kaçsam, gitsem... kimse olmasa.. kimseye görünmeden yavaş yavaş bıraksam kendimi toprağa.. asıl mekana geçiş yapsam.. ben şunu tam olarak öğrenmek istiyrm: "direkt cehenneme gider miyim?" allahın merhameti büyüktür (öyle ki anneninkinden bile büyük, sonsuz yani) |
RE: intihar edeceğim gaiba Allah kımseye kaldıramayacağı kadar yük yüklemeyecegını Kuran da bildiriyor. Siz üzerinizdeki yükü kaldıramayacagınızı dusunuyorsunuz. Bu düşünceden vazgecmenız lazım öncelikle. Koyvermişsiniz kendinizi... Evet Allah'ın rahmetı sonsuzdur. Fakat kendınızı kendı elınızle ateşe atmayınız diyor. Dolayısıyla siz şuan Allah'ın rahmetine sığınıp intahar etmeyı dusunuyorsunuz. Bu aslında sizin düşüncenız değil. Bu şeytanın size fısıldaması... Bu düşünceden vazgeçmeniz lazım. Ama genel bi cevap vermek gerekirse muhakkak Allah bılır ama intahar ederek ölen kımsenın cehenneme gitme ihtımalı yüksektir. Çünkü intahar etmek Allah'ın emrine karsı gelnmek ve bir nevi Allah'a isyan etmektir... |
RE: intihar edeceğim gaiba Çok istiyorsan et tabii :=) Ama edeceksen de cennet cehennem hesabı yapma:=) Canı veren Allahtır, Alma yetkisi de onundur , sana ne oluyor ? Sen şimdi Allahın elinden Allahın yetkisini almaya kalkmış olmuyor musun ? Geçelim bunu ; İntihar için mantıklı bir sebebin olması lazım , onu anlatsana bi bana... |
RE: intihar edeceğim gaiba Kendinizi öldürmeyiniz![Nisa 29] İntihar eden kimse Allah'ın Kur'an 'daki emrine karşı geldiği için ve bunu fiiliyata döktüğü içinde imanı gider, ve cehennemlik olur.Çoğu alimimiz böyle kişilerin cenaze namazının bile kılınamayacağınız söylerler. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki: (Kendinizi öldürmeyiniz!) [Nisa 29] Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Bir şeyle canına kıyana, Cehennemde onunla azap edilir.) [Buhari] (İple boğazını sıkarak intihar eden, boğazı sıkılarak azap görür. Herhangi bir bıçakla intihar eden, Cehennemde bıçaklanarak azap görür.) [Buhari Hastalık ve dünya sıkıntılarından kurtulmak için ölümü istemek caiz değildir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari] (Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!) [Buhari] |
RE: intihar edeceğim gaiba aslında cennet-cehennem hesabı yapıyrm sayılmaz.. sadece gitmeden önce içim biraz da olsa rahatlamış bi vaziyette gitmek istiym.. bugün ölmedm daha ama yarın ne olur bilemiyrm.. |
RE: intihar edeceğim gaiba Alıntı:
|
RE: intihar edeceğim gaiba HOŞ GELDİNİZ ....ESTF. "YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ" RABBİM C.C. BİZLERİ İNSAN YARATMIŞ NE HADDİMİZİ KOVMAK SİZDE BİZDE İNSANIZ .İNTİHAR KONUSUNDA ŞUNU SÖYLEYİM O CAN SANA AİT DEGİL EMANETTİR RABBİM C.C. YARADIRKEN BİZLERE SORMAMIŞ HAŞA SON VERİRKEN DE YANİ O CANI ALIRKENDE SORMAYACAK SENDEKİ EMANETTİR İNTİHARI DÜŞÜNMEKTE EMANETE İHANET ETMEKTİR DİYELİM Kİ DEDİGİNİ YAPTIN DAHA KÖTÜ BURASI FANİ AHİRET AİLEMİ BAKİ HAYATTIR KARDEŞ EBEDEN SÜRER HANİ BURDA BIKTIM DİYORSUN SON VERMEK İSTİYORSUN AMA ASIL BAŞLANGIÇTIR SENİN KENARINDAYIM DEDİGİN KONUM ORDA KAÇIŞ YOKTUR BU DÜNYADAKİ AMELLERİMİZ BAKİ HAYATTA AZIGIMIZ OLACAK TABİRİ CAİZSE HALA ŞANSIN VAR BİLİYORMUSUN SEN BU KONUYU AÇMIŞSIN DEMEKKİ İÇİNDE BİR KIPIRTI VAR Kİ AÇMIŞSIN BİR ÇIKIŞ BİR ÇÖZÜM ARIYORSUN GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ KARDEŞ.HAYATTA HİÇ SIKINTIM ÜZÜNTÜM YOK DİYEN İNSANA İNANMAM EN ZENGİN ELİNDE TÜM İMKANLARI VAR OLAN İNSANLARIDA TANIDIM SIKINTILARI BOYLARINDAN KONUMLARINDAN BÜYÜK DERT BÜYÜK GİBİ DURUR GÖRÜNÜR AMA ALLAH C.C. DAHA BÜYÜKTÜR ... (şuana kadarki hayatım dindar değildi.. sanırım şansım yok ne bu yanda ne öte yanda).. BÖYLE DÜŞÜNMEYİN SAMİMİ BİR GÖNÜL VE TEMİZ BİR TÖVBE SİLER İNŞALLAH TÜM SIKINTILARINIZI NUR KARDEŞİMİN DEDİGİ GİBİ ÜMİT VAR OLUN YARADAN YARATTIGINI KENDİ BAŞINA KOYMAZ MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİDİR MEVLA KUL DÜŞER YOL AÇAR MEVLA HER SEFERİNDE YENİ YENİ YOLLAR BİZLER DİKKAT ETMEMİZ LAZIM KARDEŞ ..İNŞALLAH HAKKINIZDA HAYIRLI OLAN HERNEYSE MAVLAM ONU NASİP EYLESİN SIKINTILARINIZI GİDERSİN RABBİM C.C. YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN DUALARIM SİZİNLE İNŞALLAH KARDEŞ SİZDE BOL BOL DUA EDİN İNŞALLAH DUA KİLİTLİ KAPILARIN ANAHTARIDIR ...... |
Dolayısıyla hayatınıza son vermeniz, çektiğiniz azabı kat kat arttıracaktır. Demekkı azaptan kurtulmanın yolu hayata son vermek degıldır. Kurtuluş Allah'ın ipine sarılmaktır. Eğer biliyorsanız abdest alıp 2 rekat tevbe nıyetlı namaz kılın, bilmıyorsanız acın acuçlarınızı semaya doğru, Rabbinizle konusun, anlatın kendınızı derdınızı; Allah sizi duyan gören bilendir. O dualara icabet edendir. Tek bir yolunuz var oda Allah'a sığınmak. Gidecek başka yolda yok, çalacak başka kapıda yok.... |
RE: intihar edeceğim gaiba Arkadaşlar bir dakika lütfen... Bu arkadaş hepsini okuyamaz, şu an ayet-hadisle de düşüncesini deiştiremezsiniz.. İpleri bikaç dakika bana bırakabilirmisiniz lütfen... |
RE: intihar edeceğim gaiba Değerli Eksikakıl... Her şey bir tarafa... Mümkünse bana intihar etmek için 10 tane sağlam neden söyleyebilir misiniz ? |
BİR SÜREDİR NE ÇEKTİĞİMİ Bİ BEN BİLİRİM BİR ALLAH.. KİMSE ANLAMASA DA O BENİ ANLAYACAK DİYE UMUYRM.. ANLAYACAK VE BEN YANINA GİTTİĞİMDE BANA MERHAMET EDECEK (EN AZINDAN BUNU DİLİYRM) |
RE: intihar edeceğim gaiba Sonuç olarak, beden Allahın insanoğluna verdiği en büyük emanettir. Bu emaneti, ruh bedenden kişinin kendi müdahalesi olmaksızın ayrılıncaya kadar korumak kişi üzerinde farzdır mecburdur korumaya. Bunun için de, kişinin psikolojk sıkıntılara bunalımlara sıkıntılara sonuna kadar sabır göstermesi Allahın emridir. Aksi halde intihar etmekle dünyevî sıkıntı ve problemlerini çözeceğini düşünüyorsanız, öldüğünüzde kabir ve daha sonra ahiret hayatında çok daha büyük sıkıntı ve felaketlerle karşılaşırsınız. Hayat, en kötü şartlar altında bile güzeldir. Çünkü, ruh bedende kaldıkça Allah'tan ümit kesilmez. Her geceden sonra gündüz, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Kulun Allah'a yönelmesi ve O'ndan yardım istemesi, sıkıntı ve problemlerin çözümünün başlangıç noktasını teşkil eder. Allah umulmayan, beklenmeyen yer ve yönlerden kolaylıklar ihsan eder. Çünkü O'nun her şeye gücü yeter. O'na dayanan da güç kazanır. sakın ola aldanmayınız...diş ağrısına dayanamayıp kalbinizi parçaalamaya çalışan kişi durumuna düşersiniz. sıkıntı ve sorunlarınızn size verdiği ağır işkenceden kurtuluş olarak pireden kurtulmak için yorganı yakmaya benzer.. profilimden msn mi eklerseniz sizinle sohbet edebiliriz... sonra intihar edersiniz olurmu ..? |
RE: intihar edeceğim gaiba Birincisi, aglamak çözüm değil İkincisi ; İntihar hiç çözüm değil; Üçüncüsü : Her ne hata yaptı isen , o hatanın telafisi mümkündür. İmkansız değildir. Çözüm muhakkak vardır. Ama çözmek için anlatmak gerekir. Anlatmayı dene ki biz de size bir çıkış yolu sunalım, nasılsa kim oldugunuzu bilmiyoruz, adınızı sanınızı bilmiiyoruz. öğrenmemize de gerek yok.. sadece bize o hatayı anlat, biz de sana çözüm yolunu bulalım ne dersin arkadaşım ? |
|
|
RE: intihar edeceğim gaiba sizinle sohbet etmekte ne kaybedersin... dilerseniz telefonla(erkek olmanız kaydıyla) dilerseniz msn ile sohbet edelim... |
|
Şimdi saglıklı düşünemezsin aziz arkadaşım; daha sağlıklı düşünebildiğinde muhakkak telafisini bulursun.. Tek çıkış yolu ölüm değildir. Nasıl olsa bir gün öleceğiz, hiç olmazsa ölene kadar o hatayı telafi etme şansını ararız değil mi.. Bence çıkmadan önce Abdülmelik agabey ile bir tel görüşmesi yapın ne dersin... Bir şey kaybetmezsinsfhfgshsfhsgh |
RE: intihar edeceğim gaiba Allah akıl versin.. |
RE: intihar edeceğim gaiba Hayatta olmaz diye bir şey olmaz ALLAH c.c. yardımcınız olsun insan dönem dönem zor durumlar,olaylar yaşar akıllıyım diyen insanlarda yaşar ama merhamette yüce olan RABBİM c.c. yarattıgını zorda bırakmaz kardeş bunu sakın unutma hatasız yanlışsız çok az kişi vardır heralde şu dünya üzerinde hal ne olursa olsun ama ne olursa olsun sakın seni yaradanı unutma sendeki can emanettir kardeş senin istemenle degil son vermek bir kiprigin bile düşmez unutma şu kainatta her şey dahil canda O verir O alır unutma kardeş birde dua dua açın yüreginizi isteyin inan sesinizi duyacak kardeş ..... |
RE: intihar edeceğim gaiba kaderde ne varsa o olur etme merak! uyma kardeş nefsine hakkın emrine bırak! o canı sana ALLAH cc verdi yine o alacak! altından ağacın olsa zumrutten yaprak! sonunda gözümüzü doyurur bir avuc toprak! duman cıkmaz bacası yok kalkıp kacsan kapısı yok intiharın azabı günahı çok ah kabrimin ilk gecesı ALLAH cc kapının birini acmadan bir önceki kapıyı kapatmaz önemli olan doğru dosdoğru yoldan gidip o acık kapıyı bulabilmek. ALLAH cc yardımcın olsun. dua ederken bizleride unutma KARDEŞ |
|
RE: intihar edeceğim gaiba Hala Hayatta Oldugunuza Sevindik bu iyi haber evet000 |
|
|
RE: intihar edeceğim gaiba Biraz faydacılık bakış açısı ile olacak ama, çıkmaz bir yola girmek bazı hataların/yanlışların/günahların cezasını çekmekten daha kötüdür.Yani ölümün geri dönüşü yok...Buna karşılık en büyük hataların bile telafisi mümkün.Eskisi gibi olmasa bile bir geri dönüşü, tamiri, tedavisi vardır. Size ölümü çıkış yolu olduğunu fısıldayan sesin kötülüğü emreden nefsiniz olduğunu unutmayın! |
RE: intihar edeceğim gaiba Hatasız insan olmaz insan hataya düşebilir. önemli olan hatasını anlayıpda büyük bir azimla o hatadan cıkmaya calışan insandır.dün intihar edseydin bu gün o resimlere bakamazdı kardeş |
|
RE: intihar edeceğim gaiba Intihar edenler, hayatlarına son vermekle rahata kavuşacaklarını zannederler, halbuki hiç de böyle değildir. Ahirette tahammul etmesi çok zor cezalara çarptırılacağını şu hadis-i şeriflerden birlikte öğrenelim. 1-Dahhakin oğlu Sabitten; dediki: Resulüllah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Kim İslam dininden başkası ile yemin ederse o, dediği gibidir. Kim kendi kendisini bir şey ile öldürürse, cehennemde aynı şey ile azab edilecektir. Mü’min bir kişiye lanet etmek onu öldürmek gibi günahtır. Kim bir mü’mine küfür isnad ederse bu da onu öldürmek gibidir.” (1) 2-Ebu Hureyre (r.a) den; Resulullah (s.a.v) dan naklen dediki: “Kim bir tepeden kendini aşağıya atıp, kendi kendini öldürürse o, ebediyyen devamlı Cehennemde yuvarlanır. Kim zehirli bir madde içerek kendini öldürürse o, ebediyyen elinde zehiri olacak ve devamlı cehennemde onu içecektir. Kim kendini demirden bir aletle öldürürse o, demir aleti elinde ebediyyen cehennemde onu karnına saplayıp duracaktır. (2) Görülüyorki intihar kurtuluş çaresi değildir, aksine ebedi olan ahiret hayatını karartmaktadır. Kurtuluşun yolu sırat-ı müstakîm diye ifade edilen hak yolda yürüyüp başa gelen musibetlere karşı sabır ve tehammüllü olmaktır. Her zorluğun arkasında bir kolaylık her mağlubiyetin arkasında bir zafer vardır. Eğer insanlar inanarak kararlılık gösterebilirse... sayın eksikakıl abdest alın namaza ve kurana sarılın Rabbim büyük... |
Bekle kardaş gün doğmadan neler doğar ha çok gimek istiyorsan sana GÜLE GÜLE DİYEMİYORUM ÇÜNKÜ OKADAR GÜNAHI DAŞIYAMAZSIN. Bu yalan dünyada belki bir sefer yanmışsındır ama gercek olan alemde ömür boyu değil çünkü orda ölüm yok ilelebet YANARSIN bunuda bil ALLAH cc korusun.sağlıcakla kal |
RE: intihar edeceğim gaiba bugün de ölmediğime göre ümidimi kesmedim daha.. hem ben ölürsem allahı merhametini umarak öleceğim.. sanırım abdülmelik bey konuşmaktan vazgeçti.. herkese çok tekkr ediyrm.. LÜTFEN DUALARINIZIN BİR KISMINI DA BANA AYIRIN BU AKŞAM... |
RE: intihar edeceğim gaiba Birçok insanın hayatında “bıçağın kemiğe dayandığı” zor anlar olmuştur. Geçmişi hatırlamaktansa aklını yitirenler olduğu gibi, hayatına son vermeyi çözüm zannedenler de olabilmektedir. Tam bu noktada, sorunlarıyla baş edememiş, uçurumun eşiğine kadar gelmiş bir Allah’ın kuluna yardım edebilmek, düşenin elinden tutup kaldırmak ne büyük iştir!.. Geleceğe ait hiçbir umut taşıyamamak, yarına dair siyahtan başka bir renk hayal edememek o denli acı verici gelir ki, böyle bir halet-i ruhiye içerisinde kişi canına kıymayı düşünebilir. Tıpkı zaman zaman rastlandığı gibi... Bunalımın kaynağı ve türü ne olursa olsun, intihar etmek katiyen bir çözüm sayılamaz. Bu mantıkî bilgiyi, intihara teşebbüs eden birçok kişi de iyi günlerinde tamamen kabul eder. Lâkin tüm kapıların yüzüne kapandığını, tutunacak bir dalı kalmadığını, yaşama sevincini yitirdiğini düşündüğü anlarda bu mantık çok uzak kalır. O zor zamanlar, o kötü atmosfer doğal olarak kişinin düşünce ve daha da önemlisi inanç sistemini de felç eder, sağlıklı karar veremez. Düşenin dostu olmak Toplumda bir tek kişinin bile bu hale gelmesinin sorumluluğu bütün topluma aittir. Hiç kimsenin bu denli ezilmesine izin vermemek gerekir ama bir kere iş bu noktaya gelmişse mutlaka el vermek, düşeni tutup kaldırmak mecburiyetindeyiz. |
RE: intihar edeceğim gaiba Beşeriz; mizacımız gereği bir baksanız dünyalara hükmedecek kadar güçlü, bir de baksanız karınca kadar aciziz. Hayatın akışı içerisinde insanı aşındıran azgın sellere, beklenmedik menfi hadiselere uyum sağlayabilecek, incinmeleri karşılayabilecek gücü her zaman bulabilmek mümkün olmayabilir. Eski büyüklerimiz “Düşmez şaşmaz bir Allah’tır!” demişler. Gerçekten de kusursuzluk sadece O’na mahsustur. Allah korusun, ayağa değmedik taş, başa gelmedik iş olmazmış. Bir manevi destek ihtiyacı Hal böyle olunca akıllara şu soru geliyor: İnsan nasıl bir manevi donanıma sahip olmalı ki, rüzgâr ne taraftan eserse essin, yine de devrilmesin, ayakta kalabilsin? İmanın esaslarından birini kadere inanmak, yani hayır ve şerrin Allah’tan geldiğini tevekkülle kabullenmek olarak ifade ediyoruz. Peki öyleyse kişiyi bunalıma sevkeden koşullardan kaçış için yanlış bir yol tercih edildiğinde, nihayetinde yine isyankâr olunan Yüce Yaradan’ın huzuruna çıkılmayacak mı? Başka bir seçenek var mı? Dünyadan kaçışı kurtuluş zannetmek ebedi ızdırabın kapısını açmaz mı? |
RE: intihar edeceğim gaiba güzel kardeşim Şimdi binlerce şükrediyorum, iyi ki bir rehberim, yol göstericim var! En zor anımda, beni tüm sevdiklerimin istemeyerek de olsa kara toprağa teslim ettikleri zamanda o beni yalnız bırakmayacak ya! Bir insan için dünyada Rabbini tanımak, müslüman olarak yaratılmak ve Ümmet-i Muhammed olmaktan gayrı, bir rehberi olmaktan öte nimet olur mu? İyi ki onlar var! Onların gölgesinde olmak, şu bunalım çağlarının en büyük ikramı sayılır. Gökyüzünde parlak yıldızların kaydığı gibi sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanlar da dünyadan geçip gidiyor. Hüve’l-baki... Başka söze hacet var mı? |
SİZ BÖYLE BUNA UYGUN Bİ ŞEKİLDE YAŞADINIZ. O YÜZDEN RAHATSINIZ. BEN KÖTÜ Bİ YAŞAM SÜRDÜM VE ONUN SANISINI ÇEKİYRM.. İNSANLAR AFFETMİYR HATALARINIZI AMA ALLAH AFFEDİYR..BEN DE O YÜZDEN BURDA KALMAYI DEĞİL ONUN YAINA GİTMEYİ TERCİH EDİYRM.. |
RE: intihar edeceğim gaiba emin ol bu düşünceye sahip oldugun içinde pişman olacaksın... |
sana laf işlemiyorki kardeş ALLAH cc benim için ne yaptın derse ne cevap vereceksin cevabını hazırlada öyle git bari |
tövbe etmek okadar zormu ki... afettirmek için Allaha sıgının..siz kolay olanı seçiyorsunuz...düşünün bir |
SAAT: 17:48 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.