Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Tesettür Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi TÜRKcan,Açılış Tarihi:  30 Temmuz 2008 (17:45), Konuya Son Cevap : 03 Ağustos 2014 (16:46). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Temmuz 2008, 17:45   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TÜRKcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2609
Üyelik T.: 12 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:36
Mesaj: 550
Konular: 114
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

Eğitimine devam edebilmek için her gün okul kapılarında başını açmak zorunda kalan arkadaşlarının durumuna şahit olan başı açık öğrenciler düşüncelerini böyle açıkladı.



Zeynep Çiftçi'nin haberi

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılıp kaldırılmaması tartışıladursun, her gün yüzlerce öğrenci yasak nedeniyle başörtüsünü çıkararak derslerine girebiliyor. Yasağın kaldırılması durumunda, başı açık öğrencilerin baskı altında kalacağı iddialarının çokça konuşulduğu bugünlerde, konuyu üniversite öğrencilerine sorduk. Bu tür düşünceleri yersiz bulan öğrenciler, şu çarpıcı değerlendirmeyi yaptı: “Başörtü yasağı kalkarsa değil baskı hissetmek aksine çok memnun olurum. Çünkü her gün arkadaşlarımın okula girişte başlarını açarken yaşadıkları sıkıntılara tanık oluyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Bir çok kapalı arkadaşım, yaşadığı sorunlardan dolayı okula gelmek istemiyor. Bu yasak kalksın hiçbir baskı hissetmeyiz, ayrıca psikolojik baskıdan dolayı kapanacak kadar iradesiz değiliz.”

YASAĞI SAVUNANLARIN BAHANESİ

Bu tür iddialarla yasağın devam ettirilmek istendiğine dikkat çeken öğrenciler, “Sözde aydınlarımız korkular üzerinden problem üreterek yasakların devam etmesi için bahane uydurmasınlar. Biz birarada yaşamaktan mutluyuz” diye konuştular. Ailelerinde başı örtülü bireylerin bulunduğunu, hatta anneleri söyleyen genç kızlar, “Ailemiz baskı yapmıyor ki sokak baskı yapsın” diyor. Yeni Şafak muhabirinin, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan kızlardan aldığı görüşler şöyle:

İKİ ABLAM BAŞÖRTÜLÜ

Merve Özkan (Trakya Üniversitesi-Büro Yönetimi öğrencisi): “Başörtü yasağı kalkarsa başı açık öğrenciler üzerinde baskı oluşur fikri çok saçma. İki ablam başörtülü, eğer baskı oluşsaydı onlar benim üzerimde baskı oluştururdu. Ama asla böyle bir durum söz konusu olmadı.”

AKSİNE MUTLU OLURUM

Gülsüm Yılmaz (İstanbul Üniversitesi-İktisat Bölümü öğrencisi): “Başörtü yasağı kalkarsa değil baskı hissetmek aksine çok memnun olurum. Çünkü her gün arkadaşlarımın okula girişte başlarını açarken yaşadıkları sıkıntılara tanık oluyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Bir çok kapalı arkadaşım, yaşadığı sorunlardan dolayı okula gelmek istemiyor. Bu yasak kalksın hiçbir baskı hissetmeyiz, ayrıca psikolojik baskıdan dolayı kapanacak kadar iradesiz değiliz.”

ARKADAŞLARIM ADINA SEVİNİRİM

Gökçenur Cemre (İstanbul Üniversitesi öğrencisi): “Bir çok kapalı arkadaşım var ve okul dışında görüşüyoruz. Okul dışında hisetmediğim baskıyı sınıf ortamında nasıl hissedeceğimi anlamadım. Bu yasak kalkarsa arkadaşlarım adına çok sevinirim.”

BAŞÖRTÜSÜYLE OKULA GİRiLEBİLMELİ

Halime Ünver (İstanbul Üniversitesi -Tarih Bölümü öğrencisi): “Başörtülü arkadşlarımın okula girememesi beni çok üzüyor. onların bu yasaktan dolayı yaşadığı psikolojik baskıyı düşünen yok. Bir çok kapalı arkadaşım var. Baskı hissetsem şimdiye kadar hissederdim. Gördüğünüz gibi yanımda bir kapalı arkadaşım var ve arkadaşımın bu kıyafetiyle okula girmesini istiyorum.”


Özgürlükler önündeki tüm yasaklar kalkmalı


Kamile Aksu (Kocaeli Üniversitesi-Edebiyat Bölümü öğrencisi): “Açık öğrenciler üzerinde oluşabilecek bir baskı korkusu yüzünden yasaklar devam ettirilmeye çalışılıyor. Ancak kimse kapalı öğrenciler üzerindeki baskıyı konuşmuyor. Özgürlükler önündeki her türlü yasağın kalkması taraftarıyım.”

Zuhal Keleş (Kocaeli Üniversitesi öğrencisi): “Eşitlik, demokrasi denen bir şey varsa başörtü yasağı kaldırılmalı. Ailemde kapalı da var, onların baskısını hissetmediysem, arkadaşlarımın baskısını hiç hissetmem.”

Özge Bulut (Pamukkale Üniversitesi- İktisat Fakültesi öğrencisi): “Başörtülü öğrencilerin sınıfa girmesiyle üzerimde bir baskı hissetmem. Zaten bu fikir çok saçma. Kendi kararlarımı verebilecek yaştayım. Ayrıca bu yasağın kalkması taraftarıyım.”

Zeynep Büşra Cemre (Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi-Endüstri Mühendisliği öğrencisi): “Eğer demokrasi varsa bu yasak kalkar. Yasak ilk kalktığında sınıf ortamında kapalıları görmeyi biraz garipseyebiliriz. Sınıfta başörtülülerin olması bizim üzerimizde psikolojik baskı oluşturur anlamına gelmez. Annem de başörtülü. Baskı oluşacak bir durum olsaydı kendi ailemin baskısına uğrardım.”

Özgün Ergun (İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencisi): “Ailemde de arkadaşlarım arasında da kapalı yok ama kapalıların okula girmesi beni rahatsız etmez. Ayrıca kendimi baskı altında görüp kapanacak kadar iradesi zayıf biri değilim.”

Bir arada olmaktan mutluyuz

Zeynep Sarıkaya (Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi): “Başörtülüler açıkların yanında baskı hissedip açılmıyorsa açıklar da başörtülülerin yanında baskı hissedip kapnmaz. Öğrenciler arasında böyle bir problem yok. Sözde aydınlarımız korkular üzerinden problem üreterek yasakların devam etmesi için bahane uydurmasınlar. Biz birarada yaşamaktan mutluyuz.”

BİZE YAPILAN BASKI

Sümeyye Ekici (Bilgi Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi): “Ben de şunu sormak istiyorum neden kimse biz kapalıların yaşadığı baskıyı görmek istemiyor. Lütfen biraz da bizim tarafımızdan baksınlar. Bu kadar eşitsizlik olmaz.”

YASAK OLMAMALI

Aycemal Annadırdıyeva (İstanbul Üniversitesi-Astronomi Bölümü öğrencisi): “Herkes istediği kıyafetle okula girebilmeli. Herşeyden önce böyle bir yasak olmamalıydı. Başörtülülerin okula girmesiyle kesinlikle üzerimde bir baskı hissetmem zaten bir çok kapalı arkadaşım var. En kısa zamanda bu arkadaşları başörtüleriyle sınıfta görmek isterim”

BELKİ AÇILAN OLACAK

Hülya Toktay (İstanbul Üniversitesi-Astronomi Bölümü öğrencisi): “Başörtü yasağı kalktığında belki açılanlar olacak belki de kapanmayı düşünenler. Ama yasaktan dolayı kapanamayan bazı kişiler de kapanabilir.Bunların sayısı az olur ve bunu da normal karşılamak lazım. Başörtülü arkadaşların sınıfta olmasından dolayı bir baskı hissetmem. Annem başörtülü, bırakın baskıyı şimdiye kadar kapanmamı bile teklif etmedi. Ayrıca kapalı arkdaşlarımın bu yasaktan dolayı yaşadıkları ezikliğe tanık olmak beni çok üzüyor.”



(Yeni Şafak)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi TÜRKcan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şahitliği Allah katında Makbul Peygamber.. Hz.Muhammed(s.a.v) TÜRKcan 0 1907 14 Şubat 2009 13:25
Aşkın ve İktidarın Sembolü:Kutsal Emanetler.. Hz.Muhammed(s.a.v) TÜRKcan 0 2117 14 Şubat 2009 13:13
Mutluluk formülünden birkaçı.. Bilgi Dağarcığı dua dilencisi 3 2285 11 Kasım 2008 13:16
Aşkı kimseye sorma ...Aşkı kendine sor... Makale ve Köşe Yazıları TÜRKcan 0 1823 31 Ekim 2008 23:21
mükemmellik mi?:):):) Komik Paylaşımlar Mihrinaz 7 2074 04 Ekim 2008 21:25

Alt 13 Mayıs 2009, 18:15   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4532
Beğendi:6127
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart RE: Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

madem başı açık kardeşlerimiz başörtülü kardeşlerine bu kdr üzülüyor o zmn hepsi başörtüsü örtsünler bakın herşey nasıl değişiyor
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Şubat 2013, 16:29   Mesaj No:3
Medineweb Kıdemli Üyesi
alya dua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alya dua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20351
Üyelik T.: 20 Eylül 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Müennes
Mesaj: 305
Konular: 5
Beğenildi:22
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

Allaha şükürler olsun artık böyle dertlerimiz kalmadı..Başörtümüzle üniversiteye de girebiliyoruz,sınavlara da,kamu kurumlarına da..
Ne düşünürlerse düşünsünler atık hiç önemli değil.Allah(cc) o eski günlerimize döndürmesin,kapılardan geri çevrildiğimiz,okullarımızı uzattığımız o fena zamanlara döndürmesin.Din düşmanlarına fırsat vermesin AMİN
__________________
ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Ağustos 2014, 22:04   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

çok ileri derecede uç görüşlü olanlar dışında başı açık kişiler de başı kapalılar da birbirinden rahatsızlık duymuyor
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Ağustos 2014, 22:05   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
madem başı açık kardeşlerimiz başörtülü kardeşlerine bu kdr üzülüyor o zmn hepsi başörtüsü örtsünler bakın herşey nasıl değişiyor
esma nur ne kadar güzel olaya bakıp çözüm oluşturmuşsun
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Ağustos 2014, 16:46   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Başı açık kızlar Başörtüsü için ne diyor???

Mesele insan olmak!
Ve En başta saygı!
Başı açık ya da kapalı olmak;
bir seçim
Bir yaşam,
Bir inanış,
bir teslim oluş,
Bir davete icabet,
Bir kulluk gerçeği...
Kısacası;
varoluş, razı oluş ve tarafını belli etme işidir!..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Başı örtülü kalplerimize Huzurİslam Şiirler ve Şairler 2 22 Eylül 2021 22:18
Faziletin Başı Haya... İslaminesil Serbest Kürsü 0 09 Temmuz 2014 22:56
İsrail Mavi Marmarada Şehid olanlar için Kişi Başı 100 Bin Dolar Ödeyecek muuskem İslami Haberler 3 26 Mart 2013 09:31
Okumak yada Çalışmak için Başörtüsü takmamak ?? MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 6 18 Şubat 2013 16:34
Başı ve kolları açık Kuran okumak nasıl caiz olabilir böyle namaz kılmak caiz değilke KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 1 09 Nisan 2009 23:48

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.