Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tasavvuf-Tarikat (https://www.forum.medineweb.net/647-tasavvuf-tarikat)
-   -   Hiçbir yere varmayn İslamoğlu Tartışmalarından Biri.. (https://www.forum.medineweb.net/tasavvuf-tarikat/24324-hicbir-yere-varmayn-islamoglu-tartismalarindan-biri.html)

fatoşnur 27 Ocak 2013 10:11

Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma

Mustafa İslamoğlunu çok yakından takip eden biri olarak böyle seviyesiz insanların sayın hocama karşı ithamlarını hoş bulmamaktayım.

Medine-web 27 Ocak 2013 11:41

muhsalih,engin78 adlı üyelerimiz forumun kurallarını ihlal ettiklerinden,(bir bayana edepsizce cümleler kurmak)sitemizden kalıcı olarak uzaklaştırılmışlardır.
yazarımız merve demir'in yazarlığı iptal edilmiştir.
yazarımız zeynel hadi'nin yazarlığı iptal edilmiştir.

Medinewebin çizgisi bellidir,Kimsenin ego alanı değildir.Kurallarımıza uymayan,sağına soluna küfür etmek için geleni barındırmayız.Alimleri eleştrimek başkadır onlara hakaret etmek bambaşka bir olay.
Umarım Forum kurallarına uyularak katılım sağlanır...!
saygılar..

muuskem 27 Ocak 2013 18:14

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 224605)
muhsalih,engin78 adlı üyelerimiz forumun kurallarını ihlal ettiklerinden,(bir bayana edepsizce cümleler kurmak)sitemizden kalıcı olarak uzaklaştırılmışlardır.
yazarımız merve demir'in yazarlığı iptal edilmiştir.
yazarımız zeynel hadi'nin yazarlığı iptal edilmiştir.

Medinewebin çizgisi bellidir,Kimsenin ego alanı değildir.Kurallarımıza uymayan,sağına soluna küfür etmek için geleni barındırmayız.Alimleri eleştrimek başkadır onlara hakaret etmek bambaşka bir olay.
Umarım Forum kurallarına uyularak katılım sağlanır...!
saygılar..

ArO* olay çözümlenmiştir...M.İslamoğlu bence günümüz alimlerinden biridir.evet000..

Suveyda571 27 Ocak 2013 19:35

İyi akşamlar tartışmaları okudum islamoğlu sempatizanı olmayanlar dışlanıyor herhalde burada.Veya bana öyle geldi bende çok yakınım het açıdan ama benimde benimsemediğim bir çok konu var.tarışmaya olmasın ama kadın erkek beraber sohbet edilmesini anlayamadım şahsen neyse hayırlısı

Yitiksevda 27 Ocak 2013 20:12

Alıntı:

Suveyda571 Üyemizden Alıntı (Mesaj 224691)
İyi akşamlar tartışmaları okudum islamoğlu sempatizanı olmayanlar dışlanıyor herhalde burada.Veya bana öyle geldi bende çok yakınım het açıdan ama benimde benimsemediğim bir çok konu var.tarışmaya olmasın ama kadın erkek beraber sohbet edilmesini anlayamadım şahsen neyse hayırlısı

Değerli kardeşim kimsenin dışlandığı yok tartışma adabını bilmeyenlere uyarı verildi Tartışma Adabını öğrenemeyenler her daim kuru kalabalık yaparak konuyu dağıtmaya çalışırlar. İslamoğlunun Kuran halkaları grupları var hepsi ilim talebesi insanlar amaçları öğrenmek öğretmek bunda ne tür bir sıkıntı olabilir.

Nesli_Nur 27 Ocak 2013 20:13

Alıntı:

Suveyda571 Üyemizden Alıntı (Mesaj 224691)

bana sanki sadece bu mesajı yazmak için bu isimle üye olmuşsunuz gibi geldi,

foruma bugün üye olmuşsunuz hatta 25 dk. önce falan sfhfgshsfhsgh

25 dk.lık üyeliğine çok şey sığdırmışsın tebrikler ,benimseyemediğin konuları az çok anladım da neyse Allaha emanet olun...

KürtOğlu 27 Ocak 2013 23:58

Burada daha mezhep nedir,şia nedir,fırka nedir,hadis çeşitleri nedir?????? cevap veremeyecek kadar zırcahil bir kaç sesli teneke yüzünden,forumun en emekdarı,eski muhtarı mervenin yazarlığı elinden alınıyorsa buna adalet değil densizlik denilir.
merve bir alimi itlerinden elinden korumaya çalıştı.korumaya çalışırken can havli ile kullanmaması gerekn bir cümle kurmuştur.keşke kurmasaydı.ama sokak çocuklarının merveye kullandığı o hakaretleri yedirmek isterdim!
Kusura bakma Muhsin Hocam senden üç yaş büyüğüm saygısızlık saymamalısın :(
Mervenin itibarını geri iade etmeni istirham ediyorum.
ltfn52

Ehlibeyt 28 Ocak 2013 02:00

Konun kiltlenmesi gerek. Konu çarptırılıyor.

Esma_Nur 28 Ocak 2013 08:40

Sayın kürtoğlu abim ve kürt mücahide kardeşim olaya nasıl farklı bir pencereden baktığınız bariz...Burda herkesin mesaj yazma adabı ile yorum yapma hakkı vardır.İşin içeriğini bilmeden yorum yapmayınız.ne demek densizlik...ne demek kürtler nefes alamıyor..Biz burda ırkçılık yok diyoruz asla izin vermeyız diyoruz vermiyoruzda aslında bunu sizde çok iyi biliyorsunuz.İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum Merveyi çok severim ama krr sahibi ben olsam Merve benim kızım olsa ben banlanmasını isterdim...Pervasızca o cümleleri kurduğu için Sanırım islamoğlu hocanın haberi olsa idi mervenin bu uslubundan aşırı derecede üzülürdü...Kendisine sözle ne saldırılar yapıldı bir tv programında sordular ne cevap vreceksiniz die benım terbiyem bunlara cevap vermeye müsade etmez dedi...Eğer bir alimi seviyorsak onun trfdarıysak onu üzecek ithamlarda bulunmamamız lazım.Aslında biz sizleri devamlı burda görmek isteriz,kıdemli üyelerimiz olarak ne yazıkki sizler sadece suçlamalar için uğruyorsunuz...şunuda belirtmeden geçemiyeceğim hocayıda adaletsizlikle suçladınızya...

bilinmez 28 Ocak 2013 10:01

Kisi dinini ne zamanki meshebinin onune gecirirse iste ozaman meshebininide anlamis olur.taklidden oteye gidemeyen dininin cahili olan ne meshebi nede alimi anlayabilir..onun icin bu tur tartismalarin olmasi kacinilmazdir..islamoglunun fikirlerindeki hezeyanlari daha once burda detaylica verdik mesnetleriyle neyse konu bu kadar uzamis ama bizzat konu hakkinda fecr abinin bizzat verdigi videoda islamoglinun grusundeki yanlislik nerde onu anlayamadik bu konuyu dillendiren muhalefettcilerden.konuyu yanlisa seyir almasina surukleyenlerde muhalif olanlarin tavridir ve merve bacimda bu gazla yazmis olsa gerek.hani beser sasarya.bu sasmayi fark edenler merve bacimi biranda silmeleri olmamis birazda gecmisteki yaptiklatina binaen iadeyi itibari geri verilmesi gerektigini dusunenlerdenim.simdilik bu kadar...

Medine-web 28 Ocak 2013 11:13

Sabır Sabır Sabır diyorum taş olsa çatlar,bende sabır kalmadı.Allahım şunlara feraset nasip buyur!!!
Şimdi dinleyın bi zahmet ;

1-Büşra hanım bizi ırkçılıkla yada türkleri korumakla suçlamış.Bak kızım yaşın daha 20 lerde kızım senin yaşında.senin yaşında yüzlerce öğrencim var.hiç biri senin gibi ukala değildir.
Kürdüm ben ama kürtçü değilim.la ilahe illallah diyen herkes benim kardeşimdir.türk olsun,kürt olsun arap olsun acem olsun siyah olsun kırmızı olsun farketmez.ırkçılıktan Allaha sığınırım.burada hiç bir ırkçıya,ırkını şeytanice yüceltenlere yer yoktur.Medineweb bir kürt yada türk sitesi değil İSLAMIN SİTESİDİR.NEFES ALAMIYORMUŞSUN BURADA.KAPI ORDA...SENİ ZORLA TUTANDA YOK.SENİN GİBİ BİR KIZIMDA YOK! TERKET BURAYI LÜTFEN!

2-Mustafa hoca sana gelince...bu bana ilk ihanetin değildir.sizleri dost kardeş bildim ama hep siz tarafından hançerlendim.dostluk bu değildir be hocam.dostlukluğumuz beni kişiliğimden onurumdan şerefimden taviz verecek öyle mi ? Hayır arkadaşım bunu benden bekleme.Adalet ne ise onu uygularız.burada adam kayırma,adaletsizlik,dostlar hatırı aramamalısınız.adil olmaya çalışmam dostluğumuza zarar veriyorsa,dost kalalım ama burayada uğramayın.çünkü sizden sadece fitne fesat ortalığı karıştırmak gördüm.sizin bana yaptığınızı düşmanım yapmaz be hocam !

3-Eski baş Editörümüz Merve hanım çok sevdiğim değer verdiğim kızım bildiğim ve medinewebe emek vermiş bir arkadaşımdır.Allah kendisinden razı olsun emekleri için.affedilmez hata yaptı ve gitmesi gerekiyordu.değer verdiğim sevdiğim için adaletten ayrılıp kayırırsam,yarın aynı hatayı yapan başkasını da kayırmam gerekecektir.kaos olur buna Allah da razı olmaz. eski yazarımız yasemin ataman için aldığım karar merve demir içinde geçerlidir.

4-tüm üyelerimize de şunu not düşeyım.medinewebde alimlere hakaret edilemez.bu eleştirilemez anlamında değildir.eleştiririz tabii ki ama edeplice.Lütfen klavyeye geçerken medineweb forum kurallarını okuyun öyle yazın.kuralları çiğnerseniz siteden uzaklaştırılırsınız.fikrinizde hürsünüz,ister şii olun ister vahabbi ister mezhepsiz isterseniz ateist olun.fikrinizi hür sansürsüz yazarsınız kimse neden böyle düşünüyorsunuz diye sizi yasaklamaz.ama yazarken edep adap ahlak ile yazın.kimseyı rencide etmeden.

saygılar...

Ehlibeyt 28 Ocak 2013 16:49

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 224990)
Sabır Sabır Sabır diyorum taş olsa çatlar,bende sabır kalmadı.Allahım şunlara feraset nasip buyur!!!
Şimdi dinleyın bi zahmet ;

1-Büşra hanım bizi ırkçılıkla yada türkleri korumakla suçlamış.Bak kızım yaşın daha 20 lerde kızım senin yaşında.senin yaşında yüzlerce öğrencim var.hiç biri senin gibi ukala değildir.
Kürdüm ben ama kürtçü değilim.la ilahe illallah diyen herkes benim kardeşimdir.türk olsun,kürt olsun arap olsun acem olsun siyah olsun kırmızı olsun farketmez.ırkçılıktan Allaha sığınırım.burada hiç bir ırkçıya,ırkını şeytanice yüceltenlere yer yoktur.Medineweb bir kürt yada türk sitesi değil İSLAMIN SİTESİDİR.NEFES ALAMIYORMUŞSUN BURADA.KAPI ORDA...SENİ ZORLA TUTANDA YOK.SENİN GİBİ BİR KIZIMDA YOK! TERKET BURAYI LÜTFEN!

2-Mustafa hoca sana gelince...bu bana ilk ihanetin değildir.sizleri dost kardeş bildim ama hep siz tarafından hançerlendim.dostluk bu değildir be hocam.dostlukluğumuz beni kişiliğimden onurumdan şerefimden taviz verecek öyle mi ? Hayır arkadaşım bunu benden bekleme.Adalet ne ise onu uygularız.burada adam kayırma,adaletsizlik,dostlar hatırı aramamalısınız.adil olmaya çalışmam dostluğumuza zarar veriyorsa,dost kalalım ama burayada uğramayın.çünkü sizden sadece fitne fesat ortalığı karıştırmak gördüm.sizin bana yaptığınızı düşmanım yapmaz be hocam !

3-Eski baş Editörümüz Merve hanım çok sevdiğim değer verdiğim kızım bildiğim ve medinewebe emek vermiş bir arkadaşımdır.Allah kendisinden razı olsun emekleri için.affedilmez hata yaptı ve gitmesi gerekiyordu.değer verdiğim sevdiğim için adaletten ayrılıp kayırırsam,yarın aynı hatayı yapan başkasını da kayırmam gerekecektir.kaos olur buna Allah da razı olmaz. eski yazarımız yasemin ataman için aldığım karar merve demir içinde geçerlidir.

4-tüm üyelerimize de şunu not düşeyım.medinewebde alimlere hakaret edilemez.bu eleştirilemez anlamında değildir.eleştiririz tabii ki ama edeplice.Lütfen klavyeye geçerken medineweb forum kurallarını okuyun öyle yazın.kuralları çiğnerseniz siteden uzaklaştırılırsınız.fikrinizde hürsünüz,ister şii olun ister vahabbi ister mezhepsiz isterseniz, fikrinizi hür sansürsüz yazarsınız kimse neden böyle düşünüyorsunuz diye sizi yasaklamaz.ama yazarken edep adap ahlak ile yazın.kimseyı rencide etmeden.

saygılar...

Sizi tebrik ediyorum sayın hocam. Çok güzel bir açıklama. Çok isabetli kararlar. Yüce ALLAH (c.c.), bizleri ıslah etsin, ırka değil, imana önem verenlerden eylesin.

Asilem 28 Ocak 2013 18:43

Ben bu forumda genelde Açıköğretim bölümlerine katılıyorum, diğer bölümlere bakmaktan ürküyorum bazen açıkçası. :S

Fikir ayrılıkları tabiiki de olabilir ama ÜSLUP bir Müslüman edebine yakışacak şekilde olmalı değil mi? Konuyu şimdi gördüm, Mesela Yitiksevda kardeşin üslubu çok güzel, edebe riayetli, Allah razı olsun kardeşim. Ama aynı fikirlere sahip başka bir üye üslubuyla çok itici, isim vermek istemiyorum ama okurken insanı çok rahatsız ediyor. Bir mesajını şikayet ettim, diğerini şikayet ederken beklemem gereken bir süre çıktı. Kendisi ceza almamış. Üslup önemliyse yöneticilerimizin bu arkadaşı da görmelerini rica ederim...

Kürt_Mücahide 06Haziran 2013 21:45

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 224990)

..

ağlayan000ağlayan000ağlayan000

f_kryln 06Haziran 2013 22:12

forumun kuralları belli.
forumun amacıda belli.
banlanma sebebleride belli.
eski bir konuyu hortlatma tatsızlığı da enteresan.
amacınızın aşikar olduğuda belli.
FİTNE!
Hocamız size sizin fitnelerinize alet olacak değildir.
bir müslüman hanım burada edebe muğayır yazarsa,hocadan aferin mi almalı ?
ben olsaydım o alıntıladığınız mesaj ile ömür boyu uğramazdım.

AhmetMS 07Haziran 2013 00:08

"Zamanında; arkadan ters ilişki caiz mi ? sorusuna, cevap olarak; ” Bu Ayetullah Humeyni’nin icad ettiği bir şey değil ki. Ta İbn Abbas’ın öğrencisi İkrime'nin ayetteki “kadınlarınız sizin tarlanızdır, tarlanıza nereden/nasıl isterseniz öyle varınız” ayetini herhangi bir sınırlama olmadığı şeklinde yorumlamıştır. İkinci nesilden/tabiinden olan İkrime’nin bu yorumuna kendi çağdaşlarından “köle yanıldı” tepkisini veren tabiin olmuştur.
Ehl-İ Beyt okulu genellikle bu yorumu benimsemiştir.” !!!!!! Diyecek kadar sapkınlığa giden İslamoğlu sitesinden bu sapkın görüşünü sitesinden kaldırmış.

O benim görüşüm değil diye bas bas bağırmıştı.. O zaman adama sorarlar madem senin görüşün değil madem sen benimsemedin “EHLİ BEYT mezhebi bunu benimsemiştir ” diye nasıl iftira atarsın ve sitende ne işi vardı şu zamana kadar. !!!

Mustafa İslamoğlu, "Ehli Beyt Mezhebi" demekle Şia ‘yı kastetmektedir. Böyle bir mezhep ismi var mıdır Allah aşkına ? Yani adam 4 mezhepten birine bunu isnad edemiyor. Çünkü böyle bir fetva yok olamazda.
Bunuda yutturmak için Ehli Beyt mezhebi diyor.
Allah Teala Akıl fikir versin.
Ey gidi insanlar çokları bu kişiye kapılmış bir yol tutturmuş gitmektedirler.
Allah'ımız c.c hepsine hidayet nasip eylesin. Amin"

Alıntı

Yazı alıntı ancak bu beyanatı veren vidyoyu izledim ve söylenen sözleri yakinen duydum.
Bu görüşe sahip olan birinin "ehli sünnet" itikadına sahip olduğunu savunmak ne kadar doğru bir düşünce olur?

Yitiksevda 07Haziran 2013 00:32

Ahmet kardeş alıntı yaptığın bölüm ve benzerleri hususunda bu güne kadar gereken cevaplar aslında verilmiş. Bu tür mevzularda yazıp çizmek istemediğim için cevapsız kalacak lakin Mustafa hocama yönelik bu tür karalamalar devam ederse ordan burdan (ç)alıntı söylemler ile değilde ilmi manada deliller ile Kuranı hakem kılarak tartışacak var ise buyursunlar bakalım kim haklı kim haksız ortaya koyalım. Ama iftira karalama başkalarının sözleri söylemleri ile karşıma çıkmasın kimse bunuda belirtmek isterim. Ehli suni ne zamandan beri dinin özü oldu yada şia yada başka ekoller Dinin özü Kurandır/Sünnettir et ile tırnak gibidirler bu ayrılmaz ikiliyi a yada b ye kimse mal edemez. Kimki bu ayrılmaz ikili ile inancını yaşarsa Takva üzeredir Müslümandır suni isimlendirmelere ihtiyaçta duymaz.

AhmetMS 07Haziran 2013 00:47

Burada bir karalama değil, kişinin kendi beyanatları var.!!!
Eğer dikkat ettiyseniz, altta yazının beyanatını veren vidyoyu izlediğimi yazdım. Alıntı yaptığım ise, vidyonun yazı dilidir.

Bu konuya verilen cevapların, Ehli Sünnet akidesinde yeri olamaz çünkü, Ehli Beyt diye bir mezhep olmadığı gibi, Ehli Sünnet itikadına sahip hiç bir alimde, ters ilişkiye cevaz vermemiştir/veremez de...

Konuyu başlatan ve şu anda forumdan uzaklaştırılmış olan kişinin de değindiği "kader" mevzusuna, Mustafa İslamoğlu'nun "kader yoktur" gibi, bir söylemi kabul etmek demek, Kur'an'ı Kerim'e ve Ehli Sünnet akidesine ters bir davranış olduğu apaçık ortadadır.
Ve kader hakkında Kur'an'ı Kerim'den ayetlerde verildiği halde, halen sözü söyleyeni savunmak ne kadar doğrudur?

Yitiksevda 07Haziran 2013 00:51

Değerli kardeşim Kur'anda kader geçer lakin toplu halde İman esasları Kur'anda beş olarak geçer altıncı olarak İman esasları arasına sokuşturulmaya çalışılan kader anlayışı emevi zorbalarının oyunudur . Halen ehli sünnet ehli şia veya benzeri suni isimler etrafında gidip gelmek size ne kazandırıyor Fussilet suresi otuzüçüncü ayeti kerimede ismimiz açıkça zikredilmiştir Allahın layık gördüğü isim üzere isimlendirmeler Allahın sınırına müdahaledir. Bakın tekrar izah edeyim hiçbir alim açıkça livataya fetva vermemiştir konuda beyan edilen ayette geçen tarlanızdır mevzuuna yorumdur kesin olarak yapılması gerektiği hususunda bir görüş değildir. Akli selim hiçbir Mümin bu livata olayına kabul edemez etmemiştirde.

İnsanları Allah'a çağıran, iyi iş yapan ve «Ben müslümanlardanım» diyenden daha güzel sözlü kim olabilir?
(Fussilet-33)

Kardeşinizi dinlerseniz Ayeti kerime hükmü ile hareket edelim insanları Allah'a davet edelim iyi işler erdemli davranışlar ortaya koyalım fitne ve benzerlerinden kendimizi muhafaza edelim. Belki geçmişte bu forumda birçok tartışmaya müdahil olmuşumdur ama gel görki hiçbir şeye yaramadığını çok iyi anladım yaşamsal alanda hakikatleri görmeye yaşamaya gayret edelim selametle kalın.

JAZARİ 07Haziran 2013 17:01

--peygamberimize salavat getirmek YAĞCILIK ve de BİD'ATtır

--o da sıradan bir insandır

-- peygamberimizin mucizeleri için''peygambere karizma katmak için uydurulmuş şeylerdir,abartılmıştır.vb...
(mustafa islamoğlu)

hocalarımız bana bunları izah edebilirler mi?

Yitiksevda 07Haziran 2013 19:48

Alıntı:

HACIYSK Üyemizden Alıntı (Mesaj 293723)

-- peygamberimizin mucizeleri için''peygambere karizma katmak için uydurulmuş şeylerdir,abartılmıştır.vb...
(mustafa islamoğlu)

Hacı kardeş alıntıladığınız kısmın kaynağını verebilirmisiniz size ona göre cevap verecem. Çünkü alıntıda kırpma mevcut Allah resulüne maledilen birçok mucize uçuk kaçık rivayetler ile doldurulmuş bir iken yüze çıkarılmış abartı haddinden fazla aynısını bende söylüyorum ispatıda hazırdır.

Kur'ani kerimde geçen salat Ahzab 56 ayette farklı yorumlanmaları mevcuttur kimisi salavat getirmek olarak izah etmiştir kimisi farklı bu konuda mantıklı olan Salat etmek desteklemek manasındadır kuru kuru söylemek değildir Peygamberin misyonunun sürdürmektir. İyi bilirsiniz kelimei tevhid'de kuru bir sözden ibaret olmadığını eğer kuru bir sözden ibaret olsa idi en başta Ebu Cehil söyleyecekti Çünkü kelimei tevhidi söylediği an nelerin gideceğini çok iyi bilen biri idi ebu cehil yinede kaynağı belirtmenizi rica edecem.

Taasub ile olaylara bakmam Alimler hususunda duruşum Kur'an sünnettir kimseyi putum edinmem haklı ise haklı derim yanlış ise yanlış derim kimseyide kayırmam bunuda belirteyim katıldığım ve katılmadığım hususlarda Kur'anı hakem kılarım .

Medine-web 07Haziran 2013 20:56

Alıntı:

(mustafa islamoğlu)

Bir ülkede bir bakan, kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti.
Ne yapsa makbule geçmiyor, basın hergün kendisiyle uğraşıyordu.Nihayet :
-Öyle bir şey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve ilan etti :
-Pazar günü saat 10'da bakın denizin üzerinden yürüyerek geçeceğim.
Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada.Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı.Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti. Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
Fakat ertesi günü tüm gazetelerde şu başlık okundu :
-Bakan yüzme bilmiyor!

bilinmez 07Haziran 2013 22:43

Alıntı:

(mustafa islamoğlu)

musataf islamoğlunun red eddiğim tarafları ve görüşleri vardır yalnız,yukardaki soruya ilk başta mustafa islamoğlundan açıklamasını dinleyelim...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yitiksevda 07Haziran 2013 23:07

Zülküfüm Allah razı olsun video tüm iftiralara açık cevaptır. Keşke bizim ortaya koymuş olduğumuz Tarikat şirklerine bu şekil ilmi olarak cevap verebilseler nerde olmayan şeyin cevabıda olmaz Selametle kal bra.

f_kryln 08Haziran 2013 00:55

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 293736)
Bir ülkede bir bakan, kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti.
Ne yapsa makbule geçmiyor, basın hergün kendisiyle uğraşıyordu.Nihayet :
-Öyle bir şey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve ilan etti :
-Pazar günü saat 10'da bakın denizin üzerinden yürüyerek geçeceğim.
Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada.Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı.Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti. Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
Fakat ertesi günü tüm gazetelerde şu başlık okundu :
-Bakan yüzme bilmiyor!

zekice bir cevap c*gülümseyen000

nergiz 08Haziran 2013 21:18

Alıntı:

engin78 Üyemizden Alıntı (Mesaj 224398)
Bundan sonra… Zamanımızda bir takım câhiller ve sapıklar türetilmiştir. Kadere îmân Kur’ân’da yoktur, hadîslerle de îmân sâbit olmaz, O halde Kader’e îmân mecbûriyeti yoktur,
(Mustafa islamoğlu)
Yani bunları ve bunun gibi onlarca sözü olan bir kişinin sayfalarca sözünün buraya yazılması beni şaşırttı açıkcası ehli sünnet e muhalif bu hocanın tamamen şia yanlısı görüşlerini savunan babası tarafından sapık görüşleri nedeni ile evlatlıktan reddedilen bir kişiye bu kadar sayfa ayrılması beni şok etti Allah hidayet versin

Alıntı:

engin78 Üyemizden Alıntı (Mesaj 224465)
!!!!! Allah C.C her şeyi hakkıyla bilendir.
Ben daha fazla polemiğe girmeyeceğim.İstemeyerek te olsa birilerinin kalbini kırmaktan korkuyorum.Ne ben sizin düşüncenizi ne de siz benim düşüncelerimi değiştiremezsiniz.Ben bildiğim yoldan gitmeye devam edeceğim Allah hepimize hidayet versin.Şunu da söylemeden edemeyeceğim çevrem de çok büyük hocalar hadis prof.vs vs bir sürü insan var ama ne hikmetse bir tanesi bile islamoğlu hakkında iyi şeyler söylemiyor.O da onların fikirleri gerçi Allaha emanet olunuz..

Alıntı:

engin78 Üyemizden Alıntı (Mesaj 224524)
Sizle konuşacak birşey yok siz sabit fikirli insanlarsınız..Ayet koyuyoruz o olmaz diyorsunuz hadis koyuyoruz o olmaz diyorsunuz.Bende diyorum ki sizle aynı yolda olamayız siz kendi işinize bakın bende kendi işime.Ben hariç hepiniz şia yı caferiliği vahabiliği herşeyi siz süper biliyorsunuz bir ben bir de benim gibi düşünen ehli sünnet vel cemaatçiler yanlış biliyor yanlış düşünüyor.
Siz benim görüşümü düşencemi biliyormusunuz da tc vs yazıp duruyorsunuz.Ben kuran ve sünnet üzere yaşamak istiyorum.Şiayı da iyi bilirim.
Merak ediyorum ayrıca kadere inanmak sizi neden bu kadar geriyor ?

Alıntı:

engin78 Üyemizden Alıntı (Mesaj 224555)
muhsalih bırak ya boşa uğraşma ben okul için belki birşeyler faydalanırım diye girmiştim ama bu gece bitti artık.bu tipler için kadın erkek aynı ortamda olmak beraber oturup kalkmak halay çekmek muta hadisleri inkar etmek herşey caiz bırak ne halleri varsa görsünler...

engin kardeşimle aynı fikirdeyim evet000

Ne kadar bilirsen bil,söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır..MEVLANA

Allah hidayet versin...

Medine-web 09Haziran 2013 00:05

Muhalefete bakılırsa sanki bir müslüman alimden değilde israilli bir yahudiye olan nefretimizle konuşuyoruz gözüküyor.yapmayın kardeşlerim! bu nefret bu kin size ne kazandırır ki ? Allah indinde vebal değilmidir ?
eleştirilmesin demiyorum ki hiç bir alim eleştirilemez diye kural yok.4 mezhep imamı farklı düşündüler ki farklı mezhepler oluştu.her imam delili ile ortaya çıktı.hepsi de tezini kuran sünnete dayandırdı.hiç birisi işkembeden konuşmadı yazmadı ki !

hacıysk kardeşimizin yönelttiği sorular çok art niyetlice.o soruların aslı astarı yok olamaz da.hocanın videosu da verilmiş.hoca orda gereken açıklamayı yapmış zaten.
konuşmaları kesip kırpmak,yazılanları istediğimiz yöne çekip,kırpıştırarak önü arkası sakat cümleler ile ne yapmaya çalışıyoruz ? cümlelere haince yaklaşırsak kuran ayetlerinde bile faizin helal,içkinin faydalı,namaz kılınmasın gibi o kadar hukum çıkarırız ki ! yeterki art niyetli olalım çok zor değil...!

azgın firavuna bile tebliğ edilirken taha süresinde edeplice saygılıca nezaketlice hitap emredilirken ?

fe eyne tezhebunnn?

AhmetMS 09Haziran 2013 11:43

Mustafa İslamoğlu, “Mason ve Din Düşmanı” olan Cemaleddin Efgani’yi göklere çıkarırken, Afgani’nin maskesini düşüren, Ehli Sünnet Âlimlerini ve Sultan 2. Abdulhamid’i, Afgani’nin tuvalet bezi olamazlar! Diyerek aşağılıyor!

Cemallettin Afgan hakkında detaylı bilgi net aleminde, sağlam kaynaklarla mecvut ancak onun şu sözünü nakletmek istiyorum:
"Dinin başını dinin kılıcı ile kesmek lazımdır."
Bu söz bile kişinin hangi yola hizmet ettiğinine yeterde artar.

Bu kişiyi öven, göklere çıkaran birinin, ya ilim bilgisi yoktur yada hidayeti kararmıştır.
(Cemalettin Afgani, Reşit Rıza ve Muhammed Abduh gibi mason ve din düşmanlarının zihniyetinde olanların, dinden imandan bahsetmesi ne kadar gülünç oluyor.)

Ayrıca, Mustafa İslamoğlu'nun kaleme aldığı bir çok eserde (Gerekçeli Meal, Yahudileşme Temayülü, 3 Muhammed vs.) Ehli Sünnet itikadına ters düşen çok konular mevcuttur.

Not: Ehli Sünnet; Peygamber'imizin (s.a.v) sünnetini uygulayan, hayatını yaşayanların/örnek alanların yoludur. Ehli Şia ve itikadi anlamda sapıtanlar/yanlış yolda olanlar ile birlikte anılması doğru değildir, olamazda...

bilinmez 09Haziran 2013 13:06

AHMETS bey,biz mustafa islamoğlunu hangi görüşlerinin islam ile bağdaşmadığını daha önceki münazaralarımızda verdik ve zamanla bunlarıda verecez,Abdulmelik hocanın dediği gibi hiç kimse ELEŞTİRİLMEZ DEĞİLDİR,PEYGAMBERLER HARİÇ,Peygamberlerin hatalı davranışlarını Allah eleştirmiş ve insanlarda örneklik olarak vahyetmiştir,BALIK SAHİBİ YUNUS GİBİ OLMA vb ayetlerde,olduğu gibi..

Yalnız sizin ve hacıys arkadaşın KIRPMALI KESİNTİLERLE YAPTIĞINIZ BELDEN AŞAĞI VURMALARI AHLAKİ DEĞİLDİR,Adamın hangi görüşünü hangi kitabının hangi satırında TAM METİN OLARAK VERİN VE YANINDADA SİZ DELİLİNİZİ GETİRİN,görelim bakalım siz hangi ehli sünnetden bahsediyorsunuz,BUYRUN YANLIŞ GÖRDÜĞÜNÜZ METİN VE BUNA BİNAEN DELİLLERİNİZİ SUNUNDA BİZDE KARŞILAŞTIRALIM...

AhmetMS 09Haziran 2013 13:21

"Kırpmalı kesintiler" dediğiniz konular, verilmek istenen mesajlar için kısa bilgi mahiyetindedir. Yoksa detaylı bilgiler, hem vidyolarında hemde kitaplarında mevcuttur.
Vakit konusunda geniş zamana sahip olmadığım için "kısa ve öz" olarak yazmaya çalışıyorum.
Lakin vakit bulduğum zaman detaylı bir şekilde ve kaynaklarla yazarım inşaAllah.

Alıntı:

nergiz Üyemizden Alıntı (Mesaj 293793)

Ne kadar bilirsen bil,söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır..MEVLANA

Allah hidayet versin...

Medine-web 09Haziran 2013 13:27

Ahmet bey efendi,
eh sünnet hakkında ne kadar bilgin var? tarihten kaynaklardan bilgi verenleri recm etmek ne kadar vicdani? isterseniz bir kaç örnek verelim...
öncelikle şunun altını çizelim.ehli sünnet vel cemaat denilen isim ve gurup,kendilerini en doğru yolda kabul edenler,kurtulacak tek gurup olduklarını söyleyenler,islami kesimin çoğunu oluşturanlar...bu isme Allah karar vermedi,Kuranda geçmiyor,Sünnette geçmiyor.Kuranda geçen Allah ve Resulune tabii olunuz ayetidir.sünnete geçen iki sağlam kulp olan kuran ve sünnetten ayrılmayın emridir.ben bu ekolden değilim,ama kuran ve sahih sünneti benimsiyorum diyen birisini ne yapacaksınız ?

1-ehli sünnet denilen gurup emevilerin sultası altında şekilendrilmiş,onların saltanatına hızmetkar olacak şekilde adam edilmiş!,onların çıkarına karşı çıkan her bir ehli sünnet alimi(mezhep imamları dahil) falakaya yatırılmış zindanlarda çürütülmüştür.kuran ve sünnette olmayan kaderciliğin imanın şartı dayatılması gibi,halkul kuran dayatılması gibi..kuran mahluktur davasında falakaya yatırılmayan alim kaldı mı ?

2-ehli sünnet alimlerinin baş öğretmenleri olan caferi sadık sapıkmıdır? bu ekole bu zihniyete karşı çıkan islamın ilk pırlantaları mikdad selman ammar ebu zer sapıkmıdır? ehli beyt sevdalısı olan ehli sünnetin mezheplerinden birisinin kurucusu olan imam şafii; "ehli beyti sevmek zındıklıksa şahit olun ki ben zındıkım" diyen imam şafii sapıkmıdır ?

3-tarihten habersiz ezber klişe haline gelen düşüncelerden duyumlardan ne zaman vazgeçeceğiz? suya sabuna dokunmadan,emek ter dökmeden,ilim irfan okumadan raina/koyunlaşmaktan ne zaman vazgeçeceğiz.
iman edecekseniz delil ile küfür edecekseniz delil ile bilgi ile belge/sultan/burhan/kanıt ile yapın bunu diyen kuran değil mi ? her hıyarım var diyenin peşine tuzluğumuzu kapıp takip etmek,insanın şerefine ne kadar uygun?

4-ashabım yıldızlar gibidir hangisine uyarsanız kurtuluşa erersiniz hadisini kendi kafamıza uyarlamak cinayettir arkadaşım.hz huseyın de onu öldürende ashab ve ikisininde yolu doğru öyle mi ?kerbela zeynebi de ona(Resulullahın namusuna) sarkıntılık edende doğru öyle mi? Hz ebu bekir ile ebu süfyan...hz ömer ile muaviye...hz ali ile mervan...aynı kefeyemi koyacağız? hepsinin yolu doğru yol mu? el insaf/feraset/basiret...

5-cennetle müjdelenen üçüncü halife hz osman şehit edilirken,orada geçen hz aişe ;"öldürün şu bunağı" bir müslümanın katline sebeb olmak,sıffın savaşında binlerce müslümanın öldürülmesine sebeb olmak ve sonra pişman olmak...heyhatki ne fayda.....

6-halife iken 3 dirhem gnlük nafaka alan hz ebubekr vefat ederken aişeye aldıklarımı hazineye iade edin diye vasiyet ederken...islam devletini emevi çiftliği haline getiren malk mülk musluklarını onlara akıtan haz osmana karşı gelen ebu zer ve sürgün ve sürgünde sahipsiz bir cenaze çölde....ebubekir mi _osman mı ebu zermi ? hangisi yıldız?

7-hz ali ve ehli beyte bir asıra yakın hutbelerde lanet edilmiştir.hani ali bendendir ben alidenim.musa harun ilişkimiz var ama peygamberlik hariç..bu kadar değerli olan hz aliye lanet okutulması hemde ehli sünnetin cumalarında..

çok şey var ilim meclislerinin konusudur.sadece az uyanmanız için bir kaç üstü kapalı örnek verdim..bunları dile getiren tarihten kaynak getirenler zındık oluyor,işkembesini dolduran her hıyarım var diyenin peşine düşen ehli sünnet oluyor öyle mi?
وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ
(İnsanları) Allah'a çağıran, iyi iş yapan ve «Ben müslümanlardanım» diyenden kimin sözü daha güzeldir?(fusilet 33)

elisra 09Haziran 2013 16:02

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 293834)
Ahmet bey efendi,
eh sünnet hakkında ne kadar bilgin var? tarihten kaynaklardan bilgi verenleri recm etmek ne kadar vicdani? isterseniz bir kaç örnek verelim...
öncelikle şunun altını çizelim.ehli sünnet vel cemaat denilen isim ve gurup,kendilerini en doğru yolda kabul edenler,kurtulacak tek gurup olduklarını söyleyenler,islami kesimin çoğunu oluşturanlar...bu isme Allah karar vermedi,Kuranda geçmiyor,Sünnette geçmiyor.Kuranda geçen Allah ve Resulune tabii olunuz ayetidir.sünnete geçen iki sağlam kulp olan kuran ve sünnetten ayrılmayın emridir.ben bu ekolden değilim,ama kuran ve sahih sünneti benimsiyorum diyen birisini ne yapacaksınız ?

1-ehli sünnet denilen gurup emevilerin sultası altında şekilendrilmiş,onların saltanatına hızmetkar olacak şekilde adam edilmiş!,onların çıkarına karşı çıkan her bir ehli sünnet alimi(mezhep imamları dahil) falakaya yatırılmış zindanlarda çürütülmüştür.kuran ve sünnette olmayan kaderciliğin imanın şartı dayatılması gibi,halkul kuran dayatılması gibi..kuran mahluktur davasında falakaya yatırılmayan alim kaldı mı ?

2-ehli sünnet alimlerinin baş öğretmenleri olan caferi sadık sapıkmıdır? bu ekole bu zihniyete karşı çıkan islamın ilk pırlantaları mikdad selman ammar ebu zer sapıkmıdır? ehli beyt sevdalısı olan ehli sünnetin mezheplerinden birisinin kurucusu olan imam şafii; "ehli beyti sevmek zındıklıksa şahit olun ki ben zındıkım" diyen imam şafii sapıkmıdır ?

3-tarihten habersiz ezber klişe haline gelen düşüncelerden duyumlardan ne zaman vazgeçeceğiz? suya sabuna dokunmadan,emek ter dökmeden,ilim irfan okumadan raina/koyunlaşmaktan ne zaman vazgeçeceğiz.
iman edecekseniz delil ile küfür edecekseniz delil ile bilgi ile belge/sultan/burhan/kanıt ile yapın bunu diyen kuran değil mi ? her hıyarım var diyenin peşine tuzluğumuzu kapıp takip etmek,insanın şerefine ne kadar uygun?

4-ashabım yıldızlar gibidir hangisine uyarsanız kurtuluşa erersiniz hadisini kendi kafamıza uyarlamak cinayettir arkadaşım.hz huseyın de onu öldürende ashab ve ikisininde yolu doğru öyle mi ?kerbela zeynebi de ona(Resulullahın namusuna) sarkıntılık edende doğru öyle mi? Hz ebu bekir ile ebu süfyan...hz ömer ile muaviye...hz ali ile mervan...aynı kefeyemi koyacağız? hepsinin yolu doğru yol mu? el insaf/feraset/basiret...

5-cennetle müjdelenen üçüncü halife hz osman şehit edilirken,orada geçen hz aişe ;"öldürün şu bunağı" bir müslümanın katline sebeb olmak,sıffın savaşında binlerce müslümanın öldürülmesine sebeb olmak ve sonra pişman olmak...heyhatki ne fayda.....

6-halife iken 3 dirhem gnlük nafaka alan hz ebubekr vefat ederken aişeye aldıklarımı hazineye iade edin diye vasiyet ederken...islam devletini emevi çiftliği haline getiren malk mülk musluklarını onlara akıtan haz osmana karşı gelen ebu zer ve sürgün ve sürgünde sahipsiz bir cenaze çölde....ebubekir mi _osman mı ebu zermi ? hangisi yıldız?

7-hz ali ve ehli beyte bir asıra yakın hutbelerde lanet edilmiştir.hani ali bendendir ben alidenim.musa harun ilişkimiz var ama peygamberlik hariç..bu kadar değerli olan hz aliye lanet okutulması hemde ehli sünnetin cumalarında..

çok şey var ilim meclislerinin konusudur.sadece az uyanmanız için bir kaç üstü kapalı örnek verdim..bunları dile getiren tarihten kaynak getirenler zındık oluyor,işkembesini dolduran her hıyarım var diyenin peşine düşen ehli sünnet oluyor öyle mi?
وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ
(İnsanları) Allah'a çağıran, iyi iş yapan ve «Ben müslümanlardanım» diyenden kimin sözü daha güzeldir?(fusilet 33)

herdönem maruz kaldığımız söylemlere ne güzel yanıtlar ve yaklaşımlar,tebrik ederim
...Rabbim bizi dosdoğru yola ilet..

Yitiksevda 09Haziran 2013 16:11

Konu başlangıcından itibaren deliller ile tartışılması hususunda direttim. Lakin Ahmet bey zehirliorg denilen siteden yada Cüppeli efendinin uydurmalarından derleme sözler ile tartıştığını zannetmekte Mason ve benzeri atıflar ile karalanan İslam Alimleri olan Efgani Abduh ve benzerlerinin ortaya koymuş olduğu yaşantı ortadadır. İkide bir Ehli Sünnet vs söylemler ile tefrika oluşturmak ancak ve ancak cahilliktir. İslamın kırılma noktası olan Ehli Sünnet denilen ekolun ortaya çıkışı hicri dokuzyüz lü yıllardır. Allah aşkına dillerinden bunu düşürmeyenler ne kadar tarihi bilgiye sahiptirler?

Emevi namussuzlarının oyunları ile ortyaya çıkan kırılmaları halen dillerinden düşürmeyen sözde Ehli Sünnet müdaimleri ile tartışmak istemediğimi yüzlerce kez ifade ettim çünkü bilmiyorlar bilmiyorlar. Bilmedikleri en başta seksen yıl İmam Aliye minberlerde lanet ettiren Muaviye Zalimoğlu zalimini kutsamada var olan görüşleri ile başlar ve devam eder bunlara cevap vermek zaman harcamak boş işler ile iştiğal etmektir gereksizdir. Bugün kendini ehli sünnet olarak kabul edenlerin çiğerlerinide biliriz !!! Yaşamlarınıda saraylarınıda Aynı şekilde Ehli Şianında maslahat gereği nasıl zalimleştiğinide suriye olaylarında gördük boşverin bu kuru sözleri ve dayanakları. (Kendini Ehli Kur'an gören ve buna göre yaşayanları tenzih ederim.)

FECR 09Haziran 2013 16:12

Anlaşılan bazı kimseler forumların özelliklerini ya bilmiyorlar ya da unutmuşlar. Maksat üzüm yemek ise, forumda üzümün tüm çeşitleri bulunur.
İsteyen İzmir üzümünü sever, onu yer
İsteyen keçimen üzümünü sever,onu yer.
İsteyen karaüzümü sever,onu yer
İsteyen besni üzümünü sever,onu yer
İsteyen Kalecik karası üzümü sever, onu yer
İsteyen Çalkarası üzümü sever, onu yer
İsteyen Kardinal üzümü sever, onu yer
Kısacası forumda her türlü üzüm gibi her türlü fikri de bulmak mümkündür. İsteyen kendi fikrine uygun olanları alır, diğerlerini dikkate almaz. Ama karşısındaki insana hakaret,aşağılama yaparsa buna müdahale etmek yönetimin en doğal hakkıdır.
Amacı üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olan kimselerin forumda huzursuzluk çıkarmasını da herhalde hiç bir üye tasvip etmez.

barışş 09Haziran 2013 16:47

benim bir tek sorum olacak cübbeli hoca vs hocaların reddiye yaptığı konuda elinde delil olmadan yapılmayacağını bilecek kadar ilmi var yani bu tartışılcak bir konu değil nitekim konuşmalarında kitaplarından alıntı yapıyor yani cübbeli hoca başka kitaplara mı bakıyor yok eğer mustafa islamoğlunun kitaplarında bu iddialar yazıyorsa tartışmanın ne anlamı var bu kadar

bilinmez 09Haziran 2013 21:24

Alıntı:

barışş Üyemizden Alıntı (Mesaj 293861)
benim bir tek sorum olacak cübbeli hoca vs hocaların reddiye yaptığı konuda elinde delil olmadan yapılmayacağını bilecek kadar ilmi var yani bu tartışılcak bir konu değil nitekim konuşmalarında kitaplarından alıntı yapıyor yani cübbeli hoca başka kitaplara mı bakıyor yok eğer mustafa islamoğlunun kitaplarında bu iddialar yazıyorsa tartışmanın ne anlamı var bu kadar

cübbelinin kaynak ve delil,ilim anlayışı şu dur...muhiddin arabi hadis ravisi,gerisini siz düşünün.kaynakta sormayın diyor

[YT]soK0Mfh815s[/YT]

barışş 09Haziran 2013 22:13

ben cübbeli hocanın mustafa islamoğluyla ilgili reddiye yaparken kitabından alıntı yapıp yapmama meselesini söylerken siz alakası olmayan bi videoyla cevap veriyorsunuz bu vidyoda kaynak sormayın dedi diye reddiyelerini kaynaksız yaptığını gösterirmi
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yitiksevda 09Haziran 2013 22:28

Barış bey Verdiğin kaynağı sitesini iyi bilirim Bakın bakalım o arifan dergisindeki sunulanlarmı doğru yoksa videodaki söylemlermi kesip kırpıp Mustafa hocama dil uzatanlara cevabı .

[YT]4fFF-03xkok[/YT]

barışş 09Haziran 2013 22:31

benim anlamadığım kitabı yazan hocalar m. islamoğlunun kitabından alıntı yaparak yazmışlar o zaman videoda başka diyor kitabında başka diyor durum bu noktaya geldi

Yitiksevda 09Haziran 2013 22:33

Alıntı:

AhmetMS Üyemizden Alıntı (Mesaj 293815)
Mustafa İslamoğlu, “Mason ve Din Düşmanı” olan Cemaleddin Efgani’yi göklere çıkarırken, Afgani’nin maskesini düşüren, Ehli Sünnet Âlimlerini ve Sultan 2. Abdulhamid’i, Afgani’nin tuvalet bezi olamazlar! Diyerek aşağılıyor!

Cemallettin Afgan hakkında detaylı bilgi net aleminde, sağlam kaynaklarla mecvut ancak onun şu sözünü nakletmek istiyorum:
"Dinin başını dinin kılıcı ile kesmek lazımdır."
Bu söz bile kişinin hangi yola hizmet ettiğinine yeterde artar.

Bu kişiyi öven, göklere çıkaran birinin, ya ilim bilgisi yoktur yada hidayeti kararmıştır.
(Cemalettin Afgani, Reşit Rıza ve Muhammed Abduh gibi mason ve din düşmanlarının zihniyetinde olanların, dinden imandan bahsetmesi ne kadar gülünç oluyor.)

Ayrıca, Mustafa İslamoğlu'nun kaleme aldığı bir çok eserde (Gerekçeli Meal, Yahudileşme Temayülü, 3 Muhammed vs.) Ehli Sünnet itikadına ters düşen çok konular mevcuttur.

Not: Ehli Sünnet; Peygamber'imizin (s.a.v) sünnetini uygulayan, hayatını yaşayanların/örnek alanların yoludur. Ehli Şia ve itikadi anlamda sapıtanlar/yanlış yolda olanlar ile birlikte anılması doğru değildir, olamazda...

Ahmet bey emin olun kişi sevdiğinin dini üzeredir Sizin kendinize endad edindiklerinizin zerre değeri yoktur bende bunu önelikle belirteyim. Helede Tasavvuf dininden ise günahımı değişmem sizin inancınıza ters görünenler Kur'an inancına göre doğru olandır siz itikadınızı endadlarınız söylemleri ile şekillendirin bizim endadlara ihtiyacımız yok Kuran ve Resulü yeter.

SAAT: 12:53

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320