![]() |
Taha Suresini Sorularla Tanıyalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] TAHA SURESİNİ SORULARLA TANIYALIM 1-Taha suresi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A-Medine’de nazil olmuş, başında hurufu mukattaa harfleri bulunur ve 135 ayettir B-Mekke’de nazil olmuş, ilk ayeti Allah’ı tesbih ile başlayıp 135 ayettir C-Mekke’de nazil olmuş, başında hurufu mukataa harfleri bulunur ve 135 ayettir D-Hiçbiri 2-Taha suresi tertip olarak kaçıncı sırada yer alır? A-19 B-20 C-21 D-22 3-Allah, zikir için ne yapılmasını emrediyor? A-Namaz kılmak B-Kur’an okumak C-Tesbih çekmek D-Abdest almak 4-Allah, Peygamberine Kur’an’ın kendisine ne getirmeyeceğini söylüyor? A-Fısk B-Zulüm C-Küfür D-Sıkıntı, zahmet 5-Musa a.s hangi kutsal vadiye gitti? A-Tuva B-Bekke vadisi C-Semud vadisi D-Kurra vadisi |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 1-Taha suresi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A-Medine’de nazil olmuş, başında hurufu mukattaa harfleri bulunur ve 135 ayettir B-Mekke’de nazil olmuş, ilk ayeti Allah’ı tesbih ile başlayıp 135 ayettir C-Mekke’de nazil olmuş, başında hurufu mukataa harfleri bulunur ve 135 ayettir D-Hiçbiri 2-Taha suresi tertip olarak kaçıncı sırada yer alır? A-19 B-20 C-21 D-22 3-Allah, zikir için ne yapılmasını emrediyor? A-Namaz kılmak B-Kur’an okumak C-Tesbih çekmek D-Abdest almak 14. Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl. 4-Allah, Peygamberine Kur’an’ın kendisine ne getirmeyeceğini söylüyor? A-Fısk B-Zulüm C-Küfür D-Sıkıntı, zahmet 2-3 Biz, Kur'an'ı sana, güçlük çekesin diye değil, ancak Allah'tan korkanlara bir öğüt olsun diye indirdik. 5-Musa a.s hangi kutsal vadiye gitti? A-Tuva B-Bekke vadisi C-Semud vadisi D-Kurra vadisi 12. Muhakkak ki ben, evet ben senin Rabbinim! Hemen pabuçlarını çıkar! Çünkü sen kutsal vâdi Tuvâ'dasın! |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
|
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Medineweb ve Nurşen35'in cevapları doğru ArO* |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 6-Aşağıdakilerden hangisi Kur’an ile ilgili olarak yanlıştır? A-Peygambere rahmet ve zahmet için gelmiştir B-Allah’tan korkan kişiye öğüt için gelmiştir C-Peyderpey nazil olmuşur D-Allah tarafından indirilmiştir. 7-Namazı öncelikle kime emretmeliyiz? A-İnsanlara B-Ehlimize C-Çocuklara D-Akrabalara 8-Allah’ın zikrin yüz çevirenlerin durumu ne olur? A-Cehenneme giderler B-Amelleri boşa gider C-Dünyada ve ahirette rezil olurlar D-Dar bir geçim ve kıyamet günü de kör olarak haşredilirler 9-Firavun, Musa a.s’a “Sizin Rabbiniz kim” diye sorunca Musa a.s’ın cevabı ne oldu? A-Her şeye hilkatini veren ve doğru yola eriştiren B-Alemlerin Rabbı olan Allah C-Yeri ve gökyüzünü yaratan D-Senin de benim de Rabbim olan Allah 10-Firavunun sihirbazları Musa a.s’a inanınca Firavun onlara ne dedi? A-Sizin hepinizi öldüreceğim B-Ben varken Musanın Rabbine mi iman ediyorsunuz? C- Ben size izin vermeden mi O'na inandınız? D-Size ne oluyor böyle? Nankörlük ediyorsunuz |
Ayet (71) '' Firavun ben size izin vermeden O'na iman ettiniz . Şüphesiz size sihri öğreten büyük ustanız o imiş. Yeminle söylüyorum ki ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim , sizi hurma ağaçlarına asıp sallandıracağım. O zaman göreceksiniz , hangimizin azabı daha şiddetli ve kalıcıymış'' |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım ArO* evet000 |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 11-Kıyamet günü kör olarak haşredilecek kimlerdir? A-Küfür üzere ölenler B-Münafıklar C-Allah’ın zikrinden (Kur’an’dan yüz çevirenler D-Müşrikler 12-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Taha suresinde geçen müteşabih ayetlerdendir? A-Allah’ın eli onların eli üzerinedir. B- İyilik evlere arkalarından gelmeniz değildir. C- (Yalnız) Celâl ve ikram sahibi Rabbinin vechi/yüzü bâki kalacaktır. D-Rahman arşa istiva etti 13-En güzel isimler kime aittir? A-Allah’a B-Peygambere C-Meleklere D-İnsana 14-Müşriklerin Peygambere “«Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya» demesi üzerine Allah ne diyor? A-Mücizeyi biz istersek veririz B- Önceki Kitablarda bulunan belgeler gelmedi mi? C-Mücize gelmiş olsaydı işleri hemen biiterdi D-Mücize gelse de inanmazsınız 15-Şeytan Adem a.s’a nasıl vesvese veriyor? A-Ona ebedi cennette kalmak B-Saltanat C-Sonsuzluk ağacı ve sonu gelmez saltanat D-Dünyada rahat yaşamak |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 11-Kıyamet günü kör olarak haşredilecek kimlerdir? A-Küfür üzere ölenler B-Münafıklar C-Allah’ın zikrinden (Kur’an’dan yüz çevirenler D-Müşrikler 124. Kim de beni anmaktan yüz çevirirse şüphesiz onun sıkıntılı bir hayatı olacak ve biz onu, kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz. 12-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Taha suresinde geçen müteşabih ayetlerdendir? A-Allah’ın eli onların eli üzerinedir. B- İyilik evlere arkalarından gelmeniz değildir. C- (Yalnız) Celâl ve ikram sahibi Rabbinin vechi/yüzü bâki kalacaktır. D-Rahman arşa istiva etti 5. Rahmân, Arş'a istivâ etmiştir. 13-En güzel isimler kime aittir? A-Allah’a B-Peygambere C-Meleklere D-İnsana 8. Allah, kendisinden başka ilâh olmayandır. En güzel isimler O'na mahsustur. 14-Müşriklerin Peygambere “«Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya» demesi üzerine Allah ne diyor? A-Mücizeyi biz istersek veririz B- Önceki Kitablarda bulunan belgeler gelmedi mi? C-Mücize gelmiş olsaydı işleri hemen biiterdi D-Mücize gelse de inanmazsınız 133. Onlar: (Muhammed) bize Rabbinden bir mucize getirmeli değil miydi? dediler. Önce gelen kitaplardakinin apaçık delili (Kur'an) onlara gelmedi mi? 15-Şeytan Adem a.s’a nasıl vesvese veriyor? A-Ona ebedi cennette kalmak B-Saltanat C-Sonsuzluk ağacı ve sonu gelmez saltanat D-Dünyada rahat yaşamak 117. Bunun üzerine: Ey Âdem! dedik, bu, hem senin için hem de eşin için büyük bir düşmandır. Sakın sizi cennetten çıkarmasın; sonra yorulur, sıkıntı çekersin! |
|
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım evet000 ArO* |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 16-Allah, Adem a.s’a sıkıntı çekmemesi için neyi öğütlüyor? A-Şeytanın insan için düşman olduğunu B-İbadeti terkmeyin C-Allah’a kulluk edin D-Hidayet üzere olmalarını 17-Sura üflendiğinde mücrimler kendi aralarında ne konuşacaklardır? A-“Eyvah bize, keşke toprak olaydık” B-“Kıyamet demek ki gerçekmiş.” C-“ Bu olay keşke hiç olmasaydı” D-“ «Dünyada sadece on gün kaldınız.» 18-Taha suresinde hüsrana uğrayanların hangi özelliklerinden bahsedilir A-Adam öldürmek-haram yemek B-Allah’a iftira atmak-Yükü zülum olmak C-Batıla sapanlar-Allah’ı anmayı unutanlar D-İslamdan başka din arayanlar-Allah’ın ayetlerini yalanlayanlar 19-Musa a.s Tur dağına gidince kavmini saptıran kişi idi? A-Firavun B-Haman C-Karun D-Samiri 20-Taha suresinde , insanlar Peygamberimize hangi soruyu soruyorlar? A-Kadınların aybaşı halini B-Kıyamet saatinden C-Dağlardan D-Nelerin helal kılındığını |
(Resûlüm!) Sana dağlar hakkında sorarlar. De ki: Rabbim onları ufalayıp savuracak. |
(Resûlüm!) Sana dağlar hakkında sorarlar. De ki: Rabbim onları ufalayıp savuracak. |
Ayet (53) ''Yeryüzünü sizin için bir beşik yapan orada size yollar açan ve gökten bir su indiren O'dur. İşte biz bu sebeple çeşitli bitkilerden çiftler çıkarıyoruz'' Ayet (54) '' Hem yiyiniz, hem de hayvanlarınızı güdünüz. Şüphesiz ki, bunda akıl sahipleri için çok ibretler vardır.'' |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 16.sorunun cevabı yanlış 17.sorunun cevabı doğru 18.sorunun cevabı doğru 19.sorunun cevabı doğru 20.sorunun cevabı yanlış Azranur'un cevapları ve ayet numaraları doğru idi. İkinize de ArO* |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 21-Kıyamet günü dağların durumu ne olacak? A-Sarsılacak B-Yerlerini düpedüz bomboş bırakacak C-Sallanıp yürütülecek D-Atılmış renkli yünler gibi olacak 22-Allah, Peygamberinden vahyi unutmaması için ne demesini istiyor? A-“Gögüsüme genişlik ver” B-“Kolaylaştır işim, zorlaştırma” C-“Hafızamı zinde tut” D-“İlmimi artır” 23-Taha suresinde Allah lafzı kaç ayette geçiyor? A-2 B-3 C-4 D-5 24-Allah’ın Rahman ismi Taha suresinde kaç ayette geçiyor? A-3 B-4 C-5 D-6 25-Taha suresinde Allah’ın Rahim ismi kaç ayette geçer? A-2 B-3 C-4 D-Geçmez |
|
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 21.Sorunun cevabı : Doğru ArO* 22.Sorunun cevabı: Doğru ArO* 23.Sorunun cevabı: Yanlış . Dikkat ederseniz "Allah" lafzının geçtiğinin ayetleri sormuştum. 8.ayette "Allah" lafzı geçiyor 19.ayette "Allah" lafzı geçmiyor. Arapça metninde yok. 21.ayette "Allah" lafzı geçmiyor. Arapça metninde yok 36.ayette "Allah" lafzı geçmiyor. Arapça metninde yok 85.ayette "Allah" lafzı geçmiyor. Arapça metninde yok 126.ayette "Allah" lafzı geçmiyor.Arapça metninde yok 24.Sorunun cevabı: Yanlış. Rahman ismi daha var 25.Sorunun cevabı: Doğru ArO* 23. ve 24.Sorunun cevaplarını beklemekteyizçay-kahve000 |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 8. ayet.. 14. ayet.. 61. ayet... 73. ayet... 114. ayet D. 5 yerde Allah lafzı geçmektedir Hocam ben soruyu mealde aradım,yanlış anlamışım affedersiniz. 5. ayet..90. ayet... 108 ayet... 109.ayet B. 4 yerde Rahman lafzı geçmektedir. |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 21-Kıyamet günü dağların durumu ne olacak? A-Sarsılacak B-Yerlerini düpedüz bomboş bırakacak C-Sallanıp yürütülecek D-Atılmış renkli yünler gibi olacak 106- Yerlerini dümdüz ve çırılçıplak bir alana dönüştürür. 22-Allah, Peygamberinden vahyi unutmaması için ne demesini istiyor? A-“Gögüsüme genişlik ver” B-“Kolaylaştır işim, zorlaştırma” C-“Hafızamı zinde tut” D-“İlmimi artır” 114- Gerçek egemen olan Allah yücedir. Ey Muhammed, Kur'anın sana vahyedilişi sona ermeden onu okumakta acele etme ve Rabb'im bilgimi artır' de. 23-Taha suresinde Allah lafzı kaç ayette geçiyor? A-2 B-3 C-4 D-5 8- O kendisinden başka ilah olmayan Allah'dır. Ve en güzel isimler O'nun kilerdir 14- "Hiç kuşkusuz ben Allah'ım. Benden başka ilah yoktur. Öyleyse bana kulluk et. Beni anmak için namaz kıl." 61- Musa onlara dedi ki; "Vay gele başınıza! Allah adına yalan uydurmayınız. Yoksa sizi bir azaba çarptırarak kökünüzü kurutur. Allah'a iftira atan gerçekten aldanmıştır 73- "Biz Rabbimize inandık. O'ndan günahlarının affetmesini ve bize zorla yaptırdığın büyücülüğümüzün suçunu bağışlamasını diliyoruz. Allah'ın ödülü, herkesinkinden daha üstün ve daha kalıcıdır." 98- Aslında sizin ilahınız, kendisinden başka ilah olmayan Allah'dır. O'nun bilgisi her şeyi kapsamı içine almıştır. 114- Gerçek egemen olan Allah yücedir. Ey Muhammed, Kur'anın sana vahyedilişi sona ermeden onu okumakta acele etme ve Rabb'im bilgimi artır' de. 24-Allah’ın Rahman ismi Taha suresinde kaç ayette geçiyor? A-3 B-4 C-5 D-6 5- O rahmeti bol olan Allah, Arş'a kurulmuştur. 90- Üstelik Harun daha önce onlara "Ey soydaşlarım, bu altın heykel aracılığı ile siz sınav geçiriyorsunuz. Aslında sizin Rabb'iniz rahmeti bol olan Allah'dır. Bana uyunuz ve dediğimi yapınız" demişti. 108- O gün insanlar, hiç sağa-sola sapmaksızın, kendilerini toplamaya çağıran görevlinin adımlarını izlerler. Rahmeti bol olan Allah'ın korkusu ile tüm sesler kısılmıştır. Bu yüzden fısıltıdan başka bir şey duyamazsın. 109- O gün rahmeti bol olan Allah'ın izin verdikleri ve sözünden hoşlandıkları dışında hiç kimsenin aracılığı, şefaati işe yaramaz. 25-Taha suresinde Allah’ın Rahim ismi kaç ayette geçer? A-2 B-3 C-4 D-Geçmez hocam Allah lafzının geçtiği ayetleri altı tane buldum...açıklama getirirseniz sevinirim...kendinden önce gelen harfleride içine alınca 6 tane buldum...mesela V'allahü gibi...:) |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Mihrinaz hoşgeldin, hocam nerelerdesiniz. Seni görmek çok güzel , yalnız bırakma bizleri |
Haklısınız "Vallahu " ifadesini görememişim uzgn Allah lafzının geçtiği ayetler: 8-14-61-73-98-114 |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 26-Aşağıdakilerden hangisi Musa a.s’a verilen mücizelerden olup ama Taha suresinde bahsedilmez? A-Yed-i Beyza B-Musa-yı asa C-Sihirbazların açık yenilgiye düşmeleri D-Her tarafı kurbağalar kaplaması 27-Musa a.s ile Sihirhazlar hangi vakitte buluşmak üzere sözleşiyorlar? A-Bayram günü kuşluk vakti B-Arefe günü ikindi vakti C-Bayram günü 3.günü D-Arefe günü sabahleyin 28-Musa a.s ile Sihirhazlardan hangisi önce hünerini gösteriyor? A-İkisi de aynı anda B-Önce sihirbazlar C-Sonra Musa a.s D-Önce Musa a.s 29-Samirinin Musa a.s’ın yokluğunda yaptığı put neydi? A-Konuşmayan bir put olan buzağı heykeli B-Böğüren bir put olan buzağı heykeli C-Demirden yapılmış buzağı heykeli D-Altından yapılmış bir heykel 30-Taha suresinde bahsedilen “Arınanların,temizlenenlerin için olan altından ırmaklar akan ebedi olan cennet” hangi adla anılır? A-Adn B-Firdevs C-Kevser D-Hiçbiri |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 26-Aşağıdakilerden hangisi Musa a.s’a verilen mücizelerden olup ama Taha suresinde bahsedilmez? A-Yed-i Beyza 22- "Elini yenine sok da hiçbir organik bozukluk sonucu olmaksızın bir başka mucize olarak ak bir parıltı ile geri çıksın." B-Musa-yı asa 20- Musa değneği yere atıverdi. Birde ne görsün! Ansızın sürünen bir yılan oluvermiş! 21- Allah dedi ki; "Al onu yerden, korkma, biz onu eski haline dönüştüreceğiz" C-Sihirbazların açık yenilgiye düşmeleri 68- Allah ona dedi ki; "Korkma, üstün gelecek olan sensin. " D-Her tarafı kurbağalar kaplaması 27-Musa a.s ile Sihirhazlar hangi vakitte buluşmak üzere sözleşiyorlar? A-Bayram günü kuşluk vakti B-Arefe günü ikindi vakti C-Bayram günü 3.günü D-Arefe günü sabahleyin 59- Musa "Sizinle buluşmamız süslenme gününüzde, halkın toplandığı kuşluk vakti olsun" dedi. 28-Musa a.s ile Sihirhazlardan hangisi önce hünerini gösteriyor? A-İkisi de aynı anda B-Önce sihirbazlar C-Sonra Musa a.s D-Önce Musa a.s 66- Musa "Önce siz hünerinizi gösterin" dedi. 29-Samirinin Musa a.s’ın yokluğunda yaptığı put neydi? A-Konuşmayan bir put olan buzağı heykeli B-Böğüren bir put olan buzağı heykeli C-Demirden yapılmış buzağı heykeli D-Altından yapılmış bir heykel 88- Samiri, o erimiş altınlardan böğüren bir buzağı heykelini yontarak İsrailoğullarının önlerine dikti. Onlar da birbirlerine "İşte sizin ve Musa'nın ilahı budur, fakat Musa onu unuttu " dedil 30-Taha suresinde bahsedilen “Arınanların,temizlenenlerin için olan altından ırmaklar akan ebedi olan cennet” hangi adla anılır? A-Adn B-Firdevs C-Kevser D-Hiçbiri 75- Kim Rabbine, iyi ameller işlemiş bir mü'min olarak gelirse işte onlar için yüksek dereceler vardır. 76- Altlarından çeşitli ırmaklar akan "Adn" cennetleri yani. Onlar orada sürekli kalacaklardır. İşte günahlardan arınmışların ödülü budur |
Alıntı:
|
Hepsi de doğru ArO* |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 31-Allah’ın ayetlerini unutanların ahiretteki durumu nasıl olur? A-Onlara unutulur B-Yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşe atılır C-Arafta kalırlar D-Şeytanlarıyla baş başa kalırlar 32-Musa a.s kavmini Firavun’un zulmünden kurtarmak için hangi vakitte yola çıkarıyor? A-Bayramın 1.günü B-Arefe günü C-Geceleyin D-Sabahleyin 33-Taha suresinde bahsedilen akibet (güzel sonuç ) ne iledir? A-Sabr B-Takva C-İhlas D-İman 34-Hem Allah’ın düşmanı hem de Musa’nın düşmanı olan kimdir? A-Şeytan B-Müşrikler C-Samiri D-Firavun ailesi 35-Taha suresinde hangi peygamber adı geçmez? A-İbrahim B-Musa C-Harun D-Adem |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 31-Allah’ın ayetlerini unutanların ahiretteki durumu nasıl olur? A-Onlara unutulur B-Yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşe atılır C-Arafta kalırlar D-Şeytanlarıyla baş başa kalırlar 126 - Allah: "Böyledir, sana âyetlerimiz gelmişti de onları sen unutmuştun, bugün de öylece unutulursun" der. 32-Musa a.s kavmini Firavun’un zulmünden kurtarmak için hangi vakitte yola çıkarıyor? A-Bayramın 1.günü B-Arefe günü C-Geceleyin D-Sabahleyin 77 - Gerçekten Musa'ya şöyle vahyettik: "Kullarımla geceleyin yürü (Mısır'dan çık) de (asânı vurarak) onlara denizde kuru bir yol aç; (artık firavun tarafından) yetişilmekten korkmazsın ve (boğulmaktan) endişe de etmezsin." 33-Taha suresinde bahsedilen akibet (güzel sonuç ) ne iledir? A-Sabr B-Takva C-İhlas D-İman 132 - (Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et. Biz senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız. Güzel akibet takva sahiplerinindir. 34-Hem Allah’ın düşmanı hem de Musa’nın düşmanı olan kimdir? A-Şeytan B-Müşrikler C-Samiri D-Firavun ailesi 39 - "Onu (Musa'yı) tabut içine koy da denize bırak. Deniz de onu sahile atsın. Onu hem bana düşman, hem ona düşman olan biri alsın." Bir de benim gözetimim altında yetiştirilmen için, üzerine katımdan bir sevgi bırakmıştım. (Ey Musa!) 35-Taha suresinde hangi peygamber adı geçmez? A-İbrahim B-Musa C-Harun D-Adem |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 36-Allah, Musa ve Harun’a Firavun’un yanına gidince Firavun’a nasıl davranmasını söylüyor? A-Ona taviz vermeyin B-Ona sert davran C-Ona yumuşak söz söyle D-Onunla ortak noktada buluş 37-Samiri’ye buzağıdan putu kim yapmasını söyledi? A-Firavun B-Din adamları C-Şeytan D-Nefsi 38-Kıyamet günü sesler nasıl olacak? A-Gür şekilde B-Fısıltı şeklinde C-Bağırışmalar D-Ağlamalar 39-Samiri put yapmasından dolayı hayatı boyunca ne diyecek? A-“Şeytan’a uydum” B”Ben zalimlerden oldum” C-“Bana dokunmayın” D-“Ben bunu iyi niyetle yaptım” 40-Musa a.s Rabbi ile buluşmasından sonra gördüğü manzara karşısında hali nasıldı? A-Kızgın ve üzgün B-Sevinçli ve mutlu C-Neşeli ve umutlu D-Hüzünlü ve mutlu |
|
Ayet (86) '' Bunun üzerine Mua (as) kızgın ve üzgün bir halde kavmine dönerek geri döndü, ey kavmim dedi, Rabbiniz size güzel bir vaadde bulunmamış mıydı? Rabbinizden bir gazap inmesini mi istediniz de mi bana olan sözünzden caydınız |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Azranur'un 36.sorunun cevabı doğru ArO* 37.sorunun cevabı doğru ArO* 38.Sorunun cevabı doğru ArO* 39.Sorunun cevabı doğru ArO* 40.Sorunun cevabı boş Nurşen35'in 36.sorunun cevabı doğru ArO* 37.sorunun cevabı doğru ArO* 38.Sorunun cevabı doğru ArO* 39.sorunun cevabı yanlış . Doğru cevap C şıkkı 40.sorunun cevabı doğru ArO* |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 41-Sura üfürüldüğü zaman kimlerin gözü korkudan gömgök olur? A-Münafıkların B-Kafirlerin C-Mücrimlerin D-Fasıkların 42-Taha suresinde Allah’tan başka ilah olmadığını belirten kaç ayet vardır? A-1 B-2 C-3 D-4 43-Taha suresinde Musa a.s ile hangi olay anlatılmaz? A-Musa’ya risalet verilmesi B-Musa’nın Firavun’a tebliğe gitmesi C-Musa a.s ile Sihirbazlar kıssası D-Musa ile Hızır kıssası 44-Mücrimlerin Cehennemdeki durumu nasıl olur? A-Ne ölürler ne de dirilirler B-Cayır cayır yanarlar C-Tekrar dünyaya dönüp hayırlı kul olmayı isterler D-“Keşke toprak olaydık” derler 45-Musa a.s Sihirbazlarla olan mücadelesinde neden korktu? A-Firavun’un sihirbazları öldürüceği için B-Sihirbazların yaptığı sihir yüzünden C-Yenileceğim diye D-Başarılı olamazsam diye |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 41-Sura üfürüldüğü zaman kimlerin gözü korkudan gömgök olur? A-Münafıkların B-Kafirlerin C-Mücrimlerin D-Fasıkların 102 - Sûr'a üfürüleceği gün ki biz suçluları o gün, (gözleri korkudan) göğermiş olarak mahşerde toplayacağız. 42-Taha suresinde Allah’tan başka ilah olmadığını belirten kaç ayet vardır? A-1 B-2 C-3 D-4 8 - Allah O'dur ki, kendisinden başka hiçbir ilâh yoktur. En güzel isimler O'nundur. 14 - Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Onun için bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl. 98 - Sizin ilâhınız, ancak kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah'dır. Onun ilmi her şeyi kuşatmıştır. 43-Taha suresinde Musa a.s ile hangi olay anlatılmaz? A-Musa’ya risalet verilmesi B-Musa’nın Firavun’a tebliğe gitmesi C-Musa a.s ile Sihirbazlar kıssası D-Musa ile Hızır kıssası kehf suresinde anlatılır. 44-Mücrimlerin Cehennemdeki durumu nasıl olur? A-Ne ölürler ne de dirilirler B-Cayır cayır yanarlar C-Tekrar dünyaya dönüp hayırlı kul olmayı isterler D-“Keşke toprak olaydık” derler 74 - Her kim Rabbine suçlu olarak varırsa, şüphesiz ki ona cehennem vardır. Orada ne ölür, ne de dirilir. 45-Musa a.s Sihirbazlarla olan mücadelesinde neden korktu? A-Firavun’un sihirbazları öldürüceği için B-Sihirbazların yaptığı sihir yüzünden C-Yenileceğim diye D-Başarılı olamazsam diye 66 - Musa dedi ki: "Hayır, siz atın." Bir de ne görsün! Onların ipleri ve değnekleri, yaptıkları sihirden ötürü kendisine sanki yürüyorlarmış gibi geldi. 67 - Bu yüzden Musa içinde bir korku hissetti. 68 - Biz dedik ki: "Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün (galib geleceksin) |
Ayet 66 '' Musahayır siz atı dedi, bir de ne görsün onların ipleri ve sopaları sihirlerinden dolayı ona gerçekten koşuyorlarmış gibi göründü |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Medineweb ve Nurşen35 evet000 ArO* Hepsi de doğru |
Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 46-Kimler nereden gelirse gelse iflah olamazlar? A-Kafirler B-Fasıklar C-Mücrimler D-Sihirbazlar 47-Musa a.s kavmiyle Firavun’dan kaçınca Firavun ne yaptı? A-Çıldırdı B-Ölüm fermanı çıkardı C-Askerleri ile peşlerine düştü D-Arkalarından asker gönderdi 48-Allah, Rasulune kimlerin malına göz dikmemesini istiyor? A-Dünya hayatının süsünü verdiği kimselerin malına B-Kafirlerin C-Sonları cehennmem olan mücrimlerin malına D-Fakirler ve yetimlerin malına 49-Taha suresinde Rabbine isyan eden ve yolunu şaşıran kimdi? A-Firavun B-Şeytan C-Sihirbazlar D-Adem 50-“En güzel isimler” anlamına gelen terkibin doğru yazılışı aşagıdakilerden hangisidir? A-Esmaül Hüsna B-El Esmaül Hüsna C-Esmai el Hüsna D-Esmaü Hüsna |
SAAT: 04:32 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.