Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Tesettür Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi:  06 Kasım 2008 (21:55), Konuya Son Cevap : 13 Mayıs 2009 (20:23). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Kasım 2008, 21:55   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Belgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Belgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 1.277
Konular: 640
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hristiyanlıkta Örtünme.

Hristiyanlıkta Örtünme.

Sanıldığının aksine, Hıristiyanlık, Yahudilikteki örtünme inancını değiştirmediği gibi bu kuralı daha da katılaştırarak kadınların örtünmesini daha katı bir kural haline getirmiştir. Önceki yazılarda değindiğim gibi ilahi dinler, insanın fıtratıyla uyum içinde oldukları için genel olarak aynı çizgiyi izliyorlar, dolayısıyla Hıristiyanlıkta da Zerdüşt ve Yahudilikte olduğu gibi kadınların örtünmesi zorunlu kılınmıştır. Mısırlı Hıristiyan yazar Jorj Zidan şöyle yazıyor:
Hicap denilen şey, insanın vücudunu örtmesi ise, bu eylem İslam’dan önce, hatta Hıristiyanlıktan önce bile yaygın bir eylem idi, günümüzde de bu eylemin kalıntılarını Avrupa’da görebiliriz.
Sanıldığının aksine, Hıristiyanlık, Yahudilikteki örtünme inancını değiştirmediği gibi bu kuralı daha da katılaştırarak kadınların örtünmesini daha katı bir kural haline getirmiştir.
Yahudilikte İslam’da olduğu gibi evlenmek, kutsal bir iş olarak değerlendirilmiştir hatta tarih kitaplarında Yahudi gençlerin yirmi yaşında zorunlu olarak evlendirildiklerini görebiliriz. Hıristiyanlıkta ise bunun tam aksine bekârlık kutsal bir eylem olarak değerlendirilmiştir dolayısıyla bekârlığın yaygın olduğu bir toplumun kadınlarının açılmamasına ne denli önem gösterilmesi gerektiğini de göz önünde bulunduracak olursanız Hıristiyan toplulukların bu konu üzerindeki hassasiyetini daha iyi anlayacaksınız. İncil’e baktığımızda ise bu konuyu onaylayan ayetlerle karşılaşıyoruz.
Örneğin: Kadınların da saç örgüleriyle, altınlarla, incilerle ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edepli ve ölçülü tutumla, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır biçimde, iyi işlerle süslenmelerini isterim.Bunun gibi, ey kadınlar, siz de kocalarınıza bağımlı olun. Öyle ki, kimileri Tanrı sözüne inanmasa bile, Tanrı korkusuna dayanan temiz yaşayışınızı görerek söze gerek kalmadan karılarının yaşayışıyla kazanılsınlar. Süsünüz örgülü saçlar, altın takılar, güzel giysiler gibi dışla ilgili olmasın. Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle süsünüz olsun. Bu, Tanrı'nın gözünde çok değerlidir. Çünkü geçmişte umudunu Tanrı'ya bağlamış olan kutsal kadınlar da kocalarına bağımlı olarak böyle süslenirlerdi. Örneğin Sara İbrahim'i "Efendim" diye çağırır, sözünü dinlerdi. İyilik eder, hiçbir tehditten yılmazsanız, siz de Sara'nın çocukları olursunuz.Kadınların ağır baş olmaları gerektiği ise şöyle anlatılmıştır:
Aynı şekilde kadınlar ağırbaşlı olmalı; iftiracı değil, ama ölçülü ve her bakımdan güvenilir olmalı.İslami hadis kaynaklarında ise Hz. İsa’nın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
Kadınlara bakmaktan sakının zira kalplerde şehvetin kökleşmesine sebep oluyor ve sadece bu, bakan kişinin fitneye düşmesi için yeterlidir.
Havariler ve daha sonra ise papalar ve diğer Hıristiyan büyüklerinin kadınları örtünmeye yönlendirmesi gözden kaçmayan bir gerçektir.
Eski çizimler ve fotoğraflar da Avrupalı kadınlarının bu konu üzerindeki hassasiyetlerini bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.[/SIZE]

Çeviri/Zehranet.
__________________
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ben Sana Gül Diyemem Hz.Muhammed(s.a.v) Belgin 0 2334 29 Eylül 2009 10:25
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? Soru Cevap Arşivi Kara Kartal 21 9948 24 Eylül 2009 10:38
Mahşerde âzâlarımızın konuşması Soru Cevap Arşivi KuM TaNeSi 1 2527 17 Eylül 2009 16:06
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... Zekat-İnfak dua dilencisi 1 2190 17 Eylül 2009 10:56
Yaşlı kadınların tesettürü... Tesettür Konuları Belgin 0 2532 07 Eylül 2009 09:26

Alt 13 Mayıs 2009, 20:23   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Arasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Arasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4597
Üyelik T.: 27 Ekim 2008
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 589
Konular: 255
Beğenildi:114
Beğendi:26
Takdirleri:953
Takdir Et:
Standart RE: Hristiyanlıkta Örtünme.

Yahudilikte örtünme emirleri
Şüphesiz Yahudi kadınlarının tarihin çeşitli dönemlerinde riayet ettikleri örtü olayının köklerini, onların dini metinlerinde aramak gerekir. Çünkü tarih boyunca devam eden ve tahriften uzak kalan dini hükümler bizlere mukaddes dini kitaplarda örtünün önemle emredildiğini göstermektedir.
Yahudilerin mukaddes kitabı Tevrat bir çok yerde açık veya örtülü bir şekilde kadının örtünmesi ve benzeri konuları önemle tekit etmiş, bazı ayetlerde çarşaf ve yüzü örten peçe gibi tabirleri kullanmıştır.
Bu tabirlerin kullanılması da o dönemdeki Yahudi kadınlarının örtünmesinin niteliğini göstermektedir.

Yabancı Erkek Karşısında Tam Örtünmek

Tevratta Tekvin Seferinde şöyle okumaktayız:
Ve Rebeka gözlerini kaldırıp İshakı görünce deveden indi ve köleye şöyle dedi: Bizi karşılamak için tarlada yürüyen bu adam kimdir? Ve köle, Efendimdir dedi. Ve Rebeka peçesini alıp örtündü. Tekvin Seferi , 24. bab, 64 ve 65. ayetler.
İran Yahudilerinin dini önderi Haham Orwell Davudi, Yahudi şeriatında örtünün farz oluşunun delilinin bu ayetler olduğunu ifade etmektedir.

Kadın ve Erkeğin Birbirine Benzememesi Gerektiği

Bu konuda da Tevratta şöyle yer almıştır:
Kadının üzerinde erkek esvabı olmayacak ve erkek kadın esvabı giymeyecek; çünkü bu şeyleri yapan herkes Allahın, Rabbin mekruhudur. Tevrat, Tesniye Seferi, 22. bab, 5. ayet

Kadın ve Kızların Süslenip İşve Yapması Karşısında Azabın İnişi

Bu konuda Tevratta şöyle okumaktayız:
Ve Rab dedi: Madem ki Sion kızları kibirlidir ve boyunlarını ileri uzatarak göz edip yürüyorlar, gezerken kırıtarak gidiyorlar ve ayaklarının halkalarını çıngırdatıyorlar, bundan ötürü Rab Sion kızlarının tepesini kel ile vuracak ve Rab onların gizli yerlerini açacak. Ayak halkalarının güzelliğini, fileleri, mehçeleri, küpeleri ve bilezikleri ve peçeleri, alın çatkılarını ve ayak zincirlerini ve bell kemerlerini ve hoş koku şişelerini ve muskaları ve yüzükleri ve burun halkalarını ve bayram esvaplarını ve örtüleri ve şalları ve keseleri, el aynalarını ve gömlekleri ve baş sargılarını ve atkıları Rab o gün kaldırıp atacak ve vaki olacak ki hoş koku yerine pis koku ve bel kemeri yerine ip, ve saç lülesi yerine saçsız baş, ve süslü


ALINTIDIR
__________________
Allahtan başka hiç birşeyi olmayan ben Allahtan başka herşeyi olanlara acırım..........
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Laiklik Ve Örtünme Verda_Naz Tesettür Konuları 1 12 Mayıs 2009 23:26
Avret ve Örtünme Emri Belgin Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 19 Mart 2009 17:32
Ünlüler Ve Örtünme Konusu Belgin Tesettür Konuları 0 05 Aralık 2008 15:42
Yahudilikte Örtünme. Belgin Tesettür Konuları 0 06 Kasım 2008 21:50
Örtünme Özgürlüğü Olur mu? EbdA Makale ve Köşe Yazıları 1 15Haziran 2008 21:31

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.