www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 12 Temmuz 2007 (21:56), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2013 (17:09). Konuya 68 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:61 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() ![]() HERŞEYİN İSLAMCASINA ale re's wel ayn.. şeyhin islamcasına, müridin islamcasına, bağlılığın islamcasına, tarikatin islamcasına,şeriatin islamcasına, başım gözüm üzere kabul ediyor,başımın tacı eyliyorum. müridlerinden maddi ve sair beklenti içerisinde olan şeyhe, dünyevi beklenti içerisinde,murailik enfeksiyonu kapmış her davayı red ederim onun adı islam olsa da.. benim şeyhim bilir diyenler,cehaletin doruğundalar...tamam imamındır,mürşidindir,şeyhindir.... ama aklın ferasetin imanın herşeyin değildir. bu bağlamda islamcası ise başım üzere,bel'amcası ise euzu billah...
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
![]() |
![]() | Mesaj No:62 |
14Haziran 2007 | ![]() tasavuf islami ve elzem bir kurumdur.bu kurum cahilleri öğütür.alimleri ise ihlaslaştırır.ilimsiz bir insanın tasavufa ,özellikle ihlastan mahrum mürşide,yada ilim fukarası bir şeyhe, yönelmesi cinayettir bana göre.. cahil insanın tasavufa yönelmesi neticesi şudur;ya kendisi uçar ya hocasını uçurur...!
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
![]() |
![]() | Mesaj No:63 |
14Haziran 2007 | ![]()
Gurban bi kezde muhalif olma ![]() hiç bi şey bulamazsan virgül noktalar eksik dersin ![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:64 |
Durumu: ![]() Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | ![]() Tasavvuf/Tarikat Nedir |
![]() |
![]() | Mesaj No:65 |
Durumu: ![]() Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | ![]() TASAVVUFU ,YAŞAYAN ŞEYHİNDEN DİNLEYECEKSİNKİ NE OLUP NE OLMADIĞINI DAHA İYİ BİLECEKSİN.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
![]() | Mesaj No:66 | ||
Durumu: ![]() Medine No : 21267 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | ![]() Alıntı:
|
![]() | Mesaj No:67 |
27Haziran 2011 | ![]() niye o videoda ne tür yanlışlıklar var,veya neyini beğenmediniz veya o videodaki tasavvufun hakikatleri değilmi,veya şöyle sorayın o videodaki batıl olan ne varki bizimle paylaşa bilir ve bizi aydınlaat bilirmisiniz bilginizle...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
![]() |
![]() | Mesaj No:68 | ||
Durumu: ![]() Medine No : 21267 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | ![]() Alıntı:
Duymak istediğiniz ve ya görmek istediğiniz cevap nedir ? Hayatta en nefret ettiğim şey tartışmaktır bu sebeple sizinle herhangi bir tartışmaya girmeyeceğim. Video kasıtlı çünkü fevzettin erol veya başkası tasavvufun tarifi değildir, menzilin bilmem neyi şu olur bu olur, bunlar beni bağlamaz, tasavvuf düşüncemi etkilemez. Zaten itirazım da yazdığınız yazı doğrultusunda eklediğiniz videoya, bakın yazınızda tamda tarifime zıt neler söylüyorsunuz. Alıntı:
Söylermisiniz lütfen, emevi saltanatını reddedip, karşı çıkıp, sürgüne fakirliğe katlanan Ebuzer (r.a.)'in yaşamı ile, günümüz sofilerine bakıp tasavvuf yaşantısı arasında bir denklem kurma fikri sizce sağlıklı mı ? Eğer tasavvufu görmek istiyorsanız, kendini, HAKK'A adayan nice alimler gelip geçti, Nice Sultanlar gelip geçti. Hayatlarını inceleyin lütfen. Bu arada kimsenin şeyhine hocasına bir sözüm yok, Yani ne menzil şeyhlerini, ne İsmailağa Hocalarını, Tasavvufu yaşamıyorlar diye tenkid etmiyorum, edemem de haddim değil. Bilgiçlik de taslamıyorum. Sadece söylemek istediğim, eğer birşeyi eleştirmek istiyorsanız, onun özünü görmelisiniz, bunu yapmak içinde yıllar öncesine gitmeli ve İbn Arabiyi ön yargısız okumalı, Geylaniyi, Mevlanayı, Tebriziyi, Bestamiyi, ön yargısız sorgulayıp incelemelisiniz...
__________________ ![]() | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:69 |
27Haziran 2011 | ![]()
Arkadaşım tartışmak istemiyorsunuz ama insanların paylaşımlarınıda eleştiriyorsunuz,eğer siz birilerinin ki bu birilerden biride ben oluyorum,benim yazdıklarımı ve paylaşımlarımı eleştiriyorsanız ki öyle yapıyorsunuz,o zaman tartışıyorsunuz demektir,ha tartışmak istemiyorsanız yazmazsınız olur biter.. Geleyim asıl konuya ,doğrudaki ölçü ,senin hayat görüşünmüdür yoksa Allahın mıdır..Eğer Allahın diyorsan bana İNZİVAYa ÇEKİLMENİN ALLAHIN EMRİ OLDUĞUNU nasıl delillerle açıklayabilirsiniz..Ayrıca EBUZER ra mı sizin hayat görüşünüzün örnekliğini oluşturmalı,yoksa Allahın rasulleri mi,bana kuranda dünyadan eletek çekip İNZİVAYA ÇEKİLEN Bİ TANE PEYGAMBER ÖRNEĞİNİ VEREBİLİRMİSİNİZ.. NOT..EBUZER RA hatasıyla sevabıyla peygamberin güzide arkadaşlarındandır ve saygım vardır...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
zekat nedir, sadaka nedir, infak etmek nedir | iblissavar | Zekat-İnfak | 6 | 05 Mart 2025 22:43 |
Ölüm nedir, ölümden korkmalı mıdır?Ölümü hatırlamanın fazileti nedir? | Belgin | Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader | 1 | 05 Mayıs 2022 11:25 |
Din Kardeşliği Uhuvvet ve Tasavvuf Kardeşliği Nedir ? | Esadullah | Muhtelif Konular | 5 | 15 Şubat 2016 13:03 |
TASAVVUF NEDiR,NERDEN NE ZAMAN ÇIKMIŞTIR.. | bilinmez | Tasavvuf-Tarikat | 3 | 06 Şubat 2014 06:08 |
Tasavvuf nedir nasıl anlamak lazımdır | tevhit06 | Tasavvuf-Tarikat | 0 | 18 Şubat 2009 21:27 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|