![]() |
MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Bismillahirrahmanirrahim 1.Allah ın dilediğini yapabileceğini, yaşlı ve çocuğu olmayan bir çifte çocuk verebileceğini ifade eden ayet hangisidir? A.Meryem 8-9 B.Meryem 9-10 C.Meryem 10-11 2.Zekeriya aleyhisselamın ayette geçen, Rabbine yalvarışından hangisini anlayamayız? A.Hz. Zekeriyanın umutsuzluğa düştüğünü B.Rabbine ettiği dualarda mutsuz olmadığını C.acizliğini dile getirdiğini 3.Hz İbrahim babasını dine davet ederken kime arkadaş olacağından korktuğunu ifade etmiştir? A.kafirlere B.şeytana C.fasıklara 4.Hz Yahya dan Meryem suresinde hangi özellikleri ile bahsedilmez? A.sevecenliği ile B.kalbinin temiz olması ile C.marangoz olması ile 5.Normal bir kişi ''bilgelik'' seviyesine yaşı ilerledikçe sahip olabilecekken aşağıdakilerden hangi peygambere bu ayrıcalık çocukken verilmiştir? A.Hz İbrahim B.Hz Zekeriya C.Hz Yahya 6.Hz Zekeriya peygamberin mihraptan kavminin karşısına çıkıp onlara işaret ettiği nedir? A.tövbe etmelerini istemiştir B.Rabbini tesbih etmelerini istedi C.onlara çocukla müjdelendiğini işaret etti 7.''Bu Rabbinin kulu Zekeriya ya rahmetinin .............'' boşluğu doldurunuz A.öğüdüdür B.ayetidir C.zikridir |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 8.''Ey Yahya, kitabı kuvvetle tut..'' ayetinde kuvvetle tutmaktan anlamamız gereken hangisinde daha doğru verilmiştir? A.Kitabı durmadan çok okuması emredilmiştir B.Davaya; zayıflık ve ihmalkarlık göstermeden sımsıkı sarılması istenmiştir C.Babasına düşmanlık eden yahudilere karşı mücadele etmesi işaret edilmiştir 9.Hz Zekeriyanın Rabbinin müjdelediği çocuk için inanamamasının sebebi nedir? A.Rabbinin onu lütuflandıracağına inanmaması B.Kavminin onu peygamber olarak kabul etmemesi C.karısının kısır kendisinin ise yaşlı olduğunu düşünmesi 10.Aşağıdaki ayet-meal karşılaştırmalarından hangisi yanlıştır? A.Meryem 2 - Bu Rabbinin kulu olan Zekeriya ya olan rahmetini anmasıdır B.Meryem 19 - Cebrail ''Gerçekten ben sana temiz bir oğlan vermek için sırf Rabbinin gönderdiği bir elçiyim'' C.Meryem 29 - Kuşku yok ki Allah sizin de benim de Rabb'imizdir, öyleyse sırf O'na kulluk ediniz. İşte dosdoğru yol budur d.Meryem 59 - Bunların yerine namazı umursamayan ve ihtiraslarına tutsak olmuş kuşaklar geçti. Bu kuşaklar sapıklıklarının cezasına çarpılacaklardır 11.Cebrailin verdiği müjde ile oluşan Zekeriya nın şaşkınlığına cevabı hangisidir? A. 9. ayet B. 11. ayet C. 21. ayet 12.Hz Yahya nın omuzlarına bindirilen sorumluluğun altından kalkabilmek için hangi ayrıcalıklarla donatıldığı ifade edilir? A.Yahudilere karşı üstün tutulduğu B.Daha çocukken bilgelik armağan edildiği C.Ölüleri diriltme mucizesi ona verildiği 13.I.Sevecenlik tasviri ile insanların gönüllerini kazanarak onları yumuşak bir şekilde iyiliğe çekme II.Kötülüklerden sakınması tasviri ile Rabbimizden çekinip O ndan korkarak gizli açık her davranışta Onun gözetimi altında olduğunun bilincini taşıma III.Bilgelik tasviri ile her türlü bilgiyi edinmeye çalışma Meryem suresindeki Hz Yahya tasvirinden hayatımıza örnek almamız gerekenler hangileridir? A.Yanlız I B.I ve II C.II ve III D.I II ve III Bugün misafirim olduğundan soruları topluca yükledim akşam ancak müsait olacağım akşama görüşmek üzere:):) |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım unutmadan kusurumuz varsa affola yanlışlarım olursa inş düzeltmeye çalışırım selametle |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Bismillahirrahmanirrahim 1.Allah ın dilediğini yapabileceğini, yaşlı ve çocuğu olmayan bir çifte çocuk verebileceğini ifade eden ayet hangisidir? A.Meryem 8-9 B.Meryem 9-10 C.Meryem 10-11 Zekeriya: «Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?» dedi. Allah: «Rabbin böyle buyurdu; Çünkü bu bana kolaydır, nitekim sen yokken daha önce seni yaratmıştım» dedi. (Meryem-8-9) 2.Zekeriya aleyhisselamın ayette geçen, Rabbine yalvarışından hangisini anlayamayız? A.Hz. Zekeriyanın umutsuzluğa düştüğünü B.Rabbine ettiği dualarda mutsuz olmadığını C.acizliğini dile getirdiğini Zekeriya «Rabbim! Öyleyse bana bir alamet ver» dedi. Allah: «Senin alametin, sağlam ve sıhhatli olduğun halde üç gün üç gece insanlarla konuşamamandır» buyurdu.(Meryem-10) 3.Hz İbrahim babasını dine davet ederken kime arkadaş olacağından korktuğunu ifade etmiştir? A.kafirlere B.şeytana C.fasıklara «Babacığım! Doğrusu sana Rahman katından bir azabın gelmesinden korkuyorum ki böylece şeytanın dostu olarak kalırsın.»(45.ayet) 4.Hz Yahya dan Meryem suresinde hangi özellikleri ile bahsedilmez? A.sevecenliği ile B.kalbinin temiz olması ile C.marangoz olması ile Tarafımızdan ona kalp yumuşaklığı ve temizlik de (verdik). O, çok sakınan bir kimse idi.(13.ayet) 5.Normal bir kişi ''bilgelik'' seviyesine yaşı ilerledikçe sahip olabilecekken aşağıdakilerden hangi peygambere bu ayrıcalık çocukken verilmiştir? A.Hz İbrahim B.Hz Zekeriya C.Hz Yahya «Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle sarıl!» (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik.(12.ayet) 6.Hz Zekeriya peygamberin mihraptan kavminin karşısına çıkıp onlara işaret ettiği nedir? A.tövbe etmelerini istemiştir B.Rabbini tesbih etmelerini istedi C.onlara çocukla müjdelendiğini işaret etti Zekeriya bunun üzerine mabedden çıkıp milletine: «Sabah akşam Allah'ı tesbih edin» diye işarette bulundu.(11.ayet) ''Bu Rabbinin kulu Zekeriya ya rahmetinin .............'' boşluğu doldurunuz A.öğüdüdür B.ayetidir C.zikridir (Bu,) Rabbinin kulu Zekeriya'ya rahmetinin zikridir.(2.ayet) |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 8.''Ey Yahya, kitabı kuvvetle tut..'' ayetinde kuvvetle tutmaktan anlamamız gereken hangisinde daha doğru verilmiştir? A.Kitabı durmadan çok okuması emredilmiştir B.Davaya; zayıflık ve ihmalkarlık göstermeden sımsıkı sarılması istenmiştir C.Babasına düşmanlık eden yahudilere karşı mücadele etmesi işaret edilmiştir 9.Hz Zekeriyanın Rabbinin müjdelediği çocuk için inanamamasının sebebi nedir? A.Rabbinin onu lütuflandıracağına inanmaması B.Kavminin onu peygamber olarak kabul etmemesi C.karısının kısır kendisinin ise yaşlı olduğunu düşünmesi Zekeriya: «Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?» dedi.(8.ayet) 10.Aşağıdaki ayet-meal karşılaştırmalarından hangisi yanlıştır? A.Meryem 2 - Bu Rabbinin kulu olan Zekeriya ya olan rahmetini anmasıdır B.Meryem 19 - Cebrail ''Gerçekten ben sana temiz bir oğlan vermek için sırf Rabbinin gönderdiği bir elçiyim'' C.Meryem 29 - Kuşku yok ki Allah sizin de benim de Rabb'imizdir, öyleyse sırf O'na kulluk ediniz. İşte dosdoğru yol budur d.Meryem 59 - Bunların yerine namazı umursamayan ve ihtiraslarına tutsak olmuş kuşaklar geçti. Bu kuşaklar sapıklıklarının cezasına çarpılacaklardır Kuşku yok ki Allah sizin de benim de Rabb'imizdir, öyleyse sırf O'na kulluk ediniz. İşte dosdoğru yol budur(36.ayet) 11.Cebrailin Zekeriya ya verdiği müjde sonucu sonucu şaşkınlık için cevabı hangisidir? A. 9. ayet B. 11. ayet C. 21. ayet Cebrail: «Bu böyledir, çünkü Rabbin, 'Bu bana kolaydır, onu insanlar için bir mucize ve katımızdan da bir rahmet kılacağız; hem bu önceden kararlaştırılmış bir iştir' diyor» dedi.(21.ayet) 12.Hz Yahya nın omuzlarına bindirilen sorumluluğun altından kalkabilmek için hangi ayrıcalıklarla donatıldığı ifade edilir? A.Yahudilere karşı üstün tutulduğu B.Daha çocukken bilgelik armağan edildiği C.Ölüleri diriltme mucizesi ona verildiği «Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle sarıl!» (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik.(12.ayet) 13.I.Sevecenlik tasviri ile insanların gönüllerini kazanarak onları yumuşak bir şekilde iyiliğe çekme II.Kötülüklerden sakınması tasviri ile Rabbimizden çekinip O ndan korkarak gizli açık her davranışta Onun gözetimi altında olduğunun bilincini taşıma III.Bilgelik tasviri ile her türlü bilgiyi edinmeye çalışma Meryem suresindeki Hz Yahya tasvirinden hayatımıza örnek almamız gerekenler hangileridir? A.Yanlız I B.I ve II C.II ve III D.I II ve III |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 4. Sorunun cevabı b. şıkkı kalbinin temiz olması ile 13. Ayet ''Ayrıca katımızdan bir incelik ve bir temizlik verdik. Çok takva sahibiydi 11. Sorunun cevabı a şıkkı 9. ayet '' Öyle ama Rabbin dedi ki; O benim için kolaydır. Bundan önce , sen hiç birşey değil iken seni yarattım''. |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım [QUOTE=FECR;331762]Bismillahirrahmanirrahim 2.Zekeriya aleyhisselamın ayette geçen, Rabbine yalvarışından hangisini anlayamayız? A.Hz. Zekeriyanın umutsuzluğa düştüğünü B.Rabbine ettiği dualarda mutsuz olmadığını C.acizliğini dile getirdiğini Zekeriya «Rabbim! Öyleyse bana bir alamet ver» dedi. Allah: «Senin alametin, sağlam ve sıhhatli olduğun halde üç gün üç gece insanlarla konuşamamandır» buyurdu.(Meryem-10) hocam 4. ayet olacaktı: Ve demişti ki; “Ey Rabbim, kemiklerim yıprandı, yaşlılık alevi başımı sardı. Şimdiye kadar sana dua edip de bedbaht olduğum hiç olmadı. ” ArO*alkış000:):) |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
|
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 14. Hz Meryemin doğum sancıları içinde ölümü arzuladığı anda Rabbinden gelen mucize ne olmuştu? A.O sırada ağrılarının geçmesi B.Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi C.Hz İsa nın doğar doğmaz kendisi ile konuşması 15.Allah ın Kuranı Kerimde Meryem Suresi ile lohusa kadınlara lütuf olarak ihsan ettiği işaret edilen besin hangisi olabilir? A.Hurma B.zeytin C.incir 16.Hz Meryem in Cebrail ile karşılaşmasından sonra sıkıntıda hissettiği durum ‘’ahlak-namus-terbiye’’ konularında idi, bu durumda sonraki ayetlerde karşılaştığı sıkıntılar aşağıdakilerden hangisi ile açıklanamaz? A.kendisine kimsenin yardım edemeyeceği bir yerde doğum sancıları ile başbaşa kalması B.toplum önünde kucağındaki çocukla düşeceği rezil olma korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacağından duyduğu üzüntü 17.Hz Meryem i kucağında bir çocukla görenlerin kendisine söylediklerinin geçtiği ayetler hangisi olamaz? A.26. ayet B.27. ayet C.28. ayet 18.Hangisi Hz Meryem in doğum sancıları çekerken söylediği nidalardandır? A.’’Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır’’ B.’’Keşke bundan once ölseydim de unutulup gitseydim’’ C.’’Rabbim bana salih bir evlat ver’’ 19.Meryem suresi hangi ayetle başlar? A.elif lam mim B.kaf ha ya ayn sad C. ha mim 20.Aşağıdakilerden hangi peygambere peygamberlik görevi çocukken verilmemiştir? A.Hz Muhammed B.HzYahya C.Hz İsa |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 14. Hz Meryemin doğum sancıları içinde ölümü arzuladığı anda Rabbinden gelen mucize ne olmuştu? A.O sırada ağrılarının geçmesi B.Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi C.Hz İsa nın doğar doğmaz kendisi ile konuşması Doğum sancısı onu bir hurma ağacının dibine gitmeğe mecbur etti. «Keşke ben bundan önce ölmüş olsaydım da unutulup gitseydim» dedi.Derken aşağı tarafından ona şöyle seslendi: «Sakın üzülme, Rabbin senin altında bir su arkı yarattı.«Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze, olgun hurma dökülsün.»(23-24-25) 15.Allah ın Kuranı Kerimde Meryem Suresi ile lohusa kadınlara lütuf olarak ihsan ettiği işaret edilen besin hangisi olabilir? A.Hurma B.zeytin C.incir Doğum sancısı onu bir hurma ağacının dibine gitmeğe mecbur etti.(23.AYET) 16.Hz Meryem in Cebrail ile karşılaşmasından sonra sıkıntıda hissettiği durum ‘’ahlak-namus-terbiye’’ konularında idi, bu durumda sonraki ayetlerde karşılaştığı sıkıntılar aşağıdakilerden hangisi ile açıklanamaz? A.kendisine kimsenin yardım edemeyeceği bir yerde doğum sancıları ile başbaşa kalması B.toplum önünde kucağındaki çocukla düşeceği rezil olma korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacağından duyduğu üzüntü 17.Hz Meryem i kucağında bir çocukla görenlerin kendisine söylediklerinin geçtiği ayetler hangisi olamaz? A.26. ayet B.27. ayet C.28. ayet 18.Hangisi Hz Meryem in doğum sancıları çekerken söylediği nidalardandır? A.’’Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır’’ B.’’Keşke bundan once ölseydim de unutulup gitseydim’’ C.’’Rabbim bana salih bir evlat ver’’ «Keşke ben bundan önce ölmüş olsaydım da unutulup gitseydim» dedi.(23) 19.Meryem suresi hangi ayetle başlar? A.elif lam mim B.kaf ha ya ayn sad C. ha mim 20.Aşağıdakilerden hangi peygambere peygamberlik görevi çocukken verilmemiştir? A.Hz Muhammed B.HzYahya C.Hz İsa |
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım [QUOTE=NİSAREYYAN;331894]14. Hz Meryemin doğum sancıları içinde ölümü arzuladığı anda Rabbinden gelen mucize ne olmuştu? A.O sırada ağrılarının geçmesi B.Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi C.Hz İsa nın doğar doğmaz kendisi ile konuşması B. Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi Ayet (24-26) ''Rabbin senin alt tarafında bir su arkı meydana getirmiştir. Artık ye , iç haydi gözün aydın olsun. Herhangi bir kimseyle karşılaşırsan Ben Rahmana oruç adadım de'' 15.Allah ın Kuranı Kerimde Meryem Suresi ile lohusa kadınlara lütuf olarak ihsan ettiği işaret edilen besin hangisi olabilir? A.Hurma B.zeytin C.incir A.Hurma Ayet 25 ''Sen şimdi hurma dalını silkele sana taze hurmalar dökülsün'' 16.Hz Meryem in Cebrail ile karşılaşmasından sonra sıkıntıda hissettiği durum ‘’ahlak-namus-terbiye’’ konularında idi, bu durumda sonraki ayetlerde karşılaştığı sıkıntılar aşağıdakilerden hangisi ile açıklanamaz? A.kendisine kimsenin yardım edemeyeceği bir yerde doğum sancıları ile başbaşa kalması B.toplum önünde kucağındaki çocukla düşeceği rezil olma korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacak korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacak korkusu 17.Hz Meryem i kucağında bir çocukla görenlerin kendisine söylediklerinin geçtiği ayetler hangisi olamaz? A.26. ayet B.27. ayet C.28. ayet A.26. ayet 18.Hangisi Hz Meryem in doğum sancıları çekerken söylediği nidalardandır? A.’’Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır’’ B.’’Keşke bundan once ölseydim de unutulup gitseydim’’ C.’’Rabbim bana salih bir evlat ver’’ B. 'Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim' Ayet(23) 19.Meryem suresi hangi ayetle başlar? A.elif lam mim B.kaf ha ya ayn sad C. ha mim B. kaf ha ya ayn sad 20.Aşağıdakilerden hangi peygambere peygamberlik görevi çocukken verilmemiştir? A.Hz Muhammed B.HzYahya ' Ey Yahya kitaba kuvvetle sarıl ve daha çocuk iken ona hikmet verdik'. (12) C.Hz İsa ' O çocuk konuşmaya başladı Ben Allah'ın kuluyum. (30) A. Hz. Muhammed |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 21.Hz Yahya nın anne ve basına olan davranışı hangi ayette anlatılmıştır? A.13 B.14 C.15 22.Rabbinin Hz Zekeriya ya müjdelediği çocuk için gönderdiği belirti nedir? A.Zekeriya aleyhisselamın gençleşmesi B.Oğlu Hz Yahya ya verilen bilgelik C.hiç bir özrü olmaksızın konuşamaması 23.Allah ın Hz İsa ya verdiği sorumluluklar Meryem suresinde hangi şekilde anlatılmaz? A.Hz İsa yı insanlara yararlı kılması B.Namaz kılmayı ve Zekatı emretmesi C.oruç tutmayı emretmesi 24.’’Büyük günü görecek olanların vay haline’’ söylemiyle tehdit edilenler kimlerdir? A.Müslümanlardan ayrılığa düşenler B.Hz İsa dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler C.yahudiler 25.Surede Kur an dilinin hangi özelliklerinden bahsedilmiştir? A.müjdeleyici-korkutucu B.mücizevi-tehditkar C.kolaylaştırıcı-anlaşılır 26. ‘’Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının ………….sürdürsün. Ya Rabbi, onu ……….. bir insan yap..’’ boşluğu doldurunuz A.davasını – uyarıcı B.mirasını – sevimli C.geleneğini- öğüt verici 27.Hz İsa ya verilen ‘’Selam’’ ın zamanı için hangisi ayetlerde geçmemektedir? A.Doğduğu gün B. öleceği gün C.diriltileceği gün D. ahiret günü |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım [QUOTE=nurşen35;331898] Alıntı:
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 21.Hz Yahya nın anne ve basına olan davranışı hangi ayette anlatılmıştır? A.13 B.14 C.15 Ana-babasına çok iyi davranırdı; o, isyankâr bir zorba değildi.(14.ayet) 22.Rabbinin Hz Zekeriya ya müjdelediği çocuk için gönderdiği belirti nedir? A.Zekeriya aleyhisselamın gençleşmesi B.Oğlu Hz Yahya ya verilen bilgelik C.hiç bir özrü olmaksızın konuşamaması Zekeriya «Rabbim! Öyleyse bana bir alamet ver» dedi. Allah: «Senin alametin, sağlam ve sıhhatli olduğun halde üç gün üç gece insanlarla konuşamamandır» buyurdu.(10.ayet) 23.Allah ın Hz İsa ya verdiği sorumluluklar Meryem suresinde hangi şekilde anlatılmaz? A.Hz İsa yı insanlara yararlı kılması B.Namaz kılmayı ve oruç tutmayı emretmesi C.Zekatı emretmesi «Nerede olursam olayım, O beni mübarek kıldı; yaşadığım sürece bana namazı ve zekâtı emretti.»(31.ayet) Ayette oruç bahsedilmiyor 24.’’Büyük günü görecek olanların vay haline’’ söylemiyle tehdit edilenler kimlerdir? A.Müslümanlardan ayrılığa düşenler B.Hz İsa dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler C.yahudiler Fırkalar, kendi aralarında anlaşmazlığa düştüler. Vay o büyük günü görecek kafirlerin haline!(37.ayet) 25.Surede Kur an dilinin hangi özelliklerinden bahsedilmiştir? A.müjdeleyici-korkutucu B.mücizevi-tehditkar C.kolaylaştırıcı-anlaşılır 26. ‘’Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının ………….sürdürsün. Ya Rabbi, onu ……….. bir insan yap..’’ boşluğu doldurunuz A.davasını – uyarıcı B.mirasını – sevimli C.geleneğini- öğüt verici Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının mirasını sürdürsün. Ya Rabbi, onu sevimli bir insan yap..(6.ayet) 27.Hz İsa ya verilen ‘’Selam’’ ın zamanı için hangisi ayetlerde geçmemektedir? A.Doğduğu gün B. öleceği gün C.diriltileceği gün D. ahiret günü Doğduğu günde, öleceği günde ve dirileceği günde ona selam olsun.(15.ayet) |
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım [QUOTE=NİSAREYYAN;331899]21.Hz Yahya nın anne ve basına olan davranışı hangi ayette anlatılmıştır? A.13 B.14 C.15 B.14 ''Anne ve babasına çok iyi muamelede bulunuyordu. Zorba isyankar değildi' 22.Rabbinin Hz Zekeriya ya müjdelediği çocuk için gönderdiği belirti nedir? A.Zekeriya aleyhisselamın gençleşmesi B.Oğlu Hz Yahya ya verilen bilgelik C.hiç bir özrü olmaksızın konuşamaması C.hiç bir özrü olmaksızın koşamaması Ayet (10) Zekeriya'Rabbim bana bir işaret yap'dedi. Allah'da Sapasağlam olduğun halde üç gün insanlarla konuşamaman sana işarettir' 23.Allah ın Hz İsa ya verdiği sorumluluklar Meryem suresinde hangi şekilde anlatılmaz? A.Hz İsa yı insanlara yararlı kılması B.Namaz kılmayı ve oruç tutmayı emretmesi C.Zekatı emretmesi A. Hz. İsa yı insanlara yararlı kılması Ayet (31) Beni her nerede olursam olayım mübarek kıldı ve hayatta kaldığım sürece bana namaz ve zekatı tavsiye etti. 24.’’Büyük günü görecek olanların vay haline’’ söylemiyle tehdit edilenler kimlerdir? A.Müslümanlardan ayrılığa düşenler B.Hz İsa dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler C.yahudiler B. Hz. İsa'dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler Ayet (37) ' sonra gruplar kendi aralarında ayrılığa düştüler. Artık büyük günün şahit olunacak dehşetinden vay o kafirlerin haline' 25.Surede Kur an dilinin hangi özelliklerinden bahsedilmiştir? A.müjdeleyici-korkutucu B.mücizevi-tehditkar C.kolaylaştırıcı-anlaşılır A.müjdeleyici-korkutucu Ayet (97) Biz O Kur'anı sırf onunla Allah'dan korkanları müjdeleyesin ve inat edenleri de uyarasın diye senin dilinde kolaylaştırdık. 26. ‘’Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının ………….sürdürsün. Ya Rabbi, onu ……….. bir insan yap..’’ boşluğu doldurunuz A.davasını – uyarıcı B.mirasını – sevimli C.geleneğini- öğüt verici B.mirasını- sevimli Ayet (6) 27.Hz İsa ya verilen ‘’Selam’’ ın zamanı için hangisi ayetlerde geçmemektedir? A.Doğduğu gün B. öleceği gün C.diriltileceği gün D. ahiret günü D.ahiret günü Ayet 33 '' Doğduğum gün, öleceğim gün, tekrar dirilteceğim gün bana selam olsun' |
A şıkkı da B şıkkı da ikisi de uygun olur |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım fecr hocam la nurşen abla sürekli pcdemisiniz :) bi cevap vereyim dedim baktım hepsi cevaplanmış :) |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım [QUOTE=nurşen35;331910] Alıntı:
|
Medineweb hocam, Fecr hocadan önce cevap yazayım diye mücadele ediyorum ama malesef her defasında geride kalıyorum. Yetişmek ne mümkün. alkış000 |
|
Olmaz hocam, azmin bir anlamı kalmaz. Tefsir derslerinin heyecanı bu şekilde güzel. :):) |
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Fecr hocam forumda aktif olmaniz -her konu icin- cok faydali oluyor Allah razi olsun ben her yorumunuzu ilgiyle takip ediyorum ayrica parallerle ben ugrasirim siz birakmayinsopa000gülümseyen000gülümseyen000 |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Ben hic konusmiyim gülümseyen000 mihrinaz abla nerde bu arada |
Abdülmelik hocam, bizi tazminatla durduracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz, Fecr hocayla tefsir takiplerimiz devam edecek, paralel yapıdan çok eğitim aldık. gülümseyen000 gülümseyen000 |
ben geçen hafta kendimden bildiğimden kimseye kızmıyorum:):):):) sadece belki biraz daha kalabalık olursak daha da zevkli olabilirsfhfgshsfhsgh |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım soruları alalımhyyyyyhyyyyyfazlasıyla dersi astım..telafi etmem lazımc*c*c*c* |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım fecr hocamızıda Nurşen hocamızıda yedirtmeyizc*c*hepimizin engeli çıksada onlar engel tanımayan yüce gönüllü eğitim sevdalısı hocalarımız..hele fecr hocam..bizi hiç yalnız bırakmadığı için ayrıca mutluyuz..yani paralel olsun üçgen olsun..laf söylettirmeyiz hocamızahyyyyyhyyyyyc* |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak B.Hz Yakup C.Hz Harun D.Hz. Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmesi B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak49- İbrahim, onları taptıkları putlarla başbaşa bırakarak yanlarından ayrılınca kendisine İshak'ı ve Yakub'u bağışladık ve bunların her ikisini de peygamber yaptık. B.Hz Yakup49- İbrahim, onları taptıkları putlarla başbaşa bırakarak yanlarından ayrılınca kendisine İshak'ı ve Yakub'u bağışladık ve bunların her ikisini de peygamber yaptık. C.Hz Harun53- Rahmetimizin bir sonucu olarak ona kardeşi Harun'u peygamber olarak armağan ettik D.Hz. Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 75- Onlara de ki; rahmeti bol olan Allah sapık yolda olanlara ne kadar geniş maddi imkân verirse versin, sonunda tehdit edildikleri somut azab ile ya da kıyamet günü ile yüzyüze geldiklerinde nasıl olsa kimin sosyal konumunun daha düşük ve kimin askeri gücünün daha zayıf olduğunu öğreneceklerdir." 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan 56- Bu Kitapta İdris hakkında anlattıklarımızı da hatırla o son derece doğru sözlü ve dürüst bir peygamberdi 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam 42- Hani babasına dedi ki; "Ey babacığım, niye işitemeyen, göremeyen ve sana hiçbir yararı olmayan putlara tapıyorsun." 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa 51- Bu kitapta Musa hakkında anlattıklarımızı da hatırla. O tarafımızdan seçilerek gönderilmiş bir peygamberdi 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmes 12- Allah, ona "Ey Yahya, tüm gücünle kitab'a (Tevrat'a) sarıl" dedi. Ona daha gocukken bilgelik verdiki B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması 30- O sırada beşikteki çocuk dile gelerek dedi ki; "Ben Allah'ın kuluyum. O bana kitap vererek beni peygamber yaptı." 31- "Nerede olursam olayım, beni insanlara yararlı kıldı. Bana sağ oldukça namaz kılmamı ve oruç tutmamı emretti." 32- ."Beni anama düşkün bir evlat olarak yarattı; dik kafalı ve kötülük düşkünü biri olmaktan uzak tuttu. " 33- "Doğduğum gün, öleceğim gün ve tekrar diriltileceğim gün Allah'ın rahmeti ve bağışı benimle birliktedir C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah 40- Kuşku yok ki, yeryüzünün ve oradaki tüm varlıkların son mirasçısı biz olacağız, tüm insanlar bize döndürüleceklerdir. 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler 76- Allah doğru yolda olanların sapmazlıklarını pekiştirir. Kalıcı iyi ameller, Rabb'in katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdïricidirler. 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak 2- Bu ayetlerde Rabbinin, kulu Zekeriyya'ya yönelik rahmeti anlatılıyor 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak 43-Babacığım, sana ulaşmayan bir ilim, geldi bana, ne olur bana tabi ol da seni dümdüz bir yola çıkarayım c*c*c* |
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak(49.ayet) B.Hz Yakup(49.ayet) C.Hz Harun (280.ve 53.ayet) D.Hz. Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 De ki: «Sapıklıkta olanı Rahman ne kadar ertelese bile, sonunda tehdit edildikleri azabı ya da kıyamet gününü gördükleri zaman onlar kimin yerinin daha kötü ve taraftarlarının daha güçsüz olduğunu bilecektir.»(75.ayet) 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan Kitap'da İdris'i de zikret, çünkü o dosdoğru bir peygamberdi.(56.ayet) 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam «Babacığım! Doğrusu sana gelmeyen bir ilim bana geldi. Bana uy, seni doğru yola eriştireyim.»(43.AYET) 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa (Resûlüm!) Kitap'ta Musa'yı da an. Gerçekten o ihlâs sahibi idi ve hem resûl, hem de nebî idi.(51.AYET) 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmesi B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler Allah doğru yolda olanların doğruluğunu artırır. Baki kalacak yararlı işler Rabbinin katında sevap olarak da daha iyidir, sonuç olarak da daha iyidir.(76.AYET) 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak Bu, Rabbinin kulu Zekeriya'ya olan rahmetini anmadır.(2.AYET) 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak «Babacığım! Doğrusu sana gelmeyen bir ilim bana geldi. Bana uy, seni doğru yola eriştireyim.»(43.AYET) |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Mihrinaz abla Allah razı olsun hepsi doğrualkış000:):) |
|
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Fecr Hocam 34. sorunun cevabı C baki olan Allah olmalı 40. ayet: ''Kuşku yok ki, yeryüzünün ve oradaki tüm varlıkların son mirasçısı biz olacağız, tüm insanlar bize döndürüleceklerdir.'' |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 38.Kur an ı Kerimde 8 yerde geçen ‘’ kün feya kün’’ ifadesi Meryem suresinde hangi ayette geçer? A.31. ayet B.35. ayet C.39. ayet 39.Yüce Allah ın malları ile büyüklük taslayan müşrikler için tehditi surede hangisi olarak geçer? A.Müminlerin eliyle cezalandırılmaları B.Cehennemde Şeytana arkadaş olmaları C.Kıyamet gününün ‘’büyük azab’’ ı şeklinde 40.İnsanların öldükten sonra diriltilmesine iman ettiren ayetler hangisinde doğru olarak verilmiştir? A. 66-67-68 B.72-73-74 C.71-72-73 41.’’Rahman çocuk edindi’’ (haşa) sözünün sahipleri kimlerdir? A.Yahudi ve cahiliye müşrikleri B.Hristiyanlar ve cahiliye müşrikleri C.yahudi ve hristiyanlar 42.Surede önceki inatçı nesillerden geride bir iz kalıp kalmadığı nasıl anlatılmıştır? A.Onların yıllar sonar bile bedenlerinin muhafaza edildiği B.Hiçbir şeyin yok olmayacağı C.’’Onlardan kaynaklanan bir ses kulağına geliyor mu?’’ 43.Allah ın kendilerine sevgi armağan etmekle müjdelediği kimseler kimlerdir? A.Sahabeler B.İman edip iyi amel işleyenler C.Muhammed sav in ümmeti 44.Surede aşağıdakilerden hangi cennetin adı geçmektedir? A.Firdevs B.Adn C.Mev a |
Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 34.Sorunun cevabı Hz.İsa olması lazım değil mi? 36.ayetten 40.ayete kadar okuyunca cevap Hz.İsa çıkıyor. Öyle değil mi? Ben 36.ayetin devamı olarak ele alarak cevaplamıştım |
SAAT: 12:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.