![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
İrfan hocam, hadis ilmine dair ilk eser yazan Malik Bin Enes' e ait Muvatta olması lazım? |
İmam Zuhri Hicri 52-124 yılları arasında yaşamış İmamı Malik ise Hicri 93-179 yılları arasında yaşamış İmam Malik, İmamı Zuhriden ders almıştır. Soru ilk hadis kitabı diye sorulmuş olsaydı o zaman Muvatta derdik. Ama hadis ilmine dair ilk eseri yazan sorulduğu için İmam Zuhri yazdım. Araştırmam bu yönde oldu. Tabii yanılabilirim de. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular soru muğlaktır haklısınız... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Hadis ilmine dair ilk eser yazan zatın imam malik olduğunu biliyordum en doğrsunu Allah bilir |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular isra suresinde 14 yerde emir geçmektedir.isra (34--23--31--37--24--34--32--26--29--35--36--33--78--79)ayetleridir.mekki surelerindendir.26--32--33--57--78--88 ayetleri medinede inmiştir. |
Ayet numaralarında hangi emirlerin verildiğini istemiştim. Madde madde olursa ve sadece parantez içinde ayet numarası yazılırsa daha güzel olur. Mesela : 1-Haksız yere adam öldürmemek (33) gibi. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Benim bulabildiğim 22 tane emir var. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kuran soru cevap devam edelim... Kur'ani kerimde Allah'a ve ahiret gününe iman şartı ile Yahudi ve Hristiyanların cennet müjdesi bahsi geçmektedir ? |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Yitiksevda abim sorun tam anlaşılmamaktadır. cümle düşüklüğü var galibaevet000 Durun bir tane soruda ben sorayım Eğitimli av hayvanları ile avlanırken hayvanı avı almaya salarken ne demek lazım hangi ayetlerde geçer? |
|
SAAT: 14:26 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.