![]() |
Kuranda Kamer suresinde Allah (c.c.) helak olan bu kavmi neye benzetiyor? |
...........Zıhar ......... Allah hiç kimseye tek bedende iki kalp vermemiştir ve (aynı şekilde,) "kendiniz için annelerinizin bedeni kadar haram" saydığınız eşlerinizi hiçbir zaman sizin (gerçek) anneleriniz kılmamış ve evlatlıklarınızı da (gerçek) çocuklarınız saymamıştır, bunlar ağzınıza doladığınız boş laflar(ın işaretlerin)den başka bir şey değildir; halbuki Allah (mutlak) doğruyu söyler ve (size) doğru yolu ancak O gösterir. (Ahzab-4)(Bundan sonra) içinizden "Sen artık bana annem kadar haramsın!" diyerek hanımlarından ayrılanlara gelince, (unutmasınlar ki) (eşleri) hiçbir zaman anneleri (gibi) olamaz, kendilerini doğuran kadından başkası anneleri olamaz. O halde, akla sığmayan bir sözdür söyledikleri, (bu nedenle de) asılsız ve düzmecedir. Ama Allah, gerçekten günahları affedicidir, çok bağışlayıcıdır. (Mücadile-2) o halde, "Sen bana annem kadar haramsın!" diyerek hanımlarından ayrılanlara ve sonra söylediklerinden geri dönenlere gelince, (onların keffareti) eşlerin tekrar birbirlerine dokunmalarından önce bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmak olacaktır. Size (burada) tavsiye edilen budur; çünkü Allah yaptığınız her şeyden tamamiyle haberdardır. (Mücadile-3) |
''Allah'u'' اللّٰهُ Lafzı Kur'ani Kerimde Kaç defa geçer ? |
Allahu kelimesi 978 kere geçiyor |
Bende 720 yerde çıkıyor Abi Mu'cemu'l Mufehres te farklı olabilir Buyrun abi... |
Mu'cem'de "Allahu" olarak 978 kere "Allahe" olarak 592 kere "Allahi" olarak 1125 kere "Allahumme" olarak 5 kere geçiyor Toplam olarak hesaplarsak 2700 kere "Allah" lafzı geçiyor -------------------------------------------------------- "****"(Ne zaman) edatı Kur'an'da kaç yerde geçiyor? |
اَيَّانَ eyyane 6 ayette geçiyor : ZÂRİYÂT suresi 12 NEML suresi 65 NÂZİÂT suresi 42 NAHL suresi 21 KIYÂMET suresi 6 A'RAF suresi 187 |
مَتَى zamirini sormuştum (yazmıştım ama çıkmamış) |
Değil derim |
مَتٰى **** ''Ne Zaman'' Manasında Zarftır Kur'anda 9 Ayette geçer... Allah'ın yardımı ne zaman gelecek?» dediler. (BAKARA/214) Onlar, «Eğer doğru söylüyorsanız vadettiğiniz bu ceza ne zaman gerçekleşecek?» derler. (YÛNUS/48) O zaman şaşkın şaşkın başlarını sallayarak «Peki ne zaman?» diyecekler. Onlara de ki; «Belki de yakında.» (İSRÂ/51) Eğer söylediğiniz doğru ise bu tehdidiniz ne zaman gerçekleşecek? dediler. (ENBİYÂ/38) Eğer doğru söylüyorsanız bize yönelttiğiniz tehdit ne zaman gerçekleşecek? diyorlar. (NEML/71) Doğru söylüyorsanız bu fetih ne zaman? diyorlar. (SECDE/28) Onlar «Eğer doğru söylüyorsanız, şu tehdit ne zaman gerçekleşecek?» derler. (SEBE'/29) Ve «eğer doğru söylüyorsanız bu tehdit ettiğiniz azab ne zaman gelecek» diyorlar. (YÂSÎN/48) «Doğru sözlü iseniz söyleyin, bu tehdit hani ne zaman gerçekleşecek?» derler. (MÜLK/25) |
SAAT: 06:38 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.