"Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava "/medineweb mutfağı Malzemeler 14 yaprak baklavalık yufka 300 gr. taze kadayıf 150 gr. tereyağı veya margarin 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı iri kırılmış ceviz Şerbeti İçin: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 9 damla limon suyu Yapılışı Tadanların tarifini istediği, pratik olduğu kadarda lezzetli bir tatlı olduğunu söylemekle başlıyorum. Tereyağını eriterek başlıyoruz, eriyen yağa sıvı yağı da karıştırıp, iki yaprak baklavalık yufkayı alarak, üstteki yufkayı fırçayla yağlıyoruz. Kısa kenarına kadayıfları tel tel ederek, şerit halinde yayıyoruz, üzerine de cevizi dökerek rulo olarak sarıyoruz, baklavalık yufkalar, kadayıf ve ceviz bitene kadar bu işlemi yapıyoruz, üzerine de kalan yağı kızdırarak tatlıyı keserek kızgın yağı döküyoruz Önceden ısınmış, 180°de 25 dk. pişiriyoruz, (fırınlar markalarına göre pişirmesinde farklılık göstereceğinden, dikkat ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz. ) Şeker, su ve limon suyunu tencereye alarak kaynatıyoruz. (20 dk. kaynattım) Fırından çıkan kadayıflı baklavanın, ilk sıcaklığı çıkınca, sıcak olarak şerbetini dökerek, birazda dinlendirip servisliyoruz. Süper ve hafif bir tatlı, denemenizi tavsiye ederim. Deneyenlere afiyet -i şifa olsun. NOT: Bu tatlıyı bütün işlemlerini uygulayıp, üzerini streçleyip, dondurucuda saklayabilir, istediğiniz zaman pişirip şerbetleyebilirsiniz. Piştiğinin ertesi günü de aynı tazelikte bir tatlı. |
SAAT: 15:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.