Çıtır Burgulu Baklava Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 1 paket baklavalık yufka (450 gr) 100 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz Üzeri için ; 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için ; 3 su bardağı su 2.5 su bardağı şeker 1 dilim limon suyu İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. İsterseniz bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz biraz karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbet oda ısısına gelince buz dolabına kaldırıyoruz. Tereyağını eritiyoruz üzerinin köpüklerini alıyoruz. Eridikten sonra altında kalan beyaz tortusunu kullanmıyoruz. Sıvı yağı tereyağıyla karıştırıyoruz. Tezgaha 1 tane yufkayı seriyoruz diğer yufkaların üzerini kurumaması için kapatıyoruz yoksa sararken kırılmalar olur. Yufkanın yarısını fırça ile yağlıyoruz kalan yarısını üzerine kalıyoruz tekrar yağ sürüyoruz. Her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştiriyoruz. Kenarından ince bir oklava veya şişle sarıyoruz. İki elimizle ortaya doğru büzüyoruz. Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz. Borcama dizip istenilen genişlikte kesiyoruz. Üzerine soğuk sıvı yağını fırçayla sürüyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan baklavalarımızın ılımasını bekliyoruz sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirilerek döküyoruz. Şerbeti tamamen çeken baklavalar servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 😊 (borcama altı tam kizarmadığı için piştikten sonra 3-5 dakika fırının en altına koyuyoruz). Afiyet olsun... |
SAAT: 17:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.