![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Biraz mola verelim Yemek ve namaz molası Sonra soruyu soralım inş. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'a göre insana mal ve evlatın verilmesinin sebebi nedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Sorduğum sorunun cevabı bu ayetlerde değil.Bu konuda iki tane ayet var.Ayetten daha çok malın ve evladın insana niçin verildiğini soruyorum |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet doğru cevap Diğer ayet ise; Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız bir imtihandır. Büyük ecir ise Allah katındadır.64/Tegabun-15 Soru sırası sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ecmain Muhamed can kardeşim İnş.faydalı oluyordur.Genellikle soruları kendim oluşturmaya çalışıyorum.Ayrıca çalışmalarımı tekrar gözden geçirmiş oluyorum |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması a- Vatanı uğrunda kahramanca savaşıp düşman tarafından öldürülen kimseye şehid denir. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması - Vatanı uğrunda kahramanca savaşıp düşman tarafından öldürülen kimseye şehid denir. Peygamber efendimiz ile aynı saflarda şehid olamayanlarda vardı zeytinlikleri için. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'anda geçen bir kavram Mustafa İslamoğlu bunu açıklarken şöyle diyordu:"Onunkide benim olsun" anlamındadır.Yani başkasının elindeki malın kendisinin olmasını istemek anlamına gelen bir kavram Cimrilik etmek,mala düşkünlük etmek,fakire vermeyi sevmemek anlamına gelir Bu kavram nedir? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Buhl da cimrilik kavramlarından birisidir.Ama Buhl daha çok "Bende var,onda olmasın" anlamına gelmektedir.Sorum "Onunki de benim olsun" anlamına gelen bir kavram |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Nisa 37 geçen cimrilik kavramı da BUHL dur.Cevap o değil |
SAAT: 15:19 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.