![]() |
Hiçbir yere varmayn İslamoğlu Tartışmalarından Biri.. Bundan sonra… Zamanımızda bir takım câhiller ve sapıklar türetilmiştir. Kadere îmân Kur’ân’da yoktur, hadîslerle de îmân sâbit olmaz, O halde Kader’e îmân mecbûriyeti yoktur, (Mustafa islamoğlu) Yani bunları ve bunun gibi onlarca sözü olan bir kişinin sayfalarca sözünün buraya yazılması beni şaşırttı açıkcası ehli sünnet e muhalif bu hocanın tamamen şia yanlısı görüşlerini savunan babası tarafından sapık görüşleri nedeni ile evlatlıktan reddedilen bir kişiye bu kadar sayfa ayrılması beni şok etti Allah hidayet versin |
Cevap: Mustafa islamoğlundan Sözler Alıntı:
|
çifte standart olmuyor mu hem engin arkadaş iftira mı attı kitaplarında yazıyorsa |
|
Cevap: Mustafa islamoğlundan Sözler Hiç şüphesiz, Biz her şeyi kader ile yarattık. (Kamer Suresi,49) Onların işlemiş oldukları herşey kitaplarda (yazılı)dır. (Kamer Suresi, 52) Küçük büyük herşey satır satır (yazılı)dır. (Kamer Suresi, 53) |
Cevap: Mustafa islamoğlundan Sözler Sayın yönetim burada bana laf söyleyeceğinize imanın şartlarından biri nedir buna cevap verin veya kader inkar eden bu kişilere gerekli cevabı verin resmen sapkklık yapılıyor ehli sünneti kabul etmiyorlar be siz burada bize laf söylüyorsunuz.Hiç bit ehli sünnet ulemasına hocasına laf söylemek bizim haddimize değildir.Bu konuda hem fikiriz ama kalkıp kaderi hadisi kabul eymeyen bir zihniyete de oh ne güzel yapıyorsunuz meydan boş istediğiniz gibi at oynatın körpe kişilerin kafasını bulandırın demelerine de müsade etmemizi beklemeyin. |
Cevap: Mustafa islamoğlundan Sözler Şialardan çom tanıdığım var memleketin karsta da 1.5 yıl kaldım oraları ve insanlarınıda iyi bilirim.çevremde senin gibi boş insanlar çok hadisi kabul etmezler kaderi kabul etmezler tek doğru onlardır zaten ama hesap günü bu söylemiş olduğun laflar hepsi bir güzel suratına çarpışdıgı zaman şeriati mi kurtaracak seni başkasımı o zaman göreceksin.hala bana şia dan bahsediyorsun .80 kolu varmış onların bir çoğunun Allah c.c yanlışlık yaptı ve hz ali yerine hz Mubammede peygamberlik verdi dediğimi de iyi bilirsin .Peybamberimize ağza alınmayacak küfürler ettiğini de iyi bilirsin.Ama hala burada şia yı desteklemeye anlatmaya de ama et sen |
Cevap: Mustafa islamoğlundan Sözler Şia'nın sapık mürted fırkaları var bunu inkar etmek gerçeklere ters düşer.şiayı bozan ilimsizliktir,siyasi çıkarlardır.ilimden irfandan edepten mahrum sokak soytarılarının aklına geleni din zannetmelerinden,tabiri caiz ise bu mezhebi kocakarı dinine çevirdiler.bu konuda engin bey haklıdır.ama haksız olduğu mevzu;"kişilere toplumlara bakıp ilim üretmesidir." ilim sokakta toplumlarda kişilerde değil kaynaklarda elde edilir. asıl şia islamın ta kendisidir.Büyük üstad caferi cadık'ın mezhebidir.caferi sadık ,söylediğin iddiaların hiç birisini kabul etmez.sokak şiası değil asil şia islamdır. kader konusunda Mustafa hoca haklıdır. not:konuşmalarınızı edep dairesinde yaparsanız ilim muzakeresi yapmış olursunuz.aksi takdirde kahvede konuşabilirsiniz. selam dua ile. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Mustafa İslamoğlu konuşunca Kur'an'dan konuşuyor Cübbeli ise farklı kaynaklardan Mustafa İslamoğlu ile Cübbeli arasındaki farkı Medineweb üyeleri gayet iyi ayırt ederler. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Vallahi yazık size hadisi kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz başka sorum yok |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Meseleyi ne kadar da sığ, basit düşündüğün, sorduğun soruda ortaya çıkıyor maalesef. Hadis usulu biraz okursan iyi olur. İmam Buhari yaklaşık 500.000 hadis içerisinden sahih olarak kabul ettiği 3000-4000 hadisi kitabına almıştır. Diğerlerini sahih kabul etmemiştir. İmam Buhari size göre hadis inkarcısı olmalı:) |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Ne alakası bar arkadaşım ya siz saptırıyorsunuz siz çok bilgili alimsiniz biz de cahiliz hiçbirşey bilmiyoruz neden cwvap vermiyorsunuz o 4000 hadisi kabul ediyormusnuz etmiyor musunuz cwvap verin o hadislerde peygamber efendimiz imanın tarif ederken kaderi de söylüyor ama siz soruya soruyla karşılık verip lafı geçiştiriyorsunz |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma İslamoğlu'nun videosunu izledin mi?. Orada İslamoğlu Cibril hadisinin farklı versiyonlarından bahsediyor. Hadislere eklemeler /çıkarmalar yapıldığını hiç hadis tarihi kitaplarında okumadın mı?. Müslim hadis kitabı evinde varsa, iman bahsine sana zahmet bakıver, kaç türlü varyantı var. Ayrıca haberi vahid'in itikatta delil olmayacağı ile akaid kitaplarına müracaat da edebilirsiniz. "Haberi vahid zan ifade ettiğinden dolayı itikatta delil değildir." diye meşhur bir kaideyi de hatırlatmakla yetinelim |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Huzeyfe (R.a) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Her ümmetin mecusileri vardır. Bu ümmetin mecusileri "kader yoktur!" diyenlerdir. Bunlardan kim ölürse cenazelerinde hazır bulunmayın. Onlardan kim hastalanırsa ona ziyarette bulunmayın. Onlar Deccal bölüğüdür. Onları Deccal'e ilhak etmek Allah üzerine bir haktır." Ebu Davud, Sünnet 17, |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Alıntı:
Bu hadis ile ilgili Hadis alimleri ne demiş araştırdın mı? el-Muziriî gibi hadis otoritelerine göre bu hadis zayıftır; ravilerinden birinin rivayeti alimler tarafından delil olarak kabul edilmez. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma !!!!! Allah C.C her şeyi hakkıyla bilendir. Ben daha fazla polemiğe girmeyeceğim.İstemeyerek te olsa birilerinin kalbini kırmaktan korkuyorum.Ne ben sizin düşüncenizi ne de siz benim düşüncelerimi değiştiremezsiniz.Ben bildiğim yoldan gitmeye devam edeceğim Allah hepimize hidayet versin.Şunu da söylemeden edemeyeceğim çevrem de çok büyük hocalar hadis prof.vs vs bir sürü insan var ama ne hikmetse bir tanesi bile islamoğlu hakkında iyi şeyler söylemiyor.O da onların fikirleri gerçi Allaha emanet olunuz.. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma İslamoğlu eleştirilmez, bütün söyledikleri doğrudur diye söylemiyoruz. Mustafa İslamoğlu da bir beşerdir, hata edebilir. İlmi olarak onun fikirlerine karşı görüşler ortaya koyabilirsiniz.saygı duyarız. Ama foruma çat kapı gelip de "İslamoğlu sapıktır, şiadır, vehhabidir, hadis inkarcısıdır " gibi ithamlarla söze başlayarak, konuya giriş yapmak ne islami âdâba ne medineweb'in hoşgörüsüne sığar. Gerek yöneticilerin gerekse kimi üye kardeşlerimizin ( ben de dahil) size olan tepkisi bu yönde olmuştur. Yoksa fikirleri sonuna kadar eleştirebiliriz. Ki bu forumda yüzlerce örneği vardır. Allah ayetinde şöyle buyuruyor: Onlar sözü işitip en güzeline uyarlar” (39/Zümer-23) |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Engin kardeşim buyur bakalım benle konuş hangi konuda konuşmak istiyorsan Şia Sünni ve benzeri Kadere iman hususunda Mustafa islamoğlu haklıdır Kur'anda Kadere iman geçmez varsa geçer diyen buyursun ispatlasın Emevi zalimoğlu zalimlerinin uydurmasıdır. Şia hakkında hiçbir şey bilmediğim aşikar Safevi şiası ile Ali şiasını ayıramadığınız barizdir İmam Caferi sadık ve diğer imamlar zalimlere boyun eğmedikleri ve binlerce talebe ilim deryası yetiştirdiklerini bilmeniz gerekir Bugün T.C'nin uygulamalarını eğer biz sünni olarak algılar isek o zaman sünniliği çok kötü bir kavram olarak görmemiz gerekir İranı'da bu bazda değerlendirin devlet yönetimi anlayışı ile din anlayışını birbirinden ayırd etmek lazım. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Barış kardeşim eleştirdiğimiz kişilerin hataları ve söylemlerini isbat ederek eleştiriyoruz buyrun sizde neyi savunuyor iseniz ispat edin bizde ona göre eleştirmeyelim. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kaderci anlayış ile alakalı yazı buraya aktarmayacam okuyun bakalım Kader ne imiş ? [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu kısımda ise Mezhepli olmayı bir kenara bırakıp Mezhep holiganlığı yapmaya çalışanlar ile alakalı yazı. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Sizle konuşacak birşey yok siz sabit fikirli insanlarsınız..Ayet koyuyoruz o olmaz diyorsunuz hadis koyuyoruz o olmaz diyorsunuz.Bende diyorum ki sizle aynı yolda olamayız siz kendi işinize bakın bende kendi işime.Ben hariç hepiniz şia yı caferiliği vahabiliği herşeyi siz süper biliyorsunuz bir ben bir de benim gibi düşünen ehli sünnet vel cemaatçiler yanlış biliyor yanlış düşünüyor. Siz benim görüşümü düşencemi biliyormusunuz da tc vs yazıp duruyorsunuz.Ben kuran ve sünnet üzere yaşamak istiyorum.Şiayı da iyi bilirim. Merak ediyorum ayrıca kadere inanmak sizi neden bu kadar geriyor ? |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Neden gerdiğini izah edeyim suya sabuna dokunmayan yığınların oluşmasında tek etken kaderci anlayıştır. Buyrun hangi ayete itiraz etmişiz kardeş Ayeti sunan bizde İman edelim. Ehli sünnet şia vahhabi ve benzerleri suni kavramlardır bu kavramlar etrafında gidip gelmek birşey kazandırmaz asl olan Kur'an ve Canlı Örneği Allah resulüdür diğerleri yorumlardır asli dinden değildir. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Değerli kardeşim bakın şu söz bizi anlatmaya yeterli gelir kanısındayım Şia bir Alimin düşüncesi budur işte . BİZLER NAMAZ KILARKEN ELLERİMİZİ İNDİREREK Mİ KILSAK YOKSA GÖBEĞİMİZE Mİ KOYSAK DİYE KAVGAYA TUTUŞURKEN, ZALİMLER BU KOLLARI NASIL KESSEK DİYE DÜŞÜNÜYOR. İmam Humeyni Erdem ve Birlikteliği bu sözler ifade ediyor zannımca. Dünyanın her tarafında İslam’ın izzet ve şerefi için mücadele eden aziz gençlerin el ve pazılarından öperim” İmam Humeyni |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma kamer suresi 49 ayet.. ben alimlere hocalara laf söylemek gibi bir bilgim kapasitem yok.Ama mustafa islamoğlu ve onun gibileri kabul etmiyorum ve bunu her ortamda söylerim ve kimseden de çekinmem...uzatmayalım. Muta hakkında bilgi verirmisiniz .. Ben birşeyler öğrenmek istiyorum öğretin bana biraz cahilim ne de olsa.. :) |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma kaç vakit namaz var şia da ? ezan nasıl okunuyor ? bir şia camisinde namaz kılarken ( ikindi namazı) şia da olmayan namaz sen ne yapıyorsun ne namazı kılıyorsun diye tepki veriliyor mu? cuma namazı 20 milyonlık şehirde nerede kılınıyor ? |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Muta İslam şeriatına göre haramdır helal kabul edenler nefsani içtihatlara uymaktadırlar asla kabul etmedim velev ki istedikleri kadar delil sunsunlar İnsan fıtratına aykırı bir görüştür. |
Cuma namazlarına katılmadığım için bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile tek bir camide yada geniş alanda kılındığı bizzat devlet yöneticisi tarafından kıldırıldığıdır. |
Şimdi başka bir soru iran daki şia devlet şiası yani resmi uygulanan orada muta serbest her gidişimde seni evlendirelim diye çırpınıyorlar ama ben bunun yanlış oldugunu söylediğimde de ters ters bakıyorlar. Burda birileri bireylerin uyguladıklarına bakma diyorlar diğer taraftan uygulama da aynı devlet te yapıyor. Hani ismi iran islam cumhuriyeti olan ve islamın yanından bile geçmeyen İran dan bahsediyoruz. |
O ki, [her şeyi] yaratmakta ve amacına uygun şekiller vermektedir; O ki, [bütün mevcudatın] tabiatını belirlemekte ve onu [hedefine doğru] yöneltmektedir (A’la 2-3) Yani, onu kendi içinde tutarlı kılmakta ve yerine getirmekle yükümlü olduğu fonksiyonlara uygun vasıflarla donatmakta, böylece onu var oluşun gereklerine baştan uygun hale getirmektedir. O ki, göklerin ve yerin egemenliği O'na aittir; soy-sop edinmemiştir; egemenliğinde herhangi bir ortağı yoktur; çünkü her şeyi yaratan ve her şeyi belli bir yasalar örgüsüne göre düzene koyan O'dur. (Furkan 2) ‘’Yani, yarattığı ve idame ettirdiği büyük kozmik düzen içinde her şeye ya da her olaya belli bir fonksiyon, belli bir mahiyet ve keyfiyet tayin eden O'dur:’’ [Musa:] “Bizim Rabbimiz, [var olan] her şeye gerçek özünü ve biçimini veren ve sonra da her şeyi [kendi doğasının gerektirdiği] yola yönelten varlıktır” (Taha 50) Bu cümle Arapça aslında geçmiş zaman kipinde kuruludur (“verdi” ve “yöneltti”); fakat açıkça Allah'ın yaratma eylemindeki sürekliliği yansıttığı için, zaman kavramından bağımsızdır ve Kur’an'ın başka pek çok yerinde olduğu gibi, burada da geniş zamanlı bir anlam ifade etmektedir. Halk terimi bu anlam örgüsü içinde yaratılmış bir nesnenin ya da varlığın sadece özüne ya da tabiatına değil, bu özün ya da tabiatın kendini açığa vurduğu biçime de işaret etmektedir; bizim halkahu ifadesi için benimsediğimiz “her şeye gerçek özünü ve biçimini veren” şeklindeki çeviri de bu düşünceye dayanmaktadır. Yukarıdaki cümleyle anlatılmak istenen gerçek ilk defa 87,2-3'de, yani, Kur’an’i vahyin ilk dönemlerine ait bir surede dile getirilmektedir. Meryem, "Ey Rabbim!" dedi, "Bana hiçbir erkek dokunmadığı halde nasıl oğul sahibi olabilirim?" (Melek) cevap verdi: "İşte öyle! Allah dilediğini yaratır; bir şeyin olmasını istediğinde sadece 'Ol!' der ve o (şey hemen) oluverir. (Ali İmran 47) Yukarıda Hz. Meryem'e [bir meleğin ağzından] söylenen sözler ve daha önce Hz. Zekeriya'ya söylenen benzer sözler (yukarıdaki 39-40. ayetler) ile, Allah'ın sınırsız yaratma gücü -özellikle, her iki halde, Allah'ın iradesinin bizatihi tezahür edeceği şartları oluşturma kudreti- ve böylece, konuşmaların yapıldığı sırada ne kadar imkansız ve beklenmez görünse de, herhangi bir olayı meydana getirebilme gücü vurgulanmaktadır. Bakın, Biz her şeyi gerekli ölçü ve nispette yarattık; Bizim [bir şeyi] takdir etmemiz ve [onun meydana gelmesi] göz kırpması gibi bir anlık bir [fiil]dir. (Kamer 49-50) Yani, Allah'ın bir şeyi yaratmak “istemesi” ile onu “yaratması” arasında bir zaman farkı ve bir kavramsal farklılık yoktur, çünkü “O, bir şeyin olmasını istediği zaman ona sadece “Ol!” der ve o (şey hemen) oluverir” “Göz kırpma” ile karşılaştırma, elbette ki yalnızca deyimseldir, yani insanın bazı şeyleri anında kavramasını ifade etmektedir. |
|
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Bugünün İran'ı çok farklı bir duruş sergilemektedir Zalimoğlu Zalim esedi kendi menfaatleri için desteklemeleri Kur'ana göre Zalimliktir zalimlere meyletmek-tir ateşin dokunmasıdır Devrimde esas alınan ölçüler ne yazık ki Mollalarca katledildi. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma ama mustafa islamoğlu ve onun gibileri kabul etmiyorum ve bunu her ortamda söylerim ve kimseden de çekinmem.. Değerli kardeşim Mustafa İslamoğlu veya başkalarını kabul edip etmeme fikrinize saygı duyarım ama eğer eleştirecek iseniz sunun delillerinizi hangi fikrini veya söylemini kabul etmiyorsanız size onun düşüncesinde olduğumu belirterek cevap vereyim . |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma ezan nasıl okunuyor ? Ezana Aleyin Veliyullah ibaresini eklemişlerdir Bunun eklenme tarihine baktığımızda Emevi ve Abbasi uygulamalarına Muhalefettir yıllarca Minberde Lanet okutulan İmam Ali için Velilerin efendisidir denilmektedir Çokta önemli değildir Halife Ömerin sabah namazı için ezana ilave olarak okuttuğu namaz uyumaktan daha hayırlıdır ibaresi gibi algılamak lazım yanlışlık yoktur o sözü sarfetmekte. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma AHLAK DIŞI MESAJ EDİTLENMİŞTİR-Abdulmelik |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Babasindan Mustafa islamogluna reddiye!!!!! Muhterem Ali Eren Beyefendi!.. Selamlar, sevgiler, dualar, hürmetler... Allah, hidayet ve salah veresice oğlum Mustafa İslamoğlu’na köşenizde verdiğiniz, “Kur’an–ı Kerim’e el sürme” mevzuunda, alimane, arifane, vakıfane cevabınızdan dolayı sizi canı gönülden tebrik eder ve halisane şükranlarımı arz ederim. Hürmet ve dualarımla... Aciz Ahmed İslamoğlu. Mütekait (emekli) imam–hatip ve fahri vaiz. Develi / Kayseri. “Not: “Muhterem Hocam (Ali Eren)!... Mustafa’nın dâl ve mudılliği, baba olarak bizi çok huzursuz etmektedir. Salahına dua etmekteyiz. Sizlerden de ıslahına dua istirham etmekteyiz. İcap ederse, bu kısa tebrik ve teşekkürnamemi köşenizde dipnot alarak neşredersiniz... Milyonları ifsat ve idlal etmesin... Cevabınız, fakiri pek memnun ve mesrur etti. Hak razı olsun...” “Vaiz Babanın Teşekkür ve Üzüntüsü” daha ne diyelim.... |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Babasının söylemi mutlak doğruyumu ifade ediyor Geleneksel anlayışa sahip olan babasının görüşü Mustafa İslamoğlu hocamın görüşleri ve söylemleri hususunda çokta önem arz etmez Kur'an ve Sünnete uygun görüşleri baş üstünedir bugüne kadar muhalif fikrine çok az rastlamışımdır. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Ahlaki tartışma adabını elden bırakmayalım lütfen. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Hepimizin ayrı düşünceleri,görüşleri duyguları vardır. Hal böyle olunca,tartışma kaçınılmaz oluyor. Tartışmanın hedefi fikir alış verişidir.Amaç doğruları ortaya koymakdır....Saygı çerçevesini aşmamamız gerekiyordu.Tartışma ego tatmini halini aldı herkes söyliyeceğini söyledi.Özellikle bazı arkadaşlarımın tutumu hayretler içinde izledim...tartışma adabını bilmıyorsanız tartışmaya girmeyeceksiniz!! Heleki bynların daha edepli olması gerekir. |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Sizden ricam edebinizle yazmanız konu amacın dışına çıkılırsa bu kdr tölerans göstermeyiz! |
Cevap: Mustafa İslamoğlu hakkında tartışma Buyrun bakalım Mustafa İslamoğlunu beğenmeyenler fikrinizi alalım Size cevap verelim hakaretsiz küfürsüz devam edelim. |
SAAT: 03:38 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.