![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Doğru cevap sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kuran'i Kerimde ''İnşaallah'' Kaç yerde geçer ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması «(Ey Musa!) Bizim için, Rabbine dua et de onun nasıl bir sığır olduğunu bize açıklasın, nasıl bir inek keseceğimizi anlayamadık. Biz, inşaallah emredileni yapma yolunu buluruz» dediler2/Bakara-70 Musa: «İnşallah sabrettiğimi göreceksin, sana hiçbir işte baş kaldırmayacağım» dedi18/Kehf-69 (Şuayb) dedi ki: Bana sekiz yıl çalışmana karşılık şu iki kızımdan birini sana nikâhlamak istiyorum. Eğer on yıla tamamlarsan artık o kendinden; yoksa sana ağırlık vermek istemem. İnşallah beni iyi kimselerden (işverenlerden) bulacaksın.28/Kasas-27 Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi.37/Saffat-102 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması 4 Yerde geçer doğru cevap buyrun. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da gecenin kısımları olarak kaç bölümden bahsedilir.(yani "zulefen minel leyli" nin açılımı nedir?) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Arapça'daki "nehar" "gündüz", "leyl" "gece" demektir. "Tarafeyinnehari" ifadesi gündüzün iki tarafını ifade eder. "Taraf" ise; "uç, dıştan bitişik bölüm” manalarına gelmektedir. Kuran'da geçtiği diğer ayetlerde de aynı anlamda kullanılır. Gündüzün başlangıcını güneşin doğuşu, günün bitişini güneşin batışı olarak alırsak günün iki tarafında sabah ve akşam namazları vardır. Bu zamanların tam anlaşılması için "zülefen minelleyl" ifadesi ile bu vakitlerin, aynı zamanda gecenin gündüze yakın zamanları olduğu vurgulanır. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Leyl'in kısımlarını sormuştum. İpucu :3 bölüm O bölümler nelerdir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması magrib-işa-fecr Olmak üzere 3 kısıma ayrılır. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Günah işleyen kimse demektir ? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması MÜRTEKİB mi? |
SAAT: 02:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.