![]() |
Soru: Allah, kuluyla arasındaki ilişkiyi mesafe olarak nasıl anlatmaktadır? |
Alıntı:
Kullarım sana beni sorarlarsa, şüphesiz ben onlara çok yakınım. Bana dua edenin duasına icâbet ederim. Öyleyse onlar da benim dâvetime uysunlar ve bana iman etsinler. Böyle yaparlarsa, en doğru yolu bulmuş olurlar. Kaf suresi 16 Gerçek şu ki, insanı biz yarattık ve nefsinin ona neler fısıldadığını da çok iyi biliyoruz. Çünkü biz ona şah damarından daha yakınız. Senin sorduğun mesafe ikincisi daha doğru galibadüssünceli000 evet evet şahdamarından daha yakındır hamdolsun 🤲 |
Alıntı:
İkinci şık doğru cevab.. cicekver |
Kerîm sıfatının "Kur'an'ı nitelediği tek yer" olan ayet ve sure hangisidir? |
Alıntı:
Şübhesiz ki bu, korunmuş bir kitabda (Levh-i Mahfûz'da) bulunan elbette pek şerefli bir Kur'ân'dır. Elbette o, (gerçekleri ve görevlerinizi bildiren, değerli ve dengeli) bir Kur'an-ı Kerim'dir. Vakıa suresi 77(*) Kerîm sıfatının Kur'an'ı nitelediği tek yer burasıdır. Bu âyetten dolayı Kurân-ı Kerim deriz. |
Kur'an'ın zikrettiği eşleri aşağıdaki gibi kategorilediğimizde nasıl bir eşleşme yapılır? Kur'an'ın, benzer sınavlar veren her mümin içiin ibret ve örnek için verdiği, tüm eş durumlarını kapsayan eşleştirmesini soruyorum. 1. İyi-iyi eşler? 2. Kötü-kötü eşler? 3. İyi-kötü eşler? 4. Kötü-iyi eşler? |
| SAAT: 11:26 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.