![]() |
Abi sizin sorduğunuz revasiye mi ? |
Alıntı:
ثَابِتٌ bu kelimeyi sormuştum |
E lem tera keyfe darabellahu meselen kelimeten tayyibeten ke şeceratin tayyibetin asluha sabituv ve fer'uha fis sema'. Allah'ın, güzel, doğru bir söz için nasıl bir misal verdiğini görmüyor musun(uz)? Kökü sapasağlam, dalları göğe doğru uzanan güzel, diri bir ağaç gibi(dir o); İBRÂHİM suresi 24. |
Alıntı:
İbrahim 27.ayette de kesralı olarak geçiyor |
İlahi Vahyi Dikkate Alarak, Şeytanı Doğru Tanımak adına,Hangi ayete özellikle dikkat etmemiz gerekir ? |
2/Bakara-34. Meleklere "Adem'e secde edin" demiştik, İblis müstesna hepsi secde ettiler. O ise kaçındı, kibirlendi ve kafirlerden oldu. 7/A'raf-11. Andolsun, Biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblis'in dışında secde ettiler; o secde edenlerden olmadı. 12. (Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten engelleyen neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın." 13. (Allah:) "Öyleyse oradan in, orada büyüklenmen senin (hakkın) olmaz. Hemen çık. Gerçekten sen, küçük düşenlerdensin." 15/Hicr-28. Hani Rabbin meleklere demişti: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım." 29. "Ona bir biçim verdiğimde ve ona ruhumdan üfürdüğümde hemen ona secde ederek kapanın." 30. Böylece meleklerin tümü, topluca secde etti; 31. Ancak İblis, secde edenlerle birlikte olmaktan kaçınıp-dayattı. 32. Dedi ki: "Ey İblis, sana ne oluyor da, secde edenlerle birlikte olmadın?" 33. Dedi ki: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın beşere secde etmek için var değilim." 34. Dedi ki: "Öyleyse oradan çık, çünkü sen kovulmuş-bulunmaktasın." 35. "Ve şüphesiz, din gününe kadar lanet senin üzerinedir." 36. Dedi ki: "Rabbim, öyleyse onların dirileceği güne kadar bana süre tanı." 37. Dedi ki: "Öyleyse sen (kendisine) süre tanınanlardansın." 38. "Bilinen günün vaktine kadar." 18/Kehf-50. Hani meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı. Bu durumda Ben'i bırakıp onu ve onun soyunu veliler mi edineceksiniz? Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır. (Bu,) Zalimler için ne kadar kötü bir (tercih) değiştirmedir. 20/Taha-116. Hani biz meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik, İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi, o ise ayak diremişti. 117. Bunun üzerine dedik ki: "Ey Adem, bu gerçekten sana da, eşine de düşmandır; sakın sizi cennetten sürüp çıkarmasın sonra mutsuz olursun." |
Evet abim bakara 34 idi siz maşaallah hepsini verdiniz buyrun... |
Hz.Musa a.s'ın mücadelesinin bütün merhalelerini anlatan tek sure vardır.O sure nedir? |
Kasas Suresi 3 ayetten itibaren Hz Musa (.a.s)'ın mücadelesinin bütün merhaleleri anlatılmaktadır... |
Kasas suresinde Musa a.s kıssa geniş olarak anlatılır ama bütün merhaleleri bahsedilmez. |
SAAT: 15:04 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.